Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 4. 08:06 | Szerző/forrás: www.baon.hu

Belehalt harmadik gyermeke szülésébe

Belehalt harmadik gyermeke szülésébe
Meghalt egy kismama a szülése után a kecskeméti megyei kórházban november elsején, az esti órákban.

A 26 éves kecskeméti nő harmadik gyermekét várta, a szülés várható időpontját éppen november elsejére írta ki kezelőorvosa. Férje, Csabi Péter lapunknak elmondta, feleségével fájásmérésre érkeztek aznap a kecskeméti kórházba. A vizsgálat után a felesége közölte vele, nem teljesen jók a baba szívhangjai, megindítják a szülést.

Délután fél kettőkör burkot repesztettek, az orvos azt mondta, úgy látja, minden rendben lesz. A kislányunk fél öt körül meg is született – mesélte Csabi Péter. A neheze ezután következett, feleségének ugyanis már a szülőszobán sem tudták elállítani a vérzését.

Sok vért veszített a feleségem, nem tudták elállítani. Bevitték a műtőbe, és kivették a méhét, azt mondták, ez bizonyára megoldja a vérzést. Állapota ekkor nagyjából stabilizálódott, legalábbis látszólag. Aztán megint rosszul lett – meséli a történtek súlyától és a megrendültségtől elfúló hangon az édesapa. A fiatal nőt ezután átvitték a Nyíri úti tömb intenzív osztályára, vérzését itt sem tudták elállítani. Éjszaka 22 óra 44 perckor halt meg.

Az apa elmondta, felesége veszélyeztetett terhes volt, az utóbbi időben ugyanis erős alhasi fájdalmai voltak. – Nem értem, hogy történhet meg ilyesmi a 21. században – értetlenkedik az édesapa. A család feljelentést tett a megyei rendőrkapitányságon, álláspontjuk szerint ugyanis emberi mutasztás történt. A rendőrség szóvivője, Nyíkos Tamás megerősítette a feljelentés tényét.

A kecskeméti megyei kórház szóvivője elmondta: belső vizsgálatot indítottak. – Kedden elindult a belső vizsgálatunk, aminek lezárultáig semmit sem kívánunk nyilatkozni. Ahhoz, hogy tényeket tudjunk mondtani, el kell végezni a boncolást és természetesen minden adatot át kell vizsgálni – mondta Horváth Attiláné.

A kisbabát holnap adja ki a kórház, információink szerint a kislány jól van. Csabi Péter elmondta, édesanyja vidékről beköltözött Kecskemétre, ő lesz gyesen a kisbabával és ő segít ellátni a négy és fél, illetve a hét éves nagyobb gyermekeiket.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság bűnügyi osztálya a délutáni órákban elrendelte a nyomázást a bejelentés alapján halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

Kövessen minket a Facebookon is!