Július 18. csütörtök, Frigyes
Kecskemét nevezetességeiről dióhéjban

Kecskemét nevezetességeiről dióhéjban

2024. július 3. 13:24 | Szegények Akadémiája

Szörényi Mária idegenvezető a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak tartott szerdai – immáron harmadik – előadásában újfent alaposan rácáfolt ama közvélekedésre, miszerint az Alföld közepén fekvő Kecskemét nem rendelkezik annyi látnivalóval, amennyi turisták tömegeit vonzhatná a hírös városba. Röpke háromnegyed óra alatt úgyszintén világossá vált, napokig lehetne beszélni Bács-Kiskun vármegye székhelyének kulturális kincseiről, nevezetességeiről. (Fotó: Farkasné Pásztor Jolán)

Részletek
Örök zarándokútra indult hat elhagyott lélek

Örök zarándokútra indult hat elhagyott lélek

2024. július 3. 13:09 | Halottaink

Hat, hozzátartozó nélkül magányosan elhunyt felnőtt hamvait kísérték el utolsó földi útjukra szerdán a Wojtyla Barátság Központ munkatársai, önkéntesei, gondozottjai. Rokonok, barátok, ismerősök nem jelentkeztek az elhunytakért, így végső búcsút sem vett tőlük senki. A gyászszertartáson Tódor Norbert, a Wojtyla Ház munkatársa búcsúztatta az elhunytakat. A népkonyha képviselői közösen elmondott imádsággal emlékeztek az elhaltakra. Legyen könnyű nekik a föld! Béke poraikra! (Fotó: Farkasné Pásztor Jolán)

Részletek
A Google ismert „utazós” alkalmazásaival ismerkedtek a wojtylások

A Google ismert „utazós” alkalmazásaival ismerkedtek a wojtylások

2024. július 2. 13:36 | Szegények Akadémiája

Az Earth (Föld) és a Maps (Térképek) – a Google két közismert alkalmazása – használatát sajátították el a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium igazgatója segítségével. A kedd délelőtti virtuális kalandtúra alkalmával kivetítőn keresztül a világ számos pontjára eljutottak a népkonyha szegényei, akik a valóságban – anyagi lehetőségek híján – a hírös város határát sem igazán tudják elhagyni. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Félegyházáról „érkezett” a finom ebéd

Félegyházáról „érkezett” a finom ebéd

2024. július 2. 13:11 | Adományok

Hatvani László, a kiskunfélegyházi P&P Pékáru Kft. ügyvezető igazgatója a Wojtyla Barátság Központ „ősidőktől fogva” elkötelezett támogatója. Becses neve annál is inkább ismerősen cseng a népkonyha gondozottjainak fülében, mivel rendszeres időközönként nagymennyiségű fagyasztott pékáruval látja el a szociális-közművelődési intézmény elesettjeit. Ezúttal ebédfelajánlással kedveskedett a karitatív létesítmény szegényei számára. Jóvoltából ízletes rizseshúst fogyaszthattak a nélkülöző emberek. A remek menüt savanyúság, kenyér és – a Fornetti Kft. felajánlásával – sütemény tette teljessé. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Békés vármegyében barangoltak a Wojtyla Nyugdíjas Klub tagjai

Békés vármegyében barangoltak a Wojtyla Nyugdíjas Klub tagjai

2024. június 26. 22:17 | Nyugdíjas klub

Farkas Pál, a Wojtyla Nyugdíjas Klub elnöke szervezésében Gyula és Szabadkígyós nevezetességeit fedezték fel a civil szervezet tagjai, önkéntesei. A június 26-ai kulturális kalandtúrán mintegy ötvenen vették szemügyre e települések legfőbb látványosságait: a Gyulai Kolbász Múzeumot, az Almásy-kastélyt, valamint a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyt. (Fotók: internet, Facol Lajos)

Részletek
Cornelia és a Vidám Törzsasztal ismét ebéddel kedveskedett a nélkülözőknek

Cornelia és a Vidám Törzsasztal ismét ebéddel kedveskedett a nélkülözőknek

2024. július 1. 17:43 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb júniusban vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Hétfőn mindketten régi ismerősként köszöntötték újra a rászorultakat, annál is inkább, mert rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, havi rendszerességgel. Imádságot és asztali áldást követően százhúsz adag finom ételt szolgáltak fel a nélkülözőknek a szociális intézmény étkezdéjében, kenyér és – a Fornetti Kft. jóvoltából – ízletes pékáru kíséretében. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek