Július 18. csütörtök, Frigyes
Simon Bence szeretetvendégsége

Simon Bence szeretetvendégsége

2024. március 25. 13:19 | Adományok

A fiatal okleveles építőmérnök néhai édesapja vállalkozásában tevékenykedik. Az Építő Simon Kft. lakóingatlanok generál kivitelezésével, lapostetők szigetelésével, épületek külső- és belső felújításával, lakások átalakításával, kültéri burkolatok készítésével foglalkozik. Bence feladatai ezeknek megfelelően elsősorban az értékesítés, építésvezetés, marketing és informatika területét érintik. Napi munkáján felül azonban – hívő református lévén – a társadalmi felelősségvállalásra is komoly gondot fordít. Nem csoda hát, ha újból ő állta a Wojtyla Barátság Központ mintegy százhúsz főt számláló rászoruló közösségének étkeztetési költségét. Ha Simon Bence nem tette volna meg felajánlását, ma aligha kaphattak volna rakott kelkáposztát, valamint kenyeret és – a Fornetti Kft. felajánlásával - süteményt a népkonyha elesettjei. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Laczi János: A hazai méztermelők helyzete és lehetőségeik

Laczi János: A hazai méztermelők helyzete és lehetőségeik

2024. március 25. 13:08 | Szegények Akadémiája

A Wojtyla Akadémia programsorozat hétfői előadásában Laczi János kerekegyházi méhész átfogó ismertetőt nyújtott a méhészetet illető legfrissebb piaci tendenciákról, valamint arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük a méztermelőknek a klímaváltozás kapcsán. Beszámolója végén ajándékként egy láda mézzel kedveskedett a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Muhari Béla gyámolította az elesetteket

Muhari Béla gyámolította az elesetteket

2024. március 24. 12:17 | Adományok

Ismét „traktoroztak” a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai szombat délben. Persze csak átvitt értelemben, ugyanis Muhari Béla, a különféle erőgépeket forgalmazó kecskeméti Royal Traktor Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója hívta ebédlőasztalhoz a népkonyha sorsközösségét – immáron sokadszor. Köszöntését, jókívánságait jómaga tolmácsolta munkatársai gyűrűjében. A népkonyha „étlapján” ma kolbásszal dúsan megrakott paprikáskrumpli szerepelt. A menüt mézes puszedli tette teljessé – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlásával. Kövecses Zsuzsanna önkéntes szakácsnő kitartó munkálkodásának eredményeként pontban fél 12-kor kezdetét vehette az ebédosztás, teret adva a kulináris élvezeteknek. A tálalásban, mosogatásban úgyszintén kiváló önkéntesek segédkeztek. A vasárnapi hidegcsomagok kiosztását Göbölyös Károly helvéciai burgonyatermelő és családja adománya tette lehetővé. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Ízfaktorral megrakott tányérok

Ízfaktorral megrakott tányérok

2024. március 22. 12:43 | Adományok

A kecskeméti Ízfaktor Kft. tulajdonosa, Varga László már számtalan alkalommal sietett segítségére a Wojtyla Barátság Központ gyámolítottjainak; komplett ételadományokkal és „besegítőként” egyaránt. Néhányszor támogatásukkal valósulhat meg egy-egy adott napon – legfőképpen karácsonykor – mintegy százhúsz nehézsorsú ember szociális étkeztetése, s megtörtént már az is, hogy váratlanul, „csak úgy szeretetből” érkezett ételszállítmány a neves gasztronómiai szakember konyhájából. Pénteken százhúsz adag rántott szelet, valamint rizibizi köret lépte át a népkonyha küszöbét, s került a szegények böjtös asztalára – savanyúság, kenyér, valamint – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlásával – mézes puszedli kíséretében. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
A lengyel-magyar barátságot éltették a wojtylások

A lengyel-magyar barátságot éltették a wojtylások

2024. március 22. 13:25

Hazánkban gyakran idézik a rímbe szedett közmondást: „Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát…”. E mondat hűen tükrözi a két nép évszázados barátságát, kölcsönös szeretetét. Erre emlékeztették gondozottjaikat és az Egressy utcában járókat-kelőket a Wojtyla Barátság Központ fenntartói és Lévai Jánosné tanácsnok asszony a lengyel-magyar barátság napja alkalmából. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Szabó Antal március is gondoskodott az elesettekről

Szabó Antal március is gondoskodott az elesettekről

2024. március 21. 13:28 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették csütörtökön a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A remekül elkészített sült csirkemell, valamint burgonyafőzelék köret a Kecskeméti Csárdából érkezett. A kiváló menüt kenyér és – Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet jóvoltából – mézes puszedli egészítette ki. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Szabó Antal bibliaórát tartott

Szabó Antal bibliaórát tartott

2024. március 21. 13:20 | Szegények Akadémiája

Évek óta rendszeresen tart biblikus témájú előadásokat Szabó Antal, a bócsai Poli-Farbe festékgyár ügyvezető-tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központban. Csütörtök délelőtt is ó- és újszövetségi idézetekkel, szakrális vonatkozású kérdésekkel-válaszokkal szolgált a népkonyha gondozottjainak lelki épülésére. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Dr. Róna Tamás szolgált étellel

Dr. Róna Tamás szolgált étellel

2024. március 20. 13:34 | Adományok

Az alföldi régió vezető rabbija szerdán újólag ebédre invitálta a szegényeket. A jótékonysági akció keretében mintegy százhúsz adag kijevi csirkemellet, valamint burgonyapürét tálaltak fel a népkonyha elesettjeinek, önkéntesek közreműködésével. A házias menüt szokás szerint kenyér, cseresznyebefőtt és – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlásával – mézes puszedli tette teljessé. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
A pünkösdiek és a KFC szeretetebédjét ízlelték a Wojtyla népkonyha rászorultjai

A pünkösdiek és a KFC szeretetebédjét ízlelték a Wojtyla népkonyha rászorultjai

2024. március 19. 13:08 | Adományok

A Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet immáron több száz alkalommal adta bizonyságát az elesettek iránti nagylelkűségének a Wojtyla Barátság Központban. Kedden ismét a hívőközösség oltalmazta ebédadományával a szociális-közművelődési intézmény étkezdéjében melegételre várakozó nélkülözőket – a KFC (Kentucky Fried Chicken) gyorsétteremlánc csapatával karöltve. Ez alkalomból Szerdi Szilárd, a vallási közösség vezető lelkésze keresztény énekek dallamaival és gitárjátékkal kedveskedett a nehézsorsú embereknek, majd százhúsz adag KFC Smart dobozos csirke finomság, valamint sült burgonya (chips), továbbá kenyér, csokoládé szelet és – a Fornetti Kft. támogatásával – sós sütemény került a szegények böjtös asztalára. A felszolgálásban ezúttal is lelkes önkéntesek nyújtottak hathatós segítséget. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A műkerti sportegyesület vendégelte meg a Wojtyla szegényeit

A műkerti sportegyesület vendégelte meg a Wojtyla szegényeit

2024. március 18. 12:03 | Adományok

Az SC Hírös-Ép Egyesület szeretetebédjét ízlelhették kedden a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. A jótékonysági akció keretében gombás sertéstokányt és rizs köretet fogyasztott a karitatív létesítmény közel százhúsz elesettje, kenyér és – a Fornetti Kft. felajánlásával – édes sütemény kíséretében. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek