Április 2. vasárnap, Áron
A műkerti sportegyesület látta vendégül a wojtylásokat

A műkerti sportegyesület látta vendégül a wojtylásokat

2023. március 20. 13:14 | Adományok

Az SC Hírös-Ép Egyesület szeretetebédjét ízlelhették hétfőn a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai, Kertész Zoltán elnök támogatásával. Három fiatal edző sporttársával jött el a szociális intézménybe, ahol együtt köszöntötték a rászorultakat, végül az ebédosztásban is segédkeztek. A jótékonysági akció keretében húsostésztát fogyasztott a karitatív létesítmény közel százharminc elesettje, kenyér, sütemény és – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet jóvoltából – mézes puszedli, valamint alma adomány kíséretében. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ízfaktorral megrakott tányérok

Ízfaktorral megrakott tányérok

2023. március 17. 14:48 | Adományok

A kecskeméti Ízfaktor Kft. tulajdonosa, Varga László már számtalan alkalommal sietett segítségére a Wojtyla Barátság Központ gyámolítottjainak; komplett ételadományokkal és „besegítőként” egyaránt. Néhányszor támogatásukkal valósulhat meg egy-egy adott napon – legfőképpen karácsonykor – mintegy százharminc nehézsorsú ember szociális étkeztetése, s megtörtént már az is, hogy váratlanul, „csak úgy szeretetből” érkezett ételszállítmány a neves gasztronómiai szakember konyhájából. Pénteken nagymennyiségű fűszeres csirkemell, valamint vegyes – rizs és petrezselymes burgonya – köret lépte át a népkonyha küszöbét, s került a szegények böjtös asztalára – savanyúság, kenyér és sütemény kíséretében. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Tavaszi hangulatok a Wojtylában

Tavaszi hangulatok a Wojtylában

2023. március 17. 14:18

A Kecskemét Táncegyüttes négy tagjának fergeteges néptánc produkciójával köszöntötte a közelgő tavaszt a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége, miközben – aktuálisan – a Sándorokról, Józsefekről sem feledkeztek meg az egybegyűltek. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Weninger Konrád újból megörvendeztette a wojtylásokat

Weninger Konrád újból megörvendeztette a wojtylásokat

2023. március 16. 13:12 | Adományok

A WENINGER Bt. 1995-ös alapítása óta 100%-os hazai tulajdonban lévő családi vállalkozásként működik. Kezdetektől fogva céljuk, hogy Magyarországon is megismertessék a tartósítómentes befőzés egyszerűbben kivitelezhető, egészséges módját. Hazánkban elsőként fogtak bele a befőzőautomaták és ivólékészítők forgalmazásába. 2009-ben közös megállapodást kötöttek a német gyártó céggel, és azóta WENINGER márkanév alatt forgalmazzák a német gyártású, szigorú minőségi követelményeknek megfelelő háztartási készüléket és kiegészítőit. Weninger Konrád, a kerekegyházi cég ügyvezetője azonban nem csak a befőzőgépek piacán örvend jelentős népszerűségnek, jószándéka, segítőkészsége éppúgy nyilvánvaló az őt ismerők számára. Akárcsak a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai körében, akik csütörtökön kóstolhatták meg legutóbb a vállalkozó nagylelkűségének gyümölcsét, mely százharminc adag rakott kelkáposzta, valamint kenyér, sütemény, és – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezetnek köszönhetően – mézes puszedli formájában vált láthatóvá a szegények böjtös asztalán. Előzetesen Borisz atya kecskeméti ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Ebédadománnyal szolgált a Wojtyla Ház egykori dolgozója

Ebédadománnyal szolgált a Wojtyla Ház egykori dolgozója

2023. március 14. 13:08 | Adományok

Kocsis Karolina – vagy ahogy a Wojtyla Barátság Központ háza táján ismerik, Lina – évekig erősítette az Egressy utcai népkonyha munkatársi közösségét. Utána a Mercedes-gyárba hívta a kötelesség, ahol megismerkedett későbbi párjával, Talán Gáborral. A wojtylás évek emlékére – és természetesen az elesettek iránti szolidaritásból, társadalmi felelősségvállalásból kifolyólag – nemrégiben közösen akként határoztak, hogy – január 5. napja után immáron második alkalommal – ismét ételfelajánlással kedveskednek a szociális intézmény rászorultjainak. Tervükből március 14-én, kedden lett valóság, amikor jómaguk anyagi szerepvállalásával, no meg Gábor szakácstudományának köszönhetően százharminc adag ízletes tarhonyáshús került a nélkülözők böjtös asztalára. Az igazán ízletes, kiváló menüt kenyér, péksütemény, valamint – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet jóvoltából – mézes puszedli egészítette ki. Az ünnepi hidegcsomagok a Városföldi Polgármesteri Hivatalnak köszönhetően jutottak el a szegényekhez. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Tarhonyáshús egyenesen a főzőmester konyhájából

Tarhonyáshús egyenesen a főzőmester konyhájából

2023. március 13. 13:09 | Adományok

A közismert kecskeméti építész, Tiszavölgyi Gábor a Wojtyla Barátság Központ alapítása – 2005 – óta folyamatosan jelen van a népkonyha sorsközösségének hétköznapjaiban, noha – végtelen szerénysége okán – ritkán válik közvetlenül láthatóvá a szociális-közművelődési intézmény gondozottjai számára. Hétfőn (csendben, titokban) ismét kopogtatott a karitatív létesítmény ajtaján Tiszavölgyi Gábor, akinek gépkocsija ezúttal szárharminc adag ízletes „birkaalkatrészekből” készült pompás tarhonyáshúst rejtett. A remek menü mellé savanyúság, kenyér, sütemény és „fornettis” túrosbukta is dukált a jobb sorsra érdemes rászorultaknak. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A pünkösdiek szolgáltak szeretetebéddel

A pünkösdiek szolgáltak szeretetebéddel

2023. március 11. 13:08 | Adományok

Szombaton a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet vette oltalmazó szárnyai alá a Wojtyla Barátság Központ százharminc gondozottját. Lelkészük, Szerdi Szilárd – aki szokásától eltérően ezúttal nem tudott személyesen megjelenni – a mai ételadományozásuk kapcsán előzetesen elmondta: gyülekezetük egyik célja, hogy szolgáljanak a társadalom elesettjei felé. Jézus is arra hívott fel egyebek mellett, hogy a tanítványok támogassák az elesetteket. Nehézsorsú emberek mindig lesznek körülöttünk, és mi azzal, amink van, szeretnénk segíteni nekik – tette hozzá a lelkipásztor. A nagylelkű egyháztagoknak hála gulyáslevest és dióstésztát szolgáltak fel a szociális létesítmény mindig tettre kész önkéntesei, név szerint: Kövecses Zsuzsanna szakácsnő – az étel készítője, valamint Fehér Tímea, Kispatakiné Szénási Melinda, Tóthné Rontó Gyöngyvér és Megyesi László. A pompás menüt mézes puszedli gazdagította – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet jóvoltából. A vasárnapi hidegcsomagok konzervet és kenyeret tartalmaztak – Hovány Mártonnak, a Hovány Kft. ügyvezetőjének köszönhetően. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Ballószög polgármestere osztott ebédet a Wojtylában

Ballószög polgármestere osztott ebédet a Wojtylában

2023. március 10. 13:08 | Adományok

A település első emberét visszajáró vendégként tiszteli a népkonyha sorsközössége. 2017 óta ugyanis minden évben rendszeresen megtiszteli ételadományával az Egressy utcai szociális-közművelődési intézmény elesettjeit – nem is egy alkalommal. A nagyközség polgármestere hagyományosan saját kezűleg, helyben, a karitatív létesítmény udvari bográcsában készíti el remek főztjét, ám ezúttal kivételesen Ballószögről érkezett a pompás étek: százharminc adag resztelt máj rizzsel, savanyúsággal. Ráadásul kenyér és sütemény is dukált az ebédre várakozóknak. A kiváló menüt mézes puszedli tette teljessé – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlásával. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek