Július 31. szombat, Oszkár | EUR: 357; USD: 300; CHF: 331
Farkas Ágó gyámolította a rászorultakat

Farkas Ágó gyámolította a rászorultakat

2021. július 20. 18:13 | Adományok

Az AS Ágó's Secret – Farkas Ágó Power Plate és Életmód Stúdió trénerének, egyben tulajdonosának jóvoltából étkezhettek kedden a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Ágó adományaival minden hónapban rendszeresen, több alkalommal támogatja a szociális létesítmény ellátottjait. Így történt július 20-án is, amikor megint csak Farkas P. József alapító-igazgató leánya finanszírozta az ételosztás költségeit. Ami pedig a menüt illeti, ezúttal tarhonyáshúst, kenyeret és süteményt tálaltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Héjja János támogatta a szegényeket

Héjja János támogatta a szegényeket

2021. július 19. 22:29 | Adományok

Amikor több mint harminc évvel ezelőtt megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, ámde mostanra többmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője immáron hat vidéki éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. Az ő nemes hozzájárulásával elkészült ételt – lasagnét – maga osztotta ki a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. A menühöz félegyházi kenyér, sütemény is dukált. (Fotók: Gáspár Márton)

Részletek
Csorba Csaba ajánlott fel szeretetebédet a Wojtyla Ház rászorultjainak

Csorba Csaba ajánlott fel szeretetebédet a Wojtyla Ház rászorultjainak

2021. július 17. 17:06 | Adományok

Vajon akad-e akár egyetlen polgár is Lajosmizsén, aki számára ne csengene ismerősen Csorba Csaba neve? Aligha, hisz köztudott róla: a húsüzlet-tulajdonos nem csupán hentes szakmáját űzi mesterfokon, emberségből úgyszintén jelesre vizsgázik a mindennapokban. Vásárlóközönségét gondosan számon tartja; egyen egyenként tudja róluk, ki kinek a fia-borja. Úgy tekint rájuk, mintha egyetlen csillagként ragyognának az égen. Kívülről betéve ismeri személyüket, életük pályáját, családjuk tagjait, no meg az udvaron játszadozó kiskutyát. Minden nemes ügy mellé odaáll, konstruktív partnerséget vállalva a közjó érdekében. Ő tehát Csorba Csaba. Szombaton éppen a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségéről gondoskodott százhúsz adag sertéspörkölt, tészta köret, kenyér és sütemény felajánlásával. A kiváló menü a legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin önkéntes szakácsok jóvoltából készült el. A vasárnapi hidegcsomag ezúttal dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kft. ügyvezető igazgatója támogatásával jutott el a rászorulókhoz. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Gould-amandina, a természet egyik csodája

Gould-amandina, a természet egyik csodája

2021. július 16. 17:25

Tóth Krisztián, a Kecskeméti Fürdőhöz tartozó Aqua Étterem üzemeltetője különleges madarak látványával örvendezteti meg az étkezni vágyó betérőket. A fürdőkomplexumból, illetve az utcáról egyaránt érkező vendégek akár fotózkodhatnak is a tollas kis jószágok társaságában. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Dunántúli erdészek a Wojtyla Házban

Dunántúli erdészek a Wojtyla Házban

2021. július 16. 15:12

Kutas Lajos, a Szentgotthárdi Erdészeti Igazgatóság első embere és Rommer József nyugalmazott erdész volt Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója vendége. A kötetlen hangulatú péntek délutáni eszmecserén a dunántúliak megismerkedtek a kecskeméti népkonyha és kulturális intézmény mindennapjaival. Farkas P. József egyúttal a jótékonysági szervezet elmúlt, immáron több mint 15 éves történetébe is beavatta a két messziről jött „vándort”. (Fotók: Gáspár Márton)

Részletek
Veszelka Mihály újból segített

Veszelka Mihály újból segített

2021. július 16. 13:22 | Adományok

Pénteken ismét Veszelka Mihály polgármester „nyújtotta át” a Városföldi Önkormányzat adományebédjét a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Sajnos csupán lélekben, mert a település első embere egyéb elfoglaltságai miatt nem jelenhetett meg a népkonyha étkezdéjében. Sokadszor jótékonykodott Veszelka úr a képviselőtestülettel egyetértésben. Évről évre hűségesen ragaszkodik ígéretéhez: rendszeresen támogatja a népkonyhán menedéket találó elesett embereket. A kellemes időjárás ellenére is sokan jöttek el az intézmény ebédlőjébe, mert az éhség nagy úr; ha esik, ha fúj, amikor nincs mit enni otthon, bizony útra kél a rászoruló. Közel százhúsz nehézsorsú embertársunk vett részt ma a Wojtyla Ház szociális étkeztetésében. Ezúttal gyümölcsszósz, csirkemellszelet, kenyér és sütemény várta az elesetteket. (Fotók: Gáspár Márton)

Részletek
„Névtelen” jótevő ebédeltetett

„Névtelen” jótevő ebédeltetett

2021. július 15. 12:22 | Adományok

Jézus ezt mondja: „Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked.” Máté evangéliumának eme igeverseire alapozva fogalmazta meg adakozása mibenlétét egy önmagát megnevezni nem kívánó úr. Az anonim patrónus mindennek megfelelően csütörtökön kelkáposztafőzeléket „rendelt” Olgától, a konyhafőnöktől a Wojtyla Barátság Központ által gondozott százhúsz rászorulónak. A menüt magam egészítette ki ízes fasírozottal. Kilétét olyannyira titokban tartotta, hogy emiatt az ebédosztáson sem óhajtott jelen lenni, csupán üzenetet hagyott a népkonyha elesettjeinek: mindenkinek kitűnő egészséget, az étel elfogyasztásához pedig nagyon jó étvágyat kívánt. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Gáspár Márton)

Részletek
Megújult az izsáki belső-matyópusztai Krisztus-kereszt

Megújult az izsáki belső-matyópusztai Krisztus-kereszt

2021. július 15. 12:11 | Adományok

Utoljára 2002-ben esett át komolyabb felújításon az izsáki régi általános iskola előtt álló szakrális emlék. Akkoriban kecskeméti piaristák vették gondozásba a műtárgyat, Szabó István tanár úr, piarista atya vezetésével. Az idő vasfoga azonban jócskán kikezdte azóta a keresztet, így újabb rendbehozatal vált szükségessé. A munkálatokból jelentősen kivette részét néhány izsáki vállalkozó, akik fontosnak találták, hogy a pusztaság zegzugában, a matyópusztai és az Uzovics-telepi útnál is hirdettessék Megváltónk, Üdvözítőnk Krisztus király dicsősége. A rekonstrukciót Nagy László bádogosmester, Frankó János, az Off Road-Bázis Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója, valamint a Kiskunsági Nemzeti Park vezetősége támogatta, sok más nagylelkű adományozóval egyetemben. (Fotó: Frankó János)

Részletek
Royalsekt-üdítők Ungor Erik felajánlásával

Royalsekt-üdítők Ungor Erik felajánlásával

2021. július 15. 11:27 | Adományok

Ungor Erik, az izsáki Royalsekt Zrt. pezsgőpincészet tulajdonosa jóvoltából egy raklapnyi (vagyis több száz palack), szőlő ízesítésű szénsavas üditőitallal gyarapodott csütörtökön a Wojtyla Barátság Központ „éléskamrája”. A hűsítőket ebédosztáskor és ismeretterjesztő előadások közben, illetve kirándulások alkalmával fogyaszthatják el a Wojtyla Ház sorsközösségének tagjai. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédfelajánlás Németh Lászlótól, az Elektro Center tulajdonosától

Ebédfelajánlás Németh Lászlótól, az Elektro Center tulajdonosától

2021. július 14. 14:43 | Adományok

Kellemes napfényes időjárás köszöntötte szerdán azt a közel százhúsz rászorultat, akik szociális helyzetükből adódóan „ebéd ügyben” kénytelenek voltak a Wojtyla Barátság Központ segítségét kérni. A népkonyha munkatársai természetesen nem ijedtek meg a „kihívástól”, hiszen tizenhat esztendő alatt bőven volt idejük megszokni, hogy folyamatosan hátrányos helyzetű emberek rendelkezésére kell állniuk, akik önerejükből nem tudják megoldani saját élelmezésüket. Ma a K.E.K. Kft, ismertebb nevén az ELEKTRO CENTER villamossági szaküzlet tulajdonosa, Németh László segített a népjóléti intézmény elesettjein. Az ételt – kacsalevest és mákostésztát – a karitatív szervezet szorgos munkatársai tálalták fel és osztották ki. A menühöz kenyér, sütemény és sárgadinnye is társult. Utóbbi Roszik Tamás dunavecsei dinnyésgazda adományaként kerülhetett a szegények böjtös asztalára. (Fotók: Gáspár Márton)

Részletek