Szeptember 25. hétfő, Eufrozina, Kende
Ágó meglepetése

Ágó meglepetése

2023. április 26. 12:38 | Adományok

Sok-sok ebéd- és mindenféle étkezési alapanyag felajánlása után Farkas Ágó – a Wojtyla Barátság Központot alapító Farkas házaspár lánya – minap ismét meglepte valamivel a közismert népkonyha ellátottjait. Hogy mivel? Ezúttal ismét nagymennyiségű étkezési alapanyagot rejtett gépkocsija. Az értékes adományt rövidesen főtt állapotban látják viszont tányérjaikon a szociális intézmény gondozottjai. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

2023. április 26. 12:36 | Nyugdíjas klub

Megtartotta 2022-es zárszámadását, évet értékelt, majd felvázolta a 2023-as évre vonatkozó programtervet a Wojtyla Barátság Központban működő nyugdíjas klub tagsága. Az ülést Farkas Pál, a civil szervezet vezetője nyitotta meg. Mindemellett sor került az esedékes beszámolókra, tisztújításra, majd közösen áttekintették az elkövetkezendő időszakban rájuk váró feladatokat, aktuális rendezvényeket, köztük a tavaszra, őszre tervezett kirándulásokat, ahová a Wojtyla Ház számos gondozottját és a társszervezetekből jelentkezőket is magukkal viszik. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Domokos Zoltán étkeztette a rászorultakat

Domokos Zoltán étkeztette a rászorultakat

2023. április 25. 19:06 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ lelkes pártfogója, régi időktől fogva hűséges patrónusa, Domokos Zoltán kecskeméti vállalkozó, nyugalmazott szövetkezeti elnök szolgált szeretetebéddel a népkonyha szegényei számára. Adományaival időről időre hozzájárul ahhoz a kétségkívül embert próbáló, de lélekemelő küldetéshez, melyet a Wojtyla Ház munkatársai, önkéntesei folytatnak annak érdekében, hogy a szociális intézmény „családtagjai” – mintegy százharminc, többszörösen hátrányos helyzetű rászoruló – nehéz életkörülményeiben, alulszocializált helyzetében idővel változás álljon be. A keddi menüt ezúttal sem érhette kifogás, ráadásul még igazán bőséges is volt. A nélkülözők töltött csirkecombot és rizibizi köretet fogyaszthattak savanyúság kíséretében. A menüt hagyományosan kenyér és sütemény tette teljessé. A felszolgálásban – szokás szerint – fáradhatatlan, odaadó önkéntesek nyújtottak hatékony segítséget. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Spárga a Bács-Zöldérttől

Spárga a Bács-Zöldérttől

2023. április 25. 18:36 | Adományok

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatója ismét kopogtatott a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újból értékes ajándékot hozva a népkonyha rászorulóinak. Ezúttal egy láda spárgát rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű zöldséget hagyományosan ebédkor osztják ki a szociális létesítmény gondozottjainak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fejes Diána és családja osztott ebédet a Wojtyla Házban

Fejes Diána és családja osztott ebédet a Wojtyla Házban

2023. április 22. 14:18 | Adományok

A Fejes család köszöntötte szombaton fél 12-kor a népkonyha étkezdéjében megjelent gondozottakat – szám szerint mintegy százhúszat. Kedves, szívhez szóló gondolataik nem maradtak viszonzatlanul az ellátottak körében: egyöntetűen hangoztatták a szegények: „Köszönjük szépen az ebédet!”. Fejesék felajánlása és kezük munkája jóvoltából a nehézsorsú emberek ízletes ragulevest fogyaszthattak. A kiváló menüt a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet mézes puszedli adománya tette teljessé. A vasárnapi hidegcsomagok – melyek ezúttal is kenyeret és konzervet tartalmaztak – Bimbó Imre ácsmester támogatásával juthattak el a rászorulókhoz. A jótékonysági ételosztás ezúttal sem valósulhatott volna meg a szociális intézmény szorgos önkénteseinek tevékeny, segítő hozzájárulása nélkül.

Részletek
Gyógynövényből készült étel került a szegények böjtös asztalára

Gyógynövényből készült étel került a szegények böjtös asztalára

2023. április 24. 20:19 | Adományok

A Kecskeméti Gombász- és Gyógynövényklub, valamint a Lajosmizsei Gombászklub jelenlévő képviselői főztek hétfőn ebédet a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. A nemes lelkű vendéglátók továbbá a szociális-közművelődési intézmény szorgos konyhai dolgozói, önkéntesei medvehagymás ragus tésztával kedveskedtek a szociális intézmény elesettjeinek. A menü ízvilágát csillagos ötösre értékelték a népkonyha rászorultjai. Jutott is nekik repeta bőven a fejedelmi étekből. A remek menüt hagyományosan kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek