Július 31. szombat, Oszkár | EUR: 357; USD: 300; CHF: 331
Gyuris Dávid adománya: sárgaborsó és paradicsom

Gyuris Dávid adománya: sárgaborsó és paradicsom

2021. július 14. 14:18 | Adományok

Az MSZP kecskeméti városi szervezetének alelnöke számos alkalommal kedveskedik a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek különféle adományokkal: zöldségfélékkel, gyümölcsökkel. Szerda délelőtt ismét kopogtatott a népkonyha bejárati ajtaján, ezúttal 5 kilogramm sárgaborsóval és egy láda paradicsommal. A növényi ételkészítmény, valamint a zöldségféle későbbi ebédosztások alkalmával jut el a rászorultakhoz.

Részletek
Látogatók a Cédrusnettől

Látogatók a Cédrusnettől

2021. július 14. 13:08 | Karol Wojtyla

Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója meghívására szerdán látogatást tettek a népkonyha épületében a Cédrusnet Egyesület kecskeméti munkatársai, akik beszámoltak a civil szervezet tevékenységéről. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Domokos Zoltán szolgált a szegényeknek

Domokos Zoltán szolgált a szegényeknek

2021. július 13. 13:35 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ lelkes pártfogója, régi időktől fogva hűséges patrónusa, Domokos Zoltán kecskeméti vállalkozó, szövetkezeti elnök szolgált szeretetebéddel a népkonyha szegényei számára. Adományaival időről időre hozzájárul ahhoz a kétségkívül embert próbáló, de lélekemelő küldetéshez, melyet a Wojtyla Ház munkatársai, önkéntesei folytatnak annak érdekében, hogy a szociális intézmény „családtagjai” – mintegy százhúsz, többszörösen hátrányos helyzetű rászoruló – nehéz életkörülményeiben, alulszocializált helyzetében idővel változás álljon be. A mai menüt ezúttal sem érhette kifogás. Amellett, hogy rendkívül ízletesre sikerült, ráadásul még igazán bőséges is volt. A nélkülözők ezúttal rakott zöldbabot, félegyházi kenyeret és péksüteményt fogyaszthattak Domokos Zoltán jóvoltából. (Fotók: Gáspár Márton)

Részletek
Muhari Béla támogatta az elesetteket

Muhari Béla támogatta az elesetteket

2021. július 12. 20:28 | Adományok

„Traktoroztak” a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai hétfőn délben. Persze csak átvitt értelemben, ugyanis Muhari Béla, a különféle erőgépeket forgalmazó kecskeméti Royal Traktor Zrt. tulajdonosa hívta ebédlőasztalhoz a népkonyha sorsközösségét. Személyesen ezúttal sem tudott megjelenni az étkezdében, köszöntését, jókívánságait ennek megfelelően Farkasné Pál, a karitatív létesítmény programszervező munkatársa tolmácsolta a melegételre várakozóknak, végül pedig a Wojtyla-harang is megszólalt. A népkonyha „étlapján” ma az alábbiak szerepeltek: paradicsomos káposzta és sertésszelet, kenyér, valamint sütemény. (Fotók: Gáspár Márton)

Részletek
Sertéspörkölt sok ízzel, élettel, szeretettel

Sertéspörkölt sok ízzel, élettel, szeretettel

2021. július 10. 14:34 | Adományok

Horváth Miklós és családja régi időktől fogva buzgó szemlélője a Wojtyla Barátság Központ emberbaráti, egyúttal lélekmentő missziójának. Tisztelettel adóznak a szociális intézmény fenntartói, munkatársai, önkéntesei iránt, akik a maguk szerény eszközeivel immáron tizenhatodik esztendeje túlélést igyekeznek biztosítani az élet útvesztőiben bukdácsolóknak. Nemrégiben elhatározták, ők maguk is „csatasorba” állnak, segítő jobbot nyújtva a népkonyha gondozottjainak. Nemeslelkűségüknek köszönhetően százhúsz adag sertéspörkölt kellékei rotyogtak szombat délelőtt a szociális intézmény udvari bográcsában. Vera kitartó munkálkodásának eredményeként pontban fél 12-kor kezdetét vehette az ebédosztás, teret adva a kulináris élvezeteknek. Kolláth Andrea, a Wojtyla igazgatóhelyettese mutatta be a vendégeket, köztük a kis Horváth Józsikát, aki aktív segítőként részt vett a szegények kiszolgálásában. A gazdag ízvilágú finomságból repeta is jutott bőven a nélkülözőknek. A vasárnapi hidegcsomagok Jámbor Zoltán nagyvonalú felajánlásának köszönhetően juthattak el az ínségesekhez. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Rehák Róbert támogatta a pénteki ebédosztást

Rehák Róbert támogatta a pénteki ebédosztást

2021. július 9. 13:28 | Adományok

Rehák Róbert kecskeméti származású fővárosi vállalkozó, a Wojtyla Barátság Központ karácsonyi főtéri ebédosztásainak állandó felajánlója, a sorsközösség régi időktől fogva hűséges patrónusa, nagylelkű havi támogatója pénteken is finom ebéddel szolgált a szociális intézmény étkezdéjében. A rászorultak egészségére figyelemmel ezúttal 120 adag zöldséges pennével kedveskedett a szegényeknek. Az ételt hagyományosan Molnár Zoltán önkéntes szakács készítette el, sőt még a hozzávalókat is ő hozta. Farkas Pál szervező munkatárs mutatta be a népkonyha mai ebédadományozóját, akit méltán övez őszinte tisztelet, szeretet, megbecsülés szerte a városban. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Semmelweis-napi ebédadomány

Semmelweis-napi ebédadomány

2021. július 8. 14:41 | Adományok

A kecskeméti kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának orvosai immár kilencedik alkalommal szerveztek soraikban közadakozást Semmelweis-nap alkalmából a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. Nem is eredménytelenül! Alig néhány óra alatt összegyűlt annyi adomány, melynek birtokában a részleg munkatársai bátran kijelenthették: minden wojtylás vendégünk egy ízletes, tartalmas ebédre! Csütörtökön százhúsz adag, mesteri módon elkészített rántott szelet és rizibizi, továbbá friss kenyér, valamint sütemény várta a rászorultakat a nemes lelkű támogatók jóvoltából. Előzetesen nőgyógyászati tartalmú és a koronavírus-járványra vonatkozó kérdésekre válaszoltak a megjelent gyógyító szakemberek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
„Névtelen” jótevő ebédeltetett

„Névtelen” jótevő ebédeltetett

2021. július 7. 18:17 | Adományok

Jézus ezt mondja: „Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked.” Máté evangéliumának eme igeverseire alapozva fogalmazta meg adakozása mibenlétét egy önmagát megnevezni nem kívánó úr. Az anonim patrónus mindennek megfelelően szerdán paradicsomszószt és 410 darab húsgombócot „rendelt” Olgától, a konyhafőnöktől a Wojtyla Barátság Központ által gondozott százhúsz rászorulónak. Kilétét olyannyira titokban tartotta, hogy emiatt az ebédosztáson sem óhajtott jelen lenni, csupán üzenetet hagyott a népkonyha elesettjeinek: mindenkinek kitűnő egészséget, az étel elfogyasztásához pedig nagyon jó étvágyat kívánt. (Fotók: Mátyus István)

Részletek