Április 18. csütörtök, Andrea, Ilma
Házszentelést tartottak a Wojtyla Házban

Házszentelést tartottak a Wojtyla Házban

2024. január 5. 12:34

Vízkereszt római katolikus hagyományainak megfelelően idén is papi áldásban részesültek a Wojtyla Barátság Központ helyiségei. Az ünnepségre pénteken ebédosztás előtt került sor a népkonyha étkezdéjében. A szertartást dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa végezte el. A magasztos eseményen Lévai Jánosné tanácsnok asszony mondott ünnepi beszédet. A rendezvény fényét Szabó Sándor tárogatóművész virtuóz előadása emelte. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Házias ebéd a nagytemplomi hívektől

Házias ebéd a nagytemplomi hívektől

2024. január 5. 13:09 | Adományok

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége újfent elérkezettnek látta az időt, hogy városunk szegényei javára szolgáljon. Ennek gyakorlati megvalósításaként ismét a nagytemplomi hívek vendégei lehettek egy ízletes ebédre a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai, szám szerint mintegy százhúszan. A gondozottakat dr. Finta József plébános köszöntötte. József atya végül tarhonyalevessel és túróstésztával, valamint kenyérrel, szaloncukorral örvendeztette meg a népkonyha elesettjeit. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Somosék támogatták a csütörtöki ebédosztást

Somosék támogatták a csütörtöki ebédosztást

2024. január 4. 12:48 | Adományok

Somosné dr. Nagy Adrienn, a laskagomba-termesztéssel és kereskedelemmel foglalkozó kecskeméti Pilze-Nagy Kft. ügyvezetője, valamint kedves férje, Somos László hosszú évek óta meglepetésekkel szolgál a Wojtyla-népkonyha gondozottjai számára olyképpen, hogy időről időre nem kevesebb, mint tíz láda laskagombát adományoznak a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek ellátására. Csütörtökön a teljes étkeztetés költségét is magukra vállalták, hogy bőséges mennyiségű, igazán kiváló minőségű, gazdag ízvilággal jellemezhető étel – mégpedig kecskegulyás – kerülhessen a wojtylások böjtös asztalára. Az előkészítésben és tálalásban lelkes önkéntesek segédkeztek. A kiváló menüt Félegyházi kenyér, bejgli és szaloncukor tette teljessé. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Veszelka Mihály újból segített

Veszelka Mihály újból segített

2024. január 3. 13:28 | Adományok

Szerdán ismét Veszelka Mihály polgármester „nyújtotta át” a Városföldi Önkormányzat adományebédjét a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. Sajnos csupán lélekben, mert a település első embere egyéb elfoglaltságai miatt nem jelenhetett meg a népkonyha étkezdéjében. Sokadszor jótékonykodott Veszelka úr a képviselőtestülettel egyetértésben. Évről évre hűségesen ragaszkodik ígéretéhez: rendszeresen támogatja a népkonyhán menedéket találó elesett embereket. A kedvező időjárás ellenére ma is sokan jöttek el az intézmény ebédlőjébe, mert az éhség nagy úr; ha esik, ha fúj, amikor nincs mit enni otthon, bizony útra kél a rászoruló. Százhúsz nehézsorsú ember vett részt a Wojtyla Ház szociális közétkeztetési programjában a létesítmény Egressy utca 5/b. alatti ebédlőjében. Ezúttal rántott szeletet és rizibizi köretet tálaltak, majd szolgáltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, önkéntesek segédletével. A menüt kenyér, valamint a P&P Pékáru Kft. bejgli adománya tette teljessé. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Farkas P. József a Csodabogár Nappali Intézményben

Farkas P. József a Csodabogár Nappali Intézményben

2024. január 3. 10:16

A Wojtyla Barátság Központ gondozottjai közül többen is mutatják viselkedésükben – vélhetően – az autizmus jeleit. Ennek okán az ismeretszerzés szándéka vitte Farkas P. Józsefet, az Egressy utcai szociális-közművelődési intézmény alapító-igazgatóját november 24-én a homokbányai Csodabogár Nappali Intézménybe. (Fotó: internet)

Részletek
Borbély István támogatta a január 2-ai ebédeltetést

Borbély István támogatta a január 2-ai ebédeltetést

2024. január 2. 13:01 | Adományok

Borbély „Totya” Istvánt Dunavecse egyik legkiemelkedőbb mezőgazdasági vállalkozójaként tartják számon a település és térsége lakói. Amellett, hogy jó néhány környékbeli lakosnak nyújtanak biztos megélhetést cégei, azok tulajdonosa hátrányos helyzetű embertársai sorsát úgyszintén egyengeti. Példának okáért időről időre bőkezű adományaival pártfogolja a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ mintegy százhúsz rászorultat számláló sorsközösségét. Ennek megfelelően kedden Borbély úr rakott burgonyával lepte meg a népkonyha gondozottjait. A nagyszerű menüt kenyér és bejgli egészítette ki. Az ételosztás önkéntesek önzetlen közreműködésével valósulhatott meg. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A Szenteste Alapítvány támogatta az újévi ebédosztást

A Szenteste Alapítvány támogatta az újévi ebédosztást

2024. január 1. 14:42 | Adományok

A Szenteste Alapítvány ebédjével ért véget a nagyszabású, minden rászoruló számára korlátlanul elérhető, nyitott karácsonyi jótékonysági ételosztási program a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. A kilencedik, egyben utolsó napon is több száz nehézsorsú embertársunk vendégeskedett az Egressy utcai népkonyha épületében. Délidőben - hagyományos vendégként – dr. Zombor Gábor, Kecskemét megyei jogú város egykori polgármestere köszöntötte a melegételre várakozókat, eredményes, békés, boldog új esztendőt kívánva a jelenlévő nélkülözőknek. Biblikus gondolatokkal Hajduch-Szmola Patrik, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség parókus lelkésze szolgált. A karitatív esemény keretében kétszáz adag lencsegulyás főtt a szociális-közművelődési intézmény udvari bográcsában a Wojtyla hűséges önkéntese, Mezei Attila kiváló mesterszakács jóvoltából. A házias menüt Félegyházi kenyér, a tiszakécskei Fejedelmi Pékség bejgli csomagja, valamint a P&P Pékáru Kft. bejgli adománya egészítette ki. Az ebédosztás megvalósulásához Simon Bence, az Építő Simon Kft. ügyvezetője is jelentős mértékben hozzájárult. A felszolgálásban két lelkes önkéntes, Kelené Farkas Rozália és Facol Lajos segédkezett. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A pünkösdiek és a KFC szeretetebédjét ízlelték Szilveszterkor Kecskemét elesettjei

A pünkösdiek és a KFC szeretetebédjét ízlelték Szilveszterkor Kecskemét elesettjei

2023. december 31. 13:24 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ és a Szenteste Alapítvány nagyszabású karácsonyi ételosztásának nyolcadik napján a népkonyha egyik állandó támogatója, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet oltalmazta ebédadományával a szociális-közművelődési intézmény étkezdéjében melegételre várakozó nélkülözőket. Ez alkalomból Szerdi Szilárd, a vallási közösség vezető lelkésze keresztény énekek dallamaival és gitárjátékkal örvendeztette meg a jelenlévőket. Mindemellett a KFC (Kentucky Fried Chicken) gyorsétteremlánc kelet-magyarországi operációs vezetőjével és kecskeméti csapatával karöltve kétszáz adag KFC Smart dobozos csirke finomság, valamint sült burgonya (chips) került a szegények böjtös asztalára. Az észak-amerikai ízvilágot felvillantó fenséges menüt kenyér, szaloncukor és – a P&P Pékáru Kft. jóvoltából – bejgli tette teljessé. A felszolgálásban ezúttal is lelkes önkéntesek nyújtottak hathatós segítséget. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A Vacsi Kft. ajándéka: 100 liter tehéntej

A Vacsi Kft. ajándéka: 100 liter tehéntej

2023. december 30. 13:44 | Adományok

Összességében mintegy 100 liter tehéntejet rejtett fél literes palackokban a Wojtyla Barátság Központ elektromos gépkocsija, amikor péntek délután a népkonyha épülete elé érkezett a Vacsi Kft. ügyvezetőinek adományával Farkasné Pásztor Jolán, a szociális-közművelődési intézmény társalapítója. A nagymennyiségű tehéntej a szombati nyílt ebédosztás alkalmával jutott el a rászorultakhoz. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek