Június 17. hétfő, Alida, Laura
Konfár Zoltán ebédeltetett a Wojtylában

Konfár Zoltán ebédeltetett a Wojtylában

2024. június 15. 13:36 | Adományok

Az Izsáki úti FormaZona Sportközpont Kecskemét egyik legnagyobb és legmodernebb felszereltségű tornaterme – a Petőfi Sándor utcaival egyetemben. Szolgáltatásaikat sokrétűség jellemzi, ugyanis a család minden tagja számára kínálnak megfelelő edzési lehetőséget. A sportcentrumok tulajdonosa Konfár Zoltán, aki nem csak létesítményeit vezeti, nehézsorsú embertársaira is önzetlen szívvel gondol. Ennek egyik – immáron sokadik – megnyilvánulását jelentette a Wojtyla Barátság Központ szombati ételosztása, melynek alkalmával a nemes lelkű vállalkozó biztosította adományával a népkonyha százhúsz gondozottjának ebédjét, mégpedig bivalygulyást – Dudás Tamás mesterszakács keze munkája által. A vasárnapi hidegcsomagok Kiss Antal, a Polarkiss Kft. ügyvezető-tulajdonosa felajánlásával juthattak el a nélkülözőkhöz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fazekas Mihály látta vendégül az ínségeseket

Fazekas Mihály látta vendégül az ínségeseket

2024. június 14. 12:57 | Adományok

A gyógyászati készülékek javításában élenjáró kecskeméti Medi-Print Medical Kft. ügyvezetője, Fazekas Mihály vállalt patrónusi szerepet a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége javára – jelentette be Kolláth Andrea, a népkonyha igazgatóhelyettese péntek délben a népkonyha étkezdéjében. A gondozottak azt is megtudhatták, hogy a vállalkozás nagylelkű tulajdonosa 2016 januárjában csatlakozott a szociális intézmény mára több százasra növekedett támogatói táborába. Felajánlásait mindig jó szívvel adja, mert lélekben átérzi a szükséget szenvedő emberek nehéz anyagi-szociális helyzetét – tolmácsolta Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervező munkatársa Fazekas Mihály üzenetét, mely ekként zárult: jó étvágyat kívánok mindenkinek. Ami pedig a napi menüt illeti, a népkonyha munkatársai, önkéntesei százhúsz adag kijevi csirkemellet és mellé burgonyapürét osztottak ki a szegényeknek. A remek menüt savanyúság, kenyér és sajtos kifli egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ferences világiak csatlakoztak a Wojtyla Ház önkénteseihez

Ferences világiak csatlakoztak a Wojtyla Ház önkénteseihez

2024. június 14. 12:24 | Aktivisták

A Ferences Világi Rendhez tartozó egyik fiatal kecskeméti házaspár és egy hölgy nemrégiben úgy határozott, szabadidejükben önkéntes munkát vállalnak a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége javára. Krisztus-hitük talaján meghozott döntésüket nemes tettek követték. Áldozatos munkálkodásuknak köszönhetően péntek délelőtt megtisztult a gaznövényektől és minden eldobált szeméttől a szociális-közművelődési intézmény környezete. Hála és köszönet illeti mindhármukat önzetlen áldozatvállalásukért. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Félév-értékelő Izsák-Kurjantópusztán és Tasson

Félév-értékelő Izsák-Kurjantópusztán és Tasson

2024. június 13. 16:52 | Adományok

Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója négy munkatársa, segítője társaságában értékelte a szociális-közművelődési intézmény első félévének eredményeit az izsák-kurjantópusztai Birkás Bor- és Pálinkaházban, majd a tassi Pákász Étteremben. Mint a népkonyha első embere összefoglalóan elmondta, az évkezdés nem ment teljesen zökkenőmentesen, de később helyreállt a megszokott működési rend a karitatív létesítmény életében. Ez alkalomból Birkás Menyhért izsáki borász borkóstolóra, majd utána Mizsei Jánosné, az országszerte hírneves tassi vendéglátóhely tulajdonosa szeretetebédre invitálta a kecskeméti vendégeket, akik egy kis ajándékkal fejezték ki hálás köszönetüket. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
120 darab házi sütemény Facol Lajos hozzátartozóitól

120 darab házi sütemény Facol Lajos hozzátartozóitól

2024. június 13. 16:35 | Adományok

Facol Lajos, a Wojtyla Barátság Központ aranykezű ezermesterének zentai hozzátartozói – nevezetesen nővére, Mészáros Kritzmann Gizella és kedves lánya, Borsos Teréz – szorgos munkálkodásának eredményeképpen készült el az a 120 adag kiváló házi sütemény, mellyel csütörtök délben lépték át közösen a szociális-közművelődési intézmény küszöbét, hogy cukrásztudományuk eme gyümölcsét önzetlen szeretettel felajánlják a karitatív létesítmény nehézsorsú gondozottjainak. Sajátkezűleg készített édes finomságaikat jómaguk nyújtották át a rászorultaknak az ebédosztás pillanataiban – Facol Lajos és önkéntestársai segítőkész közreműködésével. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Ebédet osztottak a kecskeméti adventisták

Ebédet osztottak a kecskeméti adventisták

2024. június 13. 16:18 | Adományok

Árvai Tamás lelkészt sokadszor köszönthették a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai a népkonyha étkezdéjében. Abból az alkalomból látogatott – ezúttal legkisebb lányával, Zselykével – ismét a szociális intézménybe, hogy Krisztus-követő közösségük újból vállalta: ételt osztanak a karitatív szervezet rászorulóinak. Az ebédet – 120 adag sárgaborsófőzeléket virslivel, kenyérrel – jómaga szolgálta fel a szegényeknek. De ezen felül sem jött üres kézzel Árvai Tamás! Újfent megosztotta biblikus gondolatait a jelenlévőkkel, gitárdallamok kíséretében. A menüt – Garaczi Margó és két vegetáriánus barátja jóvoltából – vegán szendvics, továbbá – Facol Lajos, a karitatív létesítmény aranykezű ezermestere nővérének, Mészáros Kritzmann Gizellának és leányának, Borsos Teréznek köszönhetően – sütemény tette teljessé. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Kollár Csaba ismét segített

Kollár Csaba ismét segített

2024. június 12. 12:48 | Adományok

A Hírös Farm Kft. a magyar baromfiágazat egyik leg(el)ismertebb vállalkozása. A lajosmizsei székhelyű cég alapító-tulajdonosa, egyben ügyvezetője amellett, hogy sikeres üzletember, a társadalmi felelősségvállalás nemes gondolatától vezérelve hosszú évek óta rendszeresen támogatja nehézsorsú embertársait, többek között a Karol Wojtyla Barátság Központban. Ennek megfelelően szerda délben százhúsz adag tyúkpörköltet szolgált fel az Egressy utcai népkonyha gondozottjainak a karitatív létesítmény önkénteseivel karöltve – tészta köret, savanyúság, kenyér, valamint sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kecskemét története dióhéjban – 2. rész

Kecskemét története dióhéjban – 2. rész

2024. június 12. 12:10 | Szegények Akadémiája

Szörényi Mária idegenvezető a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak tartott szerdai –immáron második – előadásában újfent alaposan rácáfolt ama közvélekedésre, miszerint az Alföld közepén fekvő Kecskemét nem rendelkezik annyi látnivalóval, amennyi turisták tömegeit vonzhatná a hírös városba. Röpke háromnegyed óra alatt úgyszintén világossá vált, napokig lehetne beszélni Bács-Kiskun vármegye székhelyének kulturális kincseiről, nevezetességeiről. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Algyői halászlé a wojtylások böjtös asztalán

Algyői halászlé a wojtylások böjtös asztalán

2024. június 11. 13:54 | Adományok

Farkas Pál, a Wojtyla Barátság Központ programszervezője szava járásával „szuperszonikus” ételkülönlegesség várta kedden a népkonyha gondozottjait. Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa ugyanis szegedi halászlével kedveskedett annak a több mint száz rászorulónak, akik kényszerűségből ma a szociális intézményben kívántak hozzájutni napi betevőjükhöz. Ünnepi alkalomnak bizonyult ez a szegények számára, hiszen a magas beszerzési költségek miatt viszonylag ritkán fogyaszthatnak halételt az elesettek. Dél után nem sokkal Jánosi István frissen megválasztott önkormányzati képviselő méltatta eme bőkezű adományozás jelentőségét az ebédlőben, majd Barta László köszöntötte a szegényeket, aki bejelentette: immár tálalásra kész a filézett pontyból készült halászlé, melyből két bográcsnyit főztek a népkonyha udvarán Varsányi Attila mesterszakács közreműködésével. Hozzátette: fogyasszák olyan jó szívvel a megvendégeltek, amilyen jó szívvel ők készítették a tradicionális étket. A nagyszerű menüt kenyér és – Fornetti Kft. felajánlásával – pizzás sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek