Január 21. péntek, Ágnes | EUR: 357; USD: 314; CHF: 343
Ebédfelajánlás Ausztriából

Ebédfelajánlás Ausztriából

2021. november 23. 14:21 | Adományok

Dudás Tamás a Gerébi Kúria szakácsa. Kövesi Krisztián külföldön dolgozik a vendéglátó szakmában. Idén januárban úgy döntöttek, szabadidejükben jótékonyságra adják a fejüket. A Wojtyla Barátság Központba Kolláth Andrea igazgatóhelyettes közbenjárása és szervezése által jutottak el akkoriban. Kedd délben azért érkeztek a népkonyha épületébe, hogy saját kezűleg készítsék el az ausztriai Hotel Kosis tulajdonosa, Kostanzer Thomas úr ebédadományát: százhúsz adag tarhonyáshúst, savanyúsággal, valamint kenyérrel és süteménnyel kiegészítve. Az ebédlőben Farkas Pál szervező munkatárs mutatta be a két nemes lelkű főzőmestert, majd a fiatalemberek és két amerikai illetőségű mormon misszionárius lány közreműködésével kezdetét vette az ebédosztás. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Adományok a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezettől

Adományok a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezettől

2021. november 23. 14:38 | Adományok

A Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet tagjai immáron sokadszor tettek ki magukért a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ támogatását illetően. A népkonyha sorsközösségét, kollektívája mindennapi élet- és lélekmentő szolgálatát egyházuk kecskeméti társgyülekezetén keresztül ismerték meg, Szerdi Szilárd lelkész aktív közreműködésével. A szeretetkapcsolat legutóbbi gyümölcse nagymennyiségű kuszkusz, müzli, csokoládé és savanyúság formájában öltött testet. Az ajándékokat Kurgyis Illés, a gyülekezet képviselője és hitvestársa adta át Nagykőrösön Farkasné Pásztor Jolánnak, a Wojtyla Ház társalapítójának, valamint Mátyus István önkéntesnek, akik hazatérve tolmácsolták a nagykőrösi pünkösdiek szeretetteljes üdvözletét. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bimbó Imre étkeztette az elesetteket

Bimbó Imre étkeztette az elesetteket

2021. november 22. 13:36 | Adományok

A kiváló szentkirályi ácsmester évek óta kiveszi részét a Wojtyla Barátság Központ tetőfelújítási munkálataiból. Egyebek mellett ő készítette el a népkonyha udvari teraszát, tárolóját is. Összességében keze nyomát őrzi minden, ami fából készült. Ezzel azonban még koránt sincs vége! Hétfőn – immáron sokadszor – ételadományával is meglepte a szociális létesítmény gondozottjait. A menüt igazán nem érhette kifogás: rakott húsos tésztát, kenyeret és süteményt szolgáltak fel a Wojtyla Ház buzgó munkatársai. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Holló Tibor újból ebédet adott a szegényeket

Holló Tibor újból ebédet adott a szegényeket

2021. november 20. 13:35 | Adományok

Bármit, bárhol, bármikor – hangzik a HolloGasztro Kft. tulajdonosának jelmondata, akinek célja, hogy rendezvények megvalósítását segítse újszerű ötletekkel, kiegészítő elemekkel, egyedi arculatú megjelenéssel, különleges ételekkel, italokkal, színekkel, és egyéb hangulatos dekorációs elemekkel kombinálva. Nem csak illusztris körökben jól csengő név az övé, hanem a Wojtyla Barátság Központban is, ami köztudomásúan a nehézsorsúak, elesettek, valamilyen okból hátrányos helyzetbe került emberek „törzshelye”. Holló Tibor idén tavasszal és ősszel ajánlott fel utoljára ételt a város szegényeinek, s ezt szombaton ismét megtette, miképpen cselekszi a jót hosszú-hosszú évek óta. Barátságos személyét nagy tisztelet övezi a Wojtyla Házban. Holló Tibor munkatársának gépkocsija ezúttal százhúsz adag tarhonyáshúst rejtett, melyet a szociális intézmény fáradhatatlan dolgozói osztottak ki az étkezőhelyiségben, savanyúság, kenyér és sütemény kíséretében. A nap sikeréhez Domokos Zoltán is jelentős mértékben hozzájárult. A vasárnapi hidegcsomagokat Farkas Ágó jóvoltából vehették kézhez a gondozottak. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékeztek a wojtylások

Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékeztek a wojtylások

2021. november 19. 13:36

II. András király és Merániai Gertrúd lánya Szent Erzsébetként vált közismertté a magyarság körében. Fiatal lányként elhagyta a türingiai őrgrófi udvart, hogy Jézus tanítása szerint a szegények és betegek szolgálatának szentelje életét. A szentéletű királynő egyházi emléknapján ünnepséget rendezett a Wojtyla Ház sorsközössége a szokásos déli ételosztás előtt. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ismét burgonyát adományozott Göbölyös Károly és családja

Ismét burgonyát adományozott Göbölyös Károly és családja

2021. november 19. 12:43 | Adományok

Kiváló minőségű terményei révén méltán közkedvelt Göbölyös Károly mezőgazdasági őstermelő és családja. Nem csak állhatatos, kitartó munkálkodásuk okán örvendenek köztiszteletnek Helvécia-szerte, valamint vásárlóik, barátaik, ismerőseik körében, egyben az önzetlen szeretet, jószándék, segítőkészség iskolapéldái is. Ennek szolgáltatták egyik tanúbizonyságát, amikor másfél éve, 2020. április 15-én tíz mázsa burgonyát ajánlottak fel a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ szegényeinek élelmezésére. Azóta három ízben további öt mázsával toldották meg e tekintélyes mennyiséget, csupán el kellett szállítani a terményt. Ma délelőtt pedig újfent tíz mázsa burgonya érkezett a Göbölyös család raktárából a Wojtyla-sorsközösség részére. Az értékes adományt szokás szerint ebédosztáskor juttatják el a rászorultakhoz a népkonyha munkatársai. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ízkavalkád a 48 Étteremből

Ízkavalkád a 48 Étteremből

2021. november 19. 13:42 | Adományok

Péntek délben valósággal ünnepi lakoma várta a Wojtyla-népkonyhára járó sorsközösséget. A már-már túlzásba menően bőséges és mesés ízvilággal jellemezhető menü Benkovics Lajos, a kecskeméti 48 Étterem és Bár ügyvezetőjének ajándéka volt, melynek „kivitelezése” Varga Károly, a világ tíz legkiemelkedőbb szakácsa között számon tartott gasztronómiai szaktekintély, huszonkét olimpiai és világbajnoki aranyérem birtokosa nevéhez fűződik. A százhúsz adag, mesteri módon elkészített sült csirkecomb és rizs köret szinte elvarázsolta a gondozottak ízlelőbimbóit. Mindez pedig korántsem véletlenül adódott így. Varga Károly szakácsművész hagyományosan ezúttal is legmesszemenőkig hozta megszokott formáját. A csodálatos menüt savanyúság, kenyér, sütemény és – dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester jóvoltából – rétes egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kovács Zoltán és családja adott melegételt

Kovács Zoltán és családja adott melegételt

2021. november 18. 13:27 | Adományok

A kecskeméti Miga-Metall Kft. tulajdonosa, Kovács Zoltán családjával karöltve úgy döntött, november 18-án újból vendégül látja a Wojtyla Barátság Központ szegényeit. Eddigi tapasztalatai alapján ugyanis hosszú ideje akként ítéli meg, további támogatásra méltó az erőfeszítés, melyet a szociális intézmény kollektívája és sorsközössége együttes erővel kifejt annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű emberek közül minél többen megtalálják helyüket, szerepüket a „normális” élet felé vezető úton; előbb-utóbb ismét önállóan eligazodjanak mindennapjaik útvesztőiben. A fémmegmunkálással, lakatosipari munkákkal, hegesztéssel, fémszerkezet-gyártással, csiszolással, felületkezeléssel foglalkozó kecskeméti Miga-Metall Kft. vezetője a gondozottakhoz szólva reményét fejezte ki, hogy másik alkalommal is tud majd segíteni. A Wojtyla Ház munkatársai délben rántott csirkecombot, rizibizit, savanyú uborkát, valamint kenyeret és süteményt szolgáltak fel a népkonyha százhúsz elesettje részére. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A műkerti sportegyesület látta vendégül a wojtylásokat

A műkerti sportegyesület látta vendégül a wojtylásokat

2021. november 17. 13:28 | Adományok

A kecskeméti székhelyű SC Hírös-Ép Egyesület szeretetebédjét ízlelhették szerdán a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Ez alkalomból 120 adag gombás csirkemellet és tészta köretet szolgáltak fel a népkonyha munkatársai Kertész Zoltán elnök és futballcsapata nevében. A felajánlókat távollétükben Farkas Pál, a szociális intézmény programszervező munkatársa mutatta be az étkezdében. A remek menühöz kenyér és sütemény is dukált a nehézsorsú rászorultaknak. A tálalásban az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyházának két amerikai illetőségű misszionáriusa is hathatós segítséget nyújtott. (Fotók: Mátyus István)

Részletek