November 28. kedd, Stefánia
Turul Koppány eredmények

Turul Koppány eredmények

2023. szeptember 20. 14:26 | Aktivisták

Szeptember 10-én a kiskunfélegyházi parkerdőben rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület, a jubileumi 50. Tűzmadár íjászversenyét, amely egyben a 2023-as versenysorozat döntő versenye is volt.

Részletek
Ágó újból jótékonykodott

Ágó újból jótékonykodott

2023. szeptember 20. 13:39 | Adományok

Alig telt el egy kis idő legutóbbi felajánlása óta, újból az AS Ágó's Secret – Farkas Ágó Power Plate és Életmód Stúdió trénerének, egyben tulajdonosának jóvoltából étkezhettek a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Ágó, akinek édesapja Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója, adományaival havonta több alkalommal támogatja a szociális létesítmény ellátottjait. Így történt szeptember 20-án, szerdán is, amikor újfent Ágó finanszírozta az ételosztás költségeit. Ami pedig a napi menüt illeti, ezúttal rendkívül ízletes paradicsomos húsgombócot és főtt burgonya köretet tálaltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, önkéntesei. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Répa és sárgaborsó adomány Gyuris Dávidtól

Répa és sárgaborsó adomány Gyuris Dávidtól

2023. szeptember 20. 13:27 | Adományok

Az MSZP kecskeméti városi szervezetének alelnöke számos alkalommal kedveskedik a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek különféle adományokkal: zöldségfélékkel, gyümölcsökkel. Szerdán két láda répával és öt kilogramm sárgaborsóval kopogtatott a népkonyha bejárati ajtaján. Az ajándékok későbbi étkeztetések alkalmával jutnak el a rászorultakhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Jót jó szívvel – Kovács Zsolt ételadománya

Jót jó szívvel – Kovács Zsolt ételadománya

2023. szeptember 19. 13:57 | Adományok

A kecskeméti Aranyhomok Gyorsétterem és Kávézó tulajdonosa évek óta segíti a Wojtyla Barátság Központ szociális étkeztetési programját. Tisztában van a wojtylások között széles körben elterjedt nézettel, miszerint a babgulyás igencsak finom, laktató étel. Kovács Zsolt - ő támogatta ma a népkonyhát - egy egész bográcsnyi babgulyást főzetett étterme konyháján, mellyel pontban fél 12-kor lépték át a Wojtyla Ház ajtajának küszöbét. Nagy keletje volt Kovács Zsolt ebédjének. Máskor is ilyet kérünk, ha lehet – jelezték a gondozottak elégedettségüket Farkas Pálnak, a karitatív létesítmény főszervezőjének, aki rögvest továbbította is az üzenetet. A remek menüt hagyományosan kenyér, sütemény, továbbá – Berényi Tibor katonatelepi őstermelő és Facol Lajos, a Wojtyla aranykezű ezermestere jóvoltából – szőlő tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Lélek Hangjai – Beszélgetés az élet dolgairól a Biblia tükrében

A Lélek Hangjai – Beszélgetés az élet dolgairól a Biblia tükrében

2023. szeptember 19. 13:37 | Szegények Akadémiája

A Mai IGE című három havonta megjelenő ingyenes kiadványt százezrek olvassák rendszeresen – nem csak kis hazánkban, de a világ számos pontján, helyi nyelvre fordítva. A kis füzetecske napi felosztásban néhány soros bátorító üzeneteket tartalmaz bibliai igeversek talaján, Bob Gass ír származású brit keresztény igehirdető-író tollából. A kiskőrösi illetőségű Keresztyén Média UCB Hungary Alapítványtól térítésmentesen megrendelhető kiadványból, illetve társlapjaiból keddenként Tódor Norbert, a Wojtyla Barátság Központ munkatársa olvas fel szemelvényeket egy-egy tárgykör kapcsán, majd a népkonyha érdeklődő gondozottjai társaságában személyes gondolatokat fűz az elhangzottakhoz, szabad teret engedve a kötetlen véleménynyilvánításnak. Szeptember 19-én igencsak sokakat foglakoztató téma került terítékre a Mai Forrás Magazinból: „Nekem Jézus kell!” – Hogyan változik át egy bandavezér lelkipásztorrá? – Bányik Roland története. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Ahol az „arc visszatükrözi a mennyország fényét” – Százéves a Bencés Diákszövetség

Ahol az „arc visszatükrözi a mennyország fényét” – Százéves a Bencés Diákszövetség

2023. szeptember 19. 09:57

Centenáriumot ünnepeltek a Pannonhalmi Főapátságban, 1923. június 24-én alakult meg ugyanis hivatalosan a Bencés Diákszövetség, Pannonhalma és Budapest központtal, amikor Bárdos Remig akkori pannonhalmi főapát aláírta az alapszabályt. A száz évvel ezelőtti esemény alkalmából szeptember 9-én tartottak megemlékezést.

Részletek
Átadták a Széchenyi István Közösségi Házat

Átadták a Széchenyi István Közösségi Házat

2023. szeptember 19. 09:27

Bár maga az esemény a Széchenyi sétány 6. szám előtt, a Szarvas tér szomszédságában zajlott, egész Széchenyiváros ünnepelt, amikor hétfő délután, színes ünnepség keretében átadták a Széchenyi István Közösségi Házat. Mert ez az intézmény nem csak a téren és közvetlen környékén élőket szolgálja, hanem az egész városrész lakosait. (Fotók: Banczik Róbert - hiros.hu)

Részletek
Sárgaborsófőzelék és sertéspörkölt a piarista atyák felajánlásával

Sárgaborsófőzelék és sertéspörkölt a piarista atyák felajánlásával

2023. szeptember 16. 13:48 | Adományok

Nagy Attila, a Kecskeméti Piarista Rendház házfőnöke több alkalommal tette már tiszteletét a Wojyla Barátság Központban. Krisztus hűséges követőjeként, aki hitéből fakadóan minden tehetségével az Úr dicsőségére és embertársai javára végzi szolgálatát, természetszerűleg kötődik a testben-lélekben megszegényedettekhez, akik számára akár egy falatka kenyér, egyetlen megértő szó is felbecsülhetetlen kincsnek számít. A Wojtyla Házban számosan akadnak olyanok, akik éheznek, szomjúhoznak, nem csak fizikai, lelki értelemben egyaránt. Az ő megsegítésükre vállalt ismét anyagi áldozatot a Piarista Rendház szerzetesi közössége, akik jóvoltából sárgaborsófőzeléket és sertéspörköltet fogyaszthattak a karitatív szervezet gondozottjai – összesen mintegy százhúszan. A vasárnapi hidegcsomagok anonim felajánlónak köszönhetően jutottak el a rászorultakhoz. A felszolgálásban önkéntesek nyújtottak szívből jövő, hathatós segítséget. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Ízletes ebéd a nagytemplomi hívektől

Ízletes ebéd a nagytemplomi hívektől

2023. szeptember 18. 13:26 | Adományok

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége újfent elérkezettnek látta az időt, hogy városunk szegényei javára szolgáljon. Ennek gyakorlati megvalósításaként ismét a nagytemplomi hívek vendégei lehettek egy ízletes ebédre a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai, szám szerint közel százhúszan. A gondozottakat Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervező munkatársa köszöntötte az egyéb halaszthatatlan teendői miatt ezúttal távolmaradt dr. Finta József plébános nevében. A felajánlók Marco Polo-szelettel, burgonyapürével, kenyérrel, süteménnyel örvendeztették meg a népkonyha nélkülözőit. Mindemellett Berényi Tibor katonatelepi őstermelő és Facol Lajos, a karitatív létesítmény aranykezű ezermestere jóvoltából szőlőt fogyaszthattak a nélkülözők. (Fotók: Mátyus István)

Részletek