Június 15. szombat, Jolán, Vid
Elismerést kapott a Köztér

Elismerést kapott a Köztér

2005. június 2. 13:59

A június 1-én tartott közgyűlés napirend előtti felszólalásaiban Molnár Tibor környezetgazdálkodási tanácsnok a Porta Egyesület Tiszta Köztér munkacsoportjának eddigi tevékenységét vette górcső alá, elismerően szólva a kezdeményezésről. A tanácsnok úgy látja, a Köztér naponta jelentkező hírlevelének sokkoló fotói rá kell, hogy ébresszék a város politikusait is: a környezet- és városvédelem nem csak jeles napok témája kell, hogy legyen, hanem napi problémaként kell kezelni.

Részletek
Rendhagyó irodalomórán a Porta

Rendhagyó irodalomórán a Porta

2005. május 31. 15:24

Az ünnepi könyvhét előestéjén rendhagyó irodalomórát szerveztek a kecskeméti Lánchíd Utcai Általános Iskola végzős diákjainak. A program résztvevői Balogh László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Hámori Zoltán a Petőfi Népe főszerkesztője többek között az olvasás, a könyvek szeretetének fontosságáról szólt a gyerekeknek. Majd Balogh László az iskola nyolcadikos diákjainak József Attila válogatott verseit tartalmazó kötetet adott át, amely a megyei önkormányzat megbízásából, Hámori Zoltán szerkesztésében az Alföldi Lapok Kft. kiadásában jelent meg.

Részletek
Porta Egyesület az I. Afrikai napokon

Porta Egyesület az I. Afrikai napokon

2005. május 26. 16:00

Budapesten került megrendezésre a héten az I. Afrikai Napok elnevezésű programsorozat, amely a fekete kontinens kultúráját igyekszik bemutatni a magyarok számára. Gershon Guyit, Nigéria magyarországi nagykövetének meghívására ellátogatott az eseményre a Porta Egyesület delegációja is, akiket fogadott a szintén jelenlévő Juliusz Janusz pápai nuncius is. A Millenáris Parkban megrendezett rendezvényen bemutatták az afrikai nemzetek konyhai specialitásait, illetve látványos konga és táncshow-val szórakoztatták a szépszámú vendégsereget.

Részletek
Ismét áll a kereszt

Ismét áll a kereszt

2005. május 25. 11:09

Befejeződött a kecskeméti Máriaváros peremén, a Dózsa György út mellett álló kőkereszt teljes felújítása. A munkálatokat Fellegi Tamás kőfaragó mester és csapata a vállalkozás telephelyén végezte el.

Részletek
Együttmunkálkodás a Közterület-felügyelettel

Együttmunkálkodás a Közterület-felügyelettel

2005. május 24. 11:44

A még hatékonyabb együttműködés lehetőségeiről tárgyalt a napokban a kecskeméti Közterület-felügyelet vezetője, Molnárné Gondi Etelka, valamint a Porta Egyesület, és a Porta Köztér munkatársai. Azokat a módszereket keresték, amelyek közelebb visznek a közös célhoz, azaz: egy tisztább, élhetőbb Kecskemét megteremtéséhez.

Részletek
Pollenegyeztető fórumot tartottak Kecskeméten

Pollenegyeztető fórumot tartottak Kecskeméten

2005. május 6. 15:00

A jó idő beköszöntével együtt újra eljött sajnos a pollenveszély szezonja is. A Porta Egyesület szervezésében fórumot tartottak a kecskeméti szakemberek és aktivisták. Az egyesület igyekszik közreműködni abban, hogy a pollen elleni küzdelemben érintettek egymásra találjanak, információkat, ötleteket, tapasztalatokat cseréljenek, együttgondolkodjanak.

Részletek
Forgalmas hétvége

Forgalmas hétvége

2005. május 5. 09:05

Igazán tartalmas, mozgalmas hétvégét tudhat maga mögött a kecskeméti Porta Egyesület. A szabadidőparkban megrendezett nagyszabású majális több mint tizenötezer embernek szerzett feledhetetlen emlékű órákat, de nagy sikere volt a reggeli zenés ébresztőnek is, mely során a város hét pontján szólaltak meg a fanfárok.

Részletek
Hajnali ébresztőt fújtak

Hajnali ébresztőt fújtak

2005. május 3. 11:48

Ébresztő körútra indult május 1.-ének hajnalán a Kuna Lajos által vezényelt Városi Fúvószenekar, a Kecskeméti Lapok Baráti köre illetve a Porta Egyesület munkatársaiból álló csoport. A zenekar által játszott pörgős dallamokra ébredt a Kecskeméti Lapok ügyvezető igazgatója, Farkas P. József, a Petőfi Népe főszerkesztője Hámori Zoltán, a Kecskeméti Televízió főszerkesztője Bukovinszky Zsolt, a megyei rendőr-főkapitány, Farkas Ferenc, Kecskemét Megyei Jogú Város jegyzője, Dr. Peredi Katalin, a megyei közigazgatás vezetője, Metzinger Éva és a Megyei Önkormányzat elnöke, Dr. Balogh László is.

Részletek
Föld-napi örökbefogadások

Föld-napi örökbefogadások

2005. április 26. 13:54

Igazi ünnep köszöntött a Vadaskertre az elmúlt hét péntekén, ahol a Föld napja alakmából „családi” kapcsolatok is köttettek. Míg korábban csak Bagira, a feketepárduc tudhatott magáénak örökbefogadó apát a népszerű vadászrepülő személyében most öt újabb állat ketrecére kerülhetett patronálásukat jelző táblácska. Ezúttal is azoknak az állatoknak kedvezett a szerencse, akiknek nevét közismert kecskemétiek viselik.

Részletek