Május 19. vasárnap, Ivó, Milán
Cornelia és a Vidám Törzsasztal áprilisban is jótékonykodott

Cornelia és a Vidám Törzsasztal áprilisban is jótékonykodott

2024. április 4. 12:59 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb márciusban vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, ám a gondozottakat ezúttal Facol Lajos egyedül köszöntötte. A szociális-közművelődési intézmény aranykezű ezermestere százhúsz adag csirkepörköltet és tészta köretet szolgált fel a szegényeknek, kenyér, valamint – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlásával – mézes puszedli kíséretében. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Megtisztult a Wojtyla Ház csatornája

Megtisztult a Wojtyla Ház csatornája

2024. április 4. 12:26 | Aktivisták

Nemrégiben dugulás keletkezett a Wojtyla Barátság Központ csatornarendszerében, melynek elhárítására hagyományosan Facol Lajos, a szociális-közművelődési intézmény aranykezű ezermestere vállalkozott. Miután feltárta a hibát a kiváló szakember, rögvest nekifogott annak orvoslásához. Munkájának eredményeképpen – egy vállalkozó kompresszorának segítségével – csütörtök délben ismét használhatóvá vált a népkonyha szennyvízelvezető hálózata. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Királyi ebéd a Wojtyla Nyugdíjasklub jóvoltából

Királyi ebéd a Wojtyla Nyugdíjasklub jóvoltából

2024. április 3. 14:42 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ nyugdíjasklubja megalakulása óta kulturális élmények – mindenekelőtt ismeretterjesztő és rekreációs célzatú kirándulások – garmadát kínálja évről évre a Wojtyla sorsközösség közművelődés iránt fogékony tagjai számára. Legutóbb – tavaly szeptemberben – Császártöltésre és Hajósra látogatott a népkonyha gondozottjaiból összeverbuválódott, időskorúakból álló csoport. Mindemellett – immáron sokadik alkalommal – Farkas Pál klubvezető idejét látta, hogy a Wojtyla Ház étkeztetési programjába is bekapcsolódjon a nemes céllal létrejött szervezet. Ennek eredményeként szerdán rendkívül ízletes gombás sertéstokánnyal és rizs körettel ajándékozták meg ifjabb társaikat a jótékonysági létesítmény szenior lakói. A remek étel mellé kenyér, valamint – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet jóvoltából – mézes puszedli is dukált a szegényeknek. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Örökbe fogadta Kázmért a Wojtyla Ház

Örökbe fogadta Kázmért a Wojtyla Ház

2024. április 3. 14:26

A Karol Wojtyla Barátság Központ adoptálta a Kecskeméti Vadaskert egyik legifjabb lakóját, Kázmért, a kis szamarat. Vagyis a wojtylások gondoskodnak egy éven keresztül a fiatal egyedről; akár úgy, hogy egy láda finom zöldséget visznek neki ajándékba, miképpen szerdán, az örökbefogadás napján is történt. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Deák Dezső szolgált ebéddel

Deák Dezső szolgált ebéddel

2024. április 2. 13:29 | Adományok

Kedd délben ismét Deák Dezső kerekegyházi mezőgazdasági vállalkozó vette védő szárnyai alá a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. A derék jótevő hagyományosan nem fukarkodott az étket illetően; anyagi támogatásával százhúsz adag kijevi csirkemell és burgonyapüré került a szegények böjtös asztalára, szorgos önkéntesek közreműködésével. A kiváló menüt kenyér, valamint helyben készített sütemény egészítette ki. Előzetesen a Wojtyla-sorsközösség rövid megemlékezéssel tisztelgett Karol Wojtyla – Szent II. János Pál pápa – áldott emléke előtt, a néhai lengyel egyházfő halálának 19. évfordulója alkalmából. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Amerikai kaland – Irány Los Angeles

Amerikai kaland – Irány Los Angeles

2024. április 2. 13:14 | Szegények Akadémiája

Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium igazgatója ezúttal is korábbi amerikai élményeit osztotta meg a Wojtyla Barátság Központ gondozottjaival. Mint beszámolójából kiderült, egyik alkalommal Los Angeles közelében szállt meg családjával, majd egy hatalmas bérautóval bejárták a nagyvárost és környékét. A kaliforniai óriástelepülésen egyebek között Hollywoodban is megfordultak. Előadását a helyszínen készült gazdag kép- és videó anyaggal illusztrálta a világjáró csillagász. Az útibeszámolók sorozata május 7-én folytatódik a Wojtyla Házban. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Húsvéti csomagok sok szeretettel

Húsvéti csomagok sok szeretettel

2024. március 28. 13:42 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ háza táján sok éves hagyomány köszönt vissza Nagycsütörtökön. A szociális intézmény csapata Krisztus feltámadásának ünnepére készülődve rendszerint ajándékcsomagokkal kedveskedik a karitatív létesítmény rászorultjainak. A jótékonysági akciót ezúttal is több cég és magánszemély támogatta. A csomagokban Vágóné Balla Eszter, az Alföld-Coop Kft. ügyvezetője, Kollár Csaba, a lajosmizsei Mizsetáp Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Czédula Tibor, valamint a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet élelmiszer-adományai kaptak helyet. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A „telefonpápa” szeretetebédje táplálta a szegényeket

A „telefonpápa” szeretetebédje táplálta a szegényeket

2024. március 28. 13:41 | Adományok

A régebb óta fiatal generáció tagjai közül ki ne emlékezne Gyenes Géza, a Magyar Távközlési Vállalat egykori üzemvezetője nevére? Egészen 2007-ig ő irányította a MATÁV kecskeméti üzemegységét. Nyugdíjba vonulása után a kertészet vált legfőbb elfoglaltságává. Több alkalommal adományozott dísznövényeket a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége számára, melyek a szociális-közművelődési intézmény udvarán kaptak végső elhelyezést. Ott gyönyörködhetnek bennük, akiknek éppen arra vezet útjuk: vendégek, gondozottak, önkéntesek, munkatársak. Gyenes Géza Nagycsütörtök napján ezúttal mással kedveskedett a népkonyha elesettjeinek. Jóvoltából százhúsz adag tarhonyáshúst fogyaszthattak a karitatív létesítmény rászorultjai. A házias menüt – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlása révén – mézes puszedli tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Lencsegulyást ajánlott fel Kecskemét egyik legelismertebb szakácsmestere

Lencsegulyást ajánlott fel Kecskemét egyik legelismertebb szakácsmestere

2024. március 27. 13:47 | Adományok

Bármit, bárhol, bármikor – hangzik a HolloGasztro Kft. tulajdonosának jelmondata, akinek célja, hogy rendezvények megvalósítását segítse újszerű ötletekkel, kiegészítő elemekkel, egyedi arculatú megjelenéssel, különleges ételekkel, italokkal, színekkel, és egyéb hangulatos dekorációs elemekkel kombinálva. Nem csak illusztris körökben jól csengő név az övé, hanem a Wojtyla Barátság Központban is, ami köztudomásúan a nehézsorsúak, elesettek, valamilyen okból hátrányos helyzetbe került emberek „törzshelye”. Holló Tibor a karácsonyi ünnepkörben ajánlott fel utoljára melegételt a város szegényeinek, s ezt – mint Farkas Pál, a népkonyha programszervezője az étkezdében bejelentette – szerdán ismét megtette, miképpen cselekszi a jót hosszú-hosszú évek óta. Barátságos személyét nagy tisztelet övezi a Wojtyla Házban. Holló Tibor gépkocsija ezúttal 120 adag lencsegulyást rejtett, melyet a felajánló képviselői mellett a szociális intézmény fáradhatatlan dolgozói, önkéntesei osztottak ki az étkezőhelyiségben – kenyér és sütemény kíséretében. Előzetesen prof. dr. Róna Tamás, az alföldi régió főrabbija köszöntötte a rászorultakat húsvét ünnepe alkalmából. (Fotók: Mátyus István)

Részletek