Július 18. csütörtök, Frigyes
Ebédet osztottak a kecskeméti adventisták

Ebédet osztottak a kecskeméti adventisták

2024. június 13. 16:18 | Adományok

Árvai Tamás lelkészt sokadszor köszönthették a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai a népkonyha étkezdéjében. Abból az alkalomból látogatott – ezúttal legkisebb lányával, Zselykével – ismét a szociális intézménybe, hogy Krisztus-követő közösségük újból vállalta: ételt osztanak a karitatív szervezet rászorulóinak. Az ebédet – 120 adag sárgaborsófőzeléket virslivel, kenyérrel – jómaga szolgálta fel a szegényeknek. De ezen felül sem jött üres kézzel Árvai Tamás! Újfent megosztotta biblikus gondolatait a jelenlévőkkel, gitárdallamok kíséretében. A menüt – Garaczi Margó és két vegetáriánus barátja jóvoltából – vegán szendvics, továbbá – Facol Lajos, a karitatív létesítmény aranykezű ezermestere nővérének, Mészáros Kritzmann Gizellának és leányának, Borsos Teréznek köszönhetően – sütemény tette teljessé. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Kollár Csaba ismét segített

Kollár Csaba ismét segített

2024. június 12. 12:48 | Adományok

A Hírös Farm Kft. a magyar baromfiágazat egyik leg(el)ismertebb vállalkozása. A lajosmizsei székhelyű cég alapító-tulajdonosa, egyben ügyvezetője amellett, hogy sikeres üzletember, a társadalmi felelősségvállalás nemes gondolatától vezérelve hosszú évek óta rendszeresen támogatja nehézsorsú embertársait, többek között a Karol Wojtyla Barátság Központban. Ennek megfelelően szerda délben százhúsz adag tyúkpörköltet szolgált fel az Egressy utcai népkonyha gondozottjainak a karitatív létesítmény önkénteseivel karöltve – tészta köret, savanyúság, kenyér, valamint sütemény kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kecskemét története dióhéjban – 2. rész

Kecskemét története dióhéjban – 2. rész

2024. június 12. 12:10 | Szegények Akadémiája

Szörényi Mária idegenvezető a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak tartott szerdai –immáron második – előadásában újfent alaposan rácáfolt ama közvélekedésre, miszerint az Alföld közepén fekvő Kecskemét nem rendelkezik annyi látnivalóval, amennyi turisták tömegeit vonzhatná a hírös városba. Röpke háromnegyed óra alatt úgyszintén világossá vált, napokig lehetne beszélni Bács-Kiskun vármegye székhelyének kulturális kincseiről, nevezetességeiről. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Algyői halászlé a wojtylások böjtös asztalán

Algyői halászlé a wojtylások böjtös asztalán

2024. június 11. 13:54 | Adományok

Farkas Pál, a Wojtyla Barátság Központ programszervezője szava járásával „szuperszonikus” ételkülönlegesség várta kedden a népkonyha gondozottjait. Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa ugyanis szegedi halászlével kedveskedett annak a több mint száz rászorulónak, akik kényszerűségből ma a szociális intézményben kívántak hozzájutni napi betevőjükhöz. Ünnepi alkalomnak bizonyult ez a szegények számára, hiszen a magas beszerzési költségek miatt viszonylag ritkán fogyaszthatnak halételt az elesettek. Dél után nem sokkal Jánosi István frissen megválasztott önkormányzati képviselő méltatta eme bőkezű adományozás jelentőségét az ebédlőben, majd Barta László köszöntötte a szegényeket, aki bejelentette: immár tálalásra kész a filézett pontyból készült halászlé, melyből két bográcsnyit főztek a népkonyha udvarán Varsányi Attila mesterszakács közreműködésével. Hozzátette: fogyasszák olyan jó szívvel a megvendégeltek, amilyen jó szívvel ők készítették a tradicionális étket. A nagyszerű menüt kenyér és – Fornetti Kft. felajánlásával – pizzás sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Caminók – Mészáros Marianna a Wojtyla Házban

Caminók – Mészáros Marianna a Wojtyla Házban

2024. június 11. 13:41 | Szegények Akadémiája

Camino Frances 2013 – 37 nap, 720 km; Camino Primitivo 2019 – 20 nap, 390 km; Via Marina 2022 – 19 nap, 400 km, továbbá fotók tízezrei, a három Camino ihlette műalkotások garmadája. Így foglalhatók össze számokban Mészáros Marianna kecskeméti grafikus, művészeti pedagógus zarándokútjai a spanyolországi Santiago de Compostelába, Szent Jakab sírjához. Caminók címmel ezekről tartott előadást kedden a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Öt zsák burgonya adomány a Göbölyös családtól

Öt zsák burgonya adomány a Göbölyös családtól

2024. június 11. 13:12 | Adományok

Kecskemét egyik üde színfoltjává lett egy sötétkék színű ponyvás kisteherautó, rajta a sárga felirattal: „GÖMBI BURGONYA Helybe szállítva 06 30 366 5690 Helvécia”. Ki ne ismerné e pompás járgányt, mely oly gyakorta felbukkan a hírös város útjain!? A kiváló minőségű terményei révén méltán közkedvelt Göbölyös Károly mezőgazdasági őstermelő és családja nem csak állhatatos, kitartó munkálkodása okán örvend köztiszteletnek Helvécia-szerte, valamint vásárlóik, barátaik, ismerőseik körében, egyben az önzetlen szeretet, jószándék, segítőkészség iskolapéldái is. Ennek jegyében ajánlanak fel időről időre nagymennyiségben burgonyát a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ szegényeinek élelmezésére, immáron évek óta. Kedden öt zsák krumplit pakolt le Göbölyös Károlyné a Wojtyla Ház udvarában. Az értékes adomány főzések alkalmával jut el a rászorultakhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Étkezési alapanyagok Kollár Csabától

Étkezési alapanyagok Kollár Csabától

2024. június 10. 12:07 | Adományok

Kollár Csaba, a lajosmizsei Mizse-Táp Kft. ügyvezető-tulajdonosa nagymennyiségű étkezési alapanyaggal szolgált a Wojtyla Barátság Központ számára. A friss termékeket – melyek későbbi étkeztetések alkalmával kerülnek felhasználásra – saját kezűleg juttatta el a szociális-közművelődési intézménybe. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Weninger Konrád újból megörvendeztette a wojtylásokat

Weninger Konrád újból megörvendeztette a wojtylásokat

2024. június 10. 12:32 | Adományok

A WENINGER Bt. 1995-ös alapítása óta 100%-os hazai tulajdonban lévő családi vállalkozásként működik. Kezdetektől fogva céljuk, hogy Magyarországon is megismertessék a tartósítómentes befőzés egyszerűbben kivitelezhető, egészséges módját. Hazánkban elsőként fogtak bele a befőzőautomaták és ivólékészítők forgalmazásába. 2009-ben közös megállapodást kötöttek a német gyártó céggel, és azóta WENINGER márkanév alatt forgalmazzák a német gyártású, szigorú minőségi követelményeknek megfelelő háztartási készüléket és kiegészítőit. Weninger Konrád, a kerekegyházi cég ügyvezetője azonban nem csak a befőzőgépek piacán örvend jelentős népszerűségnek, jószándéka, segítőkészsége éppúgy nyilvánvaló az őt ismerők számára. Akárcsak a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai körében, akik hétfőn kóstolhatták meg legutóbb a vállalkozó nagylelkűségének gyümölcsét, mely százhúsz adag tarhonyáshús, valamint kenyér és – a Fornetti Kft-nek köszönhetően – pizzás sütemény formájában vált láthatóvá a szegények böjtös asztalán. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Irány India – Mumbai (2. rész)

Irány India – Mumbai (2. rész)

2024. június 10. 12:10 | Szegények Akadémiája

Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium igazgatója ezúttal – immáron 2. alkalommal – indiai élményeit osztotta meg a Wojtyla Barátság Központ gondozottjaival. Mint beszámolójából kiderült, 2017 december végén a Puli Space csapatának megbízásából Mumbaiba kellett utaznia, hogy magával vigye a cég holdjáróját, egyúttal aktívan részt vegyen egy nemzetközi kiállításon. Előadását a helyszínen készült gazdag kép- és videó anyaggal illusztrálta a világjáró csillagász. (Fotók: Mátyus István)

Részletek