Január 21. péntek, Ágnes | EUR: 357; USD: 314; CHF: 343
25 éves a kecskeméti könyvtár épülete

25 éves a kecskeméti könyvtár épülete

2021. november 8. 17:42

Hármas jubileumot ünnepeltek hétfőn a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban. A névadó Katona József születésének 230., és a könyvtárépület átadásának 25. évfordulóját. Emellett Ramháb Mária nyugalmazott igazgató 30 éves vezetői munkásságára emlékeztek a partnertalálkozóval egybekötött ünnepségen. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Riczu Péter szolgált ebéddel a szegényeknek

Riczu Péter szolgált ebéddel a szegényeknek

2021. november 8. 12:16 | Adományok

„A kapcsolatteremtésben a legfontosabb a személyes találkozás. Megismerjük egymást, mire van szükség, mivel tudunk segíteni. Rohanó világunkban ez sajnos egyre inkább háttérbe szorul. Pedig ez mindennek az alapja. Éppen ezért megoldásainkkal olyan lehetőségekhez juttatunk Téged és a többi Ügyfelünket, melyek segítségével könnyebbé, hatékonyabbá válik a kapcsolatteremtés.” – vallják az ART TeleCom Kft. berkeiben. A cég első embere régi időktől fogva vállán hordozza a Wojtyla Barátság Központ szegényeit – fizikai és lelki értelemben egyaránt. Hétfőn ismét Riczu Péter jóvoltából vehették át napi ebédjüket a népkonyha rászorultjai. A nemes lelkű felajánló a szociális-kulturális intézmény étkezdéjében személyesen kívánt jó étvágyat minden egyes ellátottnak. Neki köszönhetően rántott csirkemellet, petrezselymes burgonyát, kenyeret, süteményt, valamint – az Ízfaktor Kft. felajánlásával – krumplistésztát fogyaszthatott a Wojtyla Ház sorsközössége. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szent II. János Pál pápa-szobrot avattak Marcaliban

Szent II. János Pál pápa-szobrot avattak Marcaliban

2021. november 8. 09:24

Varga László kaposvári megyéspüspök szentmiséjével kezdődött október 31-én, vasárnap az ünnepség Marcaliban, a Gyümölcsoltó Boldogasszony-plébániatemplomban, ezt követően a főpásztor ünnepi műsor keretében megáldotta a Szórádi Zsigmond szobrászművész által elkészített, a templom melletti téren állított Szent II. János Pál pápa csillaga című alkotást.

Részletek
A hétvégén is Hovány Márton jóvoltából került melegétel a szegények asztalára

A hétvégén is Hovány Márton jóvoltából került melegétel a szegények asztalára

2021. november 6. 13:42 | Adományok

„Azt gondolom, a példamutatásba beletartozik az is, ha valaki bajban van, akkor segítünk, hogy mihamarabb kikerüljünk szorult helyzetéből." – vallotta egy vele készült korábbi interjúban Hovány Márton, az általa alapított Hovány cégcsoport tulajdonosa, első számú vezetője, Magyarország egyik legismertebb, legnagyobb autókereskedője. És nem csupán hangoztatja, ekképp hoz döntéseket, cselekszik mindennapjaiban. Ami 2021-et illeti, év végéig összesen tíz napon át vállalja, hogy ebédelteti Kecskemét szegényeit a Wojtyla Házban. Ennek kilencedik megnyilvánulásaként szombaton is ő finanszírozta a közel százhúsz hátrányos helyzetű ellátott déli étkezését. Közös imádság után csülökpörköltet, főtt burgonya köretet, valamint kenyeret, süteményt és – Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatójának köszönhetően – almát fogyasztottak a jobb sorsra érdemes emberek. A remek menüt Domján Balázs és Nagy Ervin önkéntes szakácsok főzték készre a Wojtyla udvari bográcsában. A vasárnapi hidegcsomagok „belevalóit” úgyszintén Hovány Márton biztosította. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Nyolcadszor jótékonykodott Hovány Márton

Nyolcadszor jótékonykodott Hovány Márton

2021. november 5. 13:37 | Adományok

„Azt gondolom, a példamutatásba beletartozik az is, ha valaki bajban van, akkor segítünk, hogy mihamarabb kikerüljünk szorult helyzetéből." – vallotta egy vele készült korábbi interjúban Hovány Márton, az általa alapított Hovány cégcsoport tulajdonosa, első számú vezetője, Magyarország egyik legismertebb, legnagyobb autókereskedője. És nem csupán hangoztatja, ekképp hoz döntéseket, cselekszik mindennapjaiban. Ami 2021-et illeti, év végéig összesen tíz napon át vállalja, hogy ebédelteti Kecskemét szegényeit a Wojtyla Házban. Ennek nyolcadik megnyilvánulásaként pénteken is ő finanszírozta a közel százhúsz hátrányos helyzetű ellátott déli étkezését. Közös imádság után tarhonyalevest és grízes tésztát, valamint kenyeret, süteményt fogyasztottak a jobb sorsra érdemes emberek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Alma a Bács-Zöldérttől

Alma a Bács-Zöldérttől

2021. november 4. 11:24 | Adományok

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatója csütörtökön ismét kopogtatott a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újból értékes ajándékot hozva a népkonyha rászorulóinak. Ezúttal két láda almát rejtett gépkocsija. A komoly mennyiségű gyümölcsöt hagyományosan ebédkor osztják ki a szociális létesítmény gondozottjainak. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Hovány Márton jótékonyságának hetedik gyümölcse

Hovány Márton jótékonyságának hetedik gyümölcse

2021. november 4. 13:12 | Adományok

„Azt gondolom, a példamutatásba beletartozik az is, ha valaki bajban van, akkor segítünk, hogy mihamarabb kikerüljünk szorult helyzetéből." – vallotta egy vele készült korábbi interjúban Hovány Márton, az általa alapított Hovány cégcsoport tulajdonosa, első számú vezetője, Magyarország egyik legismertebb, legnagyobb autókereskedője. És nem csupán hangoztatja, ekképp hoz döntéseket, cselekszik mindennapjaiban. Ami 2021-et illeti, év végéig összesen tíz napon át vállalja, hogy ebédelteti Kecskemét szegényeit a Wojtyla Házban. Ennek hetedik megnyilvánulásaként csütörtökön is ő finanszírozta a közel százhúsz hátrányos helyzetű ellátott déli étkezését. Közös imádság után paradicsomszószt és húsgombócot, valamint kenyeret, süteményt fogyasztottak a jobb sorsra érdemes emberek. Előzetesen Borisz atya mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Vöröskereszt ajándéka: 2000 db szájmaszk

A Vöröskereszt ajándéka: 2000 db szájmaszk

2021. november 4. 12:44 | Adományok

Köztudomású tény, hogy a koronavírus okozta világjárvány immáron negyedik hullámban tört a Föld népességére. A súlyos betegség magától értetődően a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait sem hagyja érintetlenül. Ennek megfelelően a népkonyha területén is elsődleges fontosságot nyert a maszkhasználat. E szükségszerűséget felismerve a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének vezetői 2000 darab szájmaszkot ajándékoztak a szociális intézmény sorsközösségének. Az adományt Farkasné Pásztor Jolán, a Wojtyla Ház társalapítója vette át Lipóthné Komjáti Andrea megyei igazgatótól és dr. Schulcz József főorvostól. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Hovány Márton hatodszor segített

Hovány Márton hatodszor segített

2021. november 3. 13:41 | Adományok

„Azt gondolom, a példamutatásba beletartozik az is, ha valaki bajban van, akkor segítünk, hogy mihamarabb kikerüljünk szorult helyzetéből." – vallotta egy vele készült korábbi interjúban Hovány Márton, az általa alapított Hovány cégcsoport tulajdonosa, első számú vezetője, Magyarország egyik legismertebb, legnagyobb autókereskedője. És nem csupán hangoztatja, ekképp hoz döntéseket, cselekszik mindennapjaiban. Ami 2021-et illeti, év végéig összesen tíz napon át vállalja, hogy ebédelteti Kecskemét szegényeit a Wojtyla Házban. Ennek hatodik megnyilvánulásaként szerdán is ő finanszírozta a közel százhúsz hátrányos helyzetű ellátott déli étkezését. Közös imádság után sárgaborsó-főzeléket és Stefánia-szeletet, valamint kenyeret, süteményt fogyasztottak a jobb sorsra érdemes emberek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek