Augusztus 12. péntek, Klára | EUR: 394; USD: 381; CHF: 406
Halászlé Algyőről

Halászlé Algyőről

2022. június 14. 13:38 | Adományok

Farkas Pál, a Wojtyla Barátság Központ programszervezője szava járásával: „szuperszonikus” ételkülönlegesség várta kedden a népkonyha gondozottjait. Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa ugyanis szegedi halászlével kedveskedett annak a több mint száz rászorulónak, akik kényszerűségből ma a szociális intézményben kívántak hozzájutni napi betevőjükhöz. Ünnepi alkalomnak bizonyult ez a szegények számára, hiszen a magas beszerzési költségek miatt viszonylag ritkán kerülhet halétel az elesettek böjtös asztalára. Dél után néhány perccel Barta László - Farkas P. József alapító igazgató invitálására - az ebédlőben köszöntötte a szegényeket, majd bejelentette: immár tálalásra kész a filézett pontyból készült halászlé, melyből két bográcsnyit főztek a népkonyha udvarán Varsányi Attila mesterszakács közreműködésével. A nagyszerű menüt kenyér, sütemény és – Facol Lajos, a Wojtyla Ház aranykezű ezermestere, továbbá kedves anyósa felajánlásával – cseresznye tette teljessé. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Csiszér László és Váradi Tibor adott dicsőítő koncertet a Wojtyla Ház előkertjében

Csiszér László és Váradi Tibor adott dicsőítő koncertet a Wojtyla Ház előkertjében

2022. június 14. 13:26

Az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség zenei vezetője és zenésztársa, Váradi Tibor énekes-gitáros – immáron sokadik alkalommal – dicsőítő alkalmat tartott kedd délelőtt a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. A Kecelen élő Csiszér László hatalmas örömmel, jókedvvel vezette fel közös műsorukat, melynek lényegi mondanivalóját ezúttal is Jézus megváltó szeretete alkotta. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Cseresznye Facol Lajostól

Cseresznye Facol Lajostól

2022. június 13. 10:36 | Adományok

Facol Lajos, a Wojtyla Barátság Központ kivételes műszaki érzékkel megáldott ezermester önkéntese nagymennyiségű friss, ropogós cseresznyével ajándékozta meg a népkonyha gondozottjait. A vitamindús gyümölcsöt a kiváló szakember 92 éves anyósa ajánlotta fel Lajos bácsi közreműködésével – aki egyúttal a helyszínre szállításban is segített.

Részletek
Szemetet szedtek a Szabadidőközpontban a Wojtyla Ház és a Porta Egyesület önkéntesei

Szemetet szedtek a Szabadidőközpontban a Wojtyla Ház és a Porta Egyesület önkéntesei

2022. június 13. 11:24

Június 13-án ismét elindította korábbi környezetvédelmi kezdeményezését a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége, a Porta Egyesület aktivistáival karöltve. A népkonyha és a civil szervezet közös „Zöld programjának” keretében – a hivatásos takarítók munkáját támogatva, elősegítve – folyamatosan megtisztul a szétdobált hulladéktól számos kecskeméti köztér. Az együttes akció jelenlegi fázisában a Benkó Zoltán Szabadidőközpont kerül tevékenységük középpontjába. A hírös város egyik ékkövének számító pihenőhely főbejárata mentén, mindenekelőtt a padoknál, lelkes önkéntesek hétről hétre összegyűjtik a látogatók által illegálisan hátrahagyott cigarettacsikkeket, chipses zacskókat és ezekhez hasonló, oda nem illő „tereptárgyakat”.

Részletek
Tojás a gondozottaknak

Tojás a gondozottaknak

2022. június 13. 11:48 | Adományok

Immáron hosszú évek óta szolgálja a Wojtyla Barátság Központ elesettjeit egy kedves, tojástermeléssel foglalkozó hölgy. Magánvállalkozása – másokhoz hasonlóan – úgyszintén nincs könnyű helyzetben, hiszen az elmúlt időszakban jelentkező gazdasági válságtünetek személyét sem hagyták érintetlenül. Minden nehézsége ellenére azonban szíve nyitott maradt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a több száz tojás, melyet a népkonyha Egressy utcai épületébe szállított hétfő délben. Isten áldja meg őt gazdagon minden jóságáért! (Fotó: Tódor Norbert)

Részletek
Budai Csaba étkeztette a rászorultakat

Budai Csaba étkeztette a rászorultakat

2022. június 13. 12:34 | Adományok

Budai Csaba cége 1991 óta van jelen a számítástechnika világában. Időközben nevük ugyan megváltozott, azonban termékeik, szolgáltatásaik magas színvonala, valamint a gyors és rugalmas ügyintézés maradt a régi. Legyen szó szervizről, szaktanácsadásról vagy akár garanciális ügyintézésről. A vállalkozás ügyvezetője azonban nem csak az informatika világában járatos, épp oly otthonosan érzi magát az adományozás területén. Ennek ékes bizonyítékát szolgáltatta hétfőn délben, amikor felajánlása révén étkezhetett százhúsz nehézsorsú embertársa a Wojtyla Barátság Központban. Jóvoltából paradicsomos káposztát és sült sertésszeletet, valamint kenyeret, süteményt, továbbá – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezetnek köszönhetően – margarint szolgáltak fel az Egressy utcai népkonyha lelkes munkatársai. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Dudás Tamás és Kövesi Krisztián szeretetebédet főzött a Wojtylában

Dudás Tamás és Kövesi Krisztián szeretetebédet főzött a Wojtylában

2022. június 11. 13:47 | Adományok

Dudás Tamás és Kövesi Krisztián – két remek fiatalember – még tavaly januárban úgy döntöttek, szabadidejükben jótékonyságra adják fejüket. E nemes elhatározás eredménye immáron másfél éve elválaszthatatlan része a Wojtyla Barátság Központ mindennapi valóságának. Ahová Kolláth Andrea, a szociális-közművelődési intézmény igazgatóhelyettesének közbenjárása és szervezése által jutottak el hajdanán. Szombat délelőtt is azért érkeztek mindketten a népkonyha épületébe, hogy saját kezűleg készítsék el kiváló ebédjüket: százhúsz adag slambucot, savanyúsággal, valamint kenyérrel, süteménnyel, továbbá – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlásával – margarinnal és édességgel kiegészítve. A vasárnapi hidegcsomagok úgyszintén eljutottak a szegényekhez – a kecskeméti Piarista Rendház szerzeteseinek köszönhetően. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
"Kodálytól a Garden Party-ig" - a Kecskeméti Városi Fúvószenekar koncertje a Wojtylában

"Kodálytól a Garden Party-ig" - a Kecskeméti Városi Fúvószenekar koncertje a Wojtylában

2022. június 11. 13:34

A Kecskeméti Városi Fúvószenekar – mint a Wojtyla Barátság Központ egyik elkötelezett, önzetlen jótevője – nemrégiben megtisztelő felajánlást tett. Eszerint az együttes tagjai szombat délben – immáron hagyományos jelleggel – nyár előzetes örömkoncertet adtak a Wojtyla Barátság Központ előtti téren "Kodálytól a Garden Party-ig" címmel, Kuna Lajos zenetanár, mesterpedagógus, karnagy vezényletével. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Trendalelke-ebéd a gondozottaknak

Trendalelke-ebéd a gondozottaknak

2022. június 10. 13:46 | Adományok

Pajkó Andrea a trendalelke.hu – Kecskemét első online női magazinja – alapító-főszerkesztője. 2017 februárjában népes hölgykoszorúval útjára indította a Trendalelke Vállalkozónői Reggeli elnevezésű üzleti jellegű programsorozatot, melyet rendszerint a Wojtyla Barátság Központ melletti Veyron Ebédlő és Rendezvényházban tartanak meg havi rendszerességgel, informális stílusban, kiváló hangulat közepette. Korábban e fórumon született az ötlet Szani Edit jóvoltából – aki egyébként adományozóként állandó kapcsolatot tart fenn az Egressy utcai népkonyhával –, hogy rendezzenek jótékonysági főzést, melynek kedvezményezettje a Wojtyla Ház sorsközössége legyen. Az elképzelést tett követte. Idén június 10-én, pénteken immáron 13. alkalommal támogatták a „trendalelke-hölgyek” a népkonyha ebédosztását. Előző napon Árkossy Csilla és Szani Edit a karitatív létesítmény munkatársainak rendelkezésére bocsátotta az alapanyagokat. A Vállalkozónői Közösség tagjai nevében Pajkó Andrea és Kökény Krisztina köszöntötte a szegényeket péntek délben. Kettejük összesen mintegy százhúsz adag zöldborsófőzeléket és sertéspörköltet nyújtottak át a rászorultaknak a szociális intézmény étkezdéjében. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek