Július 15. hétfő, Henrik, Roland
Király Szabolcs újból segített

Király Szabolcs újból segített

2024. június 19. 13:56 | Adományok

A közismert kecskeméti, országos elismertségnek örvendő ingatlanszakértő, nem mellesleg Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója keresztfia – több száz magánszemélyhez hasonlóan – hosszú évek óta gyarapítja a szociális-kulturális intézmény támogatóinak népes táborát. Király Szabolcs ezúttal százhúsz sárgaborsó-gulyással és dióstésztával lepte meg a népkonyha szegényeit, akik örömmel, kitörő lelkesedéssel fogadták az ételadományt. A rendkívül ízletes menüt kenyér és – egy hazánkban élő svájci házaspár, Ursula Schmidig és Fredi Schmidig jóvoltából – házi készítésű gyümölcskenyér egészítette ki. (Fotók: Tódor Norbert, Facol Lajos)

Részletek
Pásztorélet Bugacon

Pásztorélet Bugacon

2024. június 19. 13:41 | Szegények Akadémiája

A bugaci pusztavilágban testet öltő természeti és néprajzi örökségünkre hívta fel a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak figyelmét a szociális-közművelődési intézmény elesettjeinek tartott szerdai előadásában Tóth Endre, a Kiskunsági Nemzeti Park ökoturisztikai referense. A Wojtyla Akadémia programsorozat keretében megtartott kulturális esemény résztvevőit Jánosi István tanácsnok is köszöntötte. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A százéves bajai Szent Szív-templom búcsúját ünnepelték

A százéves bajai Szent Szív-templom búcsúját ünnepelték

2024. június 19. 10:08

Június 7. és 16. között tartották a baja-kiscsávolyi Szent Szív-templom centenáriumi ünnepségsorozatát. Június 9-én Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára celebrált búcsúi szentmisét, amelynek elején megáldotta Várady Lipót Árpád kalocsa-bácsi érsek mellszobrát. Június 16-án Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatta be a centenáriumi hálaadó szentmisét.

Részletek
Magyar nyelvű szentmisét mutattak be Madridban

Magyar nyelvű szentmisét mutattak be Madridban

2024. június 19. 09:47

Hosszú évek óta először vehettek részt magyar nyelvű szentmisén a Spanyolországban élő magyarok. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által szervezett szentmisét Tóth Tamás, az MKPK titkára mutatta be június 16-án a madridi Páduai Szent Antal-templomban, melynek különlegessége, hogy Szent István király és Szent Imre herceg is kiemelt helyet kapott a templombelsőt díszítő freskósorozaton.

Részletek
A bátai Szent Vér kegyhelyen jártak a ferences világiak

A bátai Szent Vér kegyhelyen jártak a ferences világiak

2024. június 19. 09:39

„Tudjátok, hogy nem veszendő ezüstön vagy aranyon szabadultatok ki az atyáitoktól rátok hagyományozott értéktelen életmódból, hanem Krisztusnak, a hibátlan és egészen tiszta báránynak drága vére árán.” (1Pét 1, 18-20). E bibliai szakasz indította minap zarándokútra a Ferences Világi Rend Bács-Kiskun vármegyei tagjait – köztük jó néhány kecskeméti testvért – a Bátai Szent Vér kegyhelyhez. A szakrális kirándulás lelkiségében a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége is osztozik.

Részletek
Ínyenc falatok Baltás Csaba és családja felajánlásával

Ínyenc falatok Baltás Csaba és családja felajánlásával

2024. június 18. 13:46 | Adományok

Az elesetteket, nélkülözőket, elhagyatottakat is patronáló Rotary Club Kecskemét időről időre támogatásban részesíti a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Látván a népkonyha gondozottjainak különösen nehéz helyzetét, a civil szervezet újabb és újabb karitatív ételosztással pártfogolta a szociális-közművelődési intézmény szegényeit. Ezen jótékonysági alkalmak során gyakorta képviseli a „céget” Baltás Csaba, a Rotary Club Kecskemét 2023-2024. évben soros elnöke, néhány tagtársával egyetemben. Kedvező tapasztalatai okán Baltás Csaba hitvestársával karöltve nemrégiben akként döntött, hogy a testületi támogatáson túlmenően családilag is hozzájárulnak a Wojtyla Ház szegényeinek étkeztetéséhez. Ezen nemes elhatározás bőséges gyümölcseként juthatott kedden napi betevőhöz a sorsközösség mintegy százhúsz tagja, akik őszibarackos csirkemellet és petrezselymes burgonya köretet, valamint kenyeret, továbbá – a Fornetti Kft. jóvoltából – töltött pogácsát fogyaszthattak délidőben. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Válaszunk az erőszakra – Felajánlották Jézus Szent Szívének a törökországi katolikus egyházat

Válaszunk az erőszakra – Felajánlották Jézus Szent Szívének a törökországi katolikus egyházat

2024. június 17. 21:02

Jézus Szent Szíve az élet és az egység forrása az Egyház számára. Jézus Szentséges Szívének felajánlva magunkat hitünk középpontjához akarunk eljutni – nyilatkozta Martin Kmetec izmiri érsek, a Török Püspöki Konferencia elnöke annak kapcsán, hogy június 7-én az izmiri székesegyházban püspökök, papok, szerzetesek és hívek jelenlétében felajánlották Jézus Szívének a török katolikus egyházat.

Részletek