Július 17. szerda, Elek, Endre
Bimbó Imre pártfogolta a jobb sorsra érdemeseket

Bimbó Imre pártfogolta a jobb sorsra érdemeseket

2024. február 13. 13:56 | Adományok

A kiváló szentkirályi ácsmester évek óta kiveszi részét a Wojtyla Barátság Központ tetőfelújítási munkálataiból. Egyebek mellett ő készítette el a népkonyha udvari teraszát, tárolóját is. Összességében keze nyomát őrzi minden, ami fából készült. Ezzel azonban még koránt sincs vége! Kedden – immáron megszámlálhatatlanul sokadik alkalommal – ételadományával is meglepte a szociális-közművelődési intézmény gondozottjait. A kiváló menüt – gazdag ízvilággal jellemezhető, kitűnő, házi jellegű kolbászos paprikáskrumplit – igazán nem érhette kifogás. A fejedelmi kosztot savanyúság, kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Dr. Bábel Balázs – Nem biztos, hogy megújulhat a Nagytemplom tűzfigyelő erkélye

Dr. Bábel Balázs – Nem biztos, hogy megújulhat a Nagytemplom tűzfigyelő erkélye

2024. február 13. 13:49 | Dr. Bábel Balázs

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye első emberével készített interjúban szóba került az épülő új Duna-híd, a kecskeméti Nagytemplom, valamint a közelgő húsvét. Mindemellett napi aktualitások kapcsán is kifejtette álláspontját az érsek, akivel Farkas P. József újságíró beszélgetett. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Lourdes-i Szűz Mária-jelenésre és a Betegek Világnapjára emlékeztek a wojtylások

A Lourdes-i Szűz Mária-jelenésre és a Betegek Világnapjára emlékeztek a wojtylások

2024. február 12. 12:04

1858. február 11-én a franciaországi Lourdes melletti Massabielle-barlangban a szegény, tanulatlan, tizennégy éves Bernadette Soubirous-nak megjelent a Szűzanya, július 16-áig összesen tizennyolc alkalommal. E csodálatos jelenésekre és a Betegek Világnapjára emlékeztek hétfőn ebédosztás előtt a Wojtyla Barátság Központ szegényei a népkonyha melletti „Örök élet kenyere” Krisztus-keresztnél. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Bakos Tamás ajánlotta fel a Wojtyla sorsközösség hétfői ebédjét

Bakos Tamás ajánlotta fel a Wojtyla sorsközösség hétfői ebédjét

2024. február 12. 12:19 | Adományok

A Bakos és Társai Bt. 1994-ben alakult diákétkeztetés fő profillal. Céljuk a catering szakma egyre magasabb szintre emelése, ezért az elmúlt években folyamatosan korszerűsítették cégüknél az ételkészítés, szállítás és tálalás konyhatechnológiáit. Alapítóként 2009 óta találhatók az Első Kecskeméti Közétkeztetési Konzorcium tagjainak sorában. A társaság ügyvezetője – Bakos Tamás – amellett, hogy profi üzletember, jóságáról, szociális érzékenységéről is közismert városszerte. Ennek adta egyik újabb bizonyságát hétfő délben, amikor neki köszönhetően mintegy százhúsz adag tárkonyos pulykaragulevest, valamint kenyeret és – a Fornetti Kft-nek köszönhetően – sajtos pogácsát szolgáltak fel a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. Ráadásként százhúsz adag tiramisu is várta a rászorultakat – Mácsai Károly és felesége felajánlásával. Isten bőséges áldása legyen a jókedvvel adakozók életén! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

Ülésezett a Karol Wojtyla Nyugdíjas Klub

2024. február 12. 11:18 | Nyugdíjas klub

Megtartotta 2023-es zárszámadását, évet értékelt, majd felvázolta a 2024-as évre vonatkozó programtervet a Wojtyla Barátság Központban működő nyugdíjas klub tagsága. Az ülést Farkas Pál, a civil szervezet vezetője nyitotta meg. Mindemellett sor került az esedékes beszámolókra, tisztújításra, majd közösen áttekintették az elkövetkezendő időszakban rájuk váró feladatokat, aktuális rendezvényeket, köztük a tavaszra, őszre tervezett kirándulásokat, ahová a Wojtyla Ház számos gondozottját és a társszervezetekből jelentkezőket is magukkal viszik. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Helvécia polgármestere vette védőszárnyai alá a szegényeket

Helvécia polgármestere vette védőszárnyai alá a szegényeket

2024. február 10. 12:46 | Adományok

Balogh Károly Helvécia polgármestere volt a Wojtyla Barátság Központ rászorultjainak szombati támogatója. A nagyközség első embere számos alkalommal pártfogolta már magánemberként a Wojtyla-sorsközösséget. Igazán pazar kulináris élménnyel lehettek ma gazdagabbak a karitatív létesítmény gondozottjai, ugyanis a település elöljárója százhúsz adag kecskepörkölttel, tészta körettel, valamint savanyúsággal kedveskedett Kecskemét elesettjeinek. A rendkívül ízletes menüt – mely Kövecses Zsuzsanna önkéntes szakácsnő mesterműve – szokás szerint kenyér és – a P&P Pékáru Kft. jóvoltából – sütemény tette teljessé. A vasárnapi hidegcsomagok Bruncsák András festőművész felajánlása révén jutottak el a nélkülözőkhöz. (Fotók: Kolláth Andrea – archív)

Részletek
Hovány Márton ismét segített

Hovány Márton ismét segített

2024. február 9. 13:27 | Adományok

„Azt gondolom, a példamutatásba beletartozik az is, ha valaki bajban van, akkor segítünk, hogy mihamarabb kikerüljünk szorult helyzetéből." – vallotta egy vele készült korábbi interjúban Hovány Márton, az általa alapított Hovány cégcsoport tulajdonosa, első számú vezetője, Magyarország egyik legismertebb, legnagyobb autókereskedője. És nem csupán hangoztatja, ekképp hoz döntéseket, cselekszik mindennapjaiban. Ennek egyik megnyilvánulásaként pénteken újból ő finanszírozta a Wojtyla Barátság Központ közel százhúsz hátrányos helyzetű ellátottjának déli étkezését, melynek eredményeként gombás-tejszínes sertésragut és rizs köretet, valamint kenyeret, süteményt szolgáltak fel a Wojtyla Ház munkatársai – önkéntesek közreműködésével. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédadomány Kocsis Pál vállalkozótól

Ebédadomány Kocsis Pál vállalkozótól

2024. február 8. 13:42 | Adományok

A magyar néphit természetfeletti képességekkel megáldott, a házaknál tejet kéregető vándordiákjáról elnevezett családi vállalkozásban tevékenykedik Izsákon az Alföldi Garabonciás Kft. Kocsis Pál ügyvezető tulajdonos irányításával. Kiskérődző állatok tejének feldolgozásával foglalkoznak, melynek meghatározó alapanyaga a Duna-Tisza Köze pusztáinak háztáji gazdaságaiból felvásárolt, valamint saját kecskefarmjuk mintegy hatszáz anyaállatából kifejt kecsketej. Sikeres működésüknek és termékeik egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően adományozásra is futja Kocsis Pálnak, aki legutóbb csütörtökön szervezett jótékonysági akciót a Wojtyla Barátság Központban. Ennek keretében százhúsz adag kecskegulyást, túróstésztát és kenyeret tálaltak fel a népkonyha szorgos dolgozói, önkéntesei. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor fejtette ki biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Az immunrendszer erősítése gyógynövényekkel (2. rész)

Az immunrendszer erősítése gyógynövényekkel (2. rész)

2024. február 8. 13:08 | Szegények Akadémiája

Horváth Lászlóné Terike, a Kecskeméti Gombász- és Gyógynövényklub vezetője a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak tartott csütörtök délelőtti előadásában – január 30-ai, azonos témában tartott prezentációját követően – folytatta az immunrendszert erősítő fűszernövények, gyümölcsök bemutatását. Az alkalmat ezúttal is főhajtásnak szánta a kecskeméti füvesember, Kovács Sanyi bácsi becses emléke előtt. (Fotók: Mátyus István)

Részletek