Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 16. 09:45

Megkezdi az önkormányzat a telekvásárlásokat

Megkezdi az önkormányzat a telekvásárlásokat
A hetényi kerékpárútszakasz építésével kapcsolatos akadályok elhárultak, a beruházás megvalósításának előkészítése megkezdődött. A szükséges ingatlanrészek tulajdon- illetve használati jogának megszerzéséhez a fedezet az idei költségvetésben biztosított. A tervezett kerékpárút 23 ingatlant érint, a szükséges geodéziai vázrajzokat és a szakértői értékbecsléseket az önkormányzat elkészíttette.

21 ingatlan esetében – az értékbecslésekben meghatározott forgalmi érték alapján – vételi ajánlatot teszünk az érintett tulajdonosoknak a kerékpárútszakasz megvalósításához szükséges területrészek tulajdonjogának megszerzése érdekében. Az ajánlat elfogadása esetén kisajátítást helyettesítő adásvételi szerződést kötünk. Amennyiben valamely ingatlan tulajdonosa nem fogadja el önkormányzatunk ajánlatát, úgy kisajátítási eljárás megindítására van lehetőség a Bács-Kiskun Megyei Közigazgatási Hivatalnál.

A további két ingatlan esetében a részleges kisajátítás jogszabályi feltételei nem állnak fenn, így a kerékpárutak építésénél bevált gyakorlatot követve, bérleti szerződést kötnénk a nyomvonallal érintett területek használatára.

Az útszakasz kivitelezése 2011 folyamán kezdődhet meg, ezzel egyidejűleg vizsgáljuk majd a már meglévő kerékpárút belterületi nyomvonalának karbantartását is.

Az építési munkálatok előreláthatólag 2,5-3 hónapot vesznek majd igénybe.

Kövessen minket a Facebookon is!