Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 7. 14:03

Ittas ámokfutó ütközött a soltvadkerti hívekkel - a Kecskeméten ápolt sérültet vasárnap meglátogatta az érsek

Képgaléria
Ittas ámokfutó ütközött a soltvadkerti hívekkel - a Kecskeméten ápolt sérültet vasárnap meglátogatta az érsek
Érseki szentmisére, illetve a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Kiskunmajsai Családi Napjára induló soltvadkerti hívőket ért tragikus baleset szombaton kora délelőtt, Soltvadkert határában. Egy ittas fiatal ámokfutó rohant az idős hívek autójának a Tázlár felé vezető úton, majd a frontális karambolban életét vesztette egy 76 éves asszony, egy soltvadkerti házaspárt pedig súlyos sérülésekkel szállított kórházba a mentő.

A dr. Bábel Balázs, érsek atya szentmiséjére induló Volkswagen személyautó alig pár száz méternyire hagyta el csupán Soltvadkert határát, amikor beléjük rohant a szemből érkező ámokfutó. A fiatal, mindössze 18 éves bócsai férfi egy Opel személyautóval száguldott. Későn észlelte, hogy lassít előtte egy UAZ, és azért, hogy bele ne rohanjon, balra kapta a kormányt. Ahol viszont éppen akkor ért oda a soltvadkerti hívekkel a Volkswagen.

A borzalmas erejű ütközésben azonnal életét vesztette a vétlen Volkswagen jobb első ülésén helyet foglaló, 76 esztendős soltvadkerti asszony. A kocsiban rajta kívül egy házaspár volt: a 68 éves férfi vezette az autót, hátul pedig 65 esztendős felesége ült. Mindketten súlyos sérülésekkel kerültek a megyei, iletve a kiskunhalasi kórházba. Az Opel vezetőjét a rendőrök megszondáztatták. Ittasnak bizonyult, ezért megbilincselték és vérvételre szállították.

A sérült soltvadkerti házaspárt a kiskunhalasi illetve a kecskeméti korházba szállították. Vasárnap kora délután a kecskeméti megyei kórházban meglátogatta a súlyosan sérült vétlen utast dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek, hogy együttérzését fejezze ki a történtek miatt és jobbulást kívánjon. A lelki beszélgetést, megerősítést követően a főpásztor megáldoztatta a beteget. Közösen imádkoztak a halasi kórházban fekvő családtagért illetve az utakon közlekedőkért.  

Kövessen minket a Facebookon is!