Május 28. vasárnap, Csanád, Emil
„Névtelen” jótevő adakozott

„Névtelen” jótevő adakozott

2023. február 15. 12:27 | Adományok

Jézus ezt mondja: „Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked.” Máté evangéliumának eme igeverseire alapozva fogalmazta meg adakozása mibenlétét egy önmagát megnevezni nem kívánó úr. Az anonim patrónus mindennek megfelelően szerdán gulyáslevest ajánlott fel a Wojtyla Barátság Központ által gondozott több mint százharminc rászorulónak. Kilétét olyannyira titokban tartotta, hogy emiatt az ebédosztáson sem óhajtott jelen lenni, csupán üzenetet hagyott a népkonyha elesettjeinek: mindenkinek kitűnő egészséget, az étel elfogyasztásához pedig nagyon jó étvágyat kívánt. A házias menüt hagyományosan kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fülöp Joci bábjátékozott a Wojtyla Ház pódiumán

Fülöp Joci bábjátékozott a Wojtyla Ház pódiumán

2023. február 15. 12:16 | Szegények Akadémiája

Az Aranyszőrű bárány című magyar népmese bábelőadásával ajándékozta meg Fülöp Joci bábszínész a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait. A népkonyha ebédlőjében több tucat érdeklődőt ragadott magával a kiváló produkció, melynek végén tapsviharral jutalmazta a Ciróka Bábszínház művészét az ebédosztás előtt sebtében verbuválódott hálás közönség. Fülöp Joci ígérte: nem utoljára látták őt fellépni a Wojtyla Házban. Mondhatnánk így is: Viszlát márciusban! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Csatornát tisztítottak a Wojtyla Ház támogatói

Csatornát tisztítottak a Wojtyla Ház támogatói

2023. február 15. 11:24 | Aktivisták

A Wojtyla Barátság Központ régi patrónusa, Deák Ferenc bádogosmester munkatársai nemrégiben merész elhatározásra jutottak. Eldöntötték, a kedvező időjárásra tekintettel közös erőfeszítéssel, létrán állva kitisztítják a népkonyha utcafronti ereszcsatornáját. A nemes cselekedetre szerda délelőtt került sor az Egressy utcai szociális-közművelődési intézmény előterében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kolbász a Vacsi Hústól

Kolbász a Vacsi Hústól

2023. február 15. 12:03 | Adományok

Jótékonyság dolgában számtalanszor állt már a Wojtyla Barátság Központ mellé Németh Csaba, Szász Donát Szilárd és Zahorecz Jánosné – a Vacsi Kft. ügyvezetői. Alig egy hónap telt el azóta, hogy utoljára 15 kilogramm szárazkolbásszal lepték meg a népkonyha nehézsorsú ellátottjait. Nem kellett külön kérvényt benyújtani nekik, maguktól is jelentkeztek újabb adományukkal Farkas P. József alapító-igazgatónál a vállalkozás nemes lelkű tulajdonosai. Mátyus Istvánnak, a szociális intézmény önkéntesének ezúttal is 15 kilogramm szárazkolbászt nyújtottak át a cég vezetői. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Király József ismét jótékonykodott

Király József ismét jótékonykodott

2023. február 14. 18:03 | Adományok

Immáron több mint ezerre tehető azon alkalmak száma, amikor Király József vállalkozó, önkormányzati képviselő, vezető MSZP-s politikus, lelkes civil szervező, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek segítségére sietett. Ma eggyel többről számolhatunk be, ugyanis a hátrányos helyzetűek igaz barátja, szószólója kedden déltájban ismét melegételt ajánlott fel a népkonyha gondozottjainak. A nemes lelkű közéleti személyiségnek köszönhetően zöldborsófőzelék és Stefánia-szelet, valamint kenyér, sütemény kerülhetett a tányérokba. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Wojtyla Akadémia: Dependenciák és terápiás lehetőségek a mindennapokban

Wojtyla Akadémia: Dependenciák és terápiás lehetőségek a mindennapokban

2023. február 14. 17:29 | Szegények Akadémiája

A személyes életeket mellékvágányra futtató, családi- és párkapcsolatokat megsemmisítő függőségek, azaz a szenvedélybetegségek kerültek terítékre Hodánics Tamás református lelkipásztor, klinikai lelkigondozó, addiktológiai konzultáns kedd délelőtti előadásában. A Wojtyla Barátság Központ ebédlőjében megtartott beszámoló során a szakember tájékoztatta a jelenlévőket az alkoholizmus, valamint más szerfüggések test- és lélekromboló hatásmechanizmusáról, egyúttal azonnal hasznosítható javaslatokkal is szolgált a kiutat illetően. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
„Baptista ízek” a Wojtylában

„Baptista ízek” a Wojtylában

2023. február 13. 18:17 | Adományok

A Kecskeméti Baptista Gyülekezet a Wojtyla Barátság Központ megalapítása óta közreműködik az intézmény szociális étkeztetési programjának megvalósításában, Mike Sámuel lelkipásztor tevékeny hozzájárulásával. Évente számos alkalommal nyújtanak ily módon segítő jobbot az alföldi megyeszékhely szegényeinek. A hírös városi hívőközösség jóvoltából február 13-án, hétfőn délben százharminc adag rakott kelkáposztát, valamint kenyeret és süteményt szolgáltak fel a népkonyha munkatársai, önkéntesei. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebéddel szolgált a Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatója

Ebéddel szolgált a Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatója

2023. február 11. 18:24 | Adományok

Szikora Gyula, az üdülési szolgáltatásokat nyújtó kiskunmajsai Jonathermál Zrt. vezérigazgatója az elmúlt esztendők alatt jól csengő márkanévvé vált a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai körében. Mi sem természetesebb ennél, hiszen a vállalat első embere számtalan alkalommal járt kedvében a kecskeméti szociális-közművelődési intézmény sorsközösségének. Legyen szó különféle étkezési alapanyagokról, mikuláscsomagokról, vagy éppen majsai kirándulásról, e jeles adományok mind-mind Szikora Gyula becses személyét dicsérik. Mindezekhez szombaton – immáron nem először – szeretetebéd-osztás társult. A jótékonysági akció keretében százharminc adag kelkáposztafőzeléket és sertéspörköltet szolgáltak fel a karitatív létesítmény munkatársai, önkéntesei. A menühöz szokás szerint kenyér és sütemény is járt a nehézsorsú ellátottaknak. A felajánlások sorát a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet édesség-adománya tette teljessé. A vasárnapi hidegcsomagok Veszelka Mihály városföldi polgármesternek köszönhetően jutottak el a nélkülözőkhöz.

Részletek
Újabb adományok Nagykőrösről

Újabb adományok Nagykőrösről

2023. február 11. 18:05 | Adományok

Ismét tetemes mennyiségű édesség adománnyal ajándékozták meg a nagykőrösi pünkösdiek a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Az adományt Kurgyis Illés, a gyülekezet képviselője és hitvestársa adta át a Kecskemét melletti kisvárosban Farkasné Pásztor Jolánnak, a Wojtyla Ház társalapítójának, valamint Mátyus István önkéntesnek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Tassi ízek a wojtylások böjtös asztalán

Tassi ízek a wojtylások böjtös asztalán

2023. február 11. 17:42 | Adományok

A Duna-menti nagyközség polgármestere, Németh Gábor nyújtott pénteken segítő jobbot a Wojtyla Barátság Központ mintegy százharminc nélkülözőt számláló sorsközössége számára. Tass első embere hosszú évek óta figyelemmel kíséri a szociális-közművelődési intézmény elkötelezett missziói tevékenységét, időről időre támogatásra méltónak találva a karitatív létesítményt. A települési elöljáró nagylelkűségének gyümölcsét legutóbb pénteken ízlelhették a gondozottak, egy-egy adag töltött csirkecomb és rizibizi köret formájában. A fejedelmi menüt hagyományosan kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek