December 7. kedd, Ambrus | EUR: 363; USD: 322; CHF: 349
Kolbász a Vacsi Hústól

Kolbász a Vacsi Hústól

2021. november 2. 12:27 | Adományok

Jótékonyság dolgában számtalanszor állt már a Wojtyla Barátság Központ mellé Németh Csaba, Szász Donát Szilárd és Zahorecz Jánosné – a Vacsi Kft. ügyvezetői. Alig egy hónap telt el azóta, hogy utoljára 10 kilogramm szárazkolbásszal lepték meg a népkonyha nehézsorsú ellátottjait. Nem kellett külön kérvényt benyújtani nekik, maguktól is jelentkeztek újabb adományukkal Farkas P. József alapító-igazgatónál a vállalkozás nemes lelkű tulajdonosai. Mátyus Istvánnak, a szociális intézmény önkéntesének ezúttal is 10 kilogramm szárazkolbászt nyújtottak át a cég vezetői. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Gázégőfejek a dusnoki baráti körtől

Gázégőfejek a dusnoki baráti körtől

2021. november 2. 11:17 | Adományok

Immáron több alkalomra nyúlik vissza a dusnoki lakosokból álló baráti kör nagylelkű segítő áldozatvállalásának története. Legutóbb jótékonysági főzéssel álltak a Wojtyla Barátság Központ nehézsorsú gondozottjainak szolgálatára. Akkor tapasztalták, hogy a használatba vett két gázégőfejet – finoman szólva – megmarta az idő vasfoga. Mindkettő megérett a cserére. Ennek láttán eldöntötték, saját forrásból újra cserélik a főzőeszközöket. Tervükből kedden lett valóság, amikor Kövesi Krisztián mesterszakács képviselőjük üzembe helyezte a vadonatúj készülékeket. A szociális intézmény sorsközössége örömmel fogadta a felajánlást. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Hírös Grill-finomságok a szegények böjtös asztalán

Hírös Grill-finomságok a szegények böjtös asztalán

2021. október 29. 12:09 | Adományok

Kiss Vivien, a Hírös Grill Étterem üzemeltetője legutóbb augusztus végén ajánlott fel melegételt a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Bőkezűsége időközben mit sem változott, ugyanis péntek délben nagymennyiségű rántotthúst küldött széchenyivárosi vendéglőjéből a népkonyha elesettjeinek, összesen százhúsz adagot. A petrezselymes burgonya köretet és savanyúságot ugyancsak bőven mérte, így nem is maradt éhen senki a népkonyha környékén. Az első osztályú menüt kenyér és sütemény, valamint üdítőital és csokoládé egészítette ki. A finomságokat Fricska Csaba főszakács, Horváth Máté séf-helyettes, valamint Nagy Tibor PR-manager osztotta ki a rászorultaknak. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Szabó Antal októberben is ebéddel szolgált

Szabó Antal októberben is ebéddel szolgált

2021. október 28. 13:49 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A rántott csirkemellet rizibizi, savanyú uborka, valamint kenyér és sütemény egészítette ki.

Részletek
Szabó Antal biblikus előadása – Hogyan láthatjuk meg Isten orcáját?

Szabó Antal biblikus előadása – Hogyan láthatjuk meg Isten orcáját?

2021. október 28. 13:25 | Szegények Akadémiája

Évek óta rendszeresen tart biblikus témájú előadásokat Szabó Antal, a bócsai Poli-Farbe festékgyár ügyvezető-tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központban. Csütörtök délelőtt egy ószövetségi idézettel, valamint szakrális vonatkozású kérdésekkel-válaszokkal szolgált a népkonyha gondozottjainak lelki épülésére. „Kívánjátok az Urat és az ő erejét; keressétek az ő orczáját szüntelen.” – idézte a Wojtyla sorsközösség régi támogatója a Zsoltárok könyvének 105. versének 4. bekezdését, majd feltette a kérdést: hogyan láthatjuk meg Isten orcáját? Bűnvallással, bűnbánattal, dicsőítéssel és hálaadással – hangzott a válasz. Isten kegyelme által pedig olyanokká válhatunk, mint Jézus Krisztus. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Ételt adományoztak a kecskeméti görögkatolikusok

Ételt adományoztak a kecskeméti görögkatolikusok

2021. október 27. 13:29 | Adományok

A Kecskeméti Görögkatolikus Parókia szeretetebédjének ízeit kóstolhatta szerdán a Wojtyla Barátság Központ százhúsz fős gondozotti családja. Kolláth Andrea, a népkonyha igazgatóhelyettese a támogatók, Feczák László parókus lelkész és a hívek nevében kiemelte: Jézus azt tanítja, hogy ti is úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek benneteket. Az embernek mindent meg kell tennie azért, hogy a szeretetet ki tudja bontakoztatni egymás felé. Az anyagiaknál pedig többet ér az összetartozás élménye. Menüként ragulevest, valamint kenyeret és süteményt szolgáltak fel a karitatív szervezet lelkes munkatársai. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Az Arany Sárfehér megmentését tűzték zászlajukra

Az Arany Sárfehér megmentését tűzték zászlajukra

2021. október 27. 16:12

Az egykor szebb időket látott nemes szőlőfajta, az Arany Sárfehér életben tartására nemrégiben szakértői közösség alakult Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója kezdeményezésére. A csoport legfőbb célja, hogy fennmaradjon, majd idővel újra teret nyerjen az Izsák és környékén termelt, évszázados hagyományokkal bíró fajta. Szerdán ennek okán tartottak gyűlést, elsőként a Kostka-telepen, majd a Gedeon Birtokon és legvégül a Biczó Csárdában. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Moldvai táncház a Wojtyla a Házban

Moldvai táncház a Wojtyla a Házban

2021. október 26. 13:16 | Szegények Akadémiája

A moldvai csángó magyarság táncait, kultúráját ismerhette meg a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége kedden délelőtt a Kecskemét Táncegyüttes interaktív előadásán. A műsor egy öt alkalmat magába foglaló programsorozat része, melyet a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával rendezhet meg az intézmény. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Magányosan elhunyt embertársainkra emlékeztek a wojtylások

Magányosan elhunyt embertársainkra emlékeztek a wojtylások

2021. október 26. 11:09 | Halottaink

A Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottjai, munkatársai, önkéntesei megemlékezést tartottak Halottak Napjához közeledve a Kecskeméti Köztemető Mementó-keresztjénél. Azokért égett a gyertya lángja, akik mellett haláluk óráján nem állt házastárs, gyermek, unoka, barát, szülő, nagyszülő. Akik csendes magányukban hunytak el; úgy mentek át azon a bizonyos másik, ismeretlen világba vezető kapun, hogy a földi élettől távozóban, a búcsúzás pillanatában egyetlen ember sem fogta kezüket, törölte le szemükről a könnyeket, enyhítette fájdalmukat, vigasztalta őket. Róluk szólva Farkasné Pásztor Jolán mondott beszédet a Mementó-keresztnél, a Szentírást idézve. A Wojtyla Ház és a Porta Egyesület nevében megjelenve mintegy tízen gyújtottak gyertyát és helyezték el az emlékezés virágait e helyütt, valamint a köztemetettek sírjánál, továbbá a Szentháromság temetőben a Krisztus-keresztnél és Révész István tábori püspök nyughelyénél. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kalán Teréz szeretetebédje

Kalán Teréz szeretetebédje

2021. október 26. 13:44 | Adományok

Kecskeméten az egyik legnagyobb, legismertebb adótanácsadó és könyvelő cég a Zéta-Adó Kft., melynek tulajdonosa Kalán Teréz könyvelő, adótanácsadó, okleveles könyvvizsgáló, bejegyzett igazságügyi szakértő. Irodája 1990 óta működik, nyújt korrekt számviteli szolgáltatást ügyfelei részére a gazdasági élet minden területén. Munkatársaival együtt kis- és középvállalkozások, költségvetési intézmények könyvelésével, adótanácsadással, bérszámfejtéssel, hitelpályázatok készítésével, valamint pénzügyi tanácsadással foglalkozik. Könyvvizsgálói szolgáltatási területe kiterjed a gazdasági társaságok, részvénytársaságok, korlátolt felelősségű társaságok folyamatos és eseti könyvvizsgálatára, mind a hazai, mind pedig a külföldi tulajdonú cégek vonatkozásában. Sokrétű, teljes embert kívánó napi tevékenysége mellett azonban nem feledkezik meg a nehéz helyzetben lévő, elesett embertársai támogatásáról sem. Ennek megfelelően rendszeresen segítséget nyújt a Karol Wojtyla Barátság Központ ember- és lélekmentő munkájához, ezen felül másoknak, másokon is mindig szívesen, önzetlenül segít. Szociálisan érzékeny a szegény, nehéz sorban élő gyerekek élete vonatkozásában, ezért minden évben rendszeresen anyagi támogatást nyújt különböző iskolák számára. Ráadásul a Kecskeméten élő hajléktalanokat is támogatja lehetőségeihez mérten. Felajánlása révén töltött csirkecombot, burgonyapürét, salátát, kenyeret és süteményt szolgáltak fel mintegy százhúsz rászoruló részére – nagymennyiségű csokoládé kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek