Szeptember 24. vasárnap, Gellért, Mercédesz
Ismét jótékonykodott a KIK-FOR igazgatója

Ismét jótékonykodott a KIK-FOR igazgatója

2023. augusztus 16. 13:37 | Adományok

Nagy Gábor Tibor 2021. január 1. óta látja el a kecskeméti KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. ügyvezető igazgatói feladatait. Okleveles építészként végzett, majd megszerezte a városépítési-városgazdasági szakmérnöki és az okleveles ingatlanszakértői végzettséget is a Budapesti Műszaki Gazdaságtudományi Egyetemen. Szakmai tapasztalatot is szerzett ingatlanfejlesztési területen, a Városfejlesztő Kft. előtt ugyanis olyan gazdasági társaságnál dolgozott, ahol külföldi gyakorlatra is szert tehetett. 2009-ben került a városfejlesztéshez, amely akkor még a KIK-FOR Kft. divíziójaként működött, majd 2010-ben alakult korlátolt felelősségű társasággá. A cégnek, amely egyébként a KIK-FOR irodaházban székel, előbb műszaki igazgatója, majd ügyvezetője lett. Nagy Gábor Tibor öt évre kapott megbízást a KIK-FOR Kft-nél, és ő maradt a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője is. A KIK-FOR Kft. és a Wojtyla Barátság Központ között fennálló hagyományosan szívélyes kapcsolatok arra ösztönözték személyét, hogy a cég korábbi vezetőjéhez hasonlóan évente egy-egy alkalommal ő is ebédlőasztalhoz invitálja Kecskemét szegényeit. Erre legutóbb augusztus 16-án került sor, amikor Nagy Gábor Tibornak köszönhetően százhúsz adag burgonyalevest és mákostésztát, valamint kenyeret, süteményt osztottak ki a Wojtyla Ház konyhai dolgozói, önkéntesei. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Balogh Károly ajándéka

Balogh Károly ajándéka

2023. augusztus 16. 14:27 | Adományok

Balogh Károly Helvécia polgármestere korábban megígérte: havonta egy alkalommal ötven liter friss tehéntejet juttat saját költségén a Wojtyla Barátság Központba. A település vezetője mindenkor tartotta adott szavát, egészen addig, amíg – munkaerőhiány miatt – értékesíteni kényszerült az általa fenntartott tehenészetet. Helvécia első embere azóta sem vált hűtlenné a Wojtyla Ház gondozottjaihoz. Szerdán újabb meglepetéssel – 20 kilogramm étkezési alapanyaggal – szolgált a szociális intézmény ellátottjai számára, melyet Farkas P. József, a népkonyha alapító-igazgatója vett át az adományozótól. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kertészkedés a Wojtyla Ház környékén

Kertészkedés a Wojtyla Ház környékén

2023. augusztus 16. 13:17 | Szent Ferenc Környezetbarát Kör

Gondos munkáskezek vették kezelésbe a Wojtyla Barátság Központ közvetlen környezetét. Az órákig tartó kertészkedés, parkgondozás – kapálás, gyomlálás, gereblyézés, fűnyírás – hamar megérlelte gyümölcsét. Tisztaság, frissesség, tökéletes rendezettség fogadta szerda délben az Egressy utca 5/b. előtt járókat-kelőket. Minden túlzás nélkül kijelenthető: teljes szépségében pompázik Kecskemét belvárosának eme pazar szeglete. Hála és köszönet a Porta Egyesület önkénteseinek és a Wojtyla népkonyha gondozottjainak, akik a munkálatokban részt vettek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Váczi Tamás és Szabó Attila szeretetebédje

Váczi Tamás és Szabó Attila szeretetebédje

2023. augusztus 15. 13:54 | Adományok

Dr. Szabó Attila és dr. Váczi Tamás kecskeméti ügyvédek kezdetektől fogva támogatják a Wojtyla Barátság Központot - sőt előbb is, amikor Farkas P. József alapító igazgató még csak dédelgette a népkonyha létrehozásának ötletét. Nyugodtan kijelenthetjük: nélkülük ma nem a lengyel származású szent pápáról elnevezett szociális intézmény működne az Egressy utca 5/b. alatti épületben. Aligha meglepő tehát, ha a két jogász folytonosan szívén viseli az év minden napján százhúsz rászorulót kiszolgáló létesítmény és gondozottjai sorsát. Ma is, amikor ismét ebédet ajánlottak fel a nehézsorsú emberek számára, akik élete valamilyen okból mellékvágányra futott; ott vesztegelt, amíg a Wojtyla Ház munkatársai, önkéntesei védőszárnyaik alá vették őket e helyen, amely 2006 óta egyszerre szociális intézmény, rehabilitációs központ, imaház, kiállító terem és művelődési ház egyben. A két, ezer szállal ide kötődő ügyvédnek köszönhetően ma kolbászos rakott burgonya, kenyér, sütemény, valamint – egy kedves, mosolygós izsáki almatermesztő egyéni vállalkozó hölgy jóvoltából – alma került a tányérokba, tálcákra. Isten gazdag áldása legyen minden jótevő életén! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bimbó Imre pártfogolta a nehézsorsúakat

Bimbó Imre pártfogolta a nehézsorsúakat

2023. augusztus 12. 13:08 | Adományok

A kiváló szentkirályi ácsmester évek óta kiveszi részét a Wojtyla Barátság Központ tetőfelújítási munkálataiból. Egyebek mellett ő készítette el a népkonyha udvari teraszát, tárolóját is. Összességében keze nyomát őrzi minden, ami fából készült. Ezzel azonban még koránt sincs vége! Szombaton – immáron sokadszor – ételadományával is meglepte a szociális-közművelődési intézmény gondozottjait. A kiváló menüt – gazdag ízvilággal jellemezhető, kitűnő, házi jellegű gombás rizseshúst – igazán nem érhette kifogás. A fejedelmi kosztot kenyér, vegyes pékáru, valamint – Roszik Tamás dunavecsei őstermelő felajánlásával – sárgadinnye egészítette ki. A válogatott alapanyagok Dudás Tamás mesterszakács keze munkája által főttek készre az udvari bográcsban. A remek kosztot a karitatív létesítmény szorgos önkéntesei szolgálták fel. A vasárnapi hidegcsomagok Pászti András önkormányzati képviselő támogatásával jutottak el a rászorultakhoz. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Ágó legújabb jótékonysági akciója

Ágó legújabb jótékonysági akciója

2023. augusztus 14. 13:37 | Adományok

Alig telt el egy kis idő legutóbbi felajánlása óta, újból az AS Ágó's Secret – Farkas Ágó Power Plate és Életmód Stúdió trénerének, egyben tulajdonosának jóvoltából étkezhettek a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Ágó, akinek édesapja Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója, adományaival havonta több alkalommal támogatja a szociális létesítmény ellátottjait. Így történt augusztus 14-én, hétfőn is, amikor újfent Ágó finanszírozta az ételosztás költségeit. Ami pedig a napi menüt illeti, ezúttal rendkívül ízletes sült töltött csirkecombot és rizibizi köretet tálaltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, önkéntesei – savanyúság, kenyér, sütemény, valamint – Roszik Tamás dunavecsei őstermelőnek köszönhetően – sárgadinnye kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ízkavalkád az Álomjövő támogatásával

Ízkavalkád az Álomjövő támogatásával

2023. augusztus 11. 15:46 | Adományok

Szakterületem, a hosszú távú pénzügyi tervek, átfogó pénzügyi stratégiák kidolgozása, menedzselése, amelyek segítségével ügyfeleim megvalósíthatják kitűzött céljaikat, valamint képesek anyagi biztonságot teremteni saját maguk és környezetük számára. Mindenkinek tisztába kell lennie azzal, hogy lesznek olyan jövőbeni események, amire fel lehet, és fel kell készülni. Ügyfeleimet arra késztetem, hogy ne csak a „mának éljenek”! Ha egy család ütemezni tudja a nagyobb, éven belüli kiadásait (pl. nyaralás, beiskolázás, karácsony stb.), éppúgy ütemezhetőek a hosszútávú, 10-15 év múlva bekövetkező kiadások is. Küldetésemnek tekintem, hogy üzleti partnereimnek soha ne kelljen a pénz hiánya miatt hátrányos kimenetelű döntést meghozniuk. A nyugdíjkérdés a másik vesszőparipám. Annak ellenére, hogy ez a téma az emberek nagy részét foglalkoztatja, sajnos nagyon kevesen tesznek az ügy megnyugtató megoldásáért. Legfontosabb kérdés annak tisztázása, hogy egy becsülettel ledolgozott élet után hogyan tudjuk majd fenntartani a megszokott életszínvonalunkat. Az egészségügy aggasztó helyzete generálja tevékenységem harmadik fő kérdéskörét: mi történik akkor, ha a családból valaki váratlanul komolyan megbetegszik, vagy baleset történik, avagy miből finanszírozzuk a gyógykezelés költségeit, a kieső jövedelmünket és a többi. Ezekre a problémákra is léteznek megoldások, csak itt is „időben” kell megtenni a szükséges lépéseket! – vallja szakmai pályafutása kapcsán Csatosné Harmati Erika, aki egy háromgyermekes nyelvtanárból lett a biztosítási szakma hazai és nemzetközi szinten is elismert képviselője, Kecskemét város közéletének aktív, de mégsem „köz”-szereplője, aki nem mellesleg az Álomjövő Kft. és a Csatos és Társa Kft. vezetőjeként rangos elismerésekben is részesült. A városszerte közismert vállalkozó hölgy – férjével, üzlettársával, Csatos Jánossal egyetemben – szívén viseli azok sorsát, akik életpályája minden erőfeszítés ellenére valamely okból kifolyólag mellékvágányra futott. Ennek egyik megnyilvánulása volt a Wojtyla Barátság Központban pénteken megvalósult ebédosztás is, mely Csatosék anyagi áldozatvállalása jóvoltából jöhetett létre. A házaspár aktuális jótékonyságiakció-sorozata négy ebédosztást foglal magába. A mai – negyedik – keretében százhúsz adag kecskegulyás és dióstészta került a tányérokba – a tálcán kenyérrel, süteménnyel, valamint – Roszik Tamás dunavecsei őstermelőnek köszönhetően – sárgadinnyével. A remek menüt – az adományozók távollétében – a népkonyha munkatársai, önkéntesei tálalták fel a rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Új műalkotás ékesíti a Wojtyla Ház Reménység kertjét

Új műalkotás ékesíti a Wojtyla Ház Reménység kertjét

2023. augusztus 11. 15:07

Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész nemrégiben egy izgalmas kompozícióval ajándékozta meg a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. A plasztikát 2023. augusztus 18-án, pénteken délelőtt 11 órai kezdettel Kenyérszaporító Krisztus ünnepén avatja fel dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő a népkonyha udvarában. Ez alkalomból kérdeztük az alkotót. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Kiskunsági Nemzeti Park „köznevelője” a Wojtylában

A Kiskunsági Nemzeti Park „köznevelője” a Wojtylában

2023. augusztus 10. 12:18 | Szegények Akadémiája

Gilly Zsolt, a Kiskunsági Nemzeti Park Pro Natura-díjas környezeti nevelője vendégeskedett csütörtök délelőtt a Wojtyla Barátság Központban. Farkas P. József, a szociális-közművelődési intézmény alapító-igazgatója invitálta a népkonyha épületébe a neves szakembert, aki a látogatás során környezetünk élővilágába nyújtott betekintést a karitatív létesítmény jobb sorsra érdemes gondozottjai számára. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek