Június 24. hétfő, Iván
Szedd magad akció Borbáson

Szedd magad akció Borbáson

2024. június 20. 10:28

Június 23-án, vasárnap 9 órától kezdődik a Kecskeméti Barack Ünnepe Borbáson a Bács-Zöldért Zrt. telephelyén a Bács-Zöldért és a Kecskeméti Városvédő és Városszépítő Egyesület szervezésében.

Részletek
Fenntartható közlekedés hidrogénhajtással Kecskeméten

Fenntartható közlekedés hidrogénhajtással Kecskeméten

2024. június 20. 10:19

Márciusban Kecskeméten tesztelték a Solaris Urbino 12 hydrogen típusú hidrogén üzemanyagcellás demobuszt. Ebben a járműben hidrogén az üzemanyag, amelyet üzemanyagcella alakít át elektromos árammá, és a hajtást elektromotorok biztosítják. A melléktermék, ami a kipufogón távozik, tiszta vízpára. Az autóbusz üzemanyagellátását a Messer Hungarogáz Kft. biztosította egy mobil hidrogéntöltő-egységgel a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. országos kísérleti hidrogénbusz projektjének keretében.

Részletek
Király Szabolcs újból segített

Király Szabolcs újból segített

2024. június 19. 13:56 | Adományok

A közismert kecskeméti, országos elismertségnek örvendő ingatlanszakértő, nem mellesleg Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója keresztfia – több száz magánszemélyhez hasonlóan – hosszú évek óta gyarapítja a szociális-kulturális intézmény támogatóinak népes táborát. Király Szabolcs ezúttal százhúsz sárgaborsó-gulyással és dióstésztával lepte meg a népkonyha szegényeit, akik örömmel, kitörő lelkesedéssel fogadták az ételadományt. A rendkívül ízletes menüt kenyér és – egy hazánkban élő svájci házaspár, Ursula Schmidig és Fredi Schmidig jóvoltából – házi készítésű gyümölcskenyér egészítette ki. (Fotók: Tódor Norbert, Facol Lajos)

Részletek
Pásztorélet Bugacon

Pásztorélet Bugacon

2024. június 19. 13:41 | Szegények Akadémiája

A bugaci pusztavilágban testet öltő természeti és néprajzi örökségünkre hívta fel a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak figyelmét a szociális-közművelődési intézmény elesettjeinek tartott szerdai előadásában Tóth Endre, a Kiskunsági Nemzeti Park ökoturisztikai referense. A Wojtyla Akadémia programsorozat keretében megtartott kulturális esemény résztvevőit Jánosi István tanácsnok is köszöntötte. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A százéves bajai Szent Szív-templom búcsúját ünnepelték

A százéves bajai Szent Szív-templom búcsúját ünnepelték

2024. június 19. 10:08

Június 7. és 16. között tartották a baja-kiscsávolyi Szent Szív-templom centenáriumi ünnepségsorozatát. Június 9-én Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára celebrált búcsúi szentmisét, amelynek elején megáldotta Várady Lipót Árpád kalocsa-bácsi érsek mellszobrát. Június 16-án Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatta be a centenáriumi hálaadó szentmisét.

Részletek
Magyar nyelvű szentmisét mutattak be Madridban

Magyar nyelvű szentmisét mutattak be Madridban

2024. június 19. 09:47

Hosszú évek óta először vehettek részt magyar nyelvű szentmisén a Spanyolországban élő magyarok. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által szervezett szentmisét Tóth Tamás, az MKPK titkára mutatta be június 16-án a madridi Páduai Szent Antal-templomban, melynek különlegessége, hogy Szent István király és Szent Imre herceg is kiemelt helyet kapott a templombelsőt díszítő freskósorozaton.

Részletek
A bátai Szent Vér kegyhelyen jártak a ferences világiak

A bátai Szent Vér kegyhelyen jártak a ferences világiak

2024. június 19. 09:39

„Tudjátok, hogy nem veszendő ezüstön vagy aranyon szabadultatok ki az atyáitoktól rátok hagyományozott értéktelen életmódból, hanem Krisztusnak, a hibátlan és egészen tiszta báránynak drága vére árán.” (1Pét 1, 18-20). E bibliai szakasz indította minap zarándokútra a Ferences Világi Rend Bács-Kiskun vármegyei tagjait – köztük jó néhány kecskeméti testvért – a Bátai Szent Vér kegyhelyhez. A szakrális kirándulás lelkiségében a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége is osztozik.

Részletek