Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 4. 07:59 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain, szerdán 1 súlyos sérüléses és 3 anyagi káros közlekedési baleset történt. 1 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés vezetői engedély elvételével.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el rablás bűntett gyanúja miatt egy 80 éves tiszaalpári nő feljelentése alapján ismeretlen tettesek ellen, akik kedden este átmásztak a kerítésén, betörték az ablaküveget majd bementek a néni családi házába és ott a kb. 175-180 cm magas, vékony testalkatú, fekete kesztyűt és maszkot viselő elkövetők közül az egyik egy párnával leszorította a sértettet és a nála lévő kést a nyakához tartva, értékei átadására szólította fel. A másik elkövető a házat átkutatva, a pénztárcából, elvett 103.000,-Ft. készpénzt, valamint a nyakából is levettették vele az arany nyakláncát. A néni miközben a kést megpróbálta magától eltolni, a tenyerén vágásos, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.   A bűncselekménnyel okozott kár: 133.000,-Ft., rongálással: 5.000,-Ft.

Trükkös tolvajok jártak tegnap délelőtt egy 70 éves kecskeméti néni házában. Azzal az indokkal, hogy az áramszolgáltatótól hoztak visszajáró pénzt, bementek a házba és ott a figyelmét elterelve ellopták 1.100.000,-Ft-ját.

Tegnap reggelre tolvajok másztak be egy kiskunfélegyházi üzlet udvarába és onnan 58 szál 5 méter hosszúságú rézcsövet vittek el. Az okozott kár: 398.200,-Ft.

Tegnap őrizetbe vettek kollegáink egy 25 éves garai férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy október 08.-án éjjel betört egy Garán lévő boltba és onnan 30.000,-Ft. váltópénzt, valamint 270.000,-Ft. értékben dohányárut lopott el.

Őrizetbe került még egy 17 éves kunfehértói fiú is, akinek igazoltatása során derült ki, hogy ellene a Szolnoki Városi Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki.

Eljárás indult egy 2 orosz állampolgár ellen, akik tegnap jelentkeztek kilépésre Kelebia Vasúti Határátkelőhelyen egy nemzetközi gyorsvonat utasaként. Ellenőrzésükkor kiderült, hogy Ausztria által, menekültek részére kiállított tartózkodási kártyákkal rendelkeznek. A személyek tiltott határátlépést követtek el Ausztria irányából Hegyeshalom Vasúti Határátkelőhelyen. A Kiskunhalasi Őrzött Szállására kerültek idegenrendészeti őrizetbe.

Kövessen minket a Facebookon is!