Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 18. 19:46 | Szerző/forrás: http://kecskemetitv.hu

\"Olyan szegény vagyok, hogy még a nevemről is lemaradt a H\" - Egy délután a hajléktalanokért

Képgaléria
"Olyan szegény vagyok, hogy még a nevemről is lemaradt a H" - Egy délután a hajléktalanokért
Több száz tál ételt kiosztottak csütörtök délután a Városháza bejáratánál, ahol az \"Egy délután a hajléktalanokért\" elnevezésű szolidáris rendezvényt tartották. Az eseményen elhangzott, Kecskeméten körülbelül 250-300 hajléktalan él, és az ő problémáikat oldhatja meg az a projekt, amelynek keretében 20. századi igényeket is kielégítő új hajléktalanszálló épül a következő esztendőben.

Szépen megtelt a Vároháza bejárata előtti terület ma délután, ahová a hajléktalanokat várták egy finom tál ételre. Nagy szükség van a meleg kosztra az utcán élőknek, hiszen nem mindennap jutnak leveshez vagy főtt élethez

Az országban 30-40 ezer hajléktalan él, Kecskeméten körülbelül 250-300 vannak, ez a szám egyáltalán nem soknak, az átlagos városok közé tartozik Kecskemét.

A csütörtök délutáni eseményen felszólat Balogh Gyula hajléktalan, aki az illetékes minisztrérium tapasztalati tanácsadója, és a fedél nélküliek megsegítésén dolgozik. Dr. Zombor Gábor polgármester azt mondta, a különböző hajléktalanokkal foglalkozó szervezeteken keresztül éves szinten több százmilió forinttal támogatják a hajléktalanokat. A legnagyobb változást pedig a jövőre megépülő 250 millió forintos új hajléktalanszálló jelenti majd, amelyet a város a Máltai Szeretszolgálattal közösen épít pályázati források segítségével.

Az énekléssel egybekötött szolidáris eseményen az égő mécsesek fénye mellett több száz adag meleg ételt és teát osztottak ki.

A szolidaritási délutánon a Wojtyla Barátság Központ is részt vett gondozottjaival. Támogatta a rendezvényt, és egyben fotó összeállítás segítségével mutatta be életét, munkásságát.
 

Kövessen minket a Facebookon is!