December 10. vasárnap, Judit
Gulyás János hívta ebédlőasztalhoz Kecskemét elesettjeit

Gulyás János hívta ebédlőasztalhoz Kecskemét elesettjeit

2023. augusztus 19. 13:27 | Adományok

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatója hosszú esztendők óta hétről hétre kopogtat a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újabb és újabb értékes ajándékokat – zöldséget, gyümölcsöt – hozva a népkonyha rászorulóinak. A termények hagyományosan ételosztáskor jutnak el a szociális létesítmény gondozottjaihoz. Emellett a cégvezető időről időre ebédfelajánlással is szolgál a Wojtyla Ház szegényei számára. Ennek megfelelően szombaton gazdag ízvilággal jellemezhető sertéspörköltet és borsófőzeléket tálaltak fel a szociális intézmény munkatársai, lelkes önkéntesek önfeláldozó közreműködésével. A házias menüt hagyományosan kenyér, sütemény, valamint – egy kedves, mosolygós izsáki őstermelő hölgy jóvoltából – alma tette teljessé. A vasárnapi hidegcsomagok Farkas P. József egykori piarista diáktársának, Kovács Istvánnak köszönhetően jutottak el a szűkölködőkhöz. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Helvécia polgármestere újból a reményvesztettek segítségére sietett

Helvécia polgármestere újból a reményvesztettek segítségére sietett

2023. augusztus 18. 13:47 | Adományok

Balogh Károly Helvécia polgármestere volt a Wojtyla Barátság Központ rászorultjainak pénteki támogatója. A nagyközség első embere számos alkalommal pártfogolta már magánemberként a Wojtyla-sorsközösséget. Igazán pazar kulináris élménnyel lehettek ma gazdagabbak a karitatív létesítmény gondozottjai, ugyanis a település elöljárója százhúsz adag sertéspörkölttel, tészta körettel, valamint savanyúsággal kedveskedett Kecskemét elesettjeinek. A rendkívül ízletes menüt szokás szerint kenyér és sütemény, továbbá – egy kedves, mosolygós izsáki őstermelő jóvoltából – alma tette teljessé. A pompás étel kiosztása lelkes önkéntesek közreműködésével valósult meg. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szobrot avattak a Wojtyla Ház udvarán

Szobrot avattak a Wojtyla Ház udvarán

2023. augusztus 18. 15:19

Pénteken tartotta az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódó hagyományos Kenyérszaporító Krisztus ünnepét a 18 éves Wojtyla Barátság Központ. Az esemény egyik momentumaként felavatták Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész Memento című művét, mely a Reménység kertjében kapott helyet, méltó emléket állítva Petőfi Sándornak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Holló Tibor palócgulyást ajánlott fel a szegényeknek

Holló Tibor palócgulyást ajánlott fel a szegényeknek

2023. augusztus 17. 13:35 | Adományok

Bármit, bárhol, bármikor – hangzik a HolloGasztro Kft. tulajdonosának jelmondata, akinek célja, hogy rendezvények megvalósítását segítse újszerű ötletekkel, kiegészítő elemekkel, egyedi arculatú megjelenéssel, különleges ételekkel, italokkal, színekkel, és egyéb hangulatos dekorációs elemekkel kombinálva. Nem csak illusztris körökben jól csengő név az övé, hanem a Wojtyla Barátság Központban is, ami köztudomásúan a nehézsorsúak, elesettek, valamilyen okból hátrányos helyzetbe került emberek „törzshelye”. Holló Tibor március végén ajánlott fel utoljára melegételt a város szegényeinek, s ezt csütörtökön ismét megtette, miképpen cselekszi a jót hosszú-hosszú évek óta. Barátságos személyét nagy tisztelet övezi a Wojtyla Házban. Holló Tibor gépkocsija ezúttal százhúsz adag palóclevest rejtett, melyet a felajánló képviselői mellett a szociális intézmény fáradhatatlan dolgozói, önkéntesei osztottak ki az étkezőhelyiségben – kenyér, sütemény, valamint – egy kedves, mosolygós izsáki őstermelő hölgy jóvoltából – alma kíséretében. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Győri András városi főkertész a Wojtylában

Győri András városi főkertész a Wojtylában

2023. augusztus 17. 13:28 | Szegények Akadémiája

Kecskemét város főkertésze tartott ismeretterjesztő előadást a Wojtyla Házban. A csütörtök délelőtti vizitáció alkalmával a Polgármesteri Hivatal Várostervezési Osztályának vezető tanácsosa egyebek mellett arról számolt be, hogy mi jelenti a legnagyobb kihívás „zöld” szempontból Bács-Kiskun megye székhelyén. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ismét jótékonykodott a KIK-FOR igazgatója

Ismét jótékonykodott a KIK-FOR igazgatója

2023. augusztus 16. 13:37 | Adományok

Nagy Gábor Tibor 2021. január 1. óta látja el a kecskeméti KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. ügyvezető igazgatói feladatait. Okleveles építészként végzett, majd megszerezte a városépítési-városgazdasági szakmérnöki és az okleveles ingatlanszakértői végzettséget is a Budapesti Műszaki Gazdaságtudományi Egyetemen. Szakmai tapasztalatot is szerzett ingatlanfejlesztési területen, a Városfejlesztő Kft. előtt ugyanis olyan gazdasági társaságnál dolgozott, ahol külföldi gyakorlatra is szert tehetett. 2009-ben került a városfejlesztéshez, amely akkor még a KIK-FOR Kft. divíziójaként működött, majd 2010-ben alakult korlátolt felelősségű társasággá. A cégnek, amely egyébként a KIK-FOR irodaházban székel, előbb műszaki igazgatója, majd ügyvezetője lett. Nagy Gábor Tibor öt évre kapott megbízást a KIK-FOR Kft-nél, és ő maradt a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője is. A KIK-FOR Kft. és a Wojtyla Barátság Központ között fennálló hagyományosan szívélyes kapcsolatok arra ösztönözték személyét, hogy a cég korábbi vezetőjéhez hasonlóan évente egy-egy alkalommal ő is ebédlőasztalhoz invitálja Kecskemét szegényeit. Erre legutóbb augusztus 16-án került sor, amikor Nagy Gábor Tibornak köszönhetően százhúsz adag burgonyalevest és mákostésztát, valamint kenyeret, süteményt osztottak ki a Wojtyla Ház konyhai dolgozói, önkéntesei. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Balogh Károly ajándéka

Balogh Károly ajándéka

2023. augusztus 16. 14:27 | Adományok

Balogh Károly Helvécia polgármestere korábban megígérte: havonta egy alkalommal ötven liter friss tehéntejet juttat saját költségén a Wojtyla Barátság Központba. A település vezetője mindenkor tartotta adott szavát, egészen addig, amíg – munkaerőhiány miatt – értékesíteni kényszerült az általa fenntartott tehenészetet. Helvécia első embere azóta sem vált hűtlenné a Wojtyla Ház gondozottjaihoz. Szerdán újabb meglepetéssel – 20 kilogramm étkezési alapanyaggal – szolgált a szociális intézmény ellátottjai számára, melyet Farkas P. József, a népkonyha alapító-igazgatója vett át az adományozótól. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kertészkedés a Wojtyla Ház környékén

Kertészkedés a Wojtyla Ház környékén

2023. augusztus 16. 13:17 | Szent Ferenc Környezetbarát Kör

Gondos munkáskezek vették kezelésbe a Wojtyla Barátság Központ közvetlen környezetét. Az órákig tartó kertészkedés, parkgondozás – kapálás, gyomlálás, gereblyézés, fűnyírás – hamar megérlelte gyümölcsét. Tisztaság, frissesség, tökéletes rendezettség fogadta szerda délben az Egressy utca 5/b. előtt járókat-kelőket. Minden túlzás nélkül kijelenthető: teljes szépségében pompázik Kecskemét belvárosának eme pazar szeglete. Hála és köszönet a Porta Egyesület önkénteseinek és a Wojtyla népkonyha gondozottjainak, akik a munkálatokban részt vettek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek