Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 13. 19:49

Baráti hírek - színes civil világ - Dombóvárról

Képgaléria
Baráti hírek - színes  civil világ - Dombóvárról
A Hotel Dombóvár Baráti Asztaltársasága (HDBAT) havi összejövetelét november 10-én este tartotta törzshelyén. Az asztalfői beköszönés, bemutatások és a program-hirdetés után az év elején megalakult Dombóvári Székely Kör Kórusa adott szép dalcsokrot dr. Pappné Farkas Gabriella vezetésével.
Ezután asztaltársunk, Markovits Magdolna - ki egyúttal elnök-helyettese  is Dombóvár egyik legfiatalabb  hagyományőrző civil szerveződésének - tartott nagyszerű kiselőadást a bukovinai székelyek s érintőleg a csángók mozgalmas és színes történelméről; "otthonról haza"! Őt követte az egyesület-alapító elnök asszony , Horváth Józsefné Etike megható beszámolója közösségük céljairól, törekvéseiről és már eddig is elért szép eredményeikről. Külön szólt arról a nagyszerű tervükről, mely révén immár nem csak ábránd: 2011. július első napjaiban egy székelykapu állítása a dombóvári Kertváros Gyönygvirág és Hóvirág utcák határolta parkban. (Felajánlásokat örömmel fogadnak.)

A Pölöske Károly asztaltársunk és házigazdáink jóvoltából néhány napot itt töltő két kiváló csángóföldi zenész műsorszámai közben, még a "székely ízű" vacsora előtt  további vendégünk, a Dombóvárra érték-feltáró céllal érkezett Birinyi Józsefet, a Parlament Hungarikum Munkacsoportjának igazgatóját, lelkesült és m/értéktartó szavait, majd az általa megszólaltatott hanszereket hallgathattuk,- a nádi dudától a dorombon vagy a dudán át a dupla-furugláig. A vacsora ízei, a barátság és az egymás iránti figyelem, a jó szó és a kedv melegítette át a megjelenteket, amelyből kis ízelítőt küldenek emlékbe annak részesei és a távolmaradottak számára.
Bank István igazgató úr csapata kiosztotta a Ház november 11. és 21. közötti, libator/túrá/jának elegáns mappában előkészített menű-sorát, amely e naptól már élvezhető is!

Kövessen minket a Facebookon is!