Április 24. szerda, György
Keresztgondozás és virágültetés a Mezei utcában

Keresztgondozás és virágültetés a Mezei utcában

2024. április 10. 11:16 | Porta Egyesület

Hosszú évekkel ezelőtt vették „gyámság” alá a Mezei utcai Krisztus-keresztet a Porta Egyesület szorgos önkéntesei. Azóta évről évre folyamatosan rendben tartják a szakrális emlék környezetét, melyet Kecskemét önkormányzata 2024 tavaszán teljesen megújított. A közhasznú szervezet aktivistái pedig április 10-én megkapálták a környező földes területet, valamint egynyári növényekkel ültették be a virágágyást.

Részletek
Virágokat ültettek a szorgos önkéntesek

Virágokat ültettek a szorgos önkéntesek

2024. április 10. 10:46 | Önkéntesek

Nyárhoz közeledve a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület tevékeny aktivistái villámgyorsasággal elültették a Gyenes Kertészetben vásárolt egynyári növényeket, melyek virágtornyokba és ládákba helyezve egész éven át díszei lesznek az Egressy utcai szociális-közművelődési intézmény udvarának, utcafronti ablakainak. A végeredmény tíz önkéntes kitartó munkáját dicsérte. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Gyógynövényből készült étel került a szegények böjtös asztalára

Gyógynövényből készült étel került a szegények böjtös asztalára

2024. április 10. 13:58 | Adományok

A Kecskeméti Gombász- és Gyógynövényklub, valamint a Lajosmizsei Gombászklub jelenlévő képviselői főztek szerdán ebédet a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. A nemes lelkű vendéglátók sertéspörkölttel, tésztával és fokhagymás medvehagyma szósszal kedveskedtek a szociális intézmény elesettjeinek, a karitatív létesítmény szorgos konyhai dolgozói, önkéntesei közreműködésével. A menü ízvilágát csillagos ötösre értékelték a népkonyha rászorultjai. Jutott is nekik repeta bőven a fejedelmi étekből. A remek menüt hagyományosan kenyér és – a Fornetti Kft-nek köszönhetően – sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Dísznövények Gyenes Istvántól

Dísznövények Gyenes Istvántól

2024. április 10. 13:09 | Adományok

A közismert virágkertész számos alkalommal sietett a Wojtyla Barátság Központ segítségére, amikor a népkonyha belső terének, illetve környezetének megújításán fáradoztak a szociális intézmény fenntartói és gondozottjai. Szerda délelőtt ismét több tucat egynyári virágot bocsátott Gyenes úr a karitatív létesítmény rendelkezésére. A szállításban Facol Lajos és Mátyus István, a Wojtyla önkéntesei segédkeztek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Az év… – Horváthné Terike előadásában

Az év… – Horváthné Terike előadásában

2024. április 10. 13:48 | Szegények Akadémiája

„Csodáljuk a természetet” címmel Az év gombája, gyógynövénye, fája, emlőse, hala, madara, rovarja, vadvirága, hüllője és egyéb fajai kerültek terítékre Horváthné Terike, a Kecskeméti Gombász- és Gyógynövény Klub vezetőjének vetítéssel egybekötött beszámolója keretében, melyet a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak tartott szerda délelőtt a szociális-közművelődési intézmény dísztermében. A fotókon túlmenően bőséges tudásanyaggal is ellátta a jobb sorsra érdemes szegényeket a karitatív létesítmény rendkívül közkedvelt „gombás” Terikéje. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretett férjére emlékezett az özvegy

Szeretett férjére emlékezett az özvegy

2024. április 9. 13:42 | Adományok

Anonim felajánló révén juthattak melegételhez kedden a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. A nehézsorsúak igaz barátja – egy hölgy, aki régóta kapcsolatban áll a népkonyhával és az ellátottak java részét személyesen is jól ismeri – ebédosztás előtt ekképpen öntötte szavakba jótékonyságának indítékát az ebédre váró rászorultaknak: hitvestársam, akivel huszonhét évet éltem itt e földön az Úr rendelése szerint, három éve távozott Isten országába. Reá gondolva, szívből jövő jókívánságokkal ajánlom és szolgálom fel nektek ezt a szeretetebédet. A „névtelen” jótevőnek köszönhetően őszibarackos csirkemellet és petrezselymes burgonya köretet fogyasztottak kedd délben Kecskemét nélkülözői. A kiváló ízvilággal jellemezhető menüt többféle ízesítésű rétes és kenyér tette igazán teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Az Istenre hagyatkozás gyümölcsei – Egy gyermekre vágyó házaspár tanúságtétele

Az Istenre hagyatkozás gyümölcsei – Egy gyermekre vágyó házaspár tanúságtétele

2024. április 9. 09:21

Születhet-e egy meddő párnak gyermeke? Milyen gyümölcsöket teremhet az ima és az Istenre való ráhagyatkozás? Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén egy meddőnek hitt pár megindító tanúságtételét ajánljuk olvasóink figyelmébe. Az írás eredetileg a Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Bízd Rá Magad Szolgálata oldalán jelent meg.

Részletek