Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 20. 10:27

A Vasas ellen folytatná győzelmi sorozatát a KTE

A Vasas ellen folytatná győzelmi sorozatát a KTE
Szombaton a gyenge formában lévő Vasas lesz a KTE-Ereco ellenfele a Monicomp Ligában. Amennyiben a hazai pályán játszó kecskemétiek nyerni tudnak, helyet cserélnek a fővárosiakkal a tabellán.

A KTE nagyszerű formában várja az angyalföldiek elleni összecsapást, hiszen Tomszlav Szivics együttese az elmúlt két hétben legyőzte már az Újpestet, a Debrecent és a Siófokot is. A Vasas ezzel szemben kikapott a Pápától, a Zalaegerszegtől és a Pakstól, nem véletlen, hogy a fővárosi klub vezetői megbüntették a játékosokat, Hrepkával és Benonues-szel pedig szerződést is bontottak. A két csapat között mindössze egy pont a különbség, ráadásul amennyiben a KTE-nek sikerülne folytatni a győzelmi sorozatát, akár a Győrt és az MTK-t is befoghatja a tabellán. A jó eredményeknek hála újra fociláz van kialakulóban Kecskeméten, a szombati összecsapásra is 4000 szurkolót várnak a klub vezetői.

Az utóbbi hetekben kiváló formába lendült balhátvéd, Mohl Dávid, a delmagyar.hu-nak így nyilatkozott az esélyekről: - Természetesen hazai győzelmet várok a Vasas ellen, de nem szabad senkinek lebecsülni a Vasas gárdáját. Amennyiben csak saját magunkkal foglalkozunk, és saját játékunkat játsszuk, akkor biztosan itthon tartjuk a három pontot. Arra azonban figyelni kell, hogy a Vasas az elmúlt hetek eredménytelensége után mindent belead majd, és nagyon keményen fognak küzdeni. Ferenczire és Lázokra nagyon kell figyelnünk hátul, mindketten veszélyes játékosok. Bízunk benne, sokan kijönnek majd biztatni bennünket, ennek a csapatnak óriási lökést tudnak adni a szurkolók.

Tomiszlav Szivics elégedetten nyilatkozott a csapat héten végzett munkájáról: - Nagyon jól dolgozott a csapat egész héten, így bizakodó vagyok a szombati meccs előtt – nyilatkozta a delmagyar.hu-nak a KTE vezetőedzője. A Vasast tisztelem, mert egy olyan csapatot, ahol ilyen kiváló játékosok vannak, mint Ferenczi, Lázok, Németh, Végh, Balog, Gáspár és még sorolhatnám, azt tisztelni kell. Ennek ellenére azt mondom, mindent bele, és nyernünk kell! Tomiszlav Szivics elárulta a tervezett kezdőcsapatát is: Ribánszki – Némedi, Gagya, Balogh, Mohl – Alempijevics, Csukics, Szavics – Litsingi, Tököli, Foxi.

A KTE eddig négy alkalommal lépett pályára a Vasas ellen élvonalbeli mérkőzésen. Az eddigi statisztikák alapján kijelenthető, hogy a piros-kéket számítanak a Kecskemét kedvenc ellenfelének, hiszen mind a négy találkozón KTE győzelem született:
2010.03.20., NBI 19. forduló:
Vasas-KTE-Ereco 0-1 (0-0) Gólszerzők: Simon (70.)
2009.08.16, NB1 4. forduló:
KTE-Ereco-Vasas 5-1 (Csordás, Alempijevic, Yannick, Montvai 2, ill. Remili)
2008.10.04, NB1 10. forduló:
KTE-Ereco-Vasas 2-0 (Farkas, Cukic)
2008.04.28, NB1 25.forduló:
Vasas-KTE- Ereco 1-2 (Sowunmi ill. Cukic, Yannick)

A Széktói Stadionban 15 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője Veizer Roland lesz, az ő munkáját Berettyán Péter és Horváth Róbert asszisztensek segítik az oldalvonal mellől.

A delmagyar.hu 14.45-től folyamatosan frissülő képgalériával színesített, élő online tudósítással jelentkezik a mérkőzés helyszínéről.

 

www.delmagyar.hu

Kövessen minket a Facebookon is!