Július 15. hétfő, Henrik, Roland
Az Istenre hagyatkozás gyümölcsei – Egy gyermekre vágyó házaspár tanúságtétele

Az Istenre hagyatkozás gyümölcsei – Egy gyermekre vágyó házaspár tanúságtétele

2024. április 9. 09:21

Születhet-e egy meddő párnak gyermeke? Milyen gyümölcsöket teremhet az ima és az Istenre való ráhagyatkozás? Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén egy meddőnek hitt pár megindító tanúságtételét ajánljuk olvasóink figyelmébe. Az írás eredetileg a Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Bízd Rá Magad Szolgálata oldalán jelent meg.

Részletek
Király József ismét segített

Király József ismét segített

2024. április 8. 13:54 | Adományok

Immáron több mint ezerre tehető azon alkalmak száma, amikor Király József vállalkozó, önkormányzati képviselő, vezető MSZP-s politikus, lelkes civil szervező, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek segítségére sietett. Ma eggyel többről számolhatunk be, ugyanis a hátrányos helyzetűek igaz barátja, szószólója hétfőn déltájban ismét melegételt ajánlott fel a népkonyha gondozottjainak. A nemes lelkű közéleti személyiségnek köszönhetően paradicsomos káposzta, sült sertésszelet, valamint kenyér és – a Fornetti Kft. jóvoltából – sütemény kerülhetett a tányérokba, a támogató személyes felszolgálásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Megnyílt Sütő Éva grafikusművész kiállítása a Wojtylában

Megnyílt Sütő Éva grafikusművész kiállítása a Wojtylában

2024. április 8. 13:34 | Szegények Akadémiája

Tegnap megalkottuk a mát, ma a holnapot, holnap megteremtjük a végtelent – szólítja meg a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait és a művészet iránt érdeklődőket Sütő Éva eme hitvallása azon a tárlaton, melyet a szociális-közművelődési központban nyitott meg hitvestársa, dr. Turai G. Kamil művészetfilozófus, esztéta. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szemelvények a 19 éves Wojtyla Ház életéből (2.)

Szemelvények a 19 éves Wojtyla Ház életéből (2.)

2024. április 8. 13:02

Karol Wojtyla – Szent II. János Pál pápa – földi eltávozásának napján, 2005. április 2. estéjén fordult isteni üzenettel a Szentlélek Farkas P. József újságíróhoz, miszerint alapítson népkonyhát Kecskeméten, mely mentsvárául szolgál a hírös város elesettjeinek. Ahol táplálékhoz, ruházathoz, vigasztaló emberi szóhoz, kedves társasághoz egyaránt jutnak azon polgártársaink, akik mellett senki emberfia nem áll, csak – a néhai lengyel egyházfő égi pártfogásával – az Úr Jézus Krisztus. De hogyan is telt az elmúlt 19 esztendő? Lássunk néhány korai epizódot – immáron másodjára – képekben. Az állatszentelések hosszú-hosszú éveken át szerves részét képezték a Wojtyla Ház missziói tevékenységének. E nemes események rendszerint a Barátok temploma melletti Romkertben zajlottak Krisztus születésének ünnepét megelőzően. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Gömbiék ebédeltettek a Wojtylában

Gömbiék ebédeltettek a Wojtylában

2024. április 6. 13:17 | Adományok

Göbölyös Károly helvéciai burgonyatermelő és családja, akiket leginkább a „Gömbi burgonya” feliratú kék kisteherautóról ismernek Kecskemét-szerte, újfent a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek segítségére sietett. A koronavírus-járvány időszaka óta – nem tévedés! – több tonna burgonyát ajándékoztak az Egressy utcai népkonyha ellátottjai javára – ráadásul teszik ezt évek óta folyamatosan. Ennek megkoronázása volt – immáron sokadik alkalommal – a nemeslelkű család szombati ebédfelajánlása, melynek révén százhúsz adag gulyáslevest és dióstésztát osztottak ki a szociális intézmény munkatársai, önkéntesei. A remek menü Kövecses Zsuzsanna keze munkáját dicsérte. A vasárnapi hidegcsomagok Bimbó Imre szentkirályi ácsmester adománya által jutott el a rászorultakhoz. (Fotók: Retkes-Ömböli Magdolna)

Részletek
Szemelvények a 19 éves Wojtyla Ház életéből (1.)

Szemelvények a 19 éves Wojtyla Ház életéből (1.)

2024. április 5. 12:02

Karol Wojtyla – Szent II. János Pál pápa – földi eltávozásának napján, 2005. április 2. estéjén fordult isteni üzenettel a Szentlélek Farkas P. József újságíróhoz, miszerint alapítson népkonyhát Kecskeméten, mely mentsvárául szolgál a hírös város elesettjeinek. Ahol táplálékhoz, ruházathoz, vigasztaló emberi szóhoz, kedves társasághoz egyaránt jutnak azon polgártársaink, akik mellett senki emberfia nem áll, csak – a néhai lengyel egyházfő égi pártfogásával – az Úr Jézus Krisztus. De hogyan is telt az elmúlt 19 esztendő? Lássunk néhány korai epizódot képekben. 2005-2007-et írtunk akkoriban. Böjte Csaba ferences szerzetes a Wojtylában, épül a műkertvárosi kápolna, Hovány Márton autót adományoz a formálódó karitatív létesítménynek, Ewa Filipiak, a lengyel egyházfő szülővárosának polgármestere Kecskemétre látogat… (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
19 éve hívta haza a mennyei Atya Szent II. János Pál pápát – Vértesaljai László emlékezése

19 éve hívta haza a mennyei Atya Szent II. János Pál pápát – Vértesaljai László emlékezése

2024. április 5. 10:08

19 éve, 2005. április 2-án hívta haza a mennyei Atya II. János Pál pápát, akinek idén, április 27-én ünnepeljük szentté avatásának tizedik évfordulóját. Az alábbiakban Vértesaljai László SJ, a Vatikáni Rádió magyar szerkesztősége vezetőjének a „mennyei születésnap” alkalmából írt jegyzetét olvashatják.

Részletek
Házias menü a Szentháromság Piarista Plébánia felajánlásával

Házias menü a Szentháromság Piarista Plébánia felajánlásával

2024. április 5. 12:52 | Adományok

Nyeste Pál piarista plébános, paptanár több alkalommal tette már tiszteletét a Wojyla Barátság Központban. Krisztus hűséges követőjeként, aki hitéből fakadóan minden tehetségével az Úr dicsőségére és embertársai javára végzi szolgálatát, természetszerűleg kötődik a testben-lélekben megszegényedettekhez, akik számára akár egy falatka kenyér, egyetlen megértő szó is felbecsülhetetlen kincsnek számít. A Wojtyla Házban számosan akadnak olyanok, akik éheznek, szomjúhoznak, nem csak fizikai, lelki értelemben egyaránt. Az ő megsegítésükre vállalt ismét anyagi áldozatot a Szentháromság Piarista Plébánia hívőközössége, akik jóvoltából tarhonyalevest és túróstésztát fogyaszthattak a karitatív szervezet gondozottjai – összesen közel százhúszan. A kiváló étket kenyér tette még inkább laktatóbbá. (Fotók: Mátyus István)

Részletek