Szeptember 24. vasárnap, Gellért, Mercédesz
Szabó Antal júliusban is segített

Szabó Antal júliusban is segített

2023. július 28. 13:36 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A remekül elkészített rántott csirkemell, valamint rizibizi köret a Kecskeméti Csárdából érkezett. A kiváló menüt kenyér, sütemény és Roszik Tamás dunavecsei dinnyetermesztő adománya, egy-egy sárgadinnye egészítette ki. Szabó Antal előzetesen bibliaórát is tartott, melynek témája egy kérdés köré csoportosult: ki Jézus? (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szabó Antal bibliaórát tartott

Szabó Antal bibliaórát tartott

2023. július 28. 13:12 | Szegények Akadémiája

Évek óta rendszeresen tart biblikus témájú előadásokat Szabó Antal, a bócsai Poli-Farbe festékgyár ügyvezető-tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központban. Péntek délelőtt is ó- és újszövetségi idézetekkel, szakrális vonatkozású kérdésekkel-válaszokkal szolgált a népkonyha gondozottjainak lelki épülésére. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Keresztet állítottak a katonatelepi Katona Zsigmond emlékparkban

Keresztet állítottak a katonatelepi Katona Zsigmond emlékparkban

2023. július 28. 10:47

Június vége óta új kereszt hirdeti Jézus Krisztus dicsőségét Katonatelep szívében. A Katona Zsigmond emlékparkban elhelyezett szakrális emlék újabb megvalósult eleme a köztér komplex fejlesztésének. A szervező-előkészítő munkálatokban Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója úgyszintén jelentős mértékben részt vett. (Fotók: Lázár János)

Részletek
Pálék ebédje – sok-sok szeretettel fűszerezve

Pálék ebédje – sok-sok szeretettel fűszerezve

2023. július 27. 13:37 | Adományok

Kunszállás, Bem József utca 24. – ez nem más, mint a Pál Vendéglő. Tulajdonosai, Pál László és felesége „visszajáró” támogatói a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ sorsközösségének. Gépkocsijuk csomagtere rendszerint rántott húst és rizibizit (vagy petrezselymes burgonyát) rejt magában, mert “azzal nem lehet melléfogni” – mondhatni: mindenki kedvence. Amikor megtudták a gondozottak, hogy ma ismét Pálék vendégei lesznek, többen összesúgtak egymás között: alighanem bécsi szeletet fogunk kapni. És igazuk lett! Csütörtökön cipőtalp méretű rántott húst, rizibizit, savanyúságot, kenyeret és süteményt fogyasztott közel százhúsz rászoruló ember a népkonyha ebédlőjében. (Mobilfotók: Tódor Norbert)

Részletek
Roszik Tamás ma is sárgadinnyét juttatott a szegényeknek

Roszik Tamás ma is sárgadinnyét juttatott a szegényeknek

2023. július 27. 13:54 | Adományok

Farkas Pált, a Wojtyla Barátság Központ programszervező munkatársát ősrégi barátság fűzi Roszik Tamás dunavecsei dinnyésgazdához. A kiváló kapcsolatnak köszönhetően a szerény, végtelenül nemes lelkű vállalkozó csütörtökön újból jelentős mennyiségű zöld- és sárgabélű dinnye szállítmánnyal örvendeztette meg a Wojtyla ház gondozottjait. Ígérete szerint az év folyamán több alkalommal is segíti a szociális intézmény sorsközösségét, hogy minél több kiváló sárgadinnyét fogyasszanak a rászorultak, egyúttal jó étvágyat kívánt a zamatos mézédes gyümölcs elfogyasztásához. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szilva a Bács-Zöldérttől

Szilva a Bács-Zöldérttől

2023. július 26. 15:39 | Adományok

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatója ismét kopogtatott a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újból értékes ajándékot hozva a népkonyha rászorulóinak. Ezúttal négy láda szilvát rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű gyümölcsöt hagyományosan ebédkor osztják ki a szociális létesítmény gondozottjainak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Palócgulyás és töltött kalács a keceli Pintér családtól

Palócgulyás és töltött kalács a keceli Pintér családtól

2023. július 26. 16:19 | Adományok

A nagylelkűség apostolaként tartják számon mindmáig Pintér József (1944-2014) vállalkozót, a keceli Pintér Művek megálmodóját, létrehozóját a Wojtyla Barátság Központ háza táján, mivel egyik alapítója, főtámogatója volt az Egressy utcai népkonyhának. Bőkezűen adakozott már a kezdeti időkben is, amikor a létesítmény épülete még szinte romokban hevert. A nagyszabású felújítási munkálatokat követően pedig elsőként állt be az ételfelajánlók azóta több százasra duzzadt táborába. Földi távozása után felesége, valamint fia és családja vette át szerepét a karitatív tevékenység terén. A Pintér családnak köszönhetően százharminc adag rendkívül ízletes és bőséges palócgulyást, valamint meggyes-kakaós kalácsot osztottak szét szerda délben a Wojtyla Ház lelkes munkatársai, valamint önkéntesei a család jelenlévő képviselője, Pintér Józsefné Ilona asszony tevékeny közreműködésével. A fenséges ebédet hagyományosan kenyér, sütemény, valamint – Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatója jóvoltából – friss szilva tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szent Anna nap a népkonyhán

Szent Anna nap a népkonyhán

2023. július 26. 16:08

Dupla eseménynek adott helyet szerdán a Wojtyla Barátság Központ. Szent Anna-napján ünnepelte meg fennállásának 18. évfordulóját, és dísztermében új tárlat nyílt Hollósy Katalin zománcművész alkotásaiból. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Egy ikonfestő apáca életútja is megihlette Hollósy Katalint

Egy ikonfestő apáca életútja is megihlette Hollósy Katalint

2023. július 26. 16:03

Újabb neves képzőművész, Hollósy Katalin tűzzománc alkotásaiból nyílt kiállítás a kecskeméti Wojtyla Barátság Központban. A népkonyhára járó sorsközösség tagjainak, valamint a művészetkedvelő közönségnek dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő ajánlotta figyelmébe a gyönyörű tűzzománc képeket. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bimbó Imre pártfogolta a nehézsorsúakat

Bimbó Imre pártfogolta a nehézsorsúakat

2023. július 25. 13:04 | Adományok

A kiváló szentkirályi ácsmester évek óta kiveszi részét a Wojtyla Barátság Központ tetőfelújítási munkálataiból. Egyebek mellett ő készítette el a népkonyha udvari teraszát, tárolóját is. Összességében keze nyomát őrzi minden, ami fából készült. Ezzel azonban még koránt sincs vége! Kedden – immáron sokadszor – ételadományával is meglepte a szociális-közművelődési intézmény gondozottjait. A kiváló menüt – gazdag ízvilággal jellemezhető, kitűnő, házi jellegű tarhonyáshúst – igazán nem érhette kifogás. A fejedelmi kosztot kenyér, vegyes pékáru, valamint – a Fornetti Kft. felajánlásával – pizzás fornetti egészítette ki. A válogatott alapanyagok Horváth Imre keze munkája által főttek készre az udvari bográcsban. A remek kosztot a karitatív létesítmény szorgos önkéntesei szolgálták fel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek