Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 11. 08:19 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére csütörtök estig: Napközben az időnként erősen megnövekvő felhőzet mellett országszerte várható több órás napsütés, csupán néhol lehet kisebb záporeső. A ködfoltok a délelőtt során megszűnnek. A nyugatira, északnyugatira forduló szél gyakran megélénkül, helyenként megerősödik, majd estétől fokozatosan megint délnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul. Késő estére pedig 4 és 9 fok várható.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Pénteken még egy melegfront hatására napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és északon több helyen eső, zápor is előfordulhat. Szombattól kezdve az időszak végéig azonban jellemzően gyengén felhős, napos, csapadékmentes lesz az idő. Az ilyenkor megszokotthoz képest több fokkal melegebb idő várható.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak legelején -1, +5, szombattól 4, 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 10, 16, hétvégétől 14, 20 fok között várható.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

A kialakult ködfoltok gyorsan megszűnnek. Csütörtökön napközben a Dunántúlon északi részén egy-egy 55 km/h-s széllökés is előfordulhat északnyugati irányból.
Orvosmeteorológiai jelentés:

A hidegfronti hatás esetenként fejfájást, nyugtalanságot, rossz közérzetet okozhat, ingadozhat a vérnyomás.

Kövessen minket a Facebookon is!