Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 18. 07:46 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére csütörtök estig: Délnyugat felől elvékonyodik, hosszabb-rövidebb időre fel is szakadozik a felhőzet. Itt csak elvétve fordulhat elő záporeső. Ezzel szemben északkeleten jobbára borult lesz az ég, délelőtt még többfelé, délután már ott is egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Főként nyugaton élénkülhet meg a déli szél. Néhol napközben is ködös, párás marad a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére 6, 11 fok közé hűl a levegő.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Pénteken, illetve az időszak második felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé kell esőre, záporra számítani, vasárnap és hétfőn jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Szombaton ugyanakkor a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Az időszak első felében helyenként tartósan megmarad a köd.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 8 fok között alakul, az időszak közepén talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

Több helyen várható sűrű köd, de napközben átmenetileg mindenhol javulnak a látási viszonyok. A fővárosban a PM10 kocentrációja az egészségügyi határérték fölött, a tájékoztatási küszöbérték közelében várható.

Orvosmeteorológiai jelentés:

Csütörtökön hidegfront vonul át felettünk, emiatt a frontérzékenyekre ismét nehezebb időszak vár. Erősödnek a görcsös jellegű betegségekben szenvedők panaszai. Fokozódnak az asztmatikus panaszok is.

Kövessen minket a Facebookon is!