Június 24. hétfő, Iván
Ínyenc falatok Baltás Csaba és családja felajánlásával

Ínyenc falatok Baltás Csaba és családja felajánlásával

2024. június 18. 13:46 | Adományok

Az elesetteket, nélkülözőket, elhagyatottakat is patronáló Rotary Club Kecskemét időről időre támogatásban részesíti a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Látván a népkonyha gondozottjainak különösen nehéz helyzetét, a civil szervezet újabb és újabb karitatív ételosztással pártfogolta a szociális-közművelődési intézmény szegényeit. Ezen jótékonysági alkalmak során gyakorta képviseli a „céget” Baltás Csaba, a Rotary Club Kecskemét 2023-2024. évben soros elnöke, néhány tagtársával egyetemben. Kedvező tapasztalatai okán Baltás Csaba hitvestársával karöltve nemrégiben akként döntött, hogy a testületi támogatáson túlmenően családilag is hozzájárulnak a Wojtyla Ház szegényeinek étkeztetéséhez. Ezen nemes elhatározás bőséges gyümölcseként juthatott kedden napi betevőhöz a sorsközösség mintegy százhúsz tagja, akik őszibarackos csirkemellet és petrezselymes burgonya köretet, valamint kenyeret, továbbá – a Fornetti Kft. jóvoltából – töltött pogácsát fogyaszthattak délidőben. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Válaszunk az erőszakra – Felajánlották Jézus Szent Szívének a törökországi katolikus egyházat

Válaszunk az erőszakra – Felajánlották Jézus Szent Szívének a törökországi katolikus egyházat

2024. június 17. 21:02

Jézus Szent Szíve az élet és az egység forrása az Egyház számára. Jézus Szentséges Szívének felajánlva magunkat hitünk középpontjához akarunk eljutni – nyilatkozta Martin Kmetec izmiri érsek, a Török Püspöki Konferencia elnöke annak kapcsán, hogy június 7-én az izmiri székesegyházban püspökök, papok, szerzetesek és hívek jelenlétében felajánlották Jézus Szívének a török katolikus egyházat.

Részletek
Helvécia polgármestere ismét jótékonykodott

Helvécia polgármestere ismét jótékonykodott

2024. június 17. 20:47 | Adományok

Balogh Károly Helvécia polgármestere volt a Wojtyla Barátság Központ rászorultjainak hétfői támogatója. A nagyközség első embere számos alkalommal pártfogolta már magánemberként a Wojtyla-sorsközösséget. Igazán pazar kulináris élménnyel lehettek ma gazdagabbak a karitatív létesítmény gondozottjai, ugyanis a település elöljárója százhúsz adag rakott kelkáposztával kedveskedett Kecskemét elesettjeinek. A rendkívül ízletes menüt szokás szerint kenyér, valamint – a Fornetti Kft. felajánlásával – töltött pogácsa tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kommunikációs tréning a Wojtylában

Kommunikációs tréning a Wojtylában

2024. június 17. 20:28 | Szegények Akadémiája

„A „gyógyító” nem valaki, akihez elmész, hogy meggyógyítson. A gyógyító az a valaki, aki kihozza belőled a képességedet, hogy meggyógyítod magad”. E mottó adja rövid összefoglalását ama missziós tevékenységnek, melyet a kecskeméti Angyalsziget Léleksegítő és Oktató Központ végez Kecskeméten, Garaczi Margó vezetésével. A hölgy – aki egyébiránt a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségének állandó támogatója – mindennek talaján hétfői előadásában ismét kifejtette örökké aktuális gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szemelvények a 19 éves Wojtyla Ház életéből (11.)

Szemelvények a 19 éves Wojtyla Ház életéből (11.)

2024. június 17. 20:56

Karol Wojtyla – Szent II. János Pál pápa – földi eltávozásának napján, 2005. április 2. estéjén fordult isteni üzenettel a Szentlélek Farkas P. József újságíróhoz, miszerint alapítson népkonyhát Kecskeméten, mely mentsvárául szolgál a hírös város elesettjeinek. Ahol táplálékhoz, ruházathoz, vigasztaló emberi szóhoz, kedves társasághoz egyaránt jutnak azon polgártársaink, akik mellett senki emberfia nem áll, csak – a néhai lengyel egyházfő égi pártfogásával – az Úr Jézus Krisztus. De hogyan is telt az elmúlt 19 esztendő? Lássunk néhány korai epizódot képekben. 2011. június 12-én dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke felszentelte a frissen felújított 140 éves keceli „Fejes-keresztet”. A helyreállítás – sokan mások mellett – a Porta Közhasznú Egyesület, a Történelmi Vitézi Rend, továbbá Pintér József keceli nagyvállalkozó és családja jóvoltából vált gyümölcsöző valósággá. Hazafelé jövet Farkas P. József, a Porta Közhasznú Egyesület főszervezője és a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója fagyival kedveskedett a civil szervezet, valamint a népkonyha résztvevő képviselőinek Soltvadkerten, a Szent Korona Cukrászdában. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Konfár Zoltán ebédeltetett a Wojtylában

Konfár Zoltán ebédeltetett a Wojtylában

2024. június 15. 13:36 | Adományok

Az Izsáki úti FormaZona Sportközpont Kecskemét egyik legnagyobb és legmodernebb felszereltségű tornaterme – a Petőfi Sándor utcaival egyetemben. Szolgáltatásaikat sokrétűség jellemzi, ugyanis a család minden tagja számára kínálnak megfelelő edzési lehetőséget. A sportcentrumok tulajdonosa Konfár Zoltán, aki nem csak létesítményeit vezeti, nehézsorsú embertársaira is önzetlen szívvel gondol. Ennek egyik – immáron sokadik – megnyilvánulását jelentette a Wojtyla Barátság Központ szombati ételosztása, melynek alkalmával a nemes lelkű vállalkozó biztosította adományával a népkonyha százhúsz gondozottjának ebédjét, mégpedig bivalygulyást – Dudás Tamás mesterszakács keze munkája által. A vasárnapi hidegcsomagok Kiss Antal, a Polarkiss Kft. ügyvezető-tulajdonosa felajánlásával juthattak el a nélkülözőkhöz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fazekas Mihály látta vendégül az ínségeseket

Fazekas Mihály látta vendégül az ínségeseket

2024. június 14. 12:57 | Adományok

A gyógyászati készülékek javításában élenjáró kecskeméti Medi-Print Medical Kft. ügyvezetője, Fazekas Mihály vállalt patrónusi szerepet a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége javára – jelentette be Kolláth Andrea, a népkonyha igazgatóhelyettese péntek délben a népkonyha étkezdéjében. A gondozottak azt is megtudhatták, hogy a vállalkozás nagylelkű tulajdonosa 2016 januárjában csatlakozott a szociális intézmény mára több százasra növekedett támogatói táborába. Felajánlásait mindig jó szívvel adja, mert lélekben átérzi a szükséget szenvedő emberek nehéz anyagi-szociális helyzetét – tolmácsolta Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervező munkatársa Fazekas Mihály üzenetét, mely ekként zárult: jó étvágyat kívánok mindenkinek. Ami pedig a napi menüt illeti, a népkonyha munkatársai, önkéntesei százhúsz adag kijevi csirkemellet és mellé burgonyapürét osztottak ki a szegényeknek. A remek menüt savanyúság, kenyér és sajtos kifli egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek