Április 18. vasárnap, Andrea, Ilma | EUR: 360; USD: 301; CHF: 327
Fazekas Mihály melegételt ajánlott fel az elesetteknek

Fazekas Mihály melegételt ajánlott fel az elesetteknek

2021. március 12. 19:02 | Adományok

A gyógyászati készülékek javításában élenjáró kecskeméti Medi-Print Medical Kft. ügyvezetője, Fazekas Mihály vállalt patrónusi szerepet javára a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége javára – jelentette be Kolláth Andrea, a Wojtyla Ház igazgatóhelyettese szombaton délben a népkonyha főbejáratánál. A rendezett sorban álló gondozottak azt is megtudhatták, hogy a vállalkozás nagylelkű tulajdonosa 2016 januárjában csatlakozott a szociális intézmény mára több százasra növekedett támogatói táborába. Felajánlásait mindig jó szívvel adja, mert lélekben átérzi a szükséget szenvedő emberek nehéz anyagi-szociális helyzetét – tolmácsolta Andrea Fazekas úr üzenetét a rászorulók felé, mely ekként zárult: jó étvágyat kívánok mindenkinek. Ami pedig az ebédet illeti, Dudás Tamás és Kövesi Krisztián mesterszakácsok, valamint barátaik százhúsz adag zöldborsós tyúkragut főztek, majd osztottak ki a szegényeknek, tészta körettel. A menüt ezúttal is kenyér és sütemény egészítette ki. Az ünnepi hidegcsomagok Jámbor Zoltán nemzetközi HR-vezető, továbbá dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek felajánlásával jutottak el a rászorultakhoz. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Ínyenc falatok Helvécia polgármesterétől

Ínyenc falatok Helvécia polgármesterétől

2021. március 12. 18:20 | Adományok

Igazán pazar kulináris élményekkel lehettek ma gazdagabbak a Wojtyla Barátság Központ szegényei. Balogh Károly Helvécia polgármestere évente több alkalommal ajánl fel szeretetebédet a népkonyha sorsközössége részére. Ma százhúsz adag marhapörkölttel és főtt burgonya körettel kedveskedett Kecskemét elesettjeinek. A rendkívül ízletes menüt szokás szerint savanyúság, kenyér és „élelmiszerbankos” sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Emléktáblával hajtanak fejet Kostka László munkássága előtt

Emléktáblával hajtanak fejet Kostka László munkássága előtt

2021. március 12. 16:32 | Wojtyla Ház

„Az Arany Sárfehér – mint Izsák termőhelyének legfontosabb szőlőfajtája – tradícióit a helybeliek szenvedélyes lokálpatriotizmusának, lelkesedésének, kitartásának és jelentős mértékben nagy elődjük, ifj. Kostka László (1858-1918) szőlész-borász kimagaslóan eredményes munkásságának köszönheti. Az izsáki gazdálkodó tiszteletére idén júniusban emléktáblát helyeznek el egykori birtokán, a város szélén fekvő Kostka-telepen. A téma kapcsán a települést járva interjúsorozatot készített a Kossuth Rádió A hely című műsorának stábja. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ízfaktorral megrakott tányérok

Ízfaktorral megrakott tányérok

2021. március 11. 12:26 | Adományok

A kecskeméti Ízfaktor Kft. tulajdonosa, Varga László már számtalan alkalommal sietett segítségére a Wojtyla Barátság Központ gyámolítottjainak; komplett ételadományokkal és „besegítőként” egyaránt. Néhányszor támogatásukkal valósulhat meg egy-egy adott napon mintegy százhúsz nehézsorsú ember szociális étkeztetése, s megtörtént már az is, hogy váratlanul, „csak úgy szeretetből” érkezett ételszállítmány a neves gasztronómiai szakember konyhájából. Csütörtökön nagymennyiségű rántott szelet és rizibizi köret lépte át a népkonyha küszöbét, s került a szegények böjtös asztalára a karitatív létesítmény főbejáratánál – savanyú uborka, kenyérrel és sütemény kíséretében. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Balogh Károly ajándéka

Balogh Károly ajándéka

2021. március 11. 12:26 | Adományok

Balogh Károly Helvécia polgármestere korábban megígérte: havonta egy alkalommal ötven liter friss tehéntejet juttat saját költségén a Wojtyla Barátság Központba. A település vezetője mindenkor tartotta adott szavát, egészen addig, amíg – munkaerőhiány miatt – értékesíteni kényszerült az általa fenntartott tehenészetet. Helvécia első embere azóta sem vált hűtlenné a Wojtyla Ház gondozottjaihoz. Csütörtök délelőtt újabb meglepetéssel szolgált a szociális intézmény ellátottjai számára, melyet Farkas Pál, a népkonyha programszervező munkatársa vett át az adományozótól. (Fotó: Tódor Norbert)

Részletek
Royalsekt-üdítők Ungor Erik felajánlásával

Royalsekt-üdítők Ungor Erik felajánlásával

2021. március 10. 12:53 | Adományok

Ungor Erik, az izsáki Royalsekt Zrt. pezsgőpincészet tulajdonosa jóvoltából több száz palack, különféle ízesítésű Denis szénsavas üditőitallal gyarapodott szerdán a Wojtyla Barátság Központ „éléskamrája”. A hűsítőket ebédosztáskor és – később – ismeretterjesztő előadások közben fogyaszthatják el a Wojtyla Ház sorsközösségének tagjai. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Gyuris Dávid melegétellel szolgált a wojtylásoknak

Gyuris Dávid melegétellel szolgált a wojtylásoknak

2021. március 10. 11:53 | Adományok

Az MSZP városi alelnöke 2020-ban a koronavírus veszélyhelyzet kezdetén került szorosabb kapcsolatba a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségével. Az elmúlt egy esztendőben nagymennyiségű zöldségfélével, különféle gyümölcsökkel járult hozzá a népkonyha gondozottjainak napi ellátásához, és volt úgy, hogy ebédet is biztosított a szegényeknek. Szerdán ismét arra vállalkozott, hogy támogatásával a Wojtyla család mind a százhúsz tagját „asztalhoz” invitálja. Az ifjú politikusnak köszönhetően rakott burgonyát, kenyeret, valamint süteményt tálaltak fel a szociális intézmény szorgos munkatársai a karitatív létesítmény főbejáratánál. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Véget ért Ferenc pápa történelmi iraki látogatása

Véget ért Ferenc pápa történelmi iraki látogatása

2021. március 10. 11:10 | Wojtyla Ház

Március 8-án, hétfőn befejeződött Ferenc pápa 33. nemzetközi útja, háromnapos apostoli látogatása annak az Iraknak földjén, melyet a Szentatya – miként fogalmazott – ezután mindig a szívében hordoz. A pápa repülőgépe magyar idő szerint 7 óra 54 perckor emelkedett a levegőbe Bagdadban, és délután egy óra előtt érkezett Rómába.

Részletek
Elhunyt Kovács Sándor érseki tanácsos, soltszentimrei plébános

Elhunyt Kovács Sándor érseki tanácsos, soltszentimrei plébános

2021. március 10. 10:54 | Wojtyla Ház

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye, a Keceli Espereskerület, a rokonok és tisztelői a gondviselő Isten akaratát elfogadva tudatják, hogy Kovács Sándor érseki tanácsos, soltszentimrei plébános életének 74., áldozópapságának 50. évében, 2021. március 1-jén a szent útravalóval megerősítve a kecskeméti megyei kórházban visszaadta lelkét Teremtőjének.

Részletek