Augusztus 12. péntek, Klára | EUR: 394; USD: 381; CHF: 406
Semmelweis-napi ebédadomány

Semmelweis-napi ebédadomány

2022. július 8. 13:34 | Adományok

A kecskeméti kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának orvosai immár tizedik alkalommal szerveztek soraikban közadakozást Semmelweis-nap alkalmából a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. Nem is eredménytelenül! Alig néhány óra alatt összegyűlt annyi adomány, melynek birtokában a részleg munkatársai bátran kijelenthették: minden wojtylás vendégünk egy ízletes, tartalmas ebédre! Pénteken százhúsz adag, mesteri módon elkészített töltött sült csirkecomb és rizibizi, továbbá friss kenyér, sütemény, valamint – Boldog Mihálynak köszönhetően – cseresznye várta a rászorultakat a nemes lelkű támogatók jóvoltából. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Sárgabarack a Bács-Zöldérttől

Sárgabarack a Bács-Zöldérttől

2022. július 8. 12:25 | Adományok

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatója pénteken ismét kopogtatott a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újból értékes ajándékot hozva a népkonyha rászorulóinak. Ezúttal három láda sárgabarackot rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű mézédes gyümölcsöt hagyományosan ebédkor osztják ki a szociális létesítmény gondozottjainak. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Ukrán képzőművész alkotásai is megtekinthetők a kecskeméti kiállítótérben

Ukrán képzőművész alkotásai is megtekinthetők a kecskeméti kiállítótérben

2022. július 7. 21:29

Két különleges tárlat is nyílt csütörtökön a Kápolna Galériában. A Nemzetközi Kerámia Stúdió 2020-21-es műtárgyait a nagy kiállítótérben mutatták be, míg a kis galériában Jurij Muszatov ukrán képzőművész My dreams - Álmaim című tárlatát tekintheti meg a közönség, ahol a művész legújabb munkái láthatók. Ez utóbbit Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete nyitotta meg. (Fotók: Mátyus István – Alföldi Civil Napló)

Részletek
Boldog Mihály ismét cseresznyét adományozott

Boldog Mihály ismét cseresznyét adományozott

2022. július 6. 15:32 | Adományok

A kecskeméti gyümölcstermesztő cseresznye-felajánlása a Wojtyla Barátság Központ szegényei javára az elmúlt napok során – nyugodtan állíthatjuk – időközben rendszeressé vált. A nemes lelkű gazdálkodó ez idáig idestova mintegy 500 kilogramm ropogós, édes gyümölcsöt adományozott a szociális-közművelődési intézmény sorsközösségének. Kérése feléjük mindössze ennyiből állt: a megajándékozottak (vagy azok képviselői) szedjék le az elvitelre szánt cseresznyét a fáról. Szerdán Ivicz Panna és Facol Lajos mászott fel a kerti létrára, majd jött le arról teli vödörrel – egy teljes napon át. A közösen szedett 260 kilogramm mézédes gyümölcsöt Facol Lajos, a népkonyha aranykezű ezermestere juttatta el gépkocsijával a karitatív létesítmény Egressy utca 5/b. szám alatti épületéhez. (Fotók: Facol Lajos)

Részletek
Domokos Zoltán szolgált a szegényeknek

Domokos Zoltán szolgált a szegényeknek

2022. július 7. 13:17 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ lelkes pártfogója, régi időktől fogva hűséges patrónusa, Domokos Zoltán kecskeméti vállalkozó, szövetkezeti elnök szolgált szeretetebéddel a népkonyha szegényei számára. Adományaival időről időre hozzájárul ahhoz a kétségkívül embert próbáló, de lélekemelő küldetéshez, melyet a Wojtyla Ház munkatársai, önkéntesei folytatnak annak érdekében, hogy a szociális intézmény „családtagjai” – mintegy százhúsz, többszörösen hátrányos helyzetű rászoruló – nehéz életkörülményeiben, alulszocializált helyzetében idővel változás álljon be. A mai menüt ezúttal sem érhette kifogás. Amellett, hogy rendkívül ízletesre sikerült, ráadásul még igazán bőséges is volt. A nélkülözők ezúttal gulyáslevest, túróstésztát, félegyházi kenyeret, péksüteményt és – Boldog Mihály jóvoltából - cseresznyét fogyaszthattak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Finom ebéd a KIK-FOR támogatásával

Finom ebéd a KIK-FOR támogatásával

2022. július 6. 13:48 | Adományok

Nagy Gábor Tibor 2021. január 1. óta látja el a kecskeméti KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. ügyvezető igazgatói feladatait. Okleveles építészként végzett, majd megszerezte a városépítési-városgazdasági szakmérnöki és az okleveles ingatlanszakértői végzettséget is a Budapesti Műszaki Gazdaságtudományi Egyetemen. Szakmai tapasztalatot is szerzett ingatlanfejlesztési területen, a Városfejlesztő Kft. előtt ugyanis olyan gazdasági társaságnál dolgozott, ahol külföldi gyakorlatra is szert tehetett. 2009-ben került a városfejlesztéshez, amely akkor még a KIK-FOR Kft. divíziójaként működött, majd 2010-ben alakult korlátolt felelősségű társasággá. A cégnek, amely egyébként a KIK-FOR irodaházban székel, előbb műszaki igazgatója, majd ügyvezetője lett. Nagy Gábor Tibor öt évre kapott megbízást a KIK-FOR Kft-nél, és ő maradt a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője is. A KIK-FOR Kft. és a Wojtyla Barátság Központ között fennálló hagyományosan szívélyes kapcsolatok arra ösztönözték személyét, hogy a cég korábbi vezetőjéhez hasonlóan évente egy-egy alkalommal ő is ebédlőasztalhoz invitálja Kecskemét szegényeit. Erre legutóbb július 6-án került sor, amikor Nagy Gábor Tibornak köszönhetően százhúsz adag rizseshúst, savanyúságot, kenyeret és süteményt osztottak ki a Wojtyla Ház konyhai dolgozói, valamint magyar és amerikai önkéntesei a karitatív létesítmény Egressy utca 5/b. szám alatti étkezdéjében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Boldog Mihály újabb meglepetése

Boldog Mihály újabb meglepetése

2022. július 5. 14:20 | Adományok

A kecskeméti gyümölcstermesztő cseresznye-felajánlása a Wojtyla Barátság Központ szegényei javára – nyugodtan mondhatjuk – időközben rendszeressé vált. A nemes lelkű gazdálkodó ez idáig idestova több száz kilogramm ropogós, édes gyümölcsöt adományozott a szociális-közművelődési intézmény sorsközösségének. Kérése feléjük mindössze ennyiből állt: a megajándékozottak (vagy azok képviselői) szedjék le az elvitelre szánt cseresznyét a fáról. Kedden Ivicz Panna és Jobbágy Istvánné Katika mászott fel a kerti létrára, majd jött le arról teli vödörrel. A három ládányi mézédes gyümölcsöt Facol Lajos, a népkonyha aranykezű ezermestere juttatta el gépkocsijával a karitatív létesítmény Egressy utca 5/b. szám alatti épületéhez. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Ebédadomány a húsnagyker jóvoltából

Ebédadomány a húsnagyker jóvoltából

2022. július 5. 13:28 | Adományok

A Vacsi Kft. ügyvezetői – nevezetesen Zahorecz Jánosné, Németh Csaba és Szász Donát Szilárd – minden hónapban tíz kilogramm szárazkolbásszal lepik meg a népkonyha nehézsorsú ellátottjait. Időközönként ebédmeghívással is kiegészítik nagylelkűségük eme gyümölcsét. Kedden ismét nekik köszönhetően terítettek meg a szociális intézmény ebédlőjében, ahol százhúsz rászorult lakhatott jól egy-egy tányérnyi rakott burgonyával. A menüt szokás szerint kenyér és sütemény tette teljessé. A népkonyha egyik súlyosan mozgássérült gondozottja a gyors kiszolgálásnak köszönhetően ezúttal soron kívül vehette át ebédjét. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Olginak! Húsgombóc-készítő szék

Olginak! Húsgombóc-készítő szék

2022. július 4. 15:31 | Adományok

E felirat állt azon a bárszéken, melyet Facol Lajos, a Wojtyla Barátság Központ derék aranykezű ezermestere alakított ki a népkonyha rendkívül népszerű főzőasszonya, Olgi számára. Ő ugyanis előzetesen jelezte, kényelmesebb ülve készíteni alkalmanként mintegy ötszáz darab húsgombócot, mint munka közben három órahosszát álldogálni a konyhában. Olgi szíve vágyát meghallgatta Lajos, aki hétfő délben már hozta is az állítható magasságú, remekbe szabott ülőalkalmatosságot. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek