Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 9. 08:01 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Nyomozás indult, őrizetbe vétele mellett az ellen 57 éves kecskeméti férfi ellen, akit tegnap a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrének jelzésére a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság rendőrei fogtak el 20 köbméter, 200.000.-Ft értékű akácfa ellopása miatt. A férfi házánál tartott házkutatás során a korábban ellopott fa meglett, a tulajdonában lévő LADA NIVA típusú személygépkocsiban pedig egy Mauser típusú golyós puska és 18 darab lőszer került elő, melynek tartására engedéllyel nem rendelkezett. Kihallgatását követően a kecskeméti férfi őrizetbe került.

Tegnap este, ismeretlen tettes Orgoványon az Ady Endre utcán előzmény nélkül megütött, majd megrúgott egy 33 éves román férfit. A tettes a földön fekvő sértettől elvette mobiltelefonját, valamint a nála lévő 50.000.-Ft. készpénzét. A megtámadott férfi súlyos sérülést szenvedett, bordája tört. A helyszíni adatok és a sértett vallomása alapján kollégáink a bűncselekmény elkövetése után nem sokkal elfogtak egy 23 éves román állampolgárt, orgoványi lakost, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Kihallgatása után őrizetbe került.

Tiszaalpár külterületéről az út szélére leállított és lezártan hagyott BJJ-364-forgalmi rendszámú VW Golf típusú személygépkocsit ismeretlen ellopta. A bűncselekmény tegnap kora este történt, az ellopott autó értéke 400.000.-Ft.

Határrendészeti események:

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség járőrei tegnap a hajnali órákban észlelésük alapján fogtak el öt (5) török és négy (4) koszovói állampolgárt, akik okmányok nélkül, egy szerbül beszélő férfi, embercsempész segítségével, illegálisan léptek országunk területére a zöldhatáron. Az embercsempész csak a magyar határig kísérte az illegális határsértőket, akik ezután a járőreinkbe botlottak. Közülük többen menekült státusz iránti kérelmet nyújtottak be.

Kövessen minket a Facebookon is!