Február 28. szerda, Elemér
  • Kezdőlap
  • "Adományok"-ként cimkézett hírek listázása
Szilvási József gondoskodott a nehézsorsúakról

Szilvási József gondoskodott a nehézsorsúakról

2024. február 28. 14:27 | Adományok

Szilvási József aligha ismeretlen a kecskemétiek előtt: köztudottan nevéhez fűződik az egykori Szil-Coop bevásárlóközpont (ma Szilvási Áruház), és a Sasfészek Étterem is. Utóbbi tulajdonosaként tette meg felajánlását, mely szerint szerda délben ebédre invitálta a Wojtyla Barátság Központ százhúsz hátrányos helyzetű ellátottját. A vállalkozó előzetesen kijelentette: fontosnak tartja, hogy a szegények ügyét ily módon is támogassa. A távolból kívánt nagyon jó étvágyat minden rászoruló embernek, aki ma a Wojtyla Ház támogatásában bízva, testi-lelki kínoktól gyötörve megjelent az intézmény ebédlőjében. Az igazán ízletes, laktató tejfölös székelykáposzta ízvilága a Sasfészek Étterem szakácsait dicsérte. A kiváló menüt kenyér és – a Fornetti Kft. jóvoltából – sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
A Wojtyla Házban is jól csengő márkanév a ZKI

A Wojtyla Házban is jól csengő márkanév a ZKI

2024. február 27. 12:44 | Adományok

Tavaly októberben ünnepelte fennállásának 80. évfordulóját a kecskeméti székhelyű Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. Az eltelt évtizedek alatt a klasszikus nemesítő intézet piaci alapon működő részvénytársasággá fejlődött. A ZKI Zrt. fő tevékenysége ma is a zöldségnemesítés és a megtermeltetett, tisztított, kiszerelt, csomagolt vetőmagok értékesítése. Laczkó Róbert vezérigazgató 2000-től tagja a vállalat menedzsmentjének, gazdasági igazgatóból lett a cég első embere 2014-ben. Az ő nemes felajánlásával juthattak ma egy-egy tányér meleg ételhez a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai, összesen mintegy 120-an. A nehézsorsú rászorultak reszelt trappista sajttal alaposan meghintett bolognai spagettit fogyasztottak. Az olasz ízvilágot idéző ételkülönlegesség mellé kenyér és – a Fornetti Kft-nek köszönhetően – sütemény is járt a rászorultaknak. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Muhari Béla gyámolította a szegényeket

Muhari Béla gyámolította a szegényeket

2024. február 25. 13:36 | Adományok

A különféle mezőgazdasági erőgépeket forgalmazó kecskeméti Royal Traktor Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója szombaton – immáron sokadik alkalommal – újból ebédlőasztalhoz hívta a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Köszöntését, jókívánságait Kolláth Andrea, a szociális-közművelődési intézmény igazgatóhelyettese tolmácsolta a nélkülöző embereknek. A népkonyha „étlapján” ma az alábbi magyaros étel szerepelt: paprikás krumpli szárazkolbásszal gazdagon. Dudás Tamás mesterszakács kitartó munkálkodásának eredményeként pontban fél 12-kor kezdetét vehette az ebédosztás, teret adva a kulináris élvezeteknek. A tálalásban, mosogatásban és takarításban szorgos önkéntesek segédkeztek. A vasárnapi hidegcsomagok kiosztását Göbölyös Károly helvéciai burgonyatermelő és családja adománya tette lehetővé. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Szabó Antal februárban is gondoskodott az elesettekről

Szabó Antal februárban is gondoskodott az elesettekről

2024. február 23. 14:48 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A remekül elkészített rántott csirkemell, valamint rizibizi köret a Kecskeméti Csárdából érkezett. A kiváló menüt savanyúság és kenyér egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Király József ismét jótékonykodott

Király József ismét jótékonykodott

2024. február 22. 13:08 | Adományok

Immáron több mint ezerre tehető azon alkalmak száma, amikor Király József vállalkozó, önkormányzati képviselő, vezető MSZP-s politikus, lelkes civil szervező, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek segítségére sietett. Ma eggyel többről számolhatunk be, ugyanis a hátrányos helyzetűek igaz barátja, szószólója csütörtökön déltájban ismét melegételt ajánlott fel a népkonyha gondozottjainak. A nemes lelkű közéleti személyiségnek köszönhetően egy-egy tányér csontleves és túróstészta, valamint kenyér kerülhetett a tálcákra – a támogató személyes felszolgálásával. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédet osztottak a kecskeméti adventisták

Ebédet osztottak a kecskeméti adventisták

2024. február 21. 12:34 | Adományok

Árvai Tamás lelkészt sokadszor köszönthették a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai a népkonyha étkezdéjében. Abból az alkalomból látogatott ismét a szociális intézménybe, hogy Krisztus-követő közösségük újból vállalta: ételt osztanak a karitatív szervezet rászorulóinak. Az ebédet – sárgaborsófőzeléket virslivel, kenyérrel – jómaga szolgálta fel a szegényeknek. De ezen felül sem jött üres kézzel Árvai Tamás! Újfent megosztotta biblikus gondolatait a jelenlévőkkel, gitárdallamok kíséretében. A menüt – a Fornetti Kft. jóvoltából – tepertős pogácsa tette teljessé. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Tavaszias ízek Héjja János és családja felajánlásával

Tavaszias ízek Héjja János és családja felajánlásával

2024. február 20. 13:18 | Adományok

Héjja János, a Peki Restaurant Kft. ügyvezető-tulajdonosa immáron hosszú évek óta havi rendszerességgel pártfogolja a Wojtyla Barátság Központ jobb sorsra érdemes, halmozottan hátrányos helyzetű gondozottjait. A McDonald’s éttermeket üzemeltető, rendkívül sikeres üzletember rendszerint jómaga szolgálja fel ebédadományát a szociális-közművelődési intézmény étkezdéjében – néhány kedves, biztató, jövőbemutató szóval egyetemben. Ezúttal családja kíséretében tette ezt február 20-án, kedden is, nemes lélektől vezérelve, személyválogatás nélkül, önzetlenül. A könnyű, gazdag ízvilággal jellemezhető menüt – paradicsomos káposztát és sült sertésszeletet – hagyományosan kenyér, valamint – a Fornetti Kft. jóvoltából – tepertős pogácsa tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A katonatelepi katolikus hívek „főztek” a Wojtylában

A katonatelepi katolikus hívek „főztek” a Wojtylában

2024. február 19. 12:27 | Adományok

Átfogó rendezési terv keretében folyamatosan új arculatot kap Katonatelepen a 441-es főút és a Lombos utca által határolt terület. Elsőként egy köztéri Krisztus-kereszt került elhelyezésre a helyi katolikusok kezdeményezésére. Az előterjesztést dr. Fekete Gábor, a térség önkormányzati képviselője és Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója, a Porta Egyesület főszervezője egyaránt felkarolta. Dr. Fekete Gábor, Farkas P. József, valamint Lázár János, a katonatelepi katolikusok képviselője mások mellett a helyszínen több ízben is áttekintette a konkrét teendőket, pontosítva a reájuk váró feladatokat. Időközben – immáron nem első alkalommal – felajánlással is élt Lázár János a Wojtyla Ház szegényei felé. A hívőközösség nevében február 19-én százhúsz adag rántott csirkemellet és rizibizi köretet ajánlott fel a szociális intézmény által gondozott nehézsorsú embereknek. A jótékonysági akció hétfő délben vált élő valósággá az Egressy utca 5/b. szám alatti karitatív létesítmény étkezdéjében. Az ízletes menüt kenyér és – a Fornetti Kft. jóvoltából – sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetebédet adományozott a hűséges önkéntes

Szeretetebédet adományozott a hűséges önkéntes

2024. február 17. 13:18 | Adományok

Retkes-Ömböli Magdolna hosszú esztendők óta erősíti a Wojtyla Barátság Központ önkéntes munkatársainak lelkes csapatát. Immáron több mint ezerre tehető azon alkalmak száma, amikor az Egressy utcai szociális-közművelődési intézmény szegényeinek segítségére sietett – tevékeny közreműködésével, anyagi támogatásával egyaránt. Ma eggyel többről számolhatunk be, ugyanis a hátrányos helyzetűek igaz barátja szombaton déltájban – nem is először – melegételt ajánlott fel a népkonyha gondozottjainak. A nemes lelkű hölgynek köszönhetően finom, puha sajttal alaposan megszórt bolognai spagetti kerülhetett a nélkülözők böjtös asztalára. A remek, ízekben gazdag ételt hitvestársa, Retkes Péter főzte készre a karitatív létesítmény udvari bográcsában – gyönyörű, mosolygós, örökké vidám pici lányuk, Luca aktív részvételével. E csodás nap fényét Farkas Pál, Kertész Jánosné Julika, Kispatakiné Szénási Melinda és Tóthné Rontó Gyöngyvér becses személye, odaadó, lelkiismeretes, kiváló munkája egyaránt emelte. A vasárnapi hidegcsomagok nem juthattak volna el a rászorultakhoz Mező Róbert, a Hírös-Ablak Kft. ügyvezető-tulajdonosának felajánlása nélkül.

Részletek
Mennyei falatok Szentkirályról

Mennyei falatok Szentkirályról

2024. február 16. 12:38 | Adományok

„Úgy gondolom, a nem másra várás, a gondjaink megoldásának nem mástól való elvárása az, amire azt tudom mondani: ebben talán nem a sor végén kullogunk, mi Szentkirályként és szentkirályiként.” Szabó Gellért polgármester eme korábbi gondolatai adták az alföldi község első emberének ama ihletet, hogy péntek délben százhúsz adag rakott húsostészta formájában a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ szegényei segítségére siessen. Adományebédjét jómaga osztotta ki február 16-án a karitatív létesítmény étkezdéjében, miután köszöntötte az általa megajándékozottakat. A népkonyha ínségesei örömmel, hálával telt szívvel mondtak köszöntetet Szabó Gellértnek e jótéteményéért, jelezve számára: „Köszönjük szépen a finom ebédet, a gondoskodó szeretetet! Isten áldja meg polgármester urat az Ő minden gazdagságával”! A rendkívül ízletes menüt hagyományosan kenyér, valamint – a P&P Pékáru Kft. felajánlásával – édes sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Székelykáposzta főtt a bográcsban

Székelykáposzta főtt a bográcsban

2024. február 15. 13:11 | Adományok

Február 15-én Garaczi Margó és családja, valamint Terecskei László vállalkozó, a Terecskei Média Kft. ügyvezető-tulajdonosa látta vendégül Kecskemét szegényeit a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. Ízletes tejföllel gazdagon dúsított székelykáposzta főtt ekkor a népkonyha udvari bográcsában Kotvits Jánosné Olga önkéntes szakácsnő főzőtudományának köszönhetően. A hozzávalókat már korábban behozták a felajánlók, hogy a szociális-közművelődési intézmény konyhai dolgozói időben megkapják a kiváló étek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat. A remek menüt kenyér, valamint vegán (margarinnal, paprika-, paradicsom-, valamint uborkaszelettel töltött) zsemle tette teljessé. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Disznótoros lakoma

Disznótoros lakoma

2024. február 14. 13:36 | Adományok

Farkas Ilona – aki nem mellesleg a Wojtyla Ház alapító-igazgatója, Farkas P. József ikertestvére – és kedves férje, Ferenczi Miklós hat gyermeket nevelt fel nagy-nagy szeretetben Csongrád városában. Bokros teendőik mellett minden évben alkalmat találnak arra, hogy a Wojtyla Barátság Központ százhúsz gondozottján valamiképp segítsenek. Életvitelük jócskán különbözik a népkonyha szegényeinek mindennapjaitól, ám a Ferenczi család tagjai egyben közösek a Wojtyla sorsközösség elesettjeivel: Krisztus mindenekelőtt és mindenekfelett! Ennek tanúbizonysága az a nagymennyiségű disznótoros hurka-kolbász, hagymás burgonyapüré, savanyúság, valamint kenyér és – a Fornetti Kft-nek köszönhetően – pogácsa, melyet a szociális intézmény konyhai dolgozói, önkéntesei helyeztek – Katarzyna Ratajczak-Sowa asszony Lengyelország budapesti nagykövetségének helyettes-nagykövete közreműködésével – szerda délben a szegények böjtös asztalára a nemeslelkű, mindig jókedvvel adakozó család jóvoltából. Isten bőséges áldása legyen életük minden pillanatán! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bimbó Imre pártfogolta a jobb sorsra érdemeseket

Bimbó Imre pártfogolta a jobb sorsra érdemeseket

2024. február 13. 13:56 | Adományok

A kiváló szentkirályi ácsmester évek óta kiveszi részét a Wojtyla Barátság Központ tetőfelújítási munkálataiból. Egyebek mellett ő készítette el a népkonyha udvari teraszát, tárolóját is. Összességében keze nyomát őrzi minden, ami fából készült. Ezzel azonban még koránt sincs vége! Kedden – immáron megszámlálhatatlanul sokadik alkalommal – ételadományával is meglepte a szociális-közművelődési intézmény gondozottjait. A kiváló menüt – gazdag ízvilággal jellemezhető, kitűnő, házi jellegű kolbászos paprikáskrumplit – igazán nem érhette kifogás. A fejedelmi kosztot savanyúság, kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bakos Tamás ajánlotta fel a Wojtyla sorsközösség hétfői ebédjét

Bakos Tamás ajánlotta fel a Wojtyla sorsközösség hétfői ebédjét

2024. február 12. 12:19 | Adományok

A Bakos és Társai Bt. 1994-ben alakult diákétkeztetés fő profillal. Céljuk a catering szakma egyre magasabb szintre emelése, ezért az elmúlt években folyamatosan korszerűsítették cégüknél az ételkészítés, szállítás és tálalás konyhatechnológiáit. Alapítóként 2009 óta találhatók az Első Kecskeméti Közétkeztetési Konzorcium tagjainak sorában. A társaság ügyvezetője – Bakos Tamás – amellett, hogy profi üzletember, jóságáról, szociális érzékenységéről is közismert városszerte. Ennek adta egyik újabb bizonyságát hétfő délben, amikor neki köszönhetően mintegy százhúsz adag tárkonyos pulykaragulevest, valamint kenyeret és – a Fornetti Kft-nek köszönhetően – sajtos pogácsát szolgáltak fel a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. Ráadásként százhúsz adag tiramisu is várta a rászorultakat – Mácsai Károly és felesége felajánlásával. Isten bőséges áldása legyen a jókedvvel adakozók életén! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Helvécia polgármestere vette védőszárnyai alá a szegényeket

Helvécia polgármestere vette védőszárnyai alá a szegényeket

2024. február 10. 12:46 | Adományok

Balogh Károly Helvécia polgármestere volt a Wojtyla Barátság Központ rászorultjainak szombati támogatója. A nagyközség első embere számos alkalommal pártfogolta már magánemberként a Wojtyla-sorsközösséget. Igazán pazar kulináris élménnyel lehettek ma gazdagabbak a karitatív létesítmény gondozottjai, ugyanis a település elöljárója százhúsz adag kecskepörkölttel, tészta körettel, valamint savanyúsággal kedveskedett Kecskemét elesettjeinek. A rendkívül ízletes menüt – mely Kövecses Zsuzsanna önkéntes szakácsnő mesterműve – szokás szerint kenyér és – a P&P Pékáru Kft. jóvoltából – sütemény tette teljessé. A vasárnapi hidegcsomagok Bruncsák András festőművész felajánlása révén jutottak el a nélkülözőkhöz. (Fotók: Kolláth Andrea – archív)

Részletek
Hovány Márton ismét segített

Hovány Márton ismét segített

2024. február 9. 13:27 | Adományok

„Azt gondolom, a példamutatásba beletartozik az is, ha valaki bajban van, akkor segítünk, hogy mihamarabb kikerüljünk szorult helyzetéből." – vallotta egy vele készült korábbi interjúban Hovány Márton, az általa alapított Hovány cégcsoport tulajdonosa, első számú vezetője, Magyarország egyik legismertebb, legnagyobb autókereskedője. És nem csupán hangoztatja, ekképp hoz döntéseket, cselekszik mindennapjaiban. Ennek egyik megnyilvánulásaként pénteken újból ő finanszírozta a Wojtyla Barátság Központ közel százhúsz hátrányos helyzetű ellátottjának déli étkezését, melynek eredményeként gombás-tejszínes sertésragut és rizs köretet, valamint kenyeret, süteményt szolgáltak fel a Wojtyla Ház munkatársai – önkéntesek közreműködésével. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédadomány Kocsis Pál vállalkozótól

Ebédadomány Kocsis Pál vállalkozótól

2024. február 8. 13:42 | Adományok

A magyar néphit természetfeletti képességekkel megáldott, a házaknál tejet kéregető vándordiákjáról elnevezett családi vállalkozásban tevékenykedik Izsákon az Alföldi Garabonciás Kft. Kocsis Pál ügyvezető tulajdonos irányításával. Kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkoznak, melynek meghatározó alapanyaga a Duna-Tisza Köze pusztáinak háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmjuk mintegy hatszáz anyaállatából kifejt kecsketej. Sikeres működésüknek és termékeik egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően adományozásra is futja Kocsis Pálnak, aki legutóbb csütörtökön szervezett jótékonysági akciót a Wojtyla Barátság Központban. Ennek keretében százhúsz adag kecskegulyást, túróstésztát és kenyeret tálaltak fel a népkonyha szorgos dolgozói, önkéntesei. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor fejtette ki biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Olga és családja látta vendégül a szegényeket

Olga és családja látta vendégül a szegényeket

2024. február 7. 11:37 | Adományok

Kotvits Jánosné – közismert nevén Olga, aki hosszú évek óta gondoskodik a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak felszolgált ételek ízvilágáról –, és kedves férje szolgált, immáron sokadik alkalommal, egy-egy tányér finom ebéddel a népkonyha elesettjeinek. A főzőtudományáról messze földön híressé vált házaspár keze munkája által szerda délelőtt százhúsz adag székelykáposzta rotyogott a szociális intézmény udvari bográcsában. Ráadásként otthoni termesztésű alma, valamint kenyér, sütemény, továbbá Fornetti-sütemény dukált a rászorultaknak. Soha jobb falatokat! – üzenték viszonzásul az étkezdében várakozó nélkülözők. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A Láng Autó kecskeméti csapatának ételadományát ízlelték a wojtylások

A Láng Autó kecskeméti csapatának ételadományát ízlelték a wojtylások

2024. február 6. 13:38 | Adományok

A Láng Kereskedelmi Kft. kecskeméti csapata 2016 januárjában csatlakozott a Wojtyla Barátság Központ támogatóinak sorába. Ma pedig újabb ebédmeghívással járt a népkonyha sorsközösségének kedvében Gál Tamás telephelyvezető, ugyanis munkatársi közösségük ismét „összedobott” egy ebédre valót a szociális intézmény százhúsz gondozottja számára. Szokás szerint fél 12-kor kezdetét vette az ebédosztás – kivételesen Gál Tamás távollétében. Ezúttal sült hurkát, kolbászt, hagymás tört burgonyát és savanyúságot szolgáltak fel a szociális intézmény munkatársai, önkéntesei – kenyérrel és – a Fornetti Kft. jóvoltából – süteménnyel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Rakott burgonya „baptista módra”

Rakott burgonya „baptista módra”

2024. február 5. 13:32 | Adományok

A Kecskeméti Baptista Gyülekezet a Wojtyla Barátság Központ megalapítása óta közreműködik az intézmény szociális étkeztetési programjának megvalósításában, Mike Sámuel lelkipásztor tevékeny hozzájárulásával. Évente számos alkalommal nyújtanak ily módon segítő jobbot az alföldi megyeszékhely szegényeinek. A hírös városi hívőközösség jóvoltából február 5-én, hétfőn délben százhúsz adag, kolbásszal alaposan „felturbózott” rakott burgonyát, valamint kenyeret és – a Fornetti Kft. felajánlásával – süteményt szolgáltak fel a népkonyha munkatársai, önkéntesei. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bólyais pedagógus és családja támogatta a szegények étkeztetését

Bólyais pedagógus és családja támogatta a szegények étkeztetését

2024. február 3. 13:37 | Adományok

Kutas Tibor, a kecskeméti Bólyai János Gimnázium matematika-számítástechnika szakos tanára nevéhez számos újító, sikeres kezdeményezés kötődik munkahelyén és lakókörnyezetében egyaránt. Szakmai munkásságán túlmenően élénk figyelemmel kíséri a körülötte zajló társadalmi-gazdasági folyamatokat, a lakosságot érintő eseményeket. Izsáki lakos lévén évtizedes ismeretség fűzi a szintén izsáki kötődésű Farkas P. Józsefhez, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójához. E barátság hozta el őt – immáron nem első alkalommal – szombaton a Wojtylába, ahol első pillanattól kezdve otthon érezte magát, mélyen egyetértve a szociális intézmény missziói célkitűzéseivel. Kutas Tibor és hitvestársa az étkezdében köszöntötte a mai napon reá bízatottakat, majd az ebédosztásban is készséggel vállaltak közreműködést. A kiváló ízvilággal jellemezhető menü nem volt más, mint borsófőzelék és sertéspörkölt. A finom ebédhez – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet jóvoltából – édes sütemény is járt a nélkülöző embereknek. A konyhai és egyéb kiegészítő munkálatokat szorgos önkéntesek látták el. A vasárnapi hidegcsomagok, melyek ezúttal is kenyeret és konzervet tartalmaztak, Farkas Ágónak köszönhetően jutottak el a rászorultakhoz. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Cornelia és a Vidám Törzsasztal februárban is pártfogolta a nehézsorsúakat

Cornelia és a Vidám Törzsasztal februárban is pártfogolta a nehézsorsúakat

2024. február 2. 13:56 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb januárban vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, ám a gondozottakat ezúttal Facol Lajos egyedül köszöntötte. A szociális-közművelődési intézmény aranykezű ezermestere – Lévai Jánosné és Jánosi István tanácsnokok aktív közreműködésével – százhúsz adag rakott kelkáposztát szolgált fel a szegényeknek, kenyér és sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebéd a Vacsi közi baráti kör jóvoltából

Ebéd a Vacsi közi baráti kör jóvoltából

2024. február 1. 13:36 | Adományok

Kecskeméten a Vacsi közi baráti társaságot. Csatos Erika, aki Kolláth Andrea, a Wojtyla Barátság Központ igazgatóhelyettese személyes ismerőse, nemrégiben arról tájékoztatta – immáron nem először – Andreát, hogy ismerőseivel közösen ismét szívesen főzne egy alkalommal a Wojtyla Ház szegényeinek. Ennek napja február 1-jén érkezett el, amikor a baráti kör tagjai jelentős létszámban vonultak fel a népkonyha épületében. Együttes munkájuk gyümölcse – százhúsz adag mindenféle földi jóval gazdagon megrakott lencsegulyás – fél 12-re főtt készre a karitatív létesítmény udvari bográcsában. Délidőben egymással karöltve köszöntötték a rászorultakat a szociális-közművelődési intézmény étkezdéjében, majd rövidesen meg is kezdődött az ételosztás. A rendkívül ízletes menüt kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Domokos Zoltán étkeztette a rászorultakat

Domokos Zoltán étkeztette a rászorultakat

2024. január 31. 13:47 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ lelkes pártfogója, régi időktől fogva hűséges patrónusa, Domokos Zoltán kecskeméti vállalkozó, nyugalmazott szövetkezeti elnök szolgált szeretetebéddel a népkonyha szegényei számára. Adományaival időről időre hozzájárul ahhoz a kétségkívül embert próbáló, de lélekemelő küldetéshez, melyet a Wojtyla Ház munkatársai, önkéntesei folytatnak annak érdekében, hogy a szociális intézmény „családtagjai” – mintegy százhúsz, többszörösen hátrányos helyzetű rászoruló – nehéz életkörülményeiben, alulszocializált helyzetében idővel változás álljon be. A szerdai menüt ezúttal sem érhette kifogás, ráadásul még igazán bőséges is volt. A nélkülözők csirkepörköltet és tészta köretet fogyaszthattak savanyúság kíséretében. A menüt hagyományosan kenyér és sütemény tette teljessé. A felszolgálásban – szokás szerint – fáradhatatlan, odaadó önkéntesek nyújtottak hatékony segítséget. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Túri István és családja rendezett szeretetvendégséget

Túri István és családja rendezett szeretetvendégséget

2024. január 30. 13:35 | Adományok

Korábban a médiumok híradásaiból, újságcikkek révén szereztem tudomást a Wojtyla Barátság Központ létezéséről. Közelebbi kapcsolatba az egyik városföldi Krisztus-kereszt felújításakor kerültem a létesítmény alapítójával, aki egyúttal a Porta Egyesület főszervezője. Amikor végeztünk a szakrális emlék renoválásával, akkor határoztam el, hogy bekapcsolódom a wojtylások missziói tevékenységébe, s lehetőségeimhez mérten jómagam is hozzájárulok adományaimmal a hátrányos helyzetűek ellátásának nemes küldetéséhez – nyilatkozta korábban Túri István nyárlőrinci mezőgazdagsági vállalkozó, a helyi Karitász Csoport lelkes tagja, amikor egyik alkalommal a szociális intézményben felkereste Farkas P. József alapító-igazgatót. Az időközben barátsággá fejlődött kapcsolat első gyümölcsét idestova bő három és fél évvel ezelőtt karácsony után élvezhették a rászorultak. 2019. december 29-én Túri István és családja ugyanis négy birkát áldozott fel Kecskemét szegényeinek főtéri étkeztetésére. A jótékonysági akció további folytatásaként kedden – immáron sokadik alkalommal – százhúsz adag rakott húsos tésztát, valamint kenyeret, továbbá – a Fornetti Kft. felajánlásával – süteményt osztottak szét a népkonyha dolgozói, önkéntesei a nélkülözők között. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Az izsáki Vino Étteremből érkezett a hétfői ebéd

Az izsáki Vino Étteremből érkezett a hétfői ebéd

2024. január 29. 11:47 | Adományok

Prikkel László, az izsáki Vino Étterem, Panzió és Pinceklub tulajdonosának melegétel-adománya mindannyiszor felvillanyozza a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait. Nem is csoda, hiszen rendszerint olyan ízletes ételeket küld Prikkel úr a népkonyha rászorultjainak, amire ők javarészt egyszerűen csak ennyit mondanak: le a kalappal! A ma délben felszolgált kitűnő húsos káposzta mennyiségéről nem is szólva. A nélkülöző emberek sorba álltak repetáért, és kenyér, valamint – a Fornetti Kft. jóvoltából – sütemény is jutott mindenkinek, több mint elég. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Muhari Béla pártfogolta a szegényeket

Muhari Béla pártfogolta a szegényeket

2024. január 27. 13:19 | Adományok

A különféle mezőgazdasági erőgépeket forgalmazó kecskeméti Royal Traktor Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója szombaton – immáron sokadik alkalommal – újból ebédlőasztalhoz hívta a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Köszöntését, jókívánságait Farkas Pál, a szociális-közművelődési intézmény programszervező munkatársa tolmácsolta az elesetteknek. A népkonyha „étlapján” ma gulyásleves szerepelt. Dudás Tamás mesterszakács kitartó munkálkodásának eredményeként pontban fél 12-kor kezdetét vehette az ebédosztás, teret adva a kulináris élvezeteknek. A tálalásban, mosogatásban és takarításban szorgos önkéntesek segédkeztek. A vasárnapi hidegcsomagok kiosztását Bimbó Imre kiváló ácsmester adománya tette lehetővé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szabó Antal januárban is gondoskodott az elesettekről

Szabó Antal januárban is gondoskodott az elesettekről

2024. január 26. 12:01 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A remekül elkészített rántott csirkemell, valamint rizibizi köret a Kecskeméti Csárdából érkezett. A kiváló menüt savanyúság és kenyér egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Palócgulyás és töltött kalács a keceli Pintér családtól

Palócgulyás és töltött kalács a keceli Pintér családtól

2024. január 25. 13:46 | Adományok

A nagylelkűség apostolaként tartják számon mindmáig Pintér József (1944-2014) vállalkozót, a keceli Pintér Művek megálmodóját, létrehozóját a Wojtyla Barátság Központ háza táján, mivel egyik alapítója, főtámogatója volt az Egressy utcai népkonyhának. Bőkezűen adakozott már a kezdeti időkben is, amikor a létesítmény épülete még szinte romokban hevert. A nagyszabású felújítási munkálatokat követően pedig elsőként állt be az ételfelajánlók azóta több százasra duzzadt táborába. Földi távozása után felesége, valamint fia és családja vette át szerepét a karitatív tevékenység terén. A Pintér családnak köszönhetően százhúsz adag rendkívül ízletes és bőséges palócgulyást, valamint meggyes-kakaós kalácsot osztottak szét csütörtök délben a Wojtyla Ház lelkes munkatársai, valamint önkéntesei a család jelenlévő képviselői, Pintér Józsefné Ilona asszony és Pintérné Farkas Csilla tevékeny közreműködésével. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Riczu Péter biztosította az elesettek napi betevőjét

Riczu Péter biztosította az elesettek napi betevőjét

2024. január 24. 13:01 | Adományok

„A kapcsolatteremtésben a legfontosabb a személyes találkozás. Megismerjük egymást, mire van szükség, mivel tudunk segíteni. Rohanó világunkban ez sajnos egyre inkább háttérbe szorul. Pedig ez mindennek az alapja. Éppen ezért megoldásainkkal olyan lehetőségekhez juttatunk Téged és a többi Ügyfelünket, melyek segítségével könnyebbé, hatékonyabbá válik a kapcsolatteremtés.” – vallják az ART TeleCom Kft. berkeiben. A cég első embere régi időktől fogva vállán hordozza a Wojtyla Barátság Központ szegényeit – fizikai és lelki értelemben egyaránt. Szerdán ismét Riczu Péter jóvoltából vehették át napi ebédjüket a népkonyha rászorultjai. A nemes lelkű felajánló a szociális-kulturális intézmény étkezdéjében személyesen kívánt jó étvágyat minden egyes ellátottnak. Nagylelkűségének és Mezei Attila mesterszakács főzőtudományának köszönhetően paradicsomszószt és húsgombócot, valamint főtt burgonya köretet, továbbá kenyeret és a Fornetti Kft. édes süteményét fogyaszthatták a wojtylások. Az előkészületekben és a felszolgálásban ezúttal is szorgos önkéntesek nyújtottak hathatós segítséget. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Az egykori piarista diák ebédadománya

Az egykori piarista diák ebédadománya

2024. január 23. 13:17 | Adományok

Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójának egyik hajdanvolt osztálytársa, akivel a kecskeméti Piarista Gimnáziumban koptatták együtt az iskolapadot, nevezetesen Kovács István kedveskedett egy-egy tányér melegétellel a Wojtyla Barátság Központ szegényei számára. A nemes lelkű patrónus a keddi ebédosztáson ugyan nem tudott személyesen megjelenni az Egressy utca 5/b. szám alatti népkonyha étkezdéjében, ám a messzi távolból szívélyes üdvözletét küldte a szociális-közművelődési intézmény gondozottjainak, egyúttal jó étvágyat és szebb napokat kívánt a jobb sorsra érdemes rászorultaknak. A jótékonysági akció keretében százhúsz adag borsófőzelék és sertéspörkölt került kiosztásra – kenyér, valamint – a Fornetti Kft. felajánlásával – sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ágó ismét jótékonykodott

Ágó ismét jótékonykodott

2024. január 22. 13:21 | Adományok

Alig telt el egy kis idő legutóbbi felajánlása óta, újból az AS Ágó's Secret – Farkas Ágó Power Plate és Életmód Stúdió trénerének, egyben tulajdonosának jóvoltából étkezhettek a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Ágó, akinek édesapja Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója, adományaival havonta több alkalommal támogatja a szociális létesítmény ellátottjait. Így történt január 22-én, hétfőn is, amikor újfent Ágó finanszírozta az ételosztás költségeit. Ami pedig a napi menüt illeti, ezúttal rendkívül ízletes gombás sertéstokányt és rizs köretet tálaltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, önkéntesei. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Hárman is támogatták a wojtylások szombati étkeztetését

Hárman is támogatták a wojtylások szombati étkeztetését

2024. január 20. 13:24 | Adományok

Cseh Tamás, a Kecskeméti Járási Hivatal vezetője, valamint egyik közeli munkatársa, Gózon Tamás, a Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály vezetője, továbbá Horváth Lajos, a Félegyházi Pékség Kft. kereskedelmi igazgató együttesen vette védőszárnyai alá a Wojtyla Barátság Központ elesettjeit olyképpen, hogy szombaton nekik köszönhetően kerültek ízletes falatok a szociális-közművelődési központ szegényeinek böjtös asztalára. Mégpedig összesen százhúsz adag babgulyás, mely délidőben főtt készre a népkonyha udvari bográcsában. A remek menüt maguk a felajánlók szolgálták fel a karitatív létesítmény étkezdéjében.

Részletek
Borászok hete - Ínyenc falatok Helvécia polgármesterétől

Borászok hete - Ínyenc falatok Helvécia polgármesterétől

2024. január 19. 13:28 | Adományok

A Borászok hete záró akkordjaként igazán pazar kulináris élményekkel lehettek ma gazdagabbak a Wojtyla Barátság Központ szegényei. Balogh Károly Helvécia polgármestere évente több alkalommal ajánl fel szeretetebédet a népkonyha sorsközössége részére. Pénteken százhúsz adag paradicsomos káposztával és sült sertésszelettel kedveskedett Kecskemét elesettjeinek. A rendkívül ízletes menüt szokás szerint kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Borászok hete – Ebédosztás a Frittmann Borászat felajánlásával

Borászok hete – Ebédosztás a Frittmann Borászat felajánlásával

2024. január 18. 12:52 | Adományok

A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozás keretében, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban, Soltvadkerten készülnek. Az ország legnagyobb borvidékén már a szülők, nagyszülők is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el ettől a hagyománytól: a két legifjabb fiú is e szakmát tanulta ki, így mára teljes erőbedobással bekapcsolódtak a pincészet mindennapjaiba. Alföldi borászként elsőnek Frittmann János kapta meg az „Év Bortermelője” megtisztelő címet 2007-ben, mely komoly áttörést jelentett a Kunsági borvidék életében. Ekkor készült el a felújított borházuk is, melyet 2013-ban látványpincével, borbolttal bővítettek, hogy az idelátogatók még jobban megismerjék a borkészítés folyamatát és igényes környezetben válogathassanak termékeik közül. Az egyik legrangosabb hazai szakmai elismerést, az Év Pincészete díjat 2015-ben nyerték el. A Frittmann testvérek a borkultúra magasszintű ápolásán túlmenően a nehezebb sorsot megélő honfitársaikra is gyakorta gondolnak, így korántsem meglepő, hogy a Borászok hete program keretében január 18-án, csütörtökön személyes támogatásukkal valósulhatott meg a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ karitatív célzatú ebédosztása. Nekik köszönhetően százhúsz adag raguleves és mákostészta talált gazdára a szegények soraiban. A menüt ezúttal is kenyér tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Borászok hete – Dabasi Gábor adományozta a wojtylások szerdai ebédjét

Borászok hete – Dabasi Gábor adományozta a wojtylások szerdai ebédjét

2024. január 17. 13:58 | Adományok

A Damax Kft-t Dabasi Gábor borász és Magyar László szőlész alapította 1996-ban Kecskeméten. Kezdetben mindketten a Közép-Magyarországi Pincegazdaságnál, a későbbi Kecskemétvinnél dolgoztak, majd az állami cégek privatizációja után saját vállalkozásba kezdtek. A Szentkirály-Lakitelek Hegyközség területén működő Damax Kft. saját termésük mellett helyi termelőktől vásárol alapanyagot. Évente hozzávetőlegesen 40-60 ezer mázsát dolgoznak fel, így a térség legnagyobb felvásárlójaként üzemeltetik vállalkozásukat. Az elmúlt három évben jelentős fejlesztéseket hajtottak végre. Korszerű feldolgozó berendezéseket szereztek be, bővítették hűtési kapacitásukat, valamint új, hűtőpalásttal ellátott kóracél tartályokat telepítettek. Ennek eredményeként javult termékeik minősége. Hűtött erjesztésű, reduktív borok előállítására is lehetőségük nyílt, amelyek jobban megfelelnek a mai követelményeknek. Új piacokra is sikerült betörniük. Jelenleg az előállított termékek mintegy 40%-a külföldi piacokon kerül forgalomba. Fejlesztéseik lehetővé tették, hogy kis szériás palackos borokkal is megjelenjenek. Az így készített első boraik komoly sikereket arattak. Főleg a termőtájra jellemző fajtákból lettek a hűsítő nedűk. Boraik sorra aranyérmeket kaptak a kecskeméti városi, kunsági, egyházi és világi borversenyeken. Jolly cuvée-jük 2017-ben elnyerte a Kecskemét Város Bora címet. 2018-as Cserszegi Fűszeres borukkal pedig még abban az évben átvehették a Kecskemét Város Zászlósbora címet. 2018-ban Muscat cuvée borukkal nagy aranyérmet szereztek a Kunsági Borversenyen. Ugyanakkor Suttogó Kövidinkájuk lett a Mathiász János Borrend Zászlós bora. A neves szakember a gyöngyöző nedűk előállításán túlmenően az önzetlen, gondoskodó szeretet vonatkozásában is kiválóan teljesít. Anyagi hozzájárulásával szerdán – a Borászok hete alkalmából – ízekben gazdag sárgaborsófőzelék és sertéspörkölt, valamint kenyér, sütemény került a szegények böjtös asztalára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Hetényi József borász és családja hívta ebédlőasztalhoz a rászorultakat

Hetényi József borász és családja hívta ebédlőasztalhoz a rászorultakat

2024. január 16. 13:52 | Adományok

A ballószögi Hetényi Pincészet támogatásával jutott ebédhez kedden a Wojtyla Barátság Központ mintegy százhúsz főt számláló gondozotti családja – a Borászok Hete jótékonysági programsorozat keretében. Hetényi József cégvezető neve korántsem ismeretlen a wojtylások számára, hiszen számos törekvésében támogatja a szociális intézményt. Az ebédosztások mellett a Porta Egyesület Szent Ilona Keresztkörének terveit is jó szívvel segíti. A népkonyha munkatársai, lelkes önkéntesei ezúttal Marco Polo-szeletet, burgonyapüré köretet, kenyeret és Fornetti-pogácsát szolgáltak fel a rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Borászok Hete a Wojtylában

Borászok Hete a Wojtylában

2024. január 15. 13:38 | Adományok

Jótékonysági hetet tartanak a Wojtyla Barátság Központban a térség borászai január 15-e és 19-e között. A nyitórendezvényt ma (hétfőn) délelőtt tartották az intézmény ebédlőjében. A jótékonysági ebédosztás sorát a Koch Borászat nyitotta. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Ínyenc falatok Polgár Petitől – Csorba Csaba támogatásával

Ínyenc falatok Polgár Petitől – Csorba Csaba támogatásával

2024. január 13. 13:06 | Adományok

Vajon akad-e akár egyetlen polgár is Lajosmizsén, aki számára ne csengene ismerősen Csorba Csaba neve? Aligha, hisz köztudott róla: a húsüzlet-tulajdonos nem csupán hentes szakmáját űzi mesterfokon, emberségből úgyszintén jelesre vizsgázik a mindennapokban. Vásárlóközönségét gondosan számontartja; egyen egyenként tudja róluk, ki kinek a fia-borja. Úgy tekint rájuk, mintha egyetlen csillagként ragyognának az égen. Kívülről betéve ismeri személyüket, életük pályáját, családjuk tagjait, no meg az udvaron játszadozó kiskutyát. Minden nemes ügy mellé odaáll, konstruktív partnerséget vállalva a közjó érdekében. Ő tehát Csorba Csaba. Szombaton éppen a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségéről gondoskodott százhúsz adag sertéspörkölt és tészta köret, valamint kenyér, sütemény felajánlásával. A kiváló menü Polgár Peti zenés humorista és dalszövegíró nemes szándékának, segítőkészségének, valamint messze földön híres-neves szakácstudományának köszönhetően főtt készre a népkonyha udvari bográcsában. A vasárnapi hidegcsomagok ezúttal Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat elnöke hozzájárulásával jutottak el a rászorulókhoz. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Kádár László gondoskodott a szegényekről

Kádár László gondoskodott a szegényekről

2024. január 12. 12:01 | Adományok

A Kádár Környezetvédelmi Kft. 1994-ben alakult kecskeméti székhellyel. 2010 óta a családi vállalkozás fő tevékenységét a hulladékgazdálkodás teszi ki. Helvéciai telephelyükön végzik a hulladék kis- és nagykereskedelmet. Céljuk, hogy a termelés során képződött hulladékok a továbbiakban ne okozzanak környezetterhelést. Elősegítik a termékből keletkező hulladék hasznosítását – a lehető legkisebb környezeti igénybevétellel, energiatakarékos technológiákkal. A cég által begyűjtött hulladék engedéllyel rendelkező hasznosítókhoz kerül, így az újrafeldolgozás révén csökken a hulladéklerakókba kerülő szemét mennyisége. Az újrahasznosítható hulladékból másodnyersanyagok állíthatók elő, melyekből újra termékek lesznek. Így mutatta be korábban vállalkozását Kádár László, a Kádár Környezetvédelmi Kft. ügyvezető-tulajdonosa, aki pénteken százhúsz adag csirkepörköltet és tészta köretet, valamint savanyúságot, kenyeret ajánlott fel a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Az országban is egyedülálló szikipontyot ebédelhettek a szegények

Az országban is egyedülálló szikipontyot ebédelhettek a szegények

2024. január 11. 13:48 | Adományok

Duplán jubilál az Akasztói Horgászpark és Halascsárda. 35 éve indult útjára a halgazdaság és 20 éve működik a vendéglátás. A tulajdonos Szabó család a szegények támogatását is fontosnak tartja, évek óta megvendégeli – saját védjegyével – az akasztói szikiponttyal a kecskeméti Wojtyla ház sorsközösségét. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Veszelka Mihály újból segített

Veszelka Mihály újból segített

2024. január 10. 13:22 | Adományok

Szerdán ismét Veszelka Mihály polgármester „nyújtotta át” a Városföldi Önkormányzat adományebédjét a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Sajnos csupán lélekben, mert a település első embere egyéb elfoglaltságai miatt nem jelenhetett meg a népkonyha étkezdéjében. Sokadszor jótékonykodott Veszelka úr a képviselőtestülettel egyetértésben. Évről évre hűségesen ragaszkodik ígéretéhez: rendszeresen támogatja a népkonyhán menedéket találó elesett embereket. A kedvező időjárás ellenére ma is sokan jöttek el az intézmény ebédlőjébe, mert az éhség nagy úr; ha esik, ha fúj, amikor nincs mit enni otthon, bizony útra kél a rászoruló. Százhúsz nehézsorsú ember vett részt a Wojtyla Ház szociális közétkeztetési programjában a létesítmény Egressy utca 5/b. alatti ebédlőjében. Ezúttal kolbászos keménytarhonyát tálaltak, majd szolgáltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, önkéntesek segédletével. A menüt savanyúság, kenyér, valamint a P&P Pékáru Kft. sütemény adománya tette teljessé. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Jávorka Endre szeretetebéddel szolgált a rászorultaknak

Jávorka Endre szeretetebéddel szolgált a rászorultaknak

2024. január 9. 13:14 | Adományok

A vállalkozó fiatalember karácsony tájékán számtalan alkalommal kedveskedett fenyőfával a Wojtyla Barátság Központ elesettjeinek, ily módon is emlékezetessé varázsolva a szociális-közművelődési intézmény gondozottjainak Krisztus-születése ünnepét az elmúlt évek során. Idén januárban a népkonyha szociális étkeztetési programjába is bekapcsolódott Jávorka Endre, mely nemes elhatározásának jó illatú gyümölcseként együttesen százhúsz adag milánói spagettit osztottak ki a karitatív létesítmény munkatársai, önkéntesei a Wojtyla Ház ínségeseinek. Az olaszos menüt kenyér és – a Fornetti Kft. felajánlásával – sajtos pogácsa tette teljessé. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Cornelia és a Vidám Törzsasztal 2024-ben is minden hónapban támogatja a szegényeket

Cornelia és a Vidám Törzsasztal 2024-ben is minden hónapban támogatja a szegényeket

2024. január 8. 13:08 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb decemberben vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Hétfőn mindketten régi ismerősként köszöntötték újra a rászorultakat, annál is inkább, mert rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, havi rendszerességgel. Imádságot és asztali áldást követően százhúsz adag rakott kelkáposztát szolgáltak fel a nélkülözőknek a szociális intézmény étkezdéjében, kenyér és – a Fornetti Kft. felajánlásával – sajtos pogácsa kíséretében. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Ágó ismét jótékonykodott

Ágó ismét jótékonykodott

2024. január 6. 13:04 | Adományok

Alig telt el egy kis idő legutóbbi felajánlása óta, újból az AS Ágó's Secret – Farkas Ágó Power Plate és Életmód Stúdió trénerének, egyben tulajdonosának jóvoltából étkezhettek a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Ágó, akinek édesapja Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója, adományaival havonta több alkalommal támogatja a szociális létesítmény ellátottjait. Így történt január 6-án, szombaton is, amikor újfent Ágó finanszírozta az ételosztás költségeit. Ami pedig a napi menüt illeti, ezúttal rendkívül ízletes rizseshúst tálaltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, önkéntesei. A kiváló étel mellé savanyúság éppúgy járt a gondozottaknak. A vasárnapi hidegcsomagok, melyek ezúttal is kenyeret és konzervet foglaltak magukban, Domokos Zoltán vállalkozó támogatásával jutottak el a rászorultakhoz. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Házias ebéd a nagytemplomi hívektől

Házias ebéd a nagytemplomi hívektől

2024. január 5. 13:09 | Adományok

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége újfent elérkezettnek látta az időt, hogy városunk szegényei javára szolgáljon. Ennek gyakorlati megvalósításaként ismét a nagytemplomi hívek vendégei lehettek egy ízletes ebédre a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai, szám szerint mintegy százhúszan. A gondozottakat dr. Finta József plébános köszöntötte. József atya végül tarhonyalevessel és túróstésztával, valamint kenyérrel, szaloncukorral örvendeztette meg a népkonyha elesettjeit. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Somosék támogatták a csütörtöki ebédosztást

Somosék támogatták a csütörtöki ebédosztást

2024. január 4. 12:48 | Adományok

Somosné dr. Nagy Adrienn, a laskagomba-termesztéssel és kereskedelemmel foglalkozó kecskeméti Pilze-Nagy Kft. ügyvezetője, valamint kedves férje, Somos László hosszú évek óta meglepetésekkel szolgál a Wojtyla-népkonyha gondozottjai számára olyképpen, hogy időről időre nem kevesebb, mint tíz láda laskagombát adományoznak a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek ellátására. Csütörtökön a teljes étkeztetés költségét is magukra vállalták, hogy bőséges mennyiségű, igazán kiváló minőségű, gazdag ízvilággal jellemezhető étel – mégpedig kecskegulyás – kerülhessen a wojtylások böjtös asztalára. Az előkészítésben és tálalásban lelkes önkéntesek segédkeztek. A kiváló menüt Félegyházi kenyér, bejgli és szaloncukor tette teljessé. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Veszelka Mihály újból segített

Veszelka Mihály újból segített

2024. január 3. 13:28 | Adományok

Szerdán ismét Veszelka Mihály polgármester „nyújtotta át” a Városföldi Önkormányzat adományebédjét a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Sajnos csupán lélekben, mert a település első embere egyéb elfoglaltságai miatt nem jelenhetett meg a népkonyha étkezdéjében. Sokadszor jótékonykodott Veszelka úr a képviselőtestülettel egyetértésben. Évről évre hűségesen ragaszkodik ígéretéhez: rendszeresen támogatja a népkonyhán menedéket találó elesett embereket. A kedvező időjárás ellenére ma is sokan jöttek el az intézmény ebédlőjébe, mert az éhség nagy úr; ha esik, ha fúj, amikor nincs mit enni otthon, bizony útra kél a rászoruló. Százhúsz nehézsorsú ember vett részt a Wojtyla Ház szociális közétkeztetési programjában a létesítmény Egressy utca 5/b. alatti ebédlőjében. Ezúttal rántott szeletet és rizibizi köretet tálaltak, majd szolgáltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, önkéntesek segédletével. A menüt kenyér, valamint a P&P Pékáru Kft. bejgli adománya tette teljessé. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Borbély István támogatta a január 2-ai ebédeltetést

Borbély István támogatta a január 2-ai ebédeltetést

2024. január 2. 13:01 | Adományok

Borbély „Totya” Istvánt Dunavecse egyik legkiemelkedőbb mezőgazdasági vállalkozójaként tartják számon a település és térsége lakói. Amellett, hogy jó néhány környékbeli lakosnak nyújtanak biztos megélhetést cégei, azok tulajdonosa hátrányos helyzetű embertársai sorsát úgyszintén egyengeti. Példának okáért időről időre bőkezű adományaival pártfogolja a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ mintegy százhúsz rászorultat számláló sorsközösségét. Ennek megfelelően kedden Borbély úr rakott burgonyával lepte meg a népkonyha gondozottjait. A nagyszerű menüt kenyér és bejgli egészítette ki. Az ételosztás önkéntesek önzetlen közreműködésével valósulhatott meg. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A Szenteste Alapítvány támogatta az újévi ebédosztást

A Szenteste Alapítvány támogatta az újévi ebédosztást

2024. január 1. 14:42 | Adományok

A Szenteste Alapítvány ebédjével ért véget a nagyszabású, minden rászoruló számára korlátlanul elérhető, nyitott karácsonyi jótékonysági ételosztási program a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. A kilencedik, egyben utolsó napon is több száz nehézsorsú embertársunk vendégeskedett az Egressy utcai népkonyha épületében. Délidőben - hagyományos vendégként – dr. Zombor Gábor, Kecskemét megyei jogú város egykori polgármestere köszöntötte a melegételre várakozókat, eredményes, békés, boldog új esztendőt kívánva a jelenlévő nélkülözőknek. Biblikus gondolatokkal Hajduch-Szmola Patrik, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség parókus lelkésze szolgált. A karitatív esemény keretében kétszáz adag lencsegulyás főtt a szociális-közművelődési intézmény udvari bográcsában a Wojtyla hűséges önkéntese, Mezei Attila kiváló mesterszakács jóvoltából. A házias menüt Félegyházi kenyér, a tiszakécskei Fejedelmi Pékség bejgli csomagja, valamint a P&P Pékáru Kft. bejgli adománya egészítette ki. Az ebédosztás megvalósulásához Simon Bence, az Építő Simon Kft. ügyvezetője is jelentős mértékben hozzájárult. A felszolgálásban két lelkes önkéntes, Kelené Farkas Rozália és Facol Lajos segédkezett. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A pünkösdiek és a KFC szeretetebédjét ízlelték Szilveszterkor Kecskemét elesettjei

A pünkösdiek és a KFC szeretetebédjét ízlelték Szilveszterkor Kecskemét elesettjei

2023. december 31. 13:24 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ és a Szenteste Alapítvány nagyszabású karácsonyi ételosztásának nyolcadik napján a népkonyha egyik állandó támogatója, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet oltalmazta ebédadományával a szociális-közművelődési intézmény étkezdéjében melegételre várakozó nélkülözőket. Ez alkalomból Szerdi Szilárd, a vallási közösség vezető lelkésze keresztény énekek dallamaival és gitárjátékkal örvendeztette meg a jelenlévőket. Mindemellett a KFC (Kentucky Fried Chicken) gyorsétteremlánc kelet-magyarországi operációs vezetőjével és kecskeméti csapatával karöltve kétszáz adag KFC Smart dobozos csirke finomság, valamint sült burgonya (chips) került a szegények böjtös asztalára. Az észak-amerikai ízvilágot felvillantó fenséges menüt kenyér, szaloncukor és – a P&P Pékáru Kft. jóvoltából – bejgli tette teljessé. A felszolgálásban ezúttal is lelkes önkéntesek nyújtottak hathatós segítséget. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A Vacsi Kft. ajándéka: 100 liter tehéntej

A Vacsi Kft. ajándéka: 100 liter tehéntej

2023. december 30. 13:44 | Adományok

Összességében mintegy 100 liter tehéntejet rejtett fél literes palackokban a Wojtyla Barátság Központ elektromos gépkocsija, amikor péntek délután a népkonyha épülete elé érkezett a Vacsi Kft. ügyvezetőinek adományával Farkasné Pásztor Jolán, a szociális-közművelődési intézmény társalapítója. A nagymennyiségű tehéntej a szombati nyílt ebédosztás alkalmával jutott el a rászorultakhoz. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Karácsony után sem hunyt ki a szeretet lángja a Wojtyla Házban – Szeretetebéd Fazekas Mihálytól és Balogh Károly helvéciai polgármestertől

Karácsony után sem hunyt ki a szeretet lángja a Wojtyla Házban – Szeretetebéd Fazekas Mihálytól és Balogh Károly helvéciai polgármestertől

2023. december 29. 14:16 | Adományok

A december 29-ei nyílt ebédosztás alkalmával a Medi-Print Medical Kft. ügyvezetője, Fazekas Mihály vállalt elsődleges patrónusi szerepet a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége és a hírös város elesettjei javára. Hozzá társult Balogh Károly Helvécia első embere, aki az esztendő utolsó napjaiban sem fukarkodott, amikor az Egressy utcai népkonyha ínségeseinek napi élelmezése volt a tét. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Vacsi Kft. biztosította Kecskemét szegényeinek napi betevőjét

A Vacsi Kft. biztosította Kecskemét szegényeinek napi betevőjét

2023. december 28. 13:24 | Adományok

A Vacsi Kft. tulajdonosai voltak december 28-án a Wojtyla Barátság Központ és a Szenteste Alapítvány karácsonyi jótékonysági ebédosztási programjának főtámogatói. Továbbá Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal képviselője édességcsomagokat és süteményt ajánlott fel a rászorultak étkeztetésére. Az adományokat jómaguk osztották ki a népkonyha étkezdéjében – a Vacsi Kft. részéről Zahorecz Julianna és Zsiska-Zahorecz Réka személyes részvételével. Előzetesen Kolláth Andrea, a szociális-közművelődési intézmény igazgatóhelyettese rövid részletet – egy történet-töredéket – olvasott fel Cornelia egyik, hazánkról szóló kötetéből. Igei köszöntővel Borisz atya, a kecskeméti Szentháromság ortodox templom lelkipásztora szolgált. A rendkívül ízletes sertéspörköltet – mely Pál Lászlóné önkéntes szakács főzőtudományát és keze munkáját dicsérte – tészta köret és savanyú uborka egészítette ki. Mindemellett Félegyházi kenyeret és – a P&P Pékáru Kft. jóvoltából – bejglit szolgáltak fel a népkonyha lelkes dolgozói, önkéntesei. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ízes falatok Holló Tibor konyhájából

Ízes falatok Holló Tibor konyhájából

2023. december 27. 14:03 | Adományok

December 27-én a Hollogasztro Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Holló Tibor biztosította a napi betevőt Kecskemét város szegényeinek. A Wojtyla Barátság Központ által kezdeményezett karácsonyi karitatív ebédosztási programsorozat keretében szerdán mintegy kétszáz adag vegyes ragut és burgonyapürét szolgáltak fel a népkonyha munkatársai, önkéntesei. A különféle húsokkal és májjal gazdagon megrakott tányérok mellé Félegyházi kenyér, a P&P Pékáru Kft. bejgli adománya, illetve szaloncukor is dukált a nehézsorsú embereknek. Ebédindító igei szolgálattal Árvai Tamás, a Hetednapi Adventista Egyház Kecskeméti Gyülekezetének lelkipásztora lépett a népes hallgatósághoz – biblikus gondolatokkal, az élet által írott személyes történetekkel és gitárjátékkal. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Király József pártfogolta az elesetteket karácsony második napján

Király József pártfogolta az elesetteket karácsony második napján

2023. december 26. 13:52 | Adományok

A Krisztus-születése ünnep másnapján – amikor harmadik alkalommal juthattak meleg ételhez Kecskemét város szegényei az Egressy utca 5/b. szám alatti népkonyha étkezdéjében – Király József önkormányzati képviselő, a Free-Line Kft. ügyvezető-tulajdonosa, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke, a Kecskemét-Aomori Baráti Kör tiszteletbeli elnöke nyújtott segítő jobbot a valamely okból önfenntartásra képtelen, jobb sorsra érdemes embertársainknak. A jótékonysági akció keretében több száz éhező kapott egy-egy adag szeretetebédet a nemes lelkű patrónusnak köszönhetően. A nélkülözőknek rizses húst, kenyeret és – a P&P Pékáru Kft. jóvoltából – bejglit szolgált fel a neves közéleti személyiség, Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervező munkatársa, továbbá szorgos, lelkes „külsős” önkéntesek pótolhatatlan közreműködésével. A kiváló házias menü elfogyasztása után Mezei Attila mesterszakács főzőtudományát, egyben önkéntes munkája pompás ízvilággal jellemezhető gyümölcsét hosszasan magasztalták a jóllakott ínségesek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Varga László és családja étkeztette a rászorultakat karácsony első napján

Varga László és családja étkeztette a rászorultakat karácsony első napján

2023. december 25. 19:58 | Adományok

December 25-én Varga László, az Ízfaktor Kft. ügyvezetője és családja felajánlásával juthattak melegételhez Kecskemét szegényei az Egressy utca 5/b. szám alatti népkonyha étkezdéjében, a Wojtyla Barátság Központ és a Szenteste Alapítvány karácsonyi jótékonysági ebédosztás-sorozatának második napján. Vargáék háromszáz adag virslis lencsegulyást szolgáltak fel, miközben kenyér, meggyes-mákos piskóta, valamint szaloncukor és narancs is került a tálcákra. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Megkezdte nagyszabású karácsonyi ebédosztását a Wojtyla Ház

Megkezdte nagyszabású karácsonyi ebédosztását a Wojtyla Ház

2023. december 24. 13:37 | Adományok

Szenteste napjától egészen január 1-ig tart a Wojtyla Barátság Központ hagyományos karácsonyi ebédosztási programja, melynek keretében a népkonyha támogatói, munkatársai és önkéntesei kilenc napon át déltől 13 óráig vendégül látják Kecskemét város szegényeit. Az Egressy utca 5/b. szám alatti szociális-közművelődési intézményben várják a szervezők a rászorultakat. A kiszolgálás az étkezdében történik. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Adományok a Vöröskereszttől

Adományok a Vöröskereszttől

2023. december 24. 13:28 | Adományok

Szenteste napjától egészen január 1-ig tart a Wojtyla Barátság Központ és a Szenteste Alapítvány hagyományos karácsonyi ebédosztási programja, melynek keretében a népkonyha támogatói, munkatársai és önkéntesei kilenc napon át déltől 13 óráig vendégül látják Kecskemét város szegényeit az Egressy utca 5/b. szám alatti népkonyha épületében. A december 24-ei ebédosztás alkalmával a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének jelenlévő munkatársai szaloncukrot és narancsot osztottak a betérők számára Lipóthné Komjáti Andrea megyei igazgató vezetésével. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetebéd Toldi Mária felajánlásával

Szeretetebéd Toldi Mária felajánlásával

2023. december 23. 18:07 | Adományok

Toldi Mária, a kecskeméti Auditker Könyvelőiroda ügyvezetője bejegyzett könyvvizsgálóként, igazságügyi adó-, járulék-, és könyvszakértőként folytatja mindennapi tevékenységét. Széleskörű, több évtizedes múltra visszatekintő szakmai tapasztalattal büszkélkedhet, így nem is csoda, ha ügyfelek tömegei keresik fel, hogy segítségükre legyen könyvelési téren. Mária, mindamellett, hogy könyvelőirodát vezet, ennek okán pedig életének szinte minden perce szigorúan be van osztva, gondoskodó szeretetétől vezérelve még önzetlen jótékonykodásra is futja. Mindennek folyományaként valósulhatott meg szociális ebédosztás december 23-án, szombaton a Wojtyla Barátság Központban, ahol Toldi Mária gazdag felajánlásával százhúsz adag zöldbabfőzeléket és sertéspörköltet, valamint kenyeret, továbbá – Lezsák Sándornak, az Országgyűlés alelnökének köszönhetően – kalácsot tálaltak fel a népkonyha munkatársai lelkes önkéntesek és dr. Salacz László országgyűlési képviselő tevékeny közreműködésével. Az ebédosztás során mindenkinek jutott egy-egy szelet abból a tíz darab tortából, melyekkel a honatya és leánya szolgált a helyszínen megjelent szegények számára. Mindemellett az adventi koszorú negyedik, szeretetre emlékeztető gyertyájának lángja is kigyulladt dr. Salacz László jóvoltából. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Karácsonyi csomagok a rászorultaknak

Karácsonyi csomagok a rászorultaknak

2023. december 22. 13:48 | Adományok

Nemes lelkű felajánlók jóvoltából alapvető élelmiszereket tartalmazó gazdag ajándékcsomagokat adott át a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak Farkasné Pásztor Jolán, a népkonyha társalapítója. A több kilogramm súlyú, teli szatyrokban – egyebek mellett – szaloncukor, különféle konzervek, tészta, liszt, tojás és majonéz kapott helyet. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Balogh Andrea Johanna ételadománya

Balogh Andrea Johanna ételadománya

2023. december 22. 13:37 | Adományok

A Magyarságkutató Intézet tájékoztatási- és kommunikációs főigazgató-helyettese személyesen köszöntötte és nyújtotta át százhúsz főre szóló ebédmeghívását a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. A pénteki jótékonysági akció során túróscsuszát fogyaszthattak a rászorultak csirkepörkölttel. A házias menüt kenyér és – a Fornetti Kft. jóvoltából – barackos párna tette teljessé. Egyúttal ez alkalommal vehették át a gondozottak Pintér Csaba és családja – a keceli Pintér Művek tulajdonosai – karácsonyi ajándékát, egy-egy mikuláscsomagot. Előzetesen Oskolás János, a karitatív létesítmény „házi költője” mondta el szívből jövő, szívhez szóló ünnepi versét. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Hatszáz darab Aranybarna palacsintával kedveskedtek a wojtylásoknak

Hatszáz darab Aranybarna palacsintával kedveskedtek a wojtylásoknak

2023. december 21. 13:59 | Adományok

Rádi Tivadar, valamint a Wojtyla Barátság Központ egyik kedves önkéntese, Faragó Imréné Juditka fogadta a gondozottakat csütörtök délben a népkonyha főbejáránál. A helyszínen éttermi minőségű palacsintával nyújtottak valódi gasztronómiai élményt a szociális-közművelődési intézmény szegényeinek. A palacsinta parti híre váratlanul érte az ebédosztásra érkezetteket, meglepetésnek szánta ugyanis a jótékonysági eseményt Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója. Azonban mégis sejthették a nélkülözők, hogy készülőben van valami, hiszen a kapuhoz igyekezve messziről feltűnt mindenkinek egy különleges utánfutón található felirat: Nagyi-féle Aranybarna. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ízletes ebéd a Népfőiskola Alapítvány támogatásával

Ízletes ebéd a Népfőiskola Alapítvány támogatásával

2023. december 21. 13:57 | Adományok

A Lakitelek Alapítványt és Népfőiskolát Lezsák Sándor és felesége alapította, tervezte és álmodta meg a kilencvenes évek elején. Levelek ezreivel mozgósították a Nyugat- Európában és a tengerentúlon élő magyarokat, hazai és helyi támogatókat szerveztek, és több nagyszabású vállalkozást indítottak útjára. A világ minden részéről érkező adományok segítségével azóta is folyamatosan épül a Lakiteleki Népfőiskola. A mára komplexummá fejlődött, 26 hektár területen fekvő épületegyüttes hazai és nemzetközi vonzerejét növeli, hogy az igényes szellemi vendéglátás mellett a fenntartók a szabadidő kulturált és egészséges eltöltésére is ügyelnek. Kitűnő szálláshely, konyha, teniszpálya, uszoda, edzőterem, szabadtéri sakk és sok más egyéb szolgáltatás közül válogathatnak az ide érkezők. A Lakiteleki Népfőiskolát a Népfőiskola Alapítvány – mint jogi személy – üzemelteti, tartja fenn, melynek elnöke Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke és kuratóriumi tagjai amellett, hogy buzgón törekednek a Népfőiskola célkitűzéseinek megvalósítása érdekében, jótékonysági akciókban is előszeretettel kiveszik részüket. Ezek sorába tartozik a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségének elkötelezett támogatása, melynek eredményeképpen csütörtök délben százhúsz adag pulykaragulevest, valamint mákostésztát, ezen felül pedig kalácsot, kenyeret és süteményt osztott ki Lezsák Sándor úr képviseletében Lévai Jánosné tanácsnok asszony és Jánosi István tanácsnok a népkonyha szegényeinek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Lezsák Sándor szeretetkalácsai

Lezsák Sándor szeretetkalácsai

2023. december 21. 12:29 | Adományok

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány elnöke 150 darab fonott kalácsot ajánlott fel csütörtökön a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége számára. Az értékes adományok még aznap eljutottak a rászorultakhoz, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány ebédadományát teljessé téve. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kristálycukor a Bátori Kft-től

Kristálycukor a Bátori Kft-től

2023. december 21. 12:16 | Adományok

Az elmúlt évek hagyományához híven idén is 100 kilogramm kristálycukrot bocsátott a kecskeméti Bátori Kft. vezetősége a Wojtyla Barátság Központ rendelkezésére. A cég tulajdonosainak adományát Farkasné Pásztor Jolán, a szociális intézmény társalapítója vette át csütörtök délelőtt. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
December 20-án már „szenteste” volt a Wojtylában

December 20-án már „szenteste” volt a Wojtylában

2023. december 20. 13:48 | Adományok

A Szenteste Alapítvány hagyományosan leginkább a karácsonyi ünnepkörhöz kötődő, rendszerint december 24-től január 1-ig tartó nagyszabású ebédosztások támogatásából veszi ki részét. Ám a civil szervezet lehetőségei ezúttal azt is lehetővé tették, hogy a december 20-ai, azonos jellegű karitatív akció megvalósulását úgyszintén pártfogolják. A Szenteste Alapítványnak köszönhetően összesen százhúsz adag gombás csirkemell és tészta köret került a szegények böjtös asztalára. Az ízletes menüt kenyér, valamint – a Fornetti Kft. felajánlásával – barackos párna tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Karácsonyi csomagok Németországból – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlásával

Karácsonyi csomagok Németországból – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlásával

2023. december 20. 13:34 | Adományok

A Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet közvetítésével százhúsz darab, németországi segélyszervezetek által felajánlott, gyermekjátékokat tartalmazó csomagokat osztott szét rászorulók között a Szenteste Alapítvány. A nehézsorsú emberek és csemetéik a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ Egressy utca 5/b. szám alatti épületében vehették át a nagyméretű dobozokat. Egyidejűleg a karitatív létesítményt üzemeltető Farkas házaspár lánya, Ágnes „Ágó” saját felajánlásai, illetve adománygyűjtésének gyümölcsei is eljutottak a leginkább elesettekhez. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetcsomagokat vehettek át a Wojtyla Ház idei legszorgalmasabb önkéntesei

Szeretetcsomagokat vehettek át a Wojtyla Ház idei legszorgalmasabb önkéntesei

2023. december 20. 13:03 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ vezetősége különféle adományokkal fejezte ki hálás köszönetét a népkonyha azon gondozottjainak, akik önkéntes munka terén 2023-ban a legszorgosabbnak bizonyultak a szociális intézmény háza táján. Az idei év Prima Primissimái: Daróczi István, Jobbágy Istvánné Katika, Kertész Jánosné Julika, Kispatakiné Szénási Melinda, Oskolás János, Somodi Erzsébet, Varga Julianna, Csorba István, Döme Julianna, Szabó Mária, Kotvits Jánosné Olga, Mányi István, Megyesi László. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fenyőfák és karácsonyi díszek – sok szeretettel

Fenyőfák és karácsonyi díszek – sok szeretettel

2023. december 19. 16:13 | Adományok

A Neumann János Egyetem Hallgatói Önkormányzata a kiskunfélegyházi Prémium Fenyő családi vállalkozással karöltve három darab fenyőfával és a hozzájuk tartozó díszekkel ajándékozta meg a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. A szervezetek képviselői kedd délután adták át nagylelkűségük gyümölcsét Farkasné Pásztor Jolánnak, a Wojtyla Barátság Központ társalapítójának. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Szeretetebéd a Wojtyla Ház hűséges önkéntese és anonim felajánló jóvoltából

Szeretetebéd a Wojtyla Ház hűséges önkéntese és anonim felajánló jóvoltából

2023. december 19. 13:57 | Adományok

Jónás Piroskát hosszú évek munkája köti a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségéhez. Idővel máshová szólította őt a kötelesség, ám önkéntesként rendszeres gyakorisággal vissza-visszatér a szociális-közművelődési intézménybe, hogy – legfőképpen imádott virágoskertjében hajlongva, metszőollóval a kezében – kertészeti ismereteivel, szaktudásával, szorgos munkálkodásának szemet gyönyörködtető gyümölcsével járuljon hozzá a százhúsz főt számláló gondozotti kör lelki felemelkedéséhez, nem kevésbé az Egressy utcai népkonyha környezetének rendben tartásához. Anonim magánszeméllyel karöltve, nemes szándéktól vezérelve Piroska nemrégiben akként határozott, ismerősével egyetemben ebédmeghívással járul hozzá a karitatív létesítmény elesettjei karácsonyi hangulatának fokozásához. Közös elhatározásukat tett követte, melynek folyományaként december 19-én délben együttesen százhúsz adag kijevi csirkemell és gombás rizs került a nélkülözők böjtös asztalára. Társa távollétében Piroska egymaga köszöntötte az étkezdében egybegyűlteket, majd szívbéli szeretettel, jó szóval átnyújtotta számukra a gazdag ízvilággal jellemezhető, igazán remek menüt – kenyér és (a Fornetti Kft. felajánlásával) édes sütemény kíséretében. Isten bőséges áldása kísérje jótevőink életét! – ilyképpen öntötték szavakba hálájukat a különb sorsra érdemes megajándékozottak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Vásárlási utalványok Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony felajánlásával

Vásárlási utalványok Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony felajánlásával

2023. december 18. 13:24 | Adományok

Kecskemét első embere múlt csütörtökön tette tiszteletét a Wojtyla Barátság Központban, ahol karácsonyi jókívánságainak személyes tolmácsolása mellett 100 darab, egyenként 10 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal lepte meg a szociális-közművelődési intézmény szegényeit. A rászorultak hétfőn vették át a nagyértékű adományt Kolláth Andreától, a karitatív létesítmény igazgatóhelyettesétől. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetebéd az Aranyhomok Kistérségi Egyesület felajánlásával

Szeretetebéd az Aranyhomok Kistérségi Egyesület felajánlásával

2023. december 18. 13:12 | Adományok

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület 1999. november 15. jött létre, Kecskemét és a környező 17 önkormányzat összefogásával, mely 2018-ra 22 tagra bővült. Az Egyesület tagtelepüléseinek lakosságszáma megközelíti a 200 ezer főt. Feladata elsősorban a térségi települések összehangolt fejlesztése érdekében térségi kapcsolatok erősítése, helyi erőforrások felkutatása, pályázatok elkészítése, a regionális és kistérségi szempontból fontos fejlesztések támogatása, az ehhez kapcsolódó tevékenységek koordinálása, hazai és nemzetközi pályázati lehetőségek felkutatása, közös területfejlesztési, vidékfejlesztési programok kialakítása, megvalósítása. Ezen kívül még ismeretterjesztés, agrárstruktúra- és vidékfejlesztés, turizmusfejlesztés, kis- és középvállalkozások támogatása, térségi rendezvények, fórumok, kiállítások szervezése tartozik az Egyesület tevékenységébe. Kiemelt fontosságú feladata – a térségi- kézműves alkotók és termelő piacra jutásának elősegítése, marketing tevékenységeik összehangolása, munkásságuk megismertetése a lakossággal, valamint ezzel együtt a térségi hagyományok, kultúra megelevenítése a különféle rendezvényeken. Ezen célok fontos eleme a lakosság egészséges táplálkozásának elősegítése, a helyi identitástudat erősítése, a lokális termékek előnyben részesítése, a rövid ellátási lánc erősítése a térségben. Az Egyesület további missziója a térségi turizmus fellendítése, melynek fontos eleme a kiváló helyi termék alapanyagokat felhasználó gasztronómia és falusi turizmus népszerűsítése. A civil szervezetnek köszönhetően százhúsz adag keménylebbencset, kenyeret és – a Fornetti Kft. felajánlásával – barackos párnát osztott ki a rászorultak között Hamzáné Lakó Judit elnök asszony – Pergéné Varga Andrea és Varga Tibor, valamint önkéntesek tevékeny közreműködésével. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Laskagomba a Pilze-Nagy Kft-től

Laskagomba a Pilze-Nagy Kft-től

2023. december 18. 12:16 | Adományok

Somosné dr. Nagy Adrienn, a laskagomba-termesztéssel és kereskedelemmel foglalkozó kecskeméti Pilze-Nagy Kft. ügyvezetője ismét igazi meglepetéssel szolgált a Wojtyla népkonyha gondozottjai számára. Adrienn asszony ugyanis nem kevesebb, mint nyolc láda laskagombát adományozott hétfőn a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek ellátására. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Karácsonyi meglepetés az ABB Kft. dolgozóitól

Karácsonyi meglepetés az ABB Kft. dolgozóitól

2023. december 18. 12:16 | Adományok

Az installációs készülékek gyártásával foglalkozó kadafalvi cég munkatársai Kolláth Andrea, a Wojtyla Barátság Központ igazgatóhelyettese révén figyeltek fel az Egressy utcai népkonyha szegényeire; százhúsz nélkülöző, testi-lelki kínoktól gyötört gondozottjára. Megismerve a belvárosi szociális-közművelődési intézmény missziói tevékenységét, az ABB Kft. több dolgozója elhatározta, időről időre segítő jobbot nyújtanak az elesett embereknek. Rendszeres ebédadományaikon túlmenően ezúttal kollektív ajándékgyűjtési akciójuk bőséges „termését” – több száz kilogramm tartós élelmiszert, valamint édességet – nyújtotta át Kolláth Andreának az ABB Kft. négy kedves munkatársa.

Részletek
Újabb adományok Nagykőrösről

Újabb adományok Nagykőrösről

2023. december 18. 11:37 | Adományok

Ismét tetemes mennyiségű adománnyal – gyermekjátékokkal, valamint fehér- és vöröskáposzta savanyúsággal – ajándékozták meg a nagykőrösi pünkösdiek a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Az adományt Kurgyis Illés, a gyülekezet képviselője és hitvestársa adta át a Kecskemét melletti kisvárosban Mátyus Istvánnak, a népkonyha fényképész önkéntesének. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A kecskeméti reformátusok gyámolították a wojtylásokat

A kecskeméti reformátusok gyámolították a wojtylásokat

2023. december 16. 13:18 | Adományok

Szombat délben ismét ebédadománnyal jelentkeztek az Egressy utcai népkonyhán a nagylelkű protestáns egyházfiak. A kecskeméti reformátusok jóvoltából – Dudás Tamás és Kövesi Krisztián főzőtudományának köszönhetően – százhúsz adag gulyáslevest és lekváros dióstésztát tálaltak fel a szociális intézmény dolgozói, önkéntesei. Rajtuk kívül Dudás László – a dusnoki baráti kör másik oszlopos tagja – és gyermekei (Adrienn, valamint Dávid, a Kodály iskola 5., illetve 8. osztályos tanulói) is részt vettek az ebédosztásban, ráadásul hangszeres- és énektudásukat is felvillantották az egy tányér meleg ételre vágyó, türelmesen várakozó nélkülözők előtt. Emellett az adventi koszorú harmadik, örömet jelképező rózsaszín gyertyáját úgyszintén meggyújtották a gyerekek. A vasárnapi hidegcsomagok Sinkó András, a Poliext Kft. kereskedelmi igazgatójának támogatása nélkül aligha juthattak volna el a rászorultakhoz. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Gyermekjátékok a nagykőrösi pünkösdiektől

Gyermekjátékok a nagykőrösi pünkösdiektől

2023. december 15. 17:24 | Adományok

A Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet újabb adománnyal szolgált a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Kurgyis Illés, a vallási közösség lelki vezetője péntek délután nagymennyiségű dobozos gyermekjátékot adott át Farkasné Pásztor Jolánnak, a kecskeméti szociális-közművelődési intézmény társalapítójának, valamint Mátyus Istvánnak, a karitatív létesítmény önkéntes fényképészének, hogy karácsony előtt halmozottan hátrányos helyzetben lévő apróságok számára juttassák el az értékes ajándékokat. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Sült gesztenyével kedveskedett a gyümölcskertész

Sült gesztenyével kedveskedett a gyümölcskertész

2023. december 15. 16:52 | Adományok

Lázár György 1997 óta foglalkozik hobbiként gesztenyesütéssel késő ősztől tavaszig, amikor megfogyatkozik a kerti munka mennyisége. Péntek délután a Wojtyla Barátság Központba is ellátogatott, hogy mintegy harminc adag friss, helyben sütött csemegét ajánljon fel adományként a szociális-közművelődési intézmény évzáró rendezvényén résztvevőknek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bimbó Imre patronálta a jobb sorsra érdemeseket

Bimbó Imre patronálta a jobb sorsra érdemeseket

2023. december 15. 16:34 | Adományok

A kiváló szentkirályi ácsmester évek óta kiveszi részét a Wojtyla Barátság Központ tetőfelújítási munkálataiból. Egyebek mellett ő készítette el a népkonyha udvari teraszát, tárolóját is. Összességében keze nyomát őrzi minden, ami fából készült. Ezzel azonban még koránt sincs vége! Pénteken – immáron megszámlálhatatlanul sokadszor – ételadományával is meglepte a szociális-közművelődési intézmény gondozottjait. A kiváló menüt – gazdag ízvilággal jellemezhető, kitűnő, házi jellegű tarhonyáshúst – igazán nem érhette kifogás. A fejedelmi kosztot kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Garaczi Margó és családja szendvicseket készített a nehézsorsúaknak

Garaczi Margó és családja szendvicseket készített a nehézsorsúaknak

2023. december 14. 19:04 | Adományok

Immáron megszámlálhatatlanul sok jótékonysági akció fűződik Garaczi Margó és családja nevéhez. Csütörtökön ismét erről számolhatunk be, hiszen a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak igaz barátai, hűséges támogatói nem kevesebb mint százhúsz darab szendviccsel kopogtattak a népkonyha épületének ajtaján. Önzetlen segítőkészségüknek, nagylelkűségüknek köszönhetően aligha maradt éhen valaki is az Egressy utcai szociális-közművelődési központ háza táján. (Fotó: Kolláth Andrea)

Részletek
A polgármester osztott ebédet a Wojtyla Házban

A polgármester osztott ebédet a Wojtyla Házban

2023. december 14. 15:06 | Adományok

Kecskemét polgármestere is részt vett a Wojtyla Ház mai ebédosztásán. Szemereyné Pataki Klaudia ajándékkal érkezett a népkonyhára, a piacra szóló utalványokat adott át a rászorulóknak. A gulyáslevest a Kecskeméti Szakképzési Centrum két vezetője, Ignácz Bence főigazgató és Leviczky Cirill kancellár saját kezűleg készítették a Wojtyla családjának. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai főztek a nélkülözőknek

A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai főztek a nélkülözőknek

2023. december 14. 13:47 | Adományok

Már több alkalommal jótékonykodott Leviczky Cirill, aki most ismét a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárjaként állt a Wojtyla Barátság Központ mellé. A 120 adag babgulyást Varga Pál és Ságodi Márk séfek, a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikum oktatóinak irányítása mellett készítette a Centrum lelkes csapata. A Kecskeméti Szakképzési Centrum munkatársai nevében Leviczky Cirill kancellár úr köszöntötte a rászorultakat. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Tartós élelmiszerek Chu Pang Hoang úrtól

Tartós élelmiszerek Chu Pang Hoang úrtól

2023. december 13. 15:24 | Adományok

Chu Pang Hoang úr, a Hansa-Kontakt Kft. tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központ tizennyolc évvel ezelőtti megnyitása óta folyamatosan figyelemmel kíséri a közismert – és szerénytelenség nélkül állíthatjuk – Kecskemét-szerte széles körben kedvelt népkonyha, egyben kulturális intézmény alapítóinak, munkatársainak, önkénteseinek Karol Wojtyla – Szent II. János Pál pápa – tanításain, égi patrónusán nyugvó missziói tevékenységét. Tartós élelmiszer adományaival gyakorta nyújt segítő jobbot a népkonyha gondozottjainak. Akárcsak szerdán, amikor nagymennyiségű liszttel és kristálycukorral lepte meg az Egressy utcai karitatív létesítmény sorsközösségét. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Vidám Törzsasztal adománya

A Vidám Törzsasztal adománya

2023. december 13. 14:20 | Adományok

Hagyományosan a Sasfészek Étteremben tartotta karácsonyi ünnepségét a Vidám Törzsasztal nevű, németajkú és magyar magánszemélyekből álló baráti társaság. A hétfő esti rendezvényen a kulináris élvezetek mellett a vidámságnak és játékkedvnek jutott főszerep. A találkozó ceremóniamestere – szokás szerint – Facol Lajos, a Wojtyla Barátság Központ aranykezű ezermester önkéntese volt, aki egyúttal adományokat is gyűjtött a helyszínen az Egressy utcai Wojtyla-népkonyha rászorultjainak szociális étkeztetésére. A gyűjtésből származó bevételt szerdán adta át Facol Lajos Farkasné Pásztor Jolánnak, a karitatív létesítmény társalapítójának. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédadomány a KIK-FOR támogatásával

Ebédadomány a KIK-FOR támogatásával

2023. december 13. 13:51 | Adományok

Nagy Gábor Tibor 2021. január 1. óta látja el a kecskeméti KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. ügyvezető igazgatói feladatait. Okleveles építészként végzett, majd megszerezte a városépítési-városgazdasági szakmérnöki és az okleveles ingatlanszakértői végzettséget is a Budapesti Műszaki Gazdaságtudományi Egyetemen. Szakmai tapasztalatot is szerzett ingatlanfejlesztési területen, a Városfejlesztő Kft. előtt ugyanis olyan gazdasági társaságnál dolgozott, ahol külföldi gyakorlatra is szert tehetett. 2009-ben került a városfejlesztéshez, amely akkor még a KIK-FOR Kft. divíziójaként működött, majd 2010-ben alakult korlátolt felelősségű társasággá. A cégnek, amely egyébként a KIK-FOR irodaházban székel, előbb műszaki igazgatója, majd ügyvezetője lett. Nagy Gábor Tibor öt évre kapott megbízást a KIK-FOR Kft-nél, és ő maradt a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője is. A KIK-FOR Kft. és a Wojtyla Barátság Központ között fennálló hagyományosan szívélyes kapcsolatok arra ösztönözték személyét, hogy a cég korábbi vezetőjéhez hasonlóan évente egy-egy alkalommal ő is ebédlőasztalhoz invitálja Kecskemét szegényeit. Erre legutóbb december 13-án került sor, amikor Nagy Gábor Tibornak köszönhetően százhúsz adag kecskegulyást és mákostésztát, valamint kenyeret, süteményt, továbbá kalácsot és mandarint osztottak ki a Wojtyla Ház konyhai dolgozói, önkéntesei – Dobozi Zsolt, a KIK-FOR Kft. főmérnöke és Kriszto Sztefanov Polendakov bolgár nagykövet segítségével. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Finomságok a Tanyacsárdából

Finomságok a Tanyacsárdából

2023. december 12. 16:07 | Adományok

Garaczi János, a lajosmizsei Tanyacsárda tulajdonosa kétszáz doboz ételcsomaggal lepte meg a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait. A papírdobozok kelkáposztás-sertéshúsos ételkülönlegességet rejtettek, melyeket karácsonyi ajándékként a szociális-közművelődési intézmény rászorultjai vehetnek át rövidesen. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Héjja János decemberben is a nélkülözők pártjára állt

Héjja János decemberben is a nélkülözők pártjára állt

2023. december 12. 13:08 | Adományok

A Peki Restaurant Kft. ügyvezető-tulajdonosa havi rendszerességgel támogatja a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait. A hét McDonald’s éttermet üzemeltető sikeres vállalkozó rendszerint jómaga szolgálja fel ebédadományát a szociális-közművelődési intézmény étkezdéjében – néhány kedves, biztató szó kíséretében. Tette ezt december 12-én, kedden is, önzetlenül, szívvel-lélekkel. A kiváló menüt – rántott szeletet rizibizi körettel – hagyományosan kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Három Gúnár Étteremből érkezett a finom ebéd

A Három Gúnár Étteremből érkezett a finom ebéd

2023. december 11. 13:11 | Adományok

Hétfőn a Három Gúnár Hotel és Rendezvényház üzemeltetői oltalmazták, vették védő szárnyaik alá a Wojtyla Barátság Központ elesettjeit. Képviselőjük délelőtt százhúsz adag székelykáposztával kopogtatott a népkonyha ajtaján. Az igencsak kiadós, laktató menüt kenyér és péksütemény tette teljessé. Csizmadia László, a szállodakomplexum ügyvezető-tulajdonosa korábban ekképp nyilatkozott a Wojtyla Házzal fenntartott kapcsolatáról: „Nagyon pozitív érzésekkel gondolunk a szociális intézményre, nagyszerű és csodálatos dolog, amit tesznek. Évente két alkalommal csatlakozunk az ebédadományozó projekthez. Amíg lehetőségünk adódik, segítünk. Úgy érzem, példaértékű, jó ügy részesei lehetünk”. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fejes Diána és Ferenc osztott ebédet a Wojtyla Házban

Fejes Diána és Ferenc osztott ebédet a Wojtyla Házban

2023. december 9. 13:14 | Adományok

A Fejes család két tagja – Diána és Ferenc – köszöntötte szombaton déltájban a népkonyha étkezdéjében megjelent gondozottakat – szám szerint mintegy százat. Kedves, szívhez szóló gondolataik nem maradtak viszonzatlanul az ellátottak körében: egyöntetűen hangoztatták a szegények: „Köszönjük szépen az ebédet!”. Fejesék jóvoltából a nehézsorsú emberek ragulevest fogyaszthattak. Az ízekkel, élettel teli házias menüt – egy izsáki őstermelő hölgy jóvoltából – alma egészítette ki. A vasárnapi hidegcsomagok – melyek hagyományosan kenyeret és konzervet tartalmaztak – Kovács István képkeretező támogatásával juthattak el a rászorulókhoz. Mindemellett ételosztás előtt a második adventi gyertya fénye is kigyulladt a támogatóknak köszönhetően. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Ízes falatok a Lakikonyha felajánlásával

Ízes falatok a Lakikonyha felajánlásával

2023. december 8. 13:21 | Adományok

Váradi Mónika, a lakiteleki Lakikonyha Nonprofit Kft. ügyvezetője százhúsz adag, tejföllel gazdagon megrakott székelykáposztát adományozott a Wojtyla Barátság Központ elesettjeinek. A nagymennyiségű, rendkívül finom meleg étel jómaga, valamint Madari Róbert Lakitelek polgármestere, és Szabóné Révész Mónika, a cég kedves dolgozója személyes közreműködésével jutott el péntek délben a szociális-közművelődési intézmény rászorultjaihoz. A pompás menüt „lakiteleki” mandarin, továbbá kenyér és sütemény tette igazán teljessé. A kulináris élvezetek után a népkonyha szegényei sokatmondóan ekképp kommentálták a fejedelmi lakomát: ez igen, le a kalappal! Isten bőséges áldása legyen a jókedvvel adakozókon! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Meglepetéscsomagokkal érkeztek a gáspárosok

Meglepetéscsomagokkal érkeztek a gáspárosok

2023. december 8. 12:17 | Adományok

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Technikuma idén már hetedik alkalommal mutatta meg, mire is képes a "gáspáros szív", amikor a Karol Wojtyla Barátság Központot adománygyűjtéssel támogatta. Haincz József, mint volt igazgatóhelyettes a Karol Wojtyla Barátság Központ lakóit patronálta. Emléke előtt tiszteleg az iskola. Halála után ezt a hagyományt folytatta az iskola Diákönkormányzata. Tartós élelmiszerek, ruhaneműk, játékok, könyvek, tisztálkodási eszközök gyűjtésével támogatja a Központot már hosszú évek óta, évről-évre bizonyítva szociális érzékenységét. Az elmúlt két hét során az iskola vezetése, oktatóiés diákjai, valamint technikai dolgozói közös összefogással, az adományokat az intézményben összegyűjtve készültek meglepni a Wojtyla Barátság Központot. 2023. december nyolcadikán a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Technikum igazgatója Jóljárt Zoltán, Pappné Szabó Lilla igazgatóhelyettes, valamint a Diákönkormányzat delegációja elszállította a meglepetés-csomagokat, hogy ezzel örömet szerezzenek sok-sok családnak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebéd a KTE Kosárlabda Klub felajánlásával

Ebéd a KTE Kosárlabda Klub felajánlásával

2023. december 7. 13:09 | Adományok

Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője 2020. szeptember 5-én tette először tiszteletét Farkas P. Józsefnél, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójánál. Ígérte akkor, rövidesen a kecskeméti kosárlabda csapatot is magával hozza a szociális intézménybe. Sőt mi több, részéről úgyszintén elhangzott: nem üres kézzel fogják köszönteni a népkonyha gondozottjait. A koronavírus járvány miatt az újabb találkozó ugyan jóval később jött létre, viszont a karitatív célzatú vendéglátások azóta sem maradtak el. Legutóbb, 2023. december 7-én, csütörtökön a sportegyesület jóvoltából százhúsz adag milánói spagetti, valamint kenyér és sütemény került a szegények böjtös asztalára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Házias menü a Szentháromság Piarista Plébánia felajánlásával

Házias menü a Szentháromság Piarista Plébánia felajánlásával

2023. december 6. 13:48 | Adományok

Nyeste Pál piarista plébános, paptanár több alkalommal tette már tiszteletét a Wojyla Barátság Központban. Krisztus hűséges követőjeként, aki hitéből fakadóan minden tehetségével az Úr dicsőségére és embertársai javára végzi szolgálatát, természetszerűleg kötődik a testben-lélekben megszegényedettekhez, akik számára akár egy falatka kenyér, egyetlen megértő szó is felbecsülhetetlen kincsnek számít. A Wojtyla Házban számosan akadnak olyanok, akik éheznek, szomjúhoznak, nem csak fizikai, lelki értelemben egyaránt. Az ő megsegítésükre vállalt ismét anyagi áldozatot a Szentháromság Piarista Plébánia hívőközössége, akik jóvoltából kolbásszal gazdagon megrakott paprikáskrumplit fogyaszthattak a karitatív szervezet gondozottjai – összesen közel százhúszan. A kiváló étket kenyér és finom pékáru tette még inkább laktatóbbá. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
A Wojtylában is járt a Gong mikulása

A Wojtylában is járt a Gong mikulása

2023. december 6. 13:37 | Adományok

Számtalan kecskeméti közintézményben várták ma a gyerekek a Gong Rádió mikulását. A Wojtyla Barátság Központ 18 évre visszanyúló története során hagyománnyá vált, hogy déltájban a népkonyha ebédlőjében is megfordul a médium télapója, aki ezúttal is különféle édességekkel, valamint mandarinnal kedveskedett a rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek