Május 25. szerda, Orbán | EUR: 383; USD: 357; CHF: 371
  • Kezdőlap
  • "Adományok"-ként cimkézett hírek listázása
Ebédadomány Honduras tiszteletbeli konzuljától

Ebédadomány Honduras tiszteletbeli konzuljától

2022. május 24. 13:45 | Adományok

Dr. Bleuer István Honduras tiszteletbeli konzulja az elmúlt két esztendőben számtalan alkalommal segítette a Wojtyla Barátság Központ missziói tevékenységgel – rendkívül jelentős összegű adományokkal. Bőkezűen támogatta a szociális-közművelődési intézmény mindennapi működését, eszközbeszerzését. Mindemellett kedden melegétel-adománnyal is kedveskedett a kecskeméti népkonyha sorsközösségének. A nemes lelkű patrónus jóvoltából százhúsz adag ananászos pulykamellet szolgáltak fel a karitatív létesítmény munkatársai és önkéntesei – rizs körettel, kenyérrel, süteménnyel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Libák Molnár Sándorné tenyésztőtől

Libák Molnár Sándorné tenyésztőtől

2022. május 24. 13:37 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központba érkező rászorultak Molnár Sándorné fülöpházai tenyésztő jóvoltából két libával is találkozhattak a népkonyha udvarán kedden ebédosztás előtt. A látvány nem ment teljesen újdonságszámba, hiszen Kecskemét elesettjei több alkalommal is láthattak ilyen jószágokat a helyszínben – minden esetben Molnár Sándornénak és dr. Faragó Károlynak köszönhetően. (Utóbbi nemrégiben bekövetkezett haláláig gondoskodott a libák szállításáról.) A tojók egyenesen a tenyésztő farmjáról érkeztek. A kifutóban elhelyezett jószágok később – amikor eljön az ideje – a szociális intézmény szegényeinek élelmezését szolgálják. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bögrék a Pamutlabor felajánlásával

Bögrék a Pamutlabor felajánlásával

2022. május 23. 15:23 | Adományok

Mintegy 650 darab, vicces feliratokkal tarkított bögrét osztanak szét a Wojtyla Barátság Központ munkatársai a népkonyha gondozottjai között az elkövetkezendő karitatív ebédosztások folyamán. A nagymennyiségű, szívet-lelket melengető meglepetést Bátóczki Nikolett „PamutManó” ajándékozta a szegényeknek a Ceglédi úti Pamutlabor részéről. A rászorultak minden bizonnyal örömmel fogadják a kedves adományokat, hiszen manapság már a mintázott ivóalkalmatosságok sem tekinthetők olcsó portékának. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Három Gúnár Étteremből érkezett a kiváló ebéd

A Három Gúnár Étteremből érkezett a kiváló ebéd

2022. május 23. 13:26 | Adományok

Hétfőn a Három Gúnár Hotel és Rendezvényház üzemeltetői oltalmazták, vették védő szárnyaik alá a Wojtyla Barátság Központ elesettjeit. Képviselőjük déltájban százhúsz adag tavaszi rizseshússal és savanyúsággal kopogtatott a népkonyha ajtaján. Az igencsak kiadós, laktató menüt kenyér és sütemény, valamint – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – alma tette teljessé. Csizmadia László, a szálloda tulajdonosa korábban ekképp nyilatkozott a Wojtyla Házzal fenntartott kapcsolatáról: „Nagyon pozitív érzésekkel gondolunk a szociális intézményre, nagyszerű és csodálatos dolog, amit tesznek. Évente két alkalommal csatlakozunk az ebédadományozó projekthez. Amíg lehetőségünk adódik, segítünk. Úgy érzem, példaértékű, jó ügy részesei lehetünk”. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ételadomány a Kocsis Pál iskolától

Ételadomány a Kocsis Pál iskolától

2022. május 21. 13:44 | Adományok

Juhász István, a Szent Imre utcai Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója beállt azok hosszú sorába, akik szívükre-lelkükre – avagy Isten Szentlelkének hívó szavára – hallgatva úgy döntöttek, adományukkal szeretnék elősegíteni a Wojtyla Barátság Központ missziói tevékenységének sikerét. Ennek megfelelően – az általa vezetett intézmény nevében – százhúsz adag melegétellel szolgált a népkonyha gondozottjai számára szombat délben. A menüt szokás szerint kenyér és sütemény, valamint – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – alma egészítette ki. A vasárnapi hidegcsomagokat Göbölyös Károly burgonyatermesztőnek és családjának köszönhették az ínségesek. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Szeretetebéd a kecskeméti kékkeresztesektől – a hónapban immáron másodjára

Szeretetebéd a kecskeméti kékkeresztesektől – a hónapban immáron másodjára

2022. május 20. 15:46 | Adományok

A Magyar Kékkereszt Egyesület református egyházi kötődésű, országos kiterjedésű iszákosmentő misszió kecskeméti utógondozó közössége amellett, hogy gyógyulásuk útján segíti a szenvedélybetegséggel küzdőket, jelentős hangsúlyt helyez az alkoholizmus okozta nyomorúságban élők lelki gondozására. Mindemellett tagjaik, önkéntes segítőik lehetőség szerint támogatják a hátrányos helyzetűeket. Ekként tettek péntek délben is, amikor Nemesvári József, a helyi csoport támogatására hívatott Kecskeméti Kékkereszt Alapítvány elnöke – miután ismeretterjesztő előadás keretében átfogó képet festett a szervezet működéséről – százhúsz adag Marco Polo módra elkészített sertésszeletet, valamint burgonyapüré köretet, továbbá kenyeret, süteményt és – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – almát osztott ki a népkonyha rászorultjai számára. Előzetesen Oskolás János kékkeresztes költő szavalta el egyik alkalomhoz illő versét.

Részletek
Héjja János májusban kétszer is támogatta a nehézsorsúakat

Héjja János májusban kétszer is támogatta a nehézsorsúakat

2022. május 19. 13:49 | Adományok

Amikor több mint harminc évvel ezelőtt megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, ámde mostanra többmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője immáron hét vidéki éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. Az ő nemes hozzájárulásával elkészült ételt – borsós-gombás sertéspörköltet tésztával – maga szolgálta fel a Wojtyla Barátság Központ munkatársai, önkéntesei közreműködésével. A menühöz félegyházi kenyér és „élelmiszerbankos” sütemény is dukált. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Finnország képekben

Finnország képekben

2022. május 19. 13:36 | Adományok

Az ezer tó országának varázslatos vidékére kalauzolta a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait Szilágyi Áron, a Leskowsky Hangszergyűjtemény vezetője. A csütörtök délelőtti ismeretterjesztő előadás során ízelítőt kaptak Kecskemét szegényei az északi ország természeti kincseiből, miközben azt is megtudhatták a népkonyha Pintér József termében helyet foglalók, hogy általánosságban milyen életérzés jellemzi a finn embereket. Mint a beszámolóból egyebek mellett kiderült, a finn háztartások természetes részét képezi a szauna, melyet még a kisebb településeken élők is előszeretettel használnak – igaz, nem házon belül, hanem az udvaron felállított faházban, fafűtéssel kombinálva. A kiváló hangulatot teremtő előadó legközelebb szeptemberben teszi tiszteletét az Egressy utcai szociális-közművelődési intézményben. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szürkemarha-gulyás és töltött kalács a keceli Pintér családtól

Szürkemarha-gulyás és töltött kalács a keceli Pintér családtól

2022. május 18. 13:27 | Adományok

A nagylelkűség apostolaként tartják számon mindmáig Pintér József (1944-2014) vállalkozót, a keceli Pintér Művek megálmodóját, létrehozóját a Wojtyla Barátság Központ háza táján, mivel egyik alapítója, főtámogatója volt az Egressy utcai népkonyhának. Bőkezűen adakozott már a kezdeti időkben is, amikor a létesítmény épülete még szinte romokban hevert. A nagyszabású felújítási munkálatokat követően pedig elsőként állt be az ételfelajánlók azóta több százasra duzzadt táborába. Földi távozása után felesége, valamint fia és családja vette át szerepét a karitatív tevékenység terén. A Pintér családnak köszönhetően százhúsz adag rendkívül ízletes és bőséges menüt – szürkemarha-gulyást és meggyes-szilvás-túrós kalácsot – osztottak szét szerda délben a Wojtyla Ház lelkes munkatársai a család képviselői közreműködésével. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ízletes ebéd Fülöpszállás polgármestere felajánlásával

Ízletes ebéd Fülöpszállás polgármestere felajánlásával

2022. május 17. 16:53 | Adományok

Gubacsi Gyula Fülöpszállás első embere 2021 októberében látogatott először a Wojtyla Barátság Központba. Másodjára ez esztendőben, január 25-én tette tiszteletét a szociális intézményben, ahol egyúttal ismeretterjesztő előadással is szolgált a rászorultaknak Fülöpszállás képekkel címmel. A program végén pedig kiosztotta a település képviselőtestülete és jómaga által biztosított melegételt. A karitatív létesítményben következőleg május 17-én került sor ebédosztásra Gubacsi Gyula jóvoltából, melynek során százhúsz adag resztelt máj került az elesettek böjtös asztalára – rizs köret, kenyér, sütemény, valamint – Szappanos Gábor őstermelőnek köszönhetően – alma kíséretében. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Rehák Róbert helyezett melegételt a szegények böjtös asztalára

Rehák Róbert helyezett melegételt a szegények böjtös asztalára

2022. május 16. 13:08 | Adományok

Rehák Róbert kecskeméti származású fővárosi vállalkozó, a Wojtyla Barátság Központ karácsonyi főtéri ebédosztásainak állandó felajánlója, a sorsközösség régi időktől fogva hűséges patrónusa, nagylelkű havi támogatója hétfőn is finom ebéddel szolgált a szociális intézmény étkezdéjében. A rászorultak egészségére figyelemmel ezúttal 120 adag zöldséges tésztával kedveskedett a nélkülözőknek. Az ételt hagyományosan Molnár Zoltán önkéntes szakács készítette el, sőt még a hozzávalókat is ő hozta. Farkas Pál, a Wojtyla programszervező munkatársa mutatta be a népkonyha mai ebédadományozóját, akit méltán övez őszinte tisztelet, szeretet, megbecsülés szerte a városban. A kiváló menüt kenyér és „élelmiszerbankos”-, valamint Fornetti-sütemény, továbbá – Szappanos Gábor jóvoltából – alma egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetebéd a kecskeméti kékkeresztesektől

Szeretetebéd a kecskeméti kékkeresztesektől

2022. május 14. 13:49 | Adományok

A Magyar Kékkereszt Egyesület református egyházi kötődésű, országos kiterjedésű iszákosmentő misszió kecskeméti utógondozó közössége amellett, hogy gyógyulásuk útján segíti a szenvedélybetegséggel küzdőket, jelentős hangsúlyt helyez az alkoholizmus okozta nyomorúságban élők lelki gondozására. Mindemellett tagjaik, önkéntes segítőik lehetőség szerint támogatják a hátrányos helyzetűeket. Ekként tettek szombat délben is, amikor Kolláth Andrea, a Wojtyla Barátság Központ igazgatóhelyettese, valamint Dudás Tamás és Kövesi Krisztián önkéntes szakácsok a Kecskeméti Kékkereszt Csoport megbízásából ebédet főztek, majd osztottak a szociális létesítmény százhúsz gondozottja számára. A csoportot támogató Kecskeméti Kékkereszt Alapítvány felajánlásával ezúttal tarhonyáshúst, savanyú uborkát, valamint friss kenyeret fogyaszthatott a mára igencsak szélesre duzzadt Wojtyla család. A vasárnapi hidegcsomagokban Weninger Konrád, a kerekegyházi Weninger Bt. ügyvezetője jóvoltából alma, konzerv, kenyér, továbbá – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezetnek köszönhetően – leveskocka kapott helyet. A legendás főzőpáros, Dudás Tamás és Kövesi Krisztián mindemellett még arra is ígéretet tett, hogy júniusban egy alkalommal vendégül látják a karitatív intézmény szegényeit. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ínyenc falatok Helvécia polgármesterétől

Ínyenc falatok Helvécia polgármesterétől

2022. május 13. 13:29 | Adományok

Igazán pazar kulináris élményekkel lehettek ma gazdagabbak a Wojtyla Barátság Központ szegényei. Balogh Károly Helvécia polgármestere évente több alkalommal ajánl fel szeretetebédet a népkonyha sorsközössége részére. Pénteken – távollétében – százhúsz adag rakott kelkáposztával kedveskedett Kecskemét elesettjeinek. A rendkívül ízletes menüt szokás szerint kenyér és „élelmiszerbankos” sütemény tette teljessé, Szappanos Gábor őstermelő alma adományával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma Szappanos Gábortól

Alma Szappanos Gábortól

2022. május 13. 12:35 | Adományok

Immáron sokadik alkalommal látta el friss almával Szappanos Gábor mezőgazdasági vállalkozó a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Hétfőn újabb 9 ládányit vett át Mátyus István, a népkonyha hűséges önkéntese. A vitamindús gyümölcs ebédosztáskor jut el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Weninger Konrád újból megörvendeztette a wojtylásokat

Weninger Konrád újból megörvendeztette a wojtylásokat

2022. május 12. 13:27 | Adományok

A WENINGER Bt. 1995-ös alapítása óta 100%-os hazai tulajdonban lévő családi vállalkozásként működik. Kezdetektől fogva céljuk, hogy Magyarországon is megismertessék a tartósítómentes befőzés egyszerűbben kivitelezhető, egészséges módját. Hazánkban elsőként fogtak bele a befőzőautomaták és ivólékészítők forgalmazásába. 2009-ben közös megállapodást kötöttek a német gyártó céggel, és azóta WENINGER márkanév alatt forgalmazzák a német gyártású, szigorú minőségi követelményeknek megfelelő háztartási készüléket és kiegészítőit. Weninger Konrád, a kerekegyházi cég ügyvezetője azonban nem csak a befőzőgépek piacán örvend jelentős népszerűségnek, jószándéka, segítőkészsége éppúgy nyilvánvaló az őt ismerők számára. Akárcsak a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai körében, akik csütörtökön kóstolhatták meg legutóbb a vállalkozó nagylelkűségének gyümölcsét, mely százhúsz adag paradicsomszósz és húsgombóc, valamint kenyér és sütemény formájában vált láthatóvá a szegények böjtös asztalán. Előzetesen Borisz atya kecskeméti ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Héjja János májusban is támogatta a nehézsorsúakat

Héjja János májusban is támogatta a nehézsorsúakat

2022. május 11. 13:24 | Adományok

Amikor több mint harminc évvel ezelőtt megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, ámde mostanra többmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője immáron hét vidéki éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. Az ő nemes hozzájárulásával elkészült ételt – kelkáposztafőzeléket és sült csirkecombot – az ő nevében szolgálták fel a Wojtyla Barátság Központ munkatársai, önkéntesei a gondozottak számára. A menühöz félegyházi kenyér és „élelmiszerbankos” sütemény is dukált. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A műkerti sportegyesület látta vendégül a wojtylásokat

A műkerti sportegyesület látta vendégül a wojtylásokat

2022. május 10. 13:21 | Adományok

Az SC Hírös-Ép Egyesület szeretetebédjét ízlelhették kedden a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Ez alkalomból tisztelte meg jelenlétével a népkonyha sorsközösségét Kertész Zoltán elnök. Három fiatal edző sporttársa kísérte el a szociális intézménybe, ahol együtt köszöntötték a rászorultakat, végül az ebédosztásban is segédkeztek. A jótékonysági akció keretében milánói makarónit fogyasztott a karitatív létesítmény 120 elesettje, kenyér, Fornetti-sütemény és – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – alma kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bimbó Imre szeretetebédje

Bimbó Imre szeretetebédje

2022. május 9. 13:26 | Adományok

A kiváló szentkirályi ácsmester évek óta kiveszi részét a Wojtyla Barátság Központ tetőfelújítási munkálataiból. Egyebek mellett ő készítette el a népkonyha udvari teraszát, tárolóját is. Összességében keze nyomát őrzi minden, ami fából készült. Ezzel azonban még koránt sincs vége! Hétfőn – immáron sokadszor – ételadományával is meglepte a szociális létesítmény gondozottjait. A menüt igazán nem érhette kifogás: zöldborsófőzeléket, Stefánia-szeletet, kenyeret és Fornetti-süteményt szolgáltak fel a Wojtyla Ház buzgó munkatársai. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Vissza a Holdra, de miért?

Vissza a Holdra, de miért?

2022. május 9. 13:09 | Adományok

Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium igazgatója ismét elvarázsolta hétfői előadásával a Wojtyla Barátság Központ szegényeit. A Wojtyla Akadémia programsorozat legújabb fejezetében a Földhöz legközelebb eső égitest, a Hold került terítékre. A csillagásztól egyebek mellett azt is megtudhatták a jelenlévők, mikor járt ember először a Holdon, és miért érdemes újból visszatérni a kisbolygóra. Mindenekelőtt azért, mert – például – sok ásványianyag és számos nemesfém található a felszínén, továbbá kiváló kísérleti terepként szolgál a világ kutatói számára. Az előadás július 4-én folytatódik a népkonyha kistermében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Farkas Ágó májusban is gondoskodott a szegényekről

Farkas Ágó májusban is gondoskodott a szegényekről

2022. május 7. 13:48 | Adományok

Farkas Ágó, a Wojtyla Barátság Központot létrehozó és üzemeltető Farkas házaspár leánya régi időktől fogva buzgó szemlélője a népkonyha emberbaráti, egyúttal lélekmentő missziójának. Tisztelettel adózik szülei, a szociális intézmény munkatársai, önkéntesei iránt, akik a maguk szerény eszközeivel immáron tizenhetedik esztendeje túlélést igyekeznek biztosítani az élet útvesztőiben bukdácsolóknak. Ágó nagylelkűségének köszönhetően százhúsz adag paprikáskrumpli hozzávalói rotyogtak szombat délelőtt a szociális intézmény udvari bográcsában. A remek ebéd készítői, a legendás főzőpáros: Domján Balázs és Nagy Ervin, valamint Fehér Tímea és Tóthné Rontó Gyöngyvér lelkes önkéntesek kiváltképp jelesre vizsgáztak. A gazdag ízvilágú finomságból repeta is jutott bőven a nélkülözőknek. A menüt szokás szerint savanyúság, kenyér, sütemény és – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – alma tette teljessé. A vasárnapi hidegcsomagok Gyuris Dávid és családja nagyvonalú felajánlásának köszönhetően juthattak el az ínségesekhez. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
A Vidám Törzsasztal és a német írónő májusban is pártfogolta a szegényeket

A Vidám Törzsasztal és a német írónő májusban is pártfogolta a szegényeket

2022. május 6. 13:54 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb áprilisban vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Pénteken mindketten régi ismerősként köszöntötték újra a rászorultakat, annál is inkább, mert rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, havi rendszerességgel. Imádságot és asztali áldást követően százhúsz adag burgonyalevest és mákostésztát szolgáltak fel az elesetteknek a szociális intézmény étkezdéjében, kenyér, sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szilvási József étkeztette a szegényeket

Szilvási József étkeztette a szegényeket

2022. május 5. 12:15 | Adományok

Szilvási József aligha ismeretlen a kecskemétiek előtt: köztudottan nevéhez fűződik a Szil-Coop bevásárlóközpont, és a Sasfészek Étterem is. Utóbbi tulajdonosaként tette meg felajánlását, mely szerint csütörtök délben ebédre invitálta a Wojtyla Barátság Központ százhúsz hátrányos helyzetű ellátottját. A vállalkozó előzetesen kijelentette: fontosnak tartja, hogy a szegények ügyét ily módon is támogassa. A távolból kívánt nagyon jó étvágyat minden rászoruló embernek, aki ma a Wojtyla Ház támogatásában bízva, testi-lelki kínoktól gyötörve megjelent az intézmény ebédlőjében. Az igazán ízletes, laktató rántotthús és rizibizi ízvilága a Sasfészek Étterem szakácsait dicsérte. A kiváló menüt kenyér, sütemény és – Szappanos Gábor felajánlásával – alma tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ásványvíz adomány Gulyás Miklóstól

Ásványvíz adomány Gulyás Miklóstól

2022. május 5. 11:47 | Adományok

A lajosmizsei Magyarvíz Kft. legismertebb termékeit, a Primavera, Mizse és Zafír ásványvizeket igazán szívesen fogyasztják a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Nem is csoda, hisz van belőlük buborékos, enyhén szénsavas és persze „sima” is. A palackozó tulajdonosa, Gulyás Miklós rendszeresen juttat belőlük ingyenesen a szociális intézmény konyhájára – tavasszal, nyári forróságban, ősszel és fagyos télen egyaránt, amikor csak igényt tartanak rájuk a népkonyha szegényei. Csütörtökön újból nagymennyiségű ásványvíz szállítmányt küldött Gulyás úr a szociális intézménybe – a Wojtyla család kitörő örömére. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Gyógynövényből készült ételt szolgáltak fel a Wojtyla Házban

Gyógynövényből készült ételt szolgáltak fel a Wojtyla Házban

2022. május 4. 13:09 | Adományok

Medvehagymából főzött koszt került szerdán a szegények böjtös asztalára. Horváth Lászlóné Terike, a kecskeméti Gombász- és Gyógynövényklub vezetője, továbbá e közösségek két további lelkes tagja: Simon Manka és Tóth István önkéntes szakácsok szolgáltatták – minden túlzás nélkül kijelenthetjük – az elmúlt évek egyik legkiemelkedőbb ételkülönlegességét: százhúsz adag medvehagyma-főzeléket sült kolbásszal, kenyérrel, süteménnyel és – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – almával. Horváthné „Baba” előzeteséből megtudhatták a ház lakói, hogy a 10 kilogrammnyi gyógynövényt Orfű környéki erdőkben szedték, amit szakszerű válogatás követett. Általánosságban véve a főzelékfélékért nem minden ember lelkesedik, de e helyütt bátran leszögezhetjük: a medvehagyma íze mindenkit magával ragadott. Az átütő siker láttán Horváthné Terike – aki egyébként rendszeresen tart ismeretterjesztő előadásokat a Wojtyla Házban, akárcsak ma – rögvest felajánlotta: máskor is szívesen jönnek! (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Héjja János támogatta a nehézsorsúakat

Héjja János támogatta a nehézsorsúakat

2022. május 3. 12:47 | Adományok

Amikor több mint harminc évvel ezelőtt megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, ámde mostanra többmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője immáron hét vidéki éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. Az ő nemes hozzájárulásával elkészült ételt – rakott burgonyát – az ő nevében szolgálták fel a Wojtyla Barátság Központ munkatársai, önkéntesei a gondozottak számára. A menühöz félegyházi kenyér és „élelmiszerbankos” sütemény is dukált, valamint alma – Szappanos Gábor őstermelő felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gönczi Imre ebédje a Wojtyla népkonyhán

Gönczi Imre ebédje a Wojtyla népkonyhán

2022. május 2. 13:09 | Adományok

Az NRG-Agent Kft. ügyvezető igazgatója még évekkel ezelőtt ígérte: negyedévenként támogatja a Karol Wojtyla Barátság Központ karitatív célú ételosztását az Egressy utcai népkonyhán. Adott szavához azóta is hűségesen ragaszkodik, ezért kerülhetett sor hétfőn százhúsz adag kelkáposzta-főzelék és sertéspörkölt, valamint kenyér és Fornetti-sütemény kiosztására. A létesítmény gondozottjai ezúton üzenik: hálás szívvel köszönik Gönczi úr nagylelkűségét, gondoskodó szeretetét. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma Szappanos Gábortól

Alma Szappanos Gábortól

2022. május 2. 12:34 | Adományok

Immáron sokadik alkalommal látta el friss almával Szappanos Gábor mezőgazdasági vállalkozó a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Hétfőn újabb 9 ládányit vett át Mátyus István, a népkonyha hűséges önkéntese. A vitamindús gyümölcs ebédosztáskor jut el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Tarhonyáshús a szegények böjtös asztalán

Tarhonyáshús a szegények böjtös asztalán

2022. április 30. 21:16 | Adományok

Kisjuhász Hajnalka és családja 2020 tavasza óta több ízben nyújtotta ölelő karjait a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai felé. Rendszerint alapanyagokkal, szakácstudományukkal, no meg sok-sok jó szóval szolgálják a népkonyha sorsközösségének testi-lelki felemelkedését. A kedves lajosmizsei család azóta is szívén viseli a wojtylások sorsát, ennek megfelelően nemrégiben ismét elhatározták, újfent visszatérnek a szociális intézménybe, hogy tarhonyáshússal járjanak az elesettek kedvébe – egyéb elfoglaltságaik okán ezúttal csak messzi távolból. Az általuk biztosított kiváló minőségű és nagymennyiségű hozzávalókat Makány Tamás honvédtiszt főzte készre a helyszínen, Fehér Tímea önkéntes aktív közreműködésével. A vasárnapi hidegcsomagok nem juthattak volna el a rászorultakhoz dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kft. ügyvezető igazgatójának támogatása nélkül. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szabó Antal áprilisban is ételt adományozott

Szabó Antal áprilisban is ételt adományozott

2022. április 29. 13:12 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A rántott csirkemellet rizibizi, savanyú uborka, valamint kenyér és sütemény, továbbá alma egészítette ki – utóbbi Szappanos Gábor őstermelő felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédadomány a 13. Nőnek lenni Jó! Konferencia résztvevőitől

Ebédadomány a 13. Nőnek lenni Jó! Konferencia résztvevőitől

2022. április 28. 13:28 | Adományok

Évente egy alkalommal Kecskeméten gyűlnek össze az ország minden tájáról érkező női vállalkozók, hölgy cégtulajdonosok, közép- és felsővezetők. Április 25-én a „Tökéletlen az új tökéletes" címmel a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontban tartották soron következő – 13. – összejövetelüket. A jótékonysági esemény célja ezúttal is az volt, hogy a bevételből rászorulókat segítő szervezeteket pártfogoljanak a résztvevők. A támogatottak egyikének a Wojtyla Barátság Központot jelölte meg a vállalkozói közösség. A rendezvény keretében Kolláth Andrea, a népkonyha igazgatóhelyettese 200 ezer forintról szóló ajándékplakettet vehetett át Csatos Erikától, az Álomjövő Kft. tulajdonosától, a konferencia megálmodójától, szervezőjétől. A felajánlásból négy alkalommal rendezhetnek jótékonysági ebédosztást a Wojtyla Házban, amire elsőként április 28-án, csütörtökön került sor. Ennek keretében összesen 120 adag gulyáslevest és túróstésztát szolgáltak fel a szociális-közművelődési intézmény munkatársai, önkéntesei. Az ízletes, kiadós menüt hagyományosan kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kovács Zoltán és családja szolgált melegétellel

Kovács Zoltán és családja szolgált melegétellel

2022. április 27. 13:49 | Adományok

A kecskeméti Miga-Metall Kft. tulajdonosa, Kovács Zoltán családjával karöltve úgy döntött, április 27-én újból vendégül látja a Wojtyla Barátság Központ szegényeit. Eddigi tapasztalatai alapján ugyanis hosszú ideje akként ítéli meg, további támogatásra méltó az erőfeszítés, melyet a szociális intézmény kollektívája és sorsközössége együttes erővel kifejt annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű emberek közül minél többen megtalálják helyüket, szerepüket a „normális” élet felé vezető úton; előbb-utóbb ismét önállóan eligazodjanak mindennapjaik útvesztőiben. A fémmegmunkálással, lakatosipari munkákkal, hegesztéssel, fémszerkezet-gyártással, csiszolással, felületkezeléssel foglalkozó kecskeméti Miga-Metall Kft. vezetője a gondozottakhoz szólva reményét fejezte ki, hogy másik alkalommal is tud majd segíteni. A Wojtyla Ház munkatársai délben bivalypörköltet, főtt burgonyát, valamint kenyeret és süteményt szolgáltak fel a népkonyha százhúsz elesettje részére. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Sertéshús Kiskunmajsáról

Sertéshús Kiskunmajsáról

2022. április 27. 13:14 | Adományok

Szikora Gyula, a kiskunmajsai Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatója 15 kg sertéshúst adományozott a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége javára. Az értékes ajándékot Szikora úr munkatársa adta át szerdán a népkonyha képviselőjének. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Pénzadomány a 13. Nőnek lenni Jó! Konferencia résztvevőitől

Pénzadomány a 13. Nőnek lenni Jó! Konferencia résztvevőitől

2022. április 27. 13:07 | Adományok

Évente egy alkalommal Kecskeméten gyűlnek össze az ország minden tájáról érkező női vállalkozók, hölgy cégtulajdonosok, közép- és felsővezetők. Április 25-én a „Tökéletlen az új tökéletes" címmel a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontban tartották soron következő – 13. – összejövetelüket. A jótékonysági esemény célja ezúttal is az volt, hogy a bevételből rászorulókat segítő szervezeteket pártfogoljanak a résztvevők. A támogatottak egyikének a Wojtyla Barátság Központot jelölte meg a vállalkozói közösség. A rendezvény keretében Kolláth Andrea, a népkonyha igazgatóhelyettese 200 ezer forintról szóló ajándékplakettet vehetett át Csatos Erikától, az Álomjövő Kft. tulajdonosától, a konferencia megálmodójától, szervezőjétől. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Schindler János és Burányi Roland atya étkeztette a szegényeket

Schindler János és Burányi Roland atya étkeztette a szegényeket

2022. április 26. 13:38 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ támogatói szokás szerint ma is jócskán kitettek magukért. A népkonyha szegényei egy ideig biztosan emlegetni fogják a hétfői menüt; tele kolbásszal, tele élettel! A mai rakott burgonya gazdag ízvilága minden bizonnyal hosszú időre rabul ejti emlékezetüket. Schindler János vállalkozó, Kecel korábbi polgármestere, és Burányi Roland atya, a Katolikus Szeretetszolgálat és intézményei lelkipásztora igazán minden elismerést megérdemelnek! Mindketten régi barátai, támogatói a Wojtyla sorsközösségnek. Mindenki visszavárja őket! A házias menüt szokásos módon kenyér, sütemény és – Szappanos Gábor őstermelőnek köszönhetően – alma tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Sertéspörkölt és sült csirkecomb a Hírös Grilltől

Sertéspörkölt és sült csirkecomb a Hírös Grilltől

2022. április 25. 13:02 | Adományok

Kiss Vivien, a Hírös Grill Étterem üzemeltetője és párja Zsákai Viktor, a vendéglátóhely tulajdonosa jó ideje havi rendszerességgel ajánl fel melegételt a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Bőkezűségük mit sem változott a hosszú évek során. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy hétfő délben úgyszintén nagymennyiségű sertéspörköltet és sült csirkecombot küldtek széchenyivárosi vendéglőjükből a népkonyha elesettjeinek, összesen 120 adagot. Ennek eredményeként kétféle menüből is választhattak a rászorultak. A tészta, valamint petrezselymes burgonya köretet ugyancsak bőven mérték, így végképp nem maradt éhen senki a szociális intézmény környékén. Az első osztályú menüt hagyományosan uborka, kenyér, Fornetti-, és „élelmiszerbankos” sütemény, továbbá szaloncukor egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Izsáki tészta a rászorultaknak

Izsáki tészta a rászorultaknak

2022. április 25. 11:24 | Adományok

Juhász Sándorné, az Izsáki Házitészta Kft. ügyvezető-tulajdonosa két karton 8 tojásos préselt csigát és további három karton 4 tojásos tarhonyát ajánlott fel a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai élelmezésére. Az értékes adományt hétfő délelőtt vették át a népkonyha munkatársai. A nagymennyiségű tartós élelmiszert – főtt állapotban – jótékonysági ebédosztáskor látják viszont tányérjaikon a Wojtyla Ház szegényei. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
A Fejes család terítette meg a wojtylások böjtös asztalát

A Fejes család terítette meg a wojtylások böjtös asztalát

2022. április 23. 13:18 | Adományok

Fejes Ferencné Diána és férje, valamint segítőtársaik hosszú évek óta támogatják kiváló minőségű étkezési alapanyagokkal és önkéntes munkájukkal a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Szombaton is időben érkezett az első osztályú sertéshús. Röviddel utána pedig – hagyományosan – százhúsz adag ízletes raguleves rotyogott a népkonyha udvari bográcsában. Az ízletes ebéd elkészítésében és kiosztásában a család egyik barátja, a tragikus ukrajnai események miatt hazánkban tartózkodó Rita Karaljova is hathatós segítséget nyújtott. A finom ételt olyannyira kedvük szerint valónak találták a gondozottak, hogy a rászorultak sűrű taps közepette hangos szóval ekként fejezték ki elégedettségüket: köszönjük szépen az ebédet, nagyon finom volt és bőséges! A kiváló menüt pogácsa, valamint német édes sütemények, holland mártás – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet ajándékai, továbbá – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – alma, mindemellett pedig friss fejes saláta tette teljessé. A vasárnapi hidegcsomagok Dobos József, a Dobos Lakberendezés Kft. ügyvezetője, önkormányzati képviselő támogatásával juthattak el a nélkülöző emberekhez. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Ízletes falatok Kopjás Tünde felajánlásával

Ízletes falatok Kopjás Tünde felajánlásával

2022. április 22. 13:53 | Adományok

A Cutler GYM Kecskemét első, szakmai szempontból kialakított edzőtermével szemben található a Cutler Fresh Food Étterem. A vendéglátóhelyen nem csupán bőséges, egyben ízletes ételeket kínálnak az oda betérőknek, Takács József szakács a vendégek egészségére is fokozottan ügyel. Olyképpen válogatja össze az alapanyagokat, hogy táplálóak legyenek a belőlük készült ételek, emellett mégse terheljék meg túlzott mértékben az emberi szervezetet. Kopjás Tünde étteremtulajdonos bőkezű támogatásával péntek délben százhúsz adag sertéspörköltet és krumplifőzeléket szolgáltak fel a Wojtyla Barátság Központ munkatársai. A finom ebédet kenyér és „élelmiszerbankos” sütemény, valamint – Szappanos Gábor őstermelőnek köszönhetően – alma egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Mosogatógép a sorsközösség szolgálatában

Mosogatógép a sorsközösség szolgálatában

2022. április 22. 13:22 | Adományok

Nagyteljesítményű mosogatógépet helyeztek üzembe pénteken a Wojtyla Barátság Központ konyhájában. A meglehetősen drága berendezésre és a hozzá tartozó kiegészítőkre régóta komoly igény mutatkozott a szociális-közművelődési intézmény berkeiben, hiszen a kézi mosogatás rendszerint hosszú időt vett igénybe, ráadásul jelentős munkaerő-lekötéssel is járt az ebédosztásokat követően. Nemes lelkű adományozók jóvoltából mától azonban minderről múlt időben beszélhetünk. Isten áldja meg gazdagon az önzetlen felajánlókat! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Babgulyás a Nádas Vendéglőből

Babgulyás a Nádas Vendéglőből

2022. április 21. 13:22 | Adományok

Szentkúti György, a jakabszállási Nádas Vendéglő tulajdonosa ebédadományát rejtette csütörtök délben a Wojtyla Barátság Központ elektromos gépkocsija. A népkonyha bejáratához érkezve Kolláth Andrea igazgatóhelyettes bejelentette: megérkezett a várva várt százhúsz adag, messze földön híres-neves, füstölt marhahúst és minden más földi jót magába foglaló babgulyás, egyúttal segítséget kér a bevitelhez, tálaláshoz. A különlegesen ízletes ebédet kenyér, sütemény és – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – alma „társaságában” fogyaszthatták el a rászorultak. A finom menü Jakabné Zsuzsa, a Nádas Vendéglő kitűnő szakácsnője keze munkáját dicsérte. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetebéd a Magyarországi Önzetlen Szolgálati Központ felajánlásával

Szeretetebéd a Magyarországi Önzetlen Szolgálati Központ felajánlásával

2022. április 20. 13:46 | Adományok

A budapesti illetőségű civil szervezet négy képviselője – nevezetesen Garaczi Margó, Gunics Zsuzsa, Kovács Béla és Kovács Gábor – szolgált melegétellel a Wojtyla Barátság Központ szegényei számára szerda délben. Amikor is a szociális intézmény konyhai dolgozói társaságában százhúsz adag rizseshúst tálaltak fel a népkonyha gondozottjai részére, miután együttesen köszöntötték az étkezdében összesereglett rászorultakat. És ez még korántsem minden! Nagylelkűségük gyümölcsét egy-egy ajándékcsomaggal koronázták meg, amikor átnyújtották ebédadományukat a karitatív létesítmény ellátottjainak. Az ebéd mellé kenyér és sütemény, valamint – Szappanos Gábor őstermelő felajánlásával – alma is dukált az elesett embereknek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma Szappanos Gábortól

Alma Szappanos Gábortól

2022. április 20. 12:41 | Adományok

Immáron sokadik alkalommal látta el friss almával Szappanos Gábor mezőgazdasági vállalkozó a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Szerdán újabb 9 ládányit vett át Mátyus István, a népkonyha hűséges önkéntese. A vitamindús gyümölcs ebédosztáskor jut el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Tőzsér Judit és családja étkeztette a Wojtyla-sorsközösséget

Tőzsér Judit és családja étkeztette a Wojtyla-sorsközösséget

2022. április 19. 13:18 | Adományok

A Gong Rádió alapítója legközvetlenebb hozzátartozóival és a Gong Ingatlanhasznosító Kft-vel karöltve, a Wojtyla Barátság Központ egyik legfőbb támogatójaként rendszeresen hozzájárul a népkonyha százhúsz gondozottjának napi ellátásához. Elfoglaltságai ritkán teszik lehetővé Judit asszony számára, hogy személyesen is tiszteletét tegye a szociális intézmény elesettjei között, így ez alkalommal úgyszintén a messzi távolból kívánt jó étvágyat és kiváló egészséget minden rászorulónak, Baranya Ágnes helyszíni tolmácsolásával. A nagylelkű család jóvoltából kedd délben százhúsz adag rakott kelkáposztát és mákostésztát osztottak ki az elesettek között a szociális intézmény munkatársai Baranya Ágnes segédletével – kenyér és Fornetti-sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Húsvéti csomagok sok szeretettel

Húsvéti csomagok sok szeretettel

2022. április 14. 12:23 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ háza táján sok éves hagyomány köszönt vissza Nagycsütörtökön. A szociális intézmény csapata Krisztus feltámadásának ünnepére készülődve rendszerint ajándékcsomagokkal kedveskedik a karitatív létesítmény rászorultjainak. A jótékonysági akciót ezúttal is számos cég és magánszemély támogatta. Így például helyet kapott a csomagokban a kecskeméti Auchan Áruház sonkája, a lajosmizsei Mizsetáp Kft. tojásai (Kollár Csaba ügyvezető-tulajdonos felajánlásával), a Félegyházi Kenyér cipói, a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet különféle adományai, valamint Göbölyös Károly burgonyája és Szappanos Gábor almája. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Király József áprilisban is ételt tett az elesettek böjtös asztalára

Király József áprilisban is ételt tett az elesettek böjtös asztalára

2022. április 14. 12:08 | Adományok

Immáron több mint ezerre tehető azon alkalmak száma, amikor Király József vállalkozó, önkormányzati képviselő, vezető MSZP-s politikus, lelkes civil szervező, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek segítségére sietett. Ma eggyel többről számolhatunk be, ugyanis a hátrányos helyzetűek igaz barátja, szószólója csütörtökön déltájban újfent melegételt ajánlott fel a népkonyha gondozottjainak. Szokásához híven ezúttal is személyesen kereste fel a nélkülözőket az Egressy utcai 5/b szám alatti szociális intézmény étkezdéjében. A nemes lelkű közéleti személyiségnek köszönhetően tarhonyáshús, valamint kenyér és sütemény kerülhetett a tányérokba. Az első osztályú menüt Szappanos Gábor alma adománya tette teljessé. Ebédosztás előtt Oskolás János kecskeméti költő mondta el húsvéti versét, majd Borisz atya ortodox lelkipásztor öntötte szavakba Feltámadás-ünnepi biblikus gondolatait. A húsvéti hidegcsomagokban a kecskeméti Auchan Áruház sonkája, a lajosmizsei Mizsetáp Kft. tojása (Kollár Csaba ügyvezető-tulajdonos felajánlásával), a Félegyházi Kenyér cipója, a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet különféle adományai, valamint Göbölyös Károly burgonyája és Szappanos Gábor almája kapott helyet. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Adományok a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezettől

Adományok a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezettől

2022. április 13. 14:28 | Adományok

A Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet tagjai immáron sokadszor tettek ki magukért a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ támogatását illetően. A népkonyha sorsközösségét, kollektívája mindennapi élet- és lélekmentő szolgálatát egyházuk kecskeméti társgyülekezetén keresztül ismerték meg, Szerdi Szilárd lelkész aktív közreműködésével. A szeretetkapcsolat legutóbbi gyümölcse nagymennyiségű levespor, tészta, különféle édességek, fertőtlenítőszer és savanyúság formájában öltött testet. Az ajándékokat Kurgyis Illés, a gyülekezet képviselője és hitvestársa adta át Nagykőrösön Farkasné Pásztor Jolánnak, a Wojtyla Ház társalapítójának, valamint Mátyus István önkéntesnek, akik hazatérve tolmácsolták a nagykőrösi pünkösdiek szeretetteljes üdvözletét. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A kecskeméti baptisták támogatásával osztottak ebédet a Wojtylában

A kecskeméti baptisták támogatásával osztottak ebédet a Wojtylában

2022. április 13. 13:26 | Adományok

A helyi baptista közösség a Wojtyla Barátság Központ megalapítása óta közreműködik az intézmény szociális étkeztetési programjának megvalósításában. A baptista vallás, mely Magyarországon 1905 óta törvényesen elismert felekezet, a keresztyénség protestáns ágához tartozik. Protestáns annyiban, amennyiben nem katolikus. „Mi jobban szeretjük evangéliuminak vallani magunkat, mivel minden törekvésünk, hogy közösségi életünket az evangéliumban és az apostoli levelekben található elvekhez és az egyszerűséghez szabjuk”. Teológiájuk erősen kálvini, istentiszteletük egyszerű; énekből, imából, igeolvasásból és igehirdetésből áll. Az istentisztelet sorrendje nem kötött, nincs előírt liturgia. Minden vallási csoport olyan istentiszteleti sorrendet állapít meg, amilyet kíván, valamint a sorrenden is akkor és annyiszor változtathat, amikor és ahányszor jónak látja. A gyülekezetek függetlenek; belső ügyeiket, lelkipásztor-választásaikat, a lelki közösségbe való tagfelvételeiket teljesen önállóan intézik. A baptistáknál nincs püspök, nincs papi rend, nincs papi ruha. Az eklézsiákat lelkipásztorok (prédikátorok) és diakónusok vezetik, de bárki végezhet lelki szolgálatot, igehirdetést, ha erre az adott közösségtől megbízást kap. A hírös városi hívőközösség jóvoltából százhúsz adag disznótorost (hurkát, kolbászt), valamint kenyeret, süteményt, továbbá – Szappanos Gábor őstermelő felajánlásával – almát szolgáltak fel szerda délben a népkonyha munkatársai. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Jó volt a „Hőérzet” a Wojtyla Házban

Jó volt a „Hőérzet” a Wojtyla Házban

2022. április 12. 13:42 | Adományok

A Hőérzet Kft. kecskeméti családi vállalkozás, mely elsődlegesen épületgépészettel foglalkozik. 2005. májusában alakult idősebb és ifjabb Jakus István mérnökök irányításával. Épületgépész tervezői-, felelős műszaki vezetői-, és épületenergetikai tanúsítói jogosultsággal egyaránt rendelkeznek. Ennek megfelelően végzik szakmai tevékenységüket – ügyfeleik legnagyobb megelégedésére. A Jakus család tagjai nagylelkűségükről is tanúbizonyságot tettek, amikor a Wojtyla Barátság Központban kedd délben együttesen megjelenve 120 adag melegételt ajánlottak fel a szociális-közművelődési intézmény gondozottjainak. A cég tulajdonosai töltött csirkecombot, petrezselymes burgonya köretet, kenyeret, süteményt és – Szappanos Gábor adományaként – almát szolgáltak fel a népkonyha elesettjeinek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Rehák Róbert pártfogolta a szegényeket

Rehák Róbert pártfogolta a szegényeket

2022. április 11. 13:49 | Adományok

Rehák Róbert kecskeméti származású fővárosi vállalkozó, a Wojtyla Barátság Központ karácsonyi főtéri ebédosztásainak állandó felajánlója, a sorsközösség régi időktől fogva hűséges patrónusa, nagylelkű havi támogatója hétfőn is finom ebéddel szolgált a szociális intézmény étkezdéjében. A rászorultak egészségére figyelemmel ezúttal 120 adag zöldséges tésztával kedveskedett a nélkülözőknek. Az ételt hagyományosan Molnár Zoltán önkéntes szakács készítette el, sőt még a hozzávalókat is ő hozta. Farkas Pál, a Wojtyla programszervező munkatársa mutatta be a népkonyha mai ebédadományozóját, akit méltán övez őszinte tisztelet, szeretet, megbecsülés szerte a városban. A kiváló menüt hagyományosan kenyér és sütemény, valamint – Szappanos Gábor jóvoltából – alma egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kollár Csaba ünnepi meglepetése

Kollár Csaba ünnepi meglepetése

2022. április 11. 13:29 | Adományok

A húsvéti ünnepek alkalmából 6 karton – 1800 darab – „Hírös tojást” ajánlott fel hétfőn Kollár Csaba, a lajosmizsei Mizsetáp Kft. ügyvezető-tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. A baromfitelepet és tojásüzemet működtető üzletember immáron sokadszor nyilvánította ki szociális érzékenységét az elesettek iránt. Isten áldja meg nagylelkűségéért! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma Szappanos Gábortól

Alma Szappanos Gábortól

2022. április 11. 12:35 | Adományok

Immáron sokadik alkalommal látta el friss almával Szappanos Gábor mezőgazdasági vállalkozó a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Hétfőn újabb 9 ládányit vett át Mátyus István, a népkonyha hűséges önkéntese. A vitamindús gyümölcs ebédosztáskor jut el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Termostar segített

A Termostar segített

2022. április 9. 13:21 | Adományok

Horváth Attila, a Termostar Kft. ügyvezetője számos újító kezdeményezésnek áll élére. Szakmai irányításával átfogó (zöld) beruházások indultak a hírös város távhőszolgáltatásának folyamatos korszerűsítése érdekében. A cégvezető emellett Kecskemét kulturális életében is kiemelkedő pozíciót foglal el. Ennek megfelelően alig akad olyan jelentős közcélú program, rendezvény, amely mellé ne állna oda a cég, igazi városi mecénásként. Horváth úr, mint a jótékonyság egyik apostola, a Termostar Kft. részéről 2020-ban 5 millió forinttal támogatta a helyi kórházat, továbbá 651 facsemetét ajánlott fel az „Ültess fát! Tegyük zöldebbé Kecskemétet!” Lakossági Fásítási Program keretében. Emellett állandó pártfogója a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségének. Ennek legfrissebb hozadékát – paprikáskrumplit és mákos tésztát, továbbá – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – egy-egy almát százhúsz elesett embertársunk fogyaszthatta szombaton a népkonyha ebédlőjében. A vasárnapi hidegcsomagok dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kft. ügyvezetője jóvoltából teltek meg mindenféle földi jóval. (Fotók: Farkasné Pásztor Jolán)

Részletek
Csík János támogatta ebéddel a wojtylásokat

Csík János támogatta ebéddel a wojtylásokat

2022. április 8. 13:27 | Adományok

A világhírű kecskeméti zenész életében tizenöt évvel ezelőtt történt az a baleset, amelyből kétszer élesztették újra. A halál pillanatára úgy emlékszik, mintha csak elaludt volna: „Álom nélküli alvás, és egyszer csak felébredtem. Hiszem azt, hogy a baleset is megújulást hozott. Hiszem, hogy ennek valami oka volt, tehát valamit ott nem jól csináltam az életemben, vagy nem jól gondolkoztam - és akkor is éppen egy rossz döntést hoztam, azért történt ez. Hiszem, hogy a döntések, amik leginkább meghatározzák az ember sorsát. Filozófusok ezt úgy említik, hogy az ember sikerei jó döntéseitől függenek. Nem mindegy, hogy az ember észreveszi-e a szerencséjét, lehetőségét, vagy elmegy mellette. Ha régen megcsináltam egy nap öt dolgot, akkor az volt a fejemben, hogy rendben, de mi a hatodik. Mára ez is megváltozott.” – nyilatkozta a zenekarvezető egy korábbi interjúban. Hosszú rehabilitáció után mindazonáltal végül visszatérhetett a zenéléshez. 2011 óta a Kodály-iskolában hegedűt, brácsát tanít – és zenekarával koncertkörutakon jár a világ minden táján. Mindeközben az ínségben élők sorsát is szívén hordozza. Ennek jegyében ő és családja párizsi csirkemellel, rizibizi körettel, kenyérrel és süteménnyel vendégelte meg pénteken a Wojtyla Barátság Központ százhúsz gondozottját. A nagyszerű menüt alma egészítette ki – Szappanos Gábor őstermelő felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gáspár Attila ebédadománya a szegények böjtös asztalán

Gáspár Attila ebédadománya a szegények böjtös asztalán

2022. április 7. 13:42 | Adományok

A Cold Clean Hungary Kft. 2011-ben kezdte meg működését. Környezetkímélő tisztítási technológiák terjesztésével foglalkoznak; elsősorban ipari kármentesítés, homokszórás és felületkezelés, üveggyöngyszórás, szárazjeges-, szárazgőz- és manuális tisztítás, ereszcsatornák, üvegfelületek és homlokzatok vegyszermentes karbantartása, légtechnikai és elszívó berendezések, gyártóeszközök, napelemes rendszerek, szobrok, síremlékek, műtárgyak tisztítása, graffitik eltávolítása vonatkozásában. A vállalkozást Gáspár Attila vezeti, aki szerteágazó elfoglaltságai mellett még arra is gondot fordít, hogy a Wojtyla Barátság Központ nehézsorsú ellátottjain segítsen. Csütörtökön gombapörkölttel, tésztakörettel, valamint kenyérrel, süteménnyel és – Szappanos Gábor jóvoltából – almával lepte meg a sorsközösséget. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai főztek a nélkülözőknek

A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai főztek a nélkülözőknek

2022. április 6. 15:47 | Adományok

Már több alkalommal jótékonykodott Leviczky Cirill, aki most ismét a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárjaként állt a Wojtyla Barátság Központ mellé. A 120 adag csirkepörköltet Ordasi Krisztián séf, a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikum igazgatóhelyettesének irányítása mellett készítette a Centrum lelkes csapata. A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai nevében Leviczky Cirill kancellár úr köszöntötte a rászorultakat. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Az izsáki kőfaragó ebédadománya

Az izsáki kőfaragó ebédadománya

2022. április 5. 13:44 | Adományok

Borsos Istvánt a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület "házi kivitelezőjeként" tartják számon a két civil szervezet háza táján. A kiváló kőfaragó mester ugyanis több mint másfél évtizede foglalkozik közterületi, valamint temetőkben elhelyezett Krisztus-keresztek felújításával, Farkas P. József a Wojtyla Ház alapító-igazgatója, a Porta Egyesület főszervezője megbízásából. A messze földön híres, elismert szakember kedden a Wojtyla Ház gondozottjainak ellátásából is alaposan kivette részét, százhúsz adag Marco Polo szeletet és burgonyapürét, továbbá tápláló kenyeret, süteményt felajánlva a szociális intézmény szegényeinek. Mindezek mellé Szappanos Gábor őstermelő alma adománya társult. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Cornelia és a Vidám Törzsasztal áprilisban is segített

Cornelia és a Vidám Törzsasztal áprilisban is segített

2022. április 4. 13:56 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb márciusban vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, ám ezúttal Facol Lajos egyedül köszöntötte a gondozottakat, aki százhúsz adag kelkáposztafőzeléket és Stefánia-szeletet szolgált fel a szegényeknek, kenyér és sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma Szappanos Gábortól

Alma Szappanos Gábortól

2022. április 4. 12:16 | Adományok

Immáron sokadik alkalommal látta el friss almával Szappanos Gábor mezőgazdasági vállalkozó a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Hétfőn 9 ládányit vett át Mátyus István, a népkonyha hűséges önkéntese. A vitamindús gyümölcs ebédosztáskor jut el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebéddel szolgált Lajosmizse közkedvelt húsboltosa

Ebéddel szolgált Lajosmizse közkedvelt húsboltosa

2022. április 2. 13:26 | Adományok

Csorba Csaba egy lajosmizsei hentesüzlet tulajdonosa, akit jól ismernek szerte a kisvárosban. Partnerként támogat közösségi rendezvényeket és minden mást, ami a közjót szolgálja. Egyébiránt szombaton a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak javára cselekedett. Adományával támogatta közel százhúsz rászoruló szociális étkeztetését. Felajánlása révén a Wojtyla Ház ebédlőjében sertéspörköltet szolgáltak fel főtt burgonyával a népkonyha önkéntesei: Tóthné Rontó Gyöngyvér, Klingert Gizella és a legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin odaadó közreműködésével. Az étel mellé a szokásos kenyéren és süteményen túlmenően egy-egy alma is megillette a szegényeket. A vasárnapi hidegcsomagok elkészítését ezúttal Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatója tette lehetővé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ünnepi ebéd Varga László és családja felajánlásával

Ünnepi ebéd Varga László és családja felajánlásával

2022. április 1. 16:18 | Adományok

Tizenhét esztendeje, 2005. április 2-án ért véget a lengyel származású Szent II. János Pál pápa – polgári nevén Karol Wojtyla – e világi pályafutása. Halálának, egyben égi születésnapjának közelgő évfordulóján a Wojtyla Barátság Központ ünnepségének résztvevői méltatták a néhai egyházfő kivételes egyéniségét, életművét. A nagyszabású rendezvényt ebédosztás zárta. A Wojtyla Ház munkatársai 120 adag töltött csirkecombot szolgáltak fel rizibizi köretet – Varga László, az Ízfaktor Kft. ügyvezető-tulajdonosa és családja felajánlásával. A menüt hagyományosan kenyér és sütemény, valamint – Szappanos Gábor őstermelőnek köszönhetően – alma tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Holló Tibor babgulyást ajánlott fel a szegényeknek

Holló Tibor babgulyást ajánlott fel a szegényeknek

2022. március 31. 13:38 | Adományok

Bármit, bárhol, bármikor – hangzik a HolloGasztro Kft. tulajdonosának jelmondata, akinek célja, hogy rendezvények megvalósítását segítse újszerű ötletekkel, kiegészítő elemekkel, egyedi arculatú megjelenéssel, különleges ételekkel, italokkal, színekkel, és egyéb hangulatos dekorációs elemekkel kombinálva. Nem csak illusztris körökben jól csengő név az övé, hanem a Wojtyla Barátság Központban is, ami köztudomásúan a nehézsorsúak, elesettek, valamilyen okból hátrányos helyzetbe került emberek „törzshelye”. Holló Tibor karácsonykor ajánlott fel utoljára melegételt a város szegényeinek, s ezt csütörtökön ismét megtette, miképpen cselekszi a jót hosszú-hosszú évek óta. Barátságos személyét nagy tisztelet övezi a Wojtyla Házban. Holló Tibor gépkocsija ezúttal százhúsz adag babgulyást rejtett, melyet a szociális intézmény fáradhatatlan dolgozói osztottak ki az étkezőhelyiségben – kenyér és sütemény, valamint – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – alma kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Csülökpörkölt és sült csirkecomb a Hírös Grilltől

Csülökpörkölt és sült csirkecomb a Hírös Grilltől

2022. március 30. 13:16 | Adományok

Kiss Vivien, a Hírös Grill Étterem üzemeltetője és párja Zsákai Viktor, a vendéglátóhely tulajdonosa jó ideje havi rendszerességgel ajánl fel melegételt a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Bőkezűségük mit sem változott a hosszú évek során. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy szerda délben úgyszintén nagymennyiségű csülökpörköltet és sült csirkecombot küldtek széchenyivárosi vendéglőjükből a népkonyha elesettjeinek, összesen 120 adagot. Ennek eredményeként kétféle menüből is választhattak a rászorultak. A sós burgonya, valamint rizibizi köretet ugyancsak bőven mérték, így végképp nem maradt éhen senki a szociális intézmény környékén. Az első osztályú menüt hagyományosan kenyér és sütemény, továbbá – Szappanos Gábor őstermelő felajánlásával – alma egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
„Négycsillagos” ebéd a Sheraton Hotel étterméből

„Négycsillagos” ebéd a Sheraton Hotel étterméből

2022. március 29. 13:48 | Adományok

Kedden sem igazán lehetett panasz az étel minőségére a Wojtyla Barátság Központ főbejáratánál. Annál is inkább, mert az ebéd – tarhonyáshús és savanyúság – egyenesen a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontból érkezett. A négycsillagos szállodai minőség ugyancsak éreztette hatását a gondozottak arcán; nem is járt mosolytalan ember ma a Wojtyla Ház környékén. Le a kalappal, Sheraton Hotel! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Hat mázsa Gömbi burgonya ajándékba

Hat mázsa Gömbi burgonya ajándékba

2022. március 29. 13:35 | Adományok

Kecskemét egyik üde színfoltjává lett egy sötétkék színű ponyvás kisteherautó, rajta a sárga felirattal: „GÖMBI BURGONYA Helybe szállítva 06 30 366 5690 Helvécia”. Ki ne ismerné e pompás járgányt, mely oly gyakorta felbukkan a hírös város útjain!? A kiváló minőségű terményei révén méltán közkedvelt Göbölyös Károly mezőgazdasági őstermelő és családja nem csak állhatatos, kitartó munkálkodása okán örvend köztiszteletnek Helvécia-szerte, valamint vásárlóik, barátaik, ismerőseik körében, egyben az önzetlen szeretet, jószándék, segítőkészség iskolapéldái is. Ennek jegyében ajánlanak fel nagymennyiségben burgonyát a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ szegényeinek élelmezésére, immáron évek óta. Kedden hat mázsa krumplit pakolt le Göbölyös Károlyné a Wojtyla Ház udvarában. Az értékes adomány főzések alkalmával, valamint a húsvéti ajándékcsomagokban jut el a rászorultakhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédadomány Kocsis Pál vállalkozótól

Ebédadomány Kocsis Pál vállalkozótól

2022. március 28. 13:51 | Adományok

A magyar néphit természetfeletti képességekkel megáldott, a házaknál tejet kéregető vándordiákjáról elnevezett családi vállalkozásban tevékenykedik Izsákon az Alföldi Garabonciás Kft. Kocsis Pál ügyvezető tulajdonos irányításával. Kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkoznak, melynek meghatározó alapanyaga a Duna-Tisza Köze pusztáinak háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmjuk mintegy 600 anyaállatából kifejt kecsketej. Sikeres működésüknek és termékeik egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően adományozásra is futja Kocsis Pálnak, aki legutóbb hétfőn szervezett jótékonysági akciót a Wojtyla Barátság Központban. Ennek keretében százhúsz adag rakott burgonyát, kenyeret és süteményt, valamint – Szappanos Gábor őstermelő adományaként – almát tálaltak fel a népkonyha szorgos dolgozói az intézmény főbejáratánál. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma Szappanos Gábortól

Alma Szappanos Gábortól

2022. március 28. 13:28 | Adományok

Immáron sokadik alkalommal látta el friss almával Szappanos Gábor mezőgazdasági vállalkozó a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Hétfőn 9 ládányit vett át Farkasné Pásztor Jolán, a népkonyha társalapítója. A vitamindús gyümölcs ebédosztáskor jut el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Somodi Ferenc református presbiter szolgált ebéddel

Somodi Ferenc református presbiter szolgált ebéddel

2022. március 28. 13:27 | Adományok

Aki Somodi Ferenc kecskeméti agrármérnök és családi gazdálkodó tanyáján jár, követlen betekintést kaphat egy sikeres mezőgazdasági vállalkozás életébe. A részben európai uniós támogatásból folyamatosan fejlesztett gazdaság mára eljutott odáig, hogy külföldre is exportálja termékeit. A vállalkozó eddigi sikereit, nagyszerű eredményeit szerényen ekként fogalmazta meg egykor a Wojtyla Barátság Központ ebédlőjében: „Köszönöm az Úrnak, hogy adhatok. Soli Deo Gloria – Egyedül Istené a dicsőség!” A kiváló szakember ajánlotta fel ugyanis a karitatív létesítmény százhúsz gondozottjának szombati étkét: gombás sertéstokányt tésztával, zöld salátával, kenyérrel és süteménnyel. A remek menüt Kovács Balázs, a Mokambo Étterem szakács-tulajdonosa főzte a vendéglő konyhájában. A kiváló étket Kolláth Andrea, a szociális-közművelődési intézmény igazgatóhelyettese szállította gépkocsijával a Wojtyla Házhoz. A vasárnapi hidegcsomagokat Simon Bencének köszönték a nélkülözők. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szabó Antal márciusban is adakozott

Szabó Antal márciusban is adakozott

2022. március 25. 13:18 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A rántott csirkemellet rizibizi, savanyú uborka, valamint kenyér és sütemény, továbbá alma egészítette ki – utóbbi Szappanos Gábor őstermelő felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Tarhonyáshús sok szeretettel

Tarhonyáshús sok szeretettel

2022. március 24. 13:34 | Adományok

A Széchenyi István Technikum két egykori szakácstanulója – akik ma már képzett főzőmesterek –, Sebők Laura és Tuman Károly jóvoltából százhúsz adag tarhonyáshús rotyogott csütörtökön a Wojtyla Barátság Központ udvari bográcsában. A magyaros étel elkészítését szaktanáruk, Ács Imre mesterpedagógus irányította. A jótékonysági ebédosztás Farkas P. József, a népkonyha alapító-igazgatója egyik gyermekkori iskolatársának anyagi támogatásával jött létre. A mesteri módon elkészített menüt hagyományosan kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Laskagomba a Pilze-Nagy Kft-től

Laskagomba a Pilze-Nagy Kft-től

2022. március 24. 13:08 | Adományok

Somosné dr. Nagy Adrienn, a laskagomba-termesztéssel és kereskedelemmel foglalkozó kecskeméti Pilze-Nagy Kft. ügyvezetője ismét igazi meglepetéssel szolgált a Wojtyla népkonyha gondozottjai számára. Adrienn asszony ugyanis nem kevesebb, mint nyolc láda laskagombát adományozott csütörtökön a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek ellátására. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Disznótoros ebéd a nagytemplomi hívektől

Disznótoros ebéd a nagytemplomi hívektől

2022. március 23. 12:09 | Adományok

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége újfent elérkezettnek látta az időt, hogy városunk szegényei javára szolgáljon. Ennek gyakorlati megvalósításaként ismét a nagytemplomi hívek vendégei lehettek egy ízletes ebédre a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai, szám szerint közel százhúszan. A gondozottakat Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervező munkatársa köszöntötte az egyéb halaszthatatlan teendői miatt ezúttal távolmaradt dr. Finta József plébános nevében. A felajánlók sült hurkával, kolbásszal, hagymás tört burgonya körettel, kenyérrel és süteménnyel örvendeztették meg a népkonyha lakóit. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

2022. március 23. 12:03 | Adományok

Megtartotta 2021-es zárszámadását, évet értékelt, majd felvázolta a 2022-es évre vonatkozó programtervet a Wojtyla Barátság Központban működő nyugdíjas klub tagsága. Az ülést Farkas Pál, a civil szervezet vezetője nyitotta meg. Mindemellett sor került az esedékes beszámolókra, tisztújításra, majd közösen áttekintették az elkövetkezendő időszakban rájuk váró feladatokat, aktuális rendezvényeket, köztük a tavaszra, őszre tervezett kirándulásokat, ahová a Wojtyla Ház számos gondozottját és a társszervezetekből jelentkezőket is magukkal viszik. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Hegede István jótékonykodott

Hegede István jótékonykodott

2022. március 22. 13:52 | Adományok

Helvécián, Kecskeméttől alig 10 km-re, az 54-es út mellett tartja fenn évelőkertészetét Hegede István. Tíz hektáron termeszt konténeres évelő dísznövényeket és cserjéket, mintegy 1500 fajtát. A Hegede Kertészet családi vállalkozás, amely jól ismert a hazai és az európai díszfaiskola árudák, kertépítő cégek körében. Növényeik egész évben (márciustól novemberig) ültethetők, telepíthetők. 2019-ben immár több mint 1000 fajta jó minőségű dísznövényt kínálnak, amelyek több éven, vagy akár évtizeden át nyújtanak látványos, szép kertet és biztosítanak kényelmes, testreszabott kertfenntartást vásárlóiknak. Azonban van még más is, amiről Hegede István messze földön híres: ez pedig önzetlen adakozókedve, melynek egyik „haszonélvezője” a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége. Ennek megfelelően Hegede István nagylelkűségét ízlelhették ma a Wojtyla Házban százhúsz adag finomfőzelék és sertéspörkölt formájában. Nagyon köszönjük! Isten tartsa meg közöttünk sokáig! – üzenték neki a wojtylások. A remek menüt hagyományosan kenyér és sütemény, valamint ezúttal Szappanos Gábor alma adománya tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Istállótrágya a Wojtyla Ház virágoskertjébe

Istállótrágya a Wojtyla Ház virágoskertjébe

2022. március 22. 13:42 | Adományok

A katonatelepi Illés Károly nagymennyiségű érett istállótrágyát adományozott a Wojtyla Barátság Központnak. Jótékonyságának motivációját is megosztotta a szociális-közművelődési intézmény vezetőivel, miszerint nem csak a nélkülözők vágynak élelemre, de a Wojtyla Ház virágoskertje is. A hat esztendeig érlelődött trágyát a karitatív létesítmény nagyszerű önkéntese, a kiváló műszaki érzékkel és kézügyességgel megáldott aranykezű ezermester, Facol Lajos szállította saját autójával és utánfutójával a helyszínre, ráadásul a lepakolásban is hathatós segítséget nyújtott. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Rehák Róbert étkeztette a szegényeket

Rehák Róbert étkeztette a szegényeket

2022. március 21. 12:54 | Adományok

Rehák Róbert kecskeméti származású fővárosi vállalkozó, a Wojtyla Barátság Központ karácsonyi főtéri ebédosztásainak állandó felajánlója, a sorsközösség régi időktől fogva hűséges patrónusa, nagylelkű havi támogatója hétfőn is finom ebéddel szolgált a szociális intézmény étkezdéjében. A rászorultak egészségére figyelemmel ezúttal 120 adag zöldséges tésztával kedveskedett a nélkülözőknek. Az ételt hagyományosan Molnár Zoltán önkéntes szakács készítette el, sőt még a hozzávalókat is ő hozta. Farkas Pál, a Wojtyla programszervező munkatársa mutatta be a népkonyha mai ebédadományozóját, akit méltán övez őszinte tisztelet, szeretet, megbecsülés szerte a városban. A kiváló menüt hagyományosan kenyér és sütemény, valamint – Szappanos Gábor jóvoltából – alma egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A pünkösdiek szolgáltak szeretetebéddel

A pünkösdiek szolgáltak szeretetebéddel

2022. március 19. 13:29 | Adományok

Szombaton a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet vette oltalmazó szárnyai alá a Wojtyla Barátság Központ százhúsz gondozottját. Lelkészük, Szerdi Szilárd – aki szokásától eltérően ezúttal nem tudott személyesen megjelenni – a mai ételadományozásuk kapcsán előzetesen elmondta: gyülekezetük egyik célja, hogy szolgáljanak a társadalom elesettjei felé. Jézus is arra hívott fel egyebek mellett, hogy a tanítványok támogassák az elesetteket. Nehézsorsú emberek mindig lesznek körülöttünk, és mi azzal, amink van, szeretnénk segíteni nekik – tette hozzá a lelkipásztor. A nagylelkű egyháztagoknak hála kolbásszal gazdagon megrakott krumplilevest szolgáltak fel a szociális létesítmény mindig tettre kész önkéntesei, név szerint: Kövecses Zsuzsanna szakácsnő – az étel készítője, valamint Fehér Tímea és Tóthné Rontó Gyöngyvér. A pompás menüt Fornetti-sütemény gazdagította. Mindemellett Szappanos Gábor alma adománya, a Bács-Kiskun megyei Vöröskereszt pászkája, valamint az Univer Zrt. Piros Aranya is helyet kapott a tálcákon. A vasárnapi hidegcsomagok konzervet és kenyeret tartalmaztak – dr. Nagy Zoltánnak a Phoenix Mecano Kft. ügyvezetőjének köszönhetően. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ízkavalkád a 48 Étteremből

Ízkavalkád a 48 Étteremből

2022. március 18. 21:16 | Adományok

Péntek délben valósággal ünnepi lakoma várta a Wojtyla-népkonyhára járó sorsközösséget. A már-már túlzásba menően bőséges és mesés ízvilággal jellemezhető menü Benkovics Lajos, a kecskeméti 48 Étterem és Bár ügyvezetőjének ajándéka volt, melynek „kivitelezése” Varga Károly, a világ tíz legkiemelkedőbb szakácsa között számon tartott gasztronómiai szaktekintély, huszonkét olimpiai és világbajnoki aranyérem birtokosa nevéhez fűződik. A százhúsz adag, mesteri módon elkészített sült csirkecomb és rizs köret szinte elvarázsolta a gondozottak ízlelőbimbóit. Mindez pedig korántsem véletlenül adódott így. Varga Károly szakácsművész hagyományosan ezúttal is legmesszemenőkig hozta megszokott formáját. A csodálatos menüt savanyúság, kenyér, sütemény és – Farkas P. József alapító-igazgató és Farkasné Pásztor Jolán társalapító, a Wojtyla Ház fenntartói jóvoltából – rétes egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Hamiló rétesek a szegények böjtös asztalán

Hamiló rétesek a szegények böjtös asztalán

2022. március 18. 19:42 | Adományok

A Hamiló Cukrászat és Rétesmanufaktúra tulajdonosa, Marton Zoltán több száz darab, különböző ízesítésű rétest szállított a Wojtyla Barátság Központba. Az édes finomságokat, melyeket Farkas P. József, a szociális-közművelődési intézmény alapító-igazgatója és Farkasné Pásztor Jolán, a karitatív létesítmény társalapítója ajánlott fel név-, illetve születésnapja alkalmából, a pénteki ebédosztáskor szolgálták fel a népkonyha munkatársai. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
35 kg kolbász a Vacsi Hústól

35 kg kolbász a Vacsi Hústól

2022. március 17. 16:37 | Adományok

Jótékonyság dolgában számtalanszor állt már a Wojtyla Barátság Központ mellé Németh Csaba, Szász Donát Szilárd és Zahorecz Jánosné – a Vacsi Kft. ügyvezetői. Alig egy hónap telt el azóta, hogy utoljára 10 kilogramm szárazkolbásszal lepték meg a népkonyha nehézsorsú ellátottjait. Nem kellett külön kérvényt benyújtani nekik, maguktól is jelentkeztek újabb adományukkal Farkas P. József alapító-igazgatónál a vállalkozás nemes lelkű tulajdonosai. Mátyus Istvánnak, a szociális intézmény önkéntesének ezúttal is 35 kilogramm szárazkolbászt nyújtottak át a cég vezetői. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Frankó János izsáki vállalkozó ebédjét osztották

Frankó János izsáki vállalkozó ebédjét osztották

2022. március 17. 15:08 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ tizenhét éves működése során megszokottá vált, hogy a népkonyha kollektívája napról napra olyan nagyszabású ételosztási programokkal rukkol elő, melyekre sok esetben bizony még évek múltán is szívesen emlékeznek a rászorultak. Csütörtökön Frankó János izsáki vállalkozó okozott nekik felejthetetlen perceket; immáron sokadszor vitt cseppnyi fényt életük árnyékos zegzugaiba százhúsz adag ízletes étellel. Ezúttal ragulevessel, lekváros-prézlis tésztával, kenyérrel és süteménnyel kedveskedett a szegényeknek. A menüt alma tette teljessé – Szappanos Gábor őstermelő felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Márciusban is ebédet osztott Héjja János

Márciusban is ebédet osztott Héjja János

2022. március 16. 13:39 | Adományok

Amikor több mint harminc évvel ezelőtt megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, ámde mostanra többmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője immáron hét vidéki – ebből három kecskeméti – éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. Az ő nemes hozzájárulásával elkészült ételt – parasztos sertésragut szaftos burgonyával – maga osztotta ki a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. A menühöz félegyházi kenyér, valamint sütemény, mandarin és alma is dukált – utóbbi Szappanos Gábor őstermelő felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma Szappanos Gábortól

Alma Szappanos Gábortól

2022. március 16. 13:16 | Adományok

Immáron sokadik alkalommal látta el friss almával Szappanos Gábor mezőgazdasági vállalkozó a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Szerdán 9 ládányit vett át Farkasné Pásztor Jolán, a népkonyha társalapítója. A vitamindús gyümölcs ebédosztáskor jut el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Retkes Zoltán ismét segített

Retkes Zoltán ismét segített

2022. március 12. 18:36 | Adományok

A Kőrös-RenovArt Kft. tulajdonosát, kiskőrösi ács vállalkozót kedves ismerősként fogadták szombat délben a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Retkes Zoltán tavaly december 30-án vívta ki a szociális-közművelődési intézmény gondozottjainak őszinte elismerését, amikor a népkonyha rászorultjai körében első alkalommal megjelenve szempillantás alatt jelesre vizsgázott önzetlenségből, munkaszeretetből. A szimpátia kölcsönösnek bizonyult, így korántsem véletlen, hogy Retkes Zoltán másodjára is tiszteletét tette a karitatív létesítményben régi jó barátja, Mezei Attila mesterszakács, az intézmény egyik örökbecsű önkéntese társaságában. A wojtylások között úgyszintén komoly népszerűségnek örvendő gasztronómiai szaktekintély szakmai támogatásával és közreműködésével füstölt szalonnás alapágyon pirított csíkozott sertéshússal, tejfölös habarással és csemege uborkával főtt hentestokány rotyogott az udvari bográcsban – a kiskőrösi vállalkozó anyagi hozzájárulásának köszönhetően, Zoltán napi ajándékként. Az ínyenc menüt színes tészta köret tette teljessé. A rendkívül gazdag ízvilággal jellemezhető ételkülönlegességet helyben készített sós sütemény, valamint – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlása – csokoládé, továbbá Szappanos Gábor mezőgazdasági vállalkozó alma adománya egészítette ki. A minőségi hazai alapanyagok Hazafi Sándor hentesáru-előállító őstermelőtől származtak. Az elő- és utómunkálatokból Fehér Tímea és Tóthné Rontó Gyöngyvér kedves, mindenkor lelkes önkéntesek is jócskán kivették részüket. A hosszú hétvégére szánt hidegcsomagok konzervet és kenyeret tartalmaztak a dunavecsei Zöldi Kertészet, Farkas Ágó személyi edző és a Városföldi Polgármesteri Hivatal adományozásának eredményeképpen. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ropogós keksz a Vöröskereszttől

Ropogós keksz a Vöröskereszttől

2022. március 11. 13:18 | Adományok

Nagymennyiségű ropogós keksszel kedveskedett Lipóthné Komjáti Andrea, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének igazgatója a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. A finom rágcsálnivaló az ünnepek után, ebédosztáskor jut el a rászorultakhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Sulyok Ferenc szolgált finom étellel

Sulyok Ferenc szolgált finom étellel

2022. március 10. 13:45 | Adományok

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. vezetői kezdetektől fogva segítő kezet nyújtanak a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségének. Ismeretterjesztő kirándulások, kulturális programok garmadája, no meg tekintélyes adományok fűződnek a KEFAG Zrt. vezérigazgatója, Sulyok Ferenc nevéhez. Utóbbit tekintve, csütörtök délben százhúsz adag ízletes kosztot „varázsolt” az erdészeti cég első embere a szociális intézmény tálalókonyhájába. A főmenü – rizseshús – mellé kenyeret és „élelmiszerbankos” süteményt, valamint almát kínáltak a szegényeknek – utóbbit Szappanos Gábor felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Mátyás Király Patika tulajdonosa kínált ételt a nélkülözőknek

A Mátyás Király Patika tulajdonosa kínált ételt a nélkülözőknek

2022. március 9. 13:40 | Adományok

Évtizedes hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal ellátogat a Wojtyla Barátság Központba dr. Steinmetz Györgyné Eperjessy Ildikó. A Kecskemét főtéri Mátyás Király Patika vezetője ekkor meghívja egy finom, laktató ebédre az Egressy utcai népkonyha sorsközösségét. Ezúttal nem tudott eljönni a népkonyha épületébe, így a messzi távolból kívánt mindenkinek jó étvágyat, hozzátéve: „máskor eljövök, számíthatnak rám”. A százhúsz adag őzgulyást és mákostésztát, valamint kenyeret és süteményt a szociális intézmény munkatársai osztották ki a rászorultak között. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetebéd a K&Z Horizontál felajánlásával

Szeretetebéd a K&Z Horizontál felajánlásával

2022. március 8. 13:46 | Adományok

A K&Z Horizontál Kft-t 1995-ben hozták létre azért, hogy az alapítók önkormányzati gyakorlatuk és tapasztalatuk alapján útmutatást adjanak a különböző forrásokból megvalósuló beruházásokhoz, az előkészítéstől a közbeszerzési eljárás lefolytatásán keresztül a lebonyolításig, majd a megvalósuló létesítmények működtetéséig. Tevékenységük fő célja, hogy elősegítsék az önkormányzatok, a kistérségek, a megyék, a régiók és az ország európai uniós felzárkózásához elengedhetetlenül szükséges egyéb fejlesztési beruházások megvalósítását. Ez a cél társaságuk eddigi működése során maradéktalanul megvalósult. A K&Z Horizontál Kft. kiemelkedő referenciákra tett szert, elsősorban önkormányzati közműberuházások komplex lebonyolítása terén. Dr. Kovács Attila közbeszerzési tanácsadó, a cég ügyvezetője szakmai tevékenységén túlmenően a jótékonyság terén is példát mutat. Ennek jegyében ajánlotta fel a Wojtyla Barátság Központ gondozottainak mai ebédjét. Adománya jóvoltából mintegy százhúsz hátrányos helyzetű, segítségre szoruló ember lakott jól délben a szociális intézmény ebédlőjében. A menü pedig nem volt más, mint párizsi csirkemell rizibizivel, uborkával, kenyérrel és süteménnyel. Ételosztás előtt Csiszér László gitáros-énekes és zenésztársa, Váradi Tibor keresztény énekek fülbemászó dallamaival kedveskedett a karitatív létesítmény rászorultjainak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Cornelia és a Vidám Törzsasztal februárban is kényeztette az elesetteket

Cornelia és a Vidám Törzsasztal februárban is kényeztette az elesetteket

2022. március 7. 13:26 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb február elején vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Hétfőn mindketten régi ismerősként köszöntötték újra a rászorultakat, annál is inkább, mert rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, havi rendszerességgel. Imádságot és asztali áldást követően százhúsz adag Marco Polo sertésszeletet és burgonyapürét szolgáltak fel az elesetteknek a szociális intézmény étkezdéjében, kenyér, valamint sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma Szappanos Gábortól

Alma Szappanos Gábortól

2022. március 7. 12:19 | Adományok

Immáron sokadik alkalommal látta el friss almával Szappanos Gábor mezőgazdasági vállalkozó a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Hétfőn 6 ládányit (120 kilogrammot) vett át Farkasné Pásztor Jolán, a népkonyha társalapítója a termelő telephelyén. A vitamindús gyümölcs ebédosztáskor jut el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Deák Dezső szolgált ebéddel

Deák Dezső szolgált ebéddel

2022. március 5. 13:29 | Adományok

Szombat délben ismét Deák Dezső kerekegyházi mezőgazdasági vállalkozó vette védő szárnyai alá a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. A derék jótevő hagyományosan nem fukarkodott az étket illetően; anyagi támogatásával százhúsz adag gulyásleves főtt reggel 7 órától a népkonyha udvari bográcsában a legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin szakácstudományának köszönhetően. És még repeta is jutott bőven. A kiváló menüt helyben készített sütemény egészítette ki. A vasárnapi hidegcsomagok – melyek konzervet és kenyeret rejtettek – ezúttal az Univer Zrt. hozzájárulásával készülhettek el. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Láng Autó kecskeméti csapatának ételadományát ízlelték a wojtylások

A Láng Autó kecskeméti csapatának ételadományát ízlelték a wojtylások

2022. március 4. 16:24 | Adományok

A Láng Kereskedelmi Kft. kecskeméti csapata 2016 januárjában csatlakozott a Wojtyla Barátság Központ támogatóinak sorába. Ma pedig újabb ebédmeghívással járt a népkonyha sorsközösségének kedvében Varga Viktor telephelyvezető, ugyanis munkatársi közösségük ismét „összedobott” egy ebédre valót a szociális intézmény százhúsz gondozottja számára. Szokás szerint fél 12-kor kezdetét vette az ebédosztás – kivételesen Varga Viktor távollétében. Ezúttal kelkáposztafőzeléket szolgáltak fel a szociális intézmény önkéntesei Stefánia-szelettel, kenyérrel és süteménnyel. A szociális intézmény hétfőn meghirdetett adománygyűjtési akciójához ma is jó néhány gondozott csatlakozott. Az így befizetett összegeket Farkasné Pásztor Jolán, a Wojtyla Ház társalapítója továbbítja a Kecskeméti Baptista Gyülekezetnek. A befolyt adományokból a vallási közösség igény szerint vásárol tartós élelmiszert és közszükségleti cikkeket. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kádár László adományozott ételt

Kádár László adományozott ételt

2022. március 2. 13:48 | Adományok

A Kádár Környezetvédelmi Kft. 1994-ben alakult kecskeméti székhellyel. 2010 óta a családi vállalkozás fő tevékenységét a hulladékgazdálkodás teszi ki. Helvéciai telephelyükön végzik a hulladék kis- és nagykereskedelmet. Céljuk, hogy a termelés során képződött hulladékok a továbbiakban ne okozzanak környezetterhelést. Elősegítik a termékből keletkező hulladék hasznosítását – a lehető legkisebb környezeti igénybevétellel, energiatakarékos technológiákkal. A cég által begyűjtött hulladék engedéllyel rendelkező hasznosítókhoz kerül, így az újrafeldolgozás révén csökken a hulladéklerakókba kerülő szemét mennyisége. Az újrahasznosítható hulladékból másodnyersanyagok állíthatók elő, melyekből újra termékek lesznek. Így mutatta be korábban vállalkozását Kádár László, a Kádár Környezetvédelmi Kft. ügyvezető-tulajdonosa, aki szerdán százhúsz adag currys-ananászos csirkemellet, rizs köretet, valamint kenyeret, süteményt ajánlott fel a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Pavlovics István ismét segítő jobbot nyújtott

Pavlovics István ismét segítő jobbot nyújtott

2022. március 1. 13:41 | Adományok

Kedden Pavlovics István anyagi hozzájárulásával valósulhatott meg jótékonysági célú ebédosztás a Wojtyla Barátság Központban. Az igényes bőrgarnitúrák gyártásával, értékesítésével foglalkozó vállalkozás irányítója azért dönt töretlenül az Egressy utcai népkonyha patronálása mellett, mert hosszú évek tapasztalatai alapján nyilvánvalóvá lett számára: adományaikat valóban a százhúsz rászorulót számláló Wojtyla sorsközösség fizikai-szellemi épülésére fordítják a szociális létesítmény vezetői. Ezúttal krumplileves, túróstészta, valamint kenyér és sütemény kerülhetett a szegények böjtös asztalára – mindenki legnagyobb megelégedésére. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bimbó Imre étkeztette az elesetteket

Bimbó Imre étkeztette az elesetteket

2022. február 28. 13:28 | Adományok

A kiváló szentkirályi ácsmester évek óta kiveszi részét a Wojtyla Barátság Központ tetőfelújítási munkálataiból. Egyebek mellett ő készítette el a népkonyha udvari teraszát, tárolóját is. Összességében keze nyomát őrzi minden, ami fából készült. Ezzel azonban még koránt sincs vége! Hétfőn – immáron sokadszor – ételadományával is meglepte a szociális létesítmény gondozottjait. A menüt igazán nem érhette kifogás: kolbászos rakott burgonyát, kenyeret és süteményt szolgáltak fel a Wojtyla Ház buzgó munkatársai. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bólyais pedagógus és egy kiváló festőművész támogatta a szegények hétvégi étkeztetését

Bólyais pedagógus és egy kiváló festőművész támogatta a szegények hétvégi étkeztetését

2022. február 26. 13:41 | Adományok

Kutas Tibor, a kecskeméti Bólyai János Gimnázium matematika-számítástechnika szakos tanára nevéhez számos újító, sikeres kezdeményezés kötődik munkahelyén és lakókörnyezetében egyaránt. Szakmai munkásságán túlmenően élénk figyelemmel kíséri a körülötte zajló társadalmi-gazdasági folyamatokat, a lakosságot érintő eseményeket. Izsáki lakos lévén évtizedes ismeretség fűzi a szintén izsáki kötődésű Farkas P. Józsefhez, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójához. E barátság hozta el őt szombaton is a Wojtylába, ahol első pillanattól kezdve otthon érzi magát, mélyen egyetértve a szociális intézmény missziói célkitűzéseivel. Kutas Tibor az étkezdében e szavakkal köszöntötte a mai napon reá (is) bízatottakat: „nehéz helyzetekben, mint a mostani, keressük azt, ami összeköt minket, és ne azt, ami elválaszt egymástól”. Bruncsák András 1993 óta a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola rajz-festő osztályának tanára, aki a festészeten túlmenően a szegények gyámolítását is kiemelt feladatának tekinti. Ennek adta – immáron nem először – tanúbizonyságát a Wojtyla Házban, ahol Kutas Tiborral egyetemben adományával támogatta a népkonyha gondozottjainak létfenntartását, kiskaput nyitva ezzel a rászorultak visszailleszkedése előtt. Bruncsák András nemes egyszerűséggel így szólt a jelenlévőkhöz: „Jó étvágyat!”. A nélkülözők marhagulyáslevest és mákostésztát fogyaszthattak a nap hősei jóvoltából. A vasárnapi hidegcsomagokban konzerv és kenyér kapott helyet. A népkonyha munkatársait szokás szerint e napon is önkéntesek segítették, nevezetesen: Fehér Tímea, Kövecses Zsuzsanna szakácsnő – akinek köszönhetően készre főtt a finom étel –, valamint Ömböli Magdolna és Tóthné Rontó Gyöngyvér, továbbá Farkas Pál programszervező. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A bócsai üzletember februárban is segített

A bócsai üzletember februárban is segített

2022. február 25. 13:41 | Adományok

Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft. ügyvezető-tulajdonosa számos módon és helyen gyámolítja azokat, akik legtöbbször önhibájukon kívül, esetleg megalapozatlan döntéseik következtében válságos helyzetbe kerültek, miközben különböző fórumokon Istennek a Szentírásban kinyilatkoztatott kijelentéseit hirdeti a téma iránt érdeklődők számára. Egyéb jószolgálati tevékenységei mellett évek óta minden hónapban egy alkalommal ebédet adományoz a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ ellátottjainak. Ezt tette február 25-én, pénteken is, amikor jóvoltából százhúsz adag rántott csirkemellet és rizibizit, valamint savanyú uborkát szolgáltak fel a népkonyha munkatársai, kenyérrel, süteménnyel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Marhapörkölt a wojtylások böjtös asztalán – a Katus házaspár felajánlásával

Marhapörkölt a wojtylások böjtös asztalán – a Katus házaspár felajánlásával

2022. február 24. 13:26 | Adományok

Dr. Katus Zoltán és kedves felesége, Dr. Katusné Czirkó Klára két thai masszásszalont működtet Kecskeméten, a Profitholding Kft. üzemeltetésében. A Ban Sabai a Jókai utcán tizennégy éve, a Thai Masszás Centrum a Vörösmarty utcában immáron három éve várja vendégeit. Mindkét szolgáltatóegységben három-három thaiföldi származású masszőr, valamint egy-egy recepciós dolgozik. Az elmúlt évek során számtalan kecskeméti, illetve vidéki, sőt külföldi vendégeket is fogadtak, akik mindannyian megtapasztalhatták a thai masszázs testre és lélekre gyakorolt jótékony hatását. A Profitholding Kft. emellett pénzügyi-gazdasági tanácsadással, ingatlanhasznosítással és projektmenedzsmenttel is foglalkozik. Cégük folyamatosan jelen van a város életében. Masszázs felajánlásával gyakran támogatnak egyebek között iskolai- és sportrendezvényeket, csoportos véradást, továbbá egészségügyi dolgozókat. Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója kérésének eleget téve csütörtökön mintegy száz adag marhapörkölttel nyújtottak támaszt nehézsorsú embertársaiknak. Az alapanyagot Bujdosó Márton marhatenyésztő biztosította. A kiváló menüt burgonya köret, savanyú uborka, kenyér és sütemény tette igazán teljessé. A nemeslelkű házaspár személyesen is tiszteletét tette a Wojtyla Ház étkezdéjében, ahol meleg szavakkal köszöntötték a népkonyha gondozottjait, majd saját kezűleg „kézbesítették” ételadományukat a rászorultaknak. Előzetesen Tódor Norbert, a szociális intézmény munkatársa ismertette Szent Mátyás életútját, a Júdás helyére választott apostol emléknapja alkalmából, majd Borisz atya ortodox lelkész fogalmazta meg biblikus gondolatait. Ebédosztás megelőzően a jelenlévők közös imádsággal fejezték ki hálájukat az Úrnak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek