Július 31. szombat, Oszkár | EUR: 357; USD: 300; CHF: 331
Fornetti adomány érkezett a Wojtyla Házba

Fornetti adomány érkezett a Wojtyla Házba

2021. június 7. 13:25 | Adományok

A fagyasztott péksütemények gyártásával, forgalmazásával foglalkozó nemzetközi hátterű Fornetti Kft. vezetői is rendszeresen támogatják a Wojtyla Barátság Központ ember- és lélekmentő küldetését. Méghozzá oly módon, hogy hetente több kartondoboznyi pékárut küldenek a népkonyha szegényeinek. A gondozottak ezúttal is nagy örömmel fogadták a három óriási doboz finomságot. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Újabb ételadomány Kaposvárról

Újabb ételadomány Kaposvárról

2021. június 5. 13:24 | Adományok

Eingenbrot Éva néni még abból az időszakból ismeri Kolláth Andreát, a Wojtyla Barátság Központ igazgatóhelyettesét, amikor ő még Budapesten dolgozott. Fia egykor kollégája volt Pesten a népkonyha későbbi vezető munkatársának. Andit idővel Kecskemétre fújta az élet szele, ám a sok évvel ezelőtt kialakult bensőséges kapcsolat mindmáig él közöttük. Ennek gyümölcse Éva néni szombati – immáron második - ebédfelajánlása is, mely nem volt más, mint százhúsz adag gombapörkölt tésztával, kenyérrel, süteménnyel és almával. Az ízletes ételt a legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin főzte készre a népkonyha udvari bográcsában. A menü mellett – ráadásként – különféle levesporokat is átvehettek a nélkülözők. A vasárnapi hidegcsomagok Jámbor Zoltán nagylelkűsége révén juthattak el a rászorultakhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Paradicsompüré Avramucz Attilától

Paradicsompüré Avramucz Attilától

2021. június 5. 12:23 | Adományok

Három doboz, összesen 15 kilogramm tömegű paradicsompürét rejtett Avramucz Attila, az Univer Product Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatójának gépkocsija, amikor a jeles élelmiszeripari szakember péntek reggel megállt autójával a Wojtyla Barátság Központ előtt. A nagymennyiségű adomány a népkonyha szegényeinek napi ellátását szolgálja. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kishonti László: Rossz a világ, de én tudok repülni benne

Kishonti László: Rossz a világ, de én tudok repülni benne

2021. június 4. 15:22 | Aktivisták

A széchenyivárosi buszforduló környékének üde színfoltja egy életvidám, fiatalos, sportos külsejű nyugdíjas úriember. Kishonti László 77. életévében jár. Kamaszos tempóban rántja fel görkorcsolyáját, majd rója köreit Kecskemét legújabb közlekedési alközpontjában. Vajon honnan ered e szenvedélye? – beszélgettünk vele minap egy-egy csésze kávét szürcsölgetve.

Részletek
A Generál Centrál Kft. hívta ebédlőasztalhoz a rászorultakat

A Generál Centrál Kft. hívta ebédlőasztalhoz a rászorultakat

2021. június 4. 13:24 | Adományok

Akit Kecskeméten a Csongrádi utca eleje felé visz útja, egy hatalmas új létesítményre lehet figyelmes rögtön a kanyar mellett. Energiatudatos társasház kivitelezési munkálatai folytak ott nem is túl régen, a belváros szívében. A hipermodern épületet a Generál Centrál Kft. hívta életre, oly sok más objektumhoz hasonlóan szerte az országban. A cég ügyvezetője, Szemerédi Tibor azonban nem csak házakat, de lelkeket is épít – mint pénteken a Wojtyla Barátság Központban, melynek étkezdéjében Szemerédi úr támogatásával ma igazi ételkülönlegesség várta a gondozottakat: lecsós csirkemell rizzsel, kenyérrel, süteménnyel. A cégtulajdonos képviselője köszöntötte az ebédlőben várakozó rászorultakat, majd személyesen szolgálta fel a szegények „mára rendelt” ételét. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Merász József, Kecskemét korábbi polgármestere volt a Wojtyla Ház vendége

Merász József, Kecskemét korábbi polgármestere volt a Wojtyla Ház vendége

2021. június 4. 12:14 | Szegények Akadémiája

1990-től egy választási cikluson át szolgálta Kecskemét városát a település első embereként Merász József. Az egykori polgármester a hírös város képviselőtestülete élén eltöltött négy esztendejének legemlékezetesebb pillanataiból nyújtott ízelítőt pénteken a Wojtyla Barátság Központban. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Kunbaracsról érkezett a szegények ebédje

Kunbaracsról érkezett a szegények ebédje

2021. június 3. 12:27 | Adományok

Szabó István, a Kunbaracsi Polgárőr Egyesület elnökének támogató közreműködése immáron évtizedes múltra tekint vissza a Wojtyla Barátság Központ tekintetében. Önzetlenségének, segítőkészségének megszámlálhatatlanul sok tanújelét adta az elmúlt esztendőkben. E nemes hagyomány méltó folytatásaként főzött – vadászember lévén – vaddisznó- és őzhúsból gulyáslevest százhúsz fő részére a civil szervezet gulyáságyújában, majd a helyszínre szállítva felszolgálta remek étkét csütörtökön a Wojtyla Házban. Szabó István az ebédlőben köszöntötte az általa megvendégelteket, majd Borisz atya ortodox lelkész az első korinthusi levél 4. fejezetének 7. verse alapján elmondta biblikus gondolatait a hálaadás kapcsán, hangsúlyozva, hogy mindent az Úrtól kaptunk. A „szuperszonikus” vadgulyás mellé kenyér és sütemény is dukált a rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szegényeket látott vendégül a bútorok királya

Szegényeket látott vendégül a bútorok királya

2021. június 2. 13:17 | Adományok

Dobos József, a nevét viselő lakberendezési szaküzlet tulajdonosa egy alkalommal így nyilatkozott: „Több évtizedes tapasztalatunk alapján tűztük ki feladatunknak, hogy vásárlóink igényeinek és pénzügyi lehetőségeinek leginkább megfelelő termékkínálatot forgalmazzuk. Tevékenységünkkel a Dél-Alföldi régióban piacvezető szerephez jutottunk. Emellett természetesen nagykereskedelmi hálózatunknak köszönhetően országos lefedettségű üzleti kapcsolatokkal rendelkezünk bútorgyártókkal, forgalmazókkal. Import tevékenységünk lehetővé teszi, hogy olyan egyedülálló termékeket tudjunk bevezetni a magyar piacon, melyek eszenciái lehetnek a hazai keresletnek. Üzleti kommunikációnkban a megbízhatóságra, partnereink, vásárlóink magas szintű kiszolgálására, terméktámogatásra helyezzük a legfőbb hangsúlyt. Hiszünk abban, hogy tevékenységünk során nemcsak ügyfeleink megelégedettségét vívhatjuk ki, hanem a XXI. század Európájának kereskedelmi értelemben vett kihívásaira is választ tudunk adni.” Dobos József szakmai, önkormányzati és egyéb más közéleti munkáján kívül a karitatív tevékenységet sem hanyagolja el. Ennek jegyében egy-egy adag ebédre invitálta szerdán a Wojtyla Ház százhúsz gondozottját, akik sertéspörköltet, burgonyafőzeléket, valamint kenyeret, süteményt, almát vehettek át a népkonyha étkezdéjében. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Tésztát hozott a Wojtyla Házba a Simon család

Tésztát hozott a Wojtyla Házba a Simon család

2021. június 2. 12:09 | Adományok

Simon Dániel Gábor és családja májusban 10 kilogramm kristálycukorral lepte meg a Wojtyla-sorsközösséget. Ezúttal pedig nagymennyiségű száraztésztát bocsátott a Wojtyla Barátság Központ rendelkezésére. A szerda délben átadott ajándék az Egressy utcai népkonyha gondozottjainak élelmezését fogja szolgálni. (Fotók: Mátyus István)

Részletek