Július 18. csütörtök, Frigyes
Hollósy Katalin: „Megtartó erők” – Anasztaszia Vdovkina zománcművész kiállítása elé

Hollósy Katalin: „Megtartó erők” – Anasztaszia Vdovkina zománcművész kiállítása elé

2024. március 6. 09:11

Budapesten, a Semmelweis Szalonban (Üllői út 26. I. em. 108.), 2024. március 6-án 18 órakor nyílik az orosz származású Anasztaszia Vdovkina tűzzománc alkotásainak kiállítása „Megtartó erők” címmel. A bemutatásra kerülő művek többsége Kecskeméten, a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyben és az utóbbi években a szintén kecskeméti Alkotóházban készültek.

Részletek
Ismét jótékonykodott a KIK-FOR igazgatója

Ismét jótékonykodott a KIK-FOR igazgatója

2024. március 4. 13:06 | Adományok

Nagy Gábor Tibor 2021. január 1. óta látja el a kecskeméti KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. ügyvezető igazgatói feladatait. Okleveles építészként végzett, majd megszerezte a városépítési-városgazdasági szakmérnöki és az okleveles ingatlanszakértői végzettséget is a Budapesti Műszaki Gazdaságtudományi Egyetemen. Szakmai tapasztalatot is szerzett ingatlanfejlesztési területen, a Városfejlesztő Kft. előtt ugyanis olyan gazdasági társaságnál dolgozott, ahol külföldi gyakorlatra is szert tehetett. 2009-ben került a városfejlesztéshez, amely akkor még a KIK-FOR Kft. divíziójaként működött, majd 2010-ben alakult korlátolt felelősségű társasággá. A cégnek, amely egyébként a KIK-FOR irodaházban székel, előbb műszaki igazgatója, majd ügyvezetője lett. Nagy Gábor Tibor öt évre kapott megbízást a KIK-FOR Kft-nél, és ő maradt a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője is. A KIK-FOR Kft. és a Wojtyla Barátság Központ között fennálló hagyományosan szívélyes kapcsolatok arra ösztönözték személyét, hogy a cég korábbi vezetőjéhez hasonlóan évente egy-egy alkalommal ő is ebédlőasztalhoz invitálja Kecskemét szegényeit. Erre legutóbb március 4-én került sor, amikor Nagy Gábor Tibornak köszönhetően százhúsz adag paradicsomos káposztát és sült sertésszeletet, valamint kenyeret, továbbá – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlásával – süteményt osztottak ki a Wojtyla Ház konyhai dolgozói, önkéntesei. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Dunavecséről „érkezett” a finom ebéd

Dunavecséről „érkezett” a finom ebéd

2024. március 5. 13:32 | Adományok

A dunavecsei Zöldi Kertészet tulajdonosai az elmúlt években számtalan alkalommal juttattak különféle adományokat – leginkább mákot és zöldségféléket – a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak megsegítésére. Kedden ebédfelajánlóként is csatlakoztak a szociális-közművelődési intézmény támogatóinak népes táborába. Mai jótékonysági akciójuk keretében százhúsz adag kolbászos rakott burgonyát szolgáltak fel az Egressy utcai népkonyha munkatársai, önkéntesei, kenyér és – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet jóvoltából – édes sütemény kíséretében. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Költemények gitárdallamokkal

Költemények gitárdallamokkal

2024. március 5. 13:07 | Adományok

Vassné Kökény Éva költő versei és Szecsődi György gitárjátékkal ötvözött énekhangja valósággal elkápráztatta a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait a népkonyha étkezdéjében kedd délelőtt megtartott zenés előadás alkalmával. A kimagasló színvonalú produkció hangvételét mi sem szemlélteti jobban, mint ama tény, hogy a műsor második szakaszában örömtől telve tárcra perdült a mélyen tisztelt közönség. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Az egykori piarista diák ismét ebédet ajánlott fel

Az egykori piarista diák ismét ebédet ajánlott fel

2024. március 2. 13:32 | Adományok

Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójának egyik hajdanvolt osztálytársa, akivel a kecskeméti Piarista Gimnáziumban koptatták együtt az iskolapadot, nevezetesen Kovács István kedveskedett egy-egy tányér melegétellel a Wojtyla Barátság Központ szegényei számára. A nemes lelkű patrónus a szombati ebédosztáson ugyan nem tudott személyesen megjelenni az Egressy utca 5/b. szám alatti népkonyha étkezdéjében, ám a messzi távolból szívélyes üdvözletét küldte a szociális-közművelődési intézmény gondozottjainak, egyúttal jó étvágyat és szebb napokat kívánt a jobb sorsra érdemes rászorultaknak. A jótékonysági akció keretében százhúsz adag borsófőzeléket és sertéspörköltet osztottak ki a karitatív létesítmény önkéntesei, alma, valamint – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet jóvoltából – édes sütemény kíséretében. A vasárnapi hidegcsomagok Nyeste Pál piarista atya támogatásával jutott el az ínségesekhez. (Fotók: Retkes-Ömböli Magdolna)

Részletek
Hovány Márton ismét jótékonykodott

Hovány Márton ismét jótékonykodott

2024. március 1. 12:06 | Adományok

„Azt gondolom, a példamutatásba beletartozik az is, ha valaki bajban van, akkor segítünk, hogy mihamarabb kikerüljünk szorult helyzetéből." – vallotta egy vele készült korábbi interjúban Hovány Márton, az általa alapított Hovány cégcsoport tulajdonosa, első számú vezetője, Magyarország egyik legismertebb, legnagyobb autókereskedője. És nem csupán hangoztatja, ekképp hoz döntéseket, cselekszik mindennapjaiban. Ennek egyik megnyilvánulásaként pénteken újból ő finanszírozta a Wojtyla Barátság Központ közel százhúsz hátrányos helyzetű ellátottjának déli étkezését, melynek eredményeként gombás sertéstokányt és rizs köretet, kenyeret, valamint – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlásával – édes süteményt szolgáltak fel a Wojtyla Ház munkatársai, önkéntesek közreműködésével. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Alekszej Navalnij keresztény hite

Alekszej Navalnij keresztény hite

2024. március 1. 09:49

Alekszej Navalnij halálhíre után több katolikus orgánum is megemlékezett az orosz ellenzéki aktivista hitvalló kereszténységéről. A Vigilia folyóirat Facebook-oldalán a National Catholic Register és a jezsuiták America című lapja nyomán tettek közzé néhány mondatot az elhunyt politikus hitéről.

Részletek