Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 3. 09:09

300 ezer égő világítja majd meg Kecskemét főterét

300 ezer égő világítja majd meg Kecskemét főterét
November utolsó vasárnapjára, az első adventi gyertyagyújtás ünnepére ismét teljes fényárban úszhat majd Kecskemét főtere. A díszkivilágítás elemeit a múlt héten kezdték el felszerelni a munkások.

Az önkormányzat az idei évben a tavalyihoz hasonló kaliberű díszkivilágítást tervez Kecskemét főterére az adventi ünnepek ideje alatt. Remény László, az önkormányzat beruházási osztályának munkatársa kedd délelőtt arról tájékoztatta a delmagyar.hu olvasóit, hogy a munkálatok eddig jól haladnak, és a tervek szerint november 28.-ára teljes fényárban úszhat majd a város főtere. Ehhez azonban az kell, hogy addig ne legyen se jeges eső, sem pedig havazás, mivel ezek jelentősen hátráltathatják a munkálatokat.
 

Az idei díszkivilágítás technikai részleteiről Remény László elmondta, hogy összesen mintegy 20 kilométernyi hosszúságú fényfűzért szerelnek fel a főtér kandelábereire, illetve a fákra. Összesen 300 ezer égő gondoskodik majd a szemet gyönyörködtető látványról, mely évről-évre egyre népszerűbb a lakosság körében. A díszkivilágítás pontos költségeiről még nincs pontos információ, de a fel-, és leszerelés munkálataira kölcsönzött gépek bérlése 2,5 millió forintba kerül. Megtudtuk továbbá, hogy a tavalyi évben már látható szökőkút feletti „pókháló", illetve a volt szovjet emlékműnél kialakított spotlámpák is kialakításra kerülnek az idei évben.

 

www.delmagyar.hu
 

Kövessen minket a Facebookon is!