Június 24. hétfő, Iván
Kövesi Krisztián és Bémer Zsolt szeretetebédje

Kövesi Krisztián és Bémer Zsolt szeretetebédje

2024. május 4. 13:18 | Adományok

Kövesi Krisztián és egyik közeli jó barátja még 2021 januárjában úgy döntöttek, szabadidejükben jótékonyságra adják fejüket. E nemes elhatározás eredménye immáron több mint három éve elválaszthatatlan része a Wojtyla Barátság Központ mindennapi valóságának. Ahová Kolláth Andrea, a szociális-közművelődési intézmény igazgatóhelyettesének közbenjárása és szervezése által jutottak el hajdanán. Szombat délelőtt Kövesi Krisztián, valamint – ezúttal – Bémer Zsolt azért érkezett a népkonyha épületébe, hogy saját kezűleg készítsék el kiváló főztjüket: százhúsz adag gulyáslevest, amely mellé – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet jóvoltából – mézes puszedli úgyszintén járt. A kiosztásban ezúttal is önkéntesek segédkeztek. A vasárnapi hidegcsomagok (kenyérrel, konzervvel) úgyszintén eljutottak a szegényekhez – Borsos István izsáki kőfaragó mesternek köszönhetően. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Jótékonysági ebédosztással ünnepelte születésnapját Jánosi István

Jótékonysági ebédosztással ünnepelte születésnapját Jánosi István

2024. május 3. 13:08 | Adományok

A kecskeméti 9. egyéni választókerület megválasztott önkormányzati képviselője 54 évvel ezelőtt, 1970. május 3-án látta meg a napvilágot. Ez alkalomból szeretetebéd felajánlásával kedveskedett a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. Amint a rászorultakhoz szólva elmondta, születésének pillanata éppen vasárnapra, vagyis anyák napjára esett. Élmény ide jönni, mert itt családtagként köszöntenek. Ahol pedig jól érzi magát az ember, ott ünnepli a születésnapját – fogalmazott az ebédlőben Jánosi István, akit Farkas P. József, a szociális-közművelődési intézmény alapító-igazgatója úgyszintén köszöntött. Ezt követően Jánosi István személyesen osztotta ki ételadományát: 120 adag lecsós rizses húst, kenyérrel, süteménnyel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Együtt Aquinói Szent Tamásnál – Domonkos szerzetesek jubileumi zarándoklata Toulouse-ba

Együtt Aquinói Szent Tamásnál – Domonkos szerzetesek jubileumi zarándoklata Toulouse-ba

2024. május 2. 13:54

Aquinói Szent Tamás hármas jubileumát – szentté avatásának 700., halálának 750., születésének 800. évfordulóját – különleges és méltó módon ünnepelték meg a domonkos rend magyar tartományi vikariátusában élő szerzetesek: a rend néhány tagja a franciaországi Toulouse-ba zarándokolt. Az útjukról szóló, a domonkosok.hu-n megjelent beszámolót szerkesztett formában közöljük.

Részletek
800 év emlékei egy világjáró apát életén keresztül – Uros apát és műve című kiállítás Pannonhalmán

800 év emlékei egy világjáró apát életén keresztül – Uros apát és műve című kiállítás Pannonhalmán

2024. május 2. 13:52

Kivételes kincseket mutat be a Pannonhalmi Főapátság az április 27-én megnyílt időszaki kiállításán. Az Uros apát és műve című tárlat a bazilika újjáépítésének és felszentelésének 800. évében a szerzetestemplom építtetőjének kivételes életútját mutatja be. Uros apát három pápával személyesen is találkozott, legalább hatszor járt Rómában, és elkísérte II. Andrást a keresztesháborúba.

Részletek
Örökbe fogadta az elárvult kutyát

Örökbe fogadta az elárvult kutyát

2024. május 2. 13:07

Facol Lajos, a Wojtyla Barátság Központ aranykezű ezermestere minap befogadott egy árvasorsa jutott rendőrkutyust. A szerencsétlen jószágot elaltatták volna, ha Lajos nem veszi pártfogásába. Az újdonsült gazdi csütörtök délelőtt mutatta be új kedvencét a szociális-közművelődési intézmény sorsközösségének, munkatársainak, jelenlévő önkénteseinek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Házias ebéd a nagytemplomi hívektől

Házias ebéd a nagytemplomi hívektől

2024. május 2. 13:10 | Adományok

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége újfent elérkezettnek látta az időt, hogy városunk szegényei javára szolgáljon. Ennek gyakorlati megvalósításaként ismét a nagytemplomi hívek vendégei lehettek egy ízletes ebédre a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai, szám szerint közel százhúszan. A gondozottakat Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervező munkatársa köszöntötte az egyéb halaszthatatlan teendői miatt ezúttal távolmaradt dr. Finta József plébános nevében. A felajánlók csirkepörkölttel és tészta körettel, valamint savanyúsággal, kenyérrel örvendeztették meg a népkonyha nélkülözőit. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szemelvények a 19 éves Wojtyla Ház életéből (5.)

Szemelvények a 19 éves Wojtyla Ház életéből (5.)

2024. május 2. 12:37

Karol Wojtyla – Szent II. János Pál pápa – földi eltávozásának napján, 2005. április 2. estéjén fordult isteni üzenettel a Szentlélek Farkas P. József újságíróhoz, miszerint alapítson népkonyhát Kecskeméten, mely mentsvárául szolgál a hírös város elesettjeinek. Ahol táplálékhoz, ruházathoz, vigasztaló emberi szóhoz, kedves társasághoz egyaránt jutnak azon polgártársaink, akik mellett senki emberfia nem áll, csak – a néhai lengyel egyházfő égi pártfogásával – az Úr Jézus Krisztus. De hogyan is telt az elmúlt 19 esztendő? Lássunk néhány korai epizódot képekben. Dr. Pintér Gábor Belorusszia, majd később Honduras pápai követe több alkalommal tiszteletét tette a Wojtyla Házban. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Vegán paella a Wojtyla népkonyha „étlapján”

Vegán paella a Wojtyla népkonyha „étlapján”

2024. április 30. 13:36 | Adományok

Kedves ismerősként, igaz barátként köszöntötték Molnár Zoltán mesterszakácsot a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai kedd délelőtt az Egressy utcai népkonyha udvarán, ahol százhúsz adag paella – egy spanyol ételkülönlegesség – rotyogott (húsmentesen) a kiváló gasztronómiai szakember jóvoltából, a nemes lelkű önkéntes családjának erkölcsi és anyagi hozzájárulásával. Az egészséges, mégis laktató, kiváló ízvilággal jellemezhető menüt hagyományosan kenyér, valamint – a Fornetti Kft-nek köszönhetően – pogácsa egészítette ki. A május 1-jei hidegcsomagok kiosztását Göbölyös Károly és családja, valamint a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet adománya tette lehetővé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek