Február 27. kedd, Ákos, Bátor
Ágynemű adomány Nagykőrösről

Ágynemű adomány Nagykőrösről

2023. október 17. 13:28 | Adományok

A Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet és lelkészük, Kurgyis Illés havi rendszerességgel szolgál egy-egy meglepetéssel a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. Kedd délben ágyneműt vehettek át a népkonyha rászorultjai a vallási közösség és lelki vezetőjük jóvoltából. Isten áldja meg gazdagon a nemes lelkű felajánlókat! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Nagy Mihály gondoskodó szeretete

Nagy Mihály gondoskodó szeretete

2023. október 17. 13:36 | Adományok

A Kecskemét-szerte széles körben ismert, közmegbecsülésnek örvendő vállalkozó hosszú évekkel korábban csatlakozott a Wojtyla Barátság Központ több százas támogatói családjához. Teltek-múltak az esztendők, ő pedig egy alkalommal sem utasította vissza a városközponti szociális-közművelődési intézmény alapító-igazgatója, Farkas P. József könyörgő megkeresését, amikor időnként némi alamizsnáért fordult a népszerű üzletemberhez a népkonyha gondozottjainak mindennapi ellátása érdekében. Nagy Mihály októberben is meghallotta Farkas úr alázatos szavait, így kedd délben százhúsz adag borsófőzeléket és sertéspörköltet fogyaszthattak az Egressy utcai karitatív létesítmény szegényei – önkéntesek segítő közreműködésével. A kiváló menüt kenyér és sütemény tettet teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Lélek Hangjai – Beszélgetés az élet dolgairól a Biblia tükrében

A Lélek Hangjai – Beszélgetés az élet dolgairól a Biblia tükrében

2023. október 17. 13:12 | Szegények Akadémiája

A Mai IGE című három havonta megjelenő ingyenes kiadványt százezrek olvassák rendszeresen – nem csak kis hazánkban, de a világ számos pontján, helyi nyelvre fordítva. A kis füzetecske napi felosztásban néhány soros bátorító üzeneteket tartalmaz bibliai igeversek talaján, Bob Gass ír származású brit keresztény igehirdető-író tollából. A kiskőrösi illetőségű Keresztyén Média UCB Hungary Alapítványtól térítésmentesen megrendelhető kiadványból, illetve társlapjaiból keddenként Tódor Norbert, a Wojtyla Barátság Központ munkatársa olvas fel szemelvényeket egy-egy tárgykör kapcsán, majd a népkonyha érdeklődő gondozottjai társaságában személyes gondolatokat fűz az elhangzottakhoz, szabad teret engedve a kötetlen véleménynyilvánításnak. Október 17-én igencsak sokakat foglakoztató téma került terítékre a Mai Ige előző számából: a tudomány is elismeri az ima erejét. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Hétfőn Bimbó Imre áll a szegények mellé

Hétfőn Bimbó Imre áll a szegények mellé

2023. október 16. 13:49 | Adományok

A kiváló szentkirályi ácsmester évek óta kiveszi részét a Wojtyla Barátság Központ tetőfelújítási munkálataiból. Egyebek mellett ő készítette el a népkonyha udvari teraszát, tárolóját is. Összességében keze nyomát őrzi minden, ami fából készült. Ezzel azonban még koránt sincs vége! Hétfőn – immáron sokadszor – ételadományával is meglepte a szociális-közművelődési intézmény gondozottjait. A kiváló menüt – gazdag ízvilággal jellemezhető, kitűnő, házi jellegű kolbászos rakott burgonyát – igazán nem érhette kifogás. A fejedelmi kosztot kenyér, vegyes pékáru, valamint – a Fornetti Kft. felajánlásával – pizzás fornetti egészítette ki. A remek kosztot a karitatív létesítmény szorgos önkéntesei szolgálták fel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Muhari Béla gyámolította a szegényeket

Muhari Béla gyámolította a szegényeket

2023. október 14. 13:04 | Adományok

A különféle mezőgazdasági erőgépeket forgalmazó kecskeméti Royal Traktor Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója szombaton – immáron sokadik alkalommal – újból ebédlőasztalhoz hívta a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Köszöntését, jókívánságait jómaga tolmácsolta szeretett munkatársai, ezúttal Deák Dóra, Flórián Vivien és Szalai Dávid gyűrűjében. A népkonyha „étlapján” ma az alábbi magyaros étel szerepelt: keménylebbencs szárazkolbásszal gazdagon. A kiváló menüt egy-egy pritaminpaprika tette teljessé – Laczkó Róbert, a ZKI Zrt. vezérigazgatója felajánlásával. A legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin kitartó munkálkodásának eredményeként pontban fél 12-kor kezdetét vehette az ebédosztás, teret adva a kulináris élvezeteknek. A tálalásban, mosogatásban és takarításban szorgos önkéntesek segédkeztek, nevezetesen: Kispatakiné Szénási Melinda, Retkes-Ömböli Magdolna, valamint Daróczi István. A vasárnapi hidegcsomagok kiosztását Mező Róbert, a Hírös-Ablak Kft. ügyvezető-tulajdonosa adománya tette lehetővé. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Szilvási József pártfogolta a jobb sorsra érdemeseket

Szilvási József pártfogolta a jobb sorsra érdemeseket

2023. október 13. 12:47 | Adományok

Szilvási József aligha ismeretlen a kecskemétiek előtt: köztudottan nevéhez fűződik a Szil-Coop bevásárlóközpont, és a Sasfészek Étterem is. Utóbbi tulajdonosaként tette meg felajánlását, mely szerint péntek délben ebédre invitálta a Wojtyla Barátság Központ százhúsz hátrányos helyzetű ellátottját. A vállalkozó előzetesen kijelentette: fontosnak tartja, hogy a szegények ügyét ily módon is támogassa. A távolból kívánt nagyon jó étvágyat minden rászoruló embernek, aki ma a Wojtyla Ház támogatásában bízva, testi-lelki kínoktól gyötörve megjelent az intézmény ebédlőjében. Az igazán ízletes, laktató sertéspörkölt és kagylótészta köret ízvilága a Sasfészek Étterem szakácsait dicsérte. A kiváló menüt savanyúság, kenyér, sütemény, valamint – Borbély „Totya” István jóvoltából – főtt kukorica, továbbá – Laczkó Róbertnek, a ZKI Zrt. vezérigazgatójának köszönhetően - pritaminpaprika tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
„Tanulmányi” kirándulás a Nyíri erdőben

„Tanulmányi” kirándulás a Nyíri erdőben

2023. október 11. 20:34

Immáron több mint tíz esztendős hagyomány a KEFAG Zrt. háza táján, hogy a cég vezetői ismeretterjesztő célzattal civil szervezeteket látnak vendégül a faipari nagyvállalat egy-egy telephelyén. A Wojtyla Barátság Központ Nyugdíjasklubja és a városi társszervezetek tagjai folyamatosan élnek a felkínált lehetőséggel. Akárcsak 2023. október 11-én, amikor – hagyományosan – Sulyok Ferenc vezérigazgató és Madácsi Sándor erdészeti igazgató fogadta a résztvevőket. (Fotók: Tódor Norbert és Facol Lajos)

Részletek
Kertészkedés és mázolás a Tormási-keresztnél

Kertészkedés és mázolás a Tormási-keresztnél

2023. október 12. 12:38 | Porta Egyesület

2014 augusztusában Tormási Attila, a Tormási Autóház tulajdonosa támogatásával, a Porta Egyesület szervezésében került jelenlegi helyére és újult meg a Kiskunfélegyházi út körforgalmi csomópontja közelében ma is látható, Krisztus szenvedésére és kínhalálára, illetve csodálatos feltámadására emlékeztető szakrális emlék. A Porta Egyesület aktivistái azóta is gondját viselik a keresztnek; virágokat ültetnek annak környezetében, eltávolítják a gyomokat, öntözik a növényeket, valamint füvet nyírnak, ha éppen úgy hozza a szükség. Október 12-én délelőtt ismét felszámolták az időközben jócskán beindult gazosodást, valamint virágot ültettek a helyszínen megjelent derék önkéntesek, továbbá újrafestették a műtárgyhoz tartozó keresztet és fakerítést.

Részletek
Befőttek, savanyúságok és egyéb finomságok Lezsák Sándortól

Befőttek, savanyúságok és egyéb finomságok Lezsák Sándortól

2023. október 11. 16:53 | Adományok

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány elnöke nagymennyiségű befőttet, savanyúságot – csemegeuborkát, savanyított dinnyét, kovászos uborkát és vegyes savanyúságot –, valamint gyümölcsleveket – céklalét, őszibarackét, szilvalét -, továbbá sárgabarack- és szilvalekvárt ajánlott fel a Wojtyla Barátság Központ százhúsz főt számláló sorsközössége számára. A kézműves termékek a Hungarikum Liget zöldség-gyümölcs feldolgozójában készültek. Az értékes adományok ebédosztások alkalmával jutnak el a rászorultakhoz. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
Ételosztás a Történelmi Vitézi Rend támogatásával

Ételosztás a Történelmi Vitézi Rend támogatásával

2023. október 12. 13:17 | Adományok

A Történelmi Vitézi Rend Bács-Kiskun megyei alcsoportja ismét példamutatóan támogatta Kecskemét szegényeit. Egyik pártfogolt tagjuk, a kalocsai Kisházi Erika hozzájárulása jóvoltából jöhetett létre ma szociális étkeztetés a Wojtyla Barátság Központban. Kisházi Erika hosszú évek óta figyelemmel kíséri a Vitézi Rend működését, rendezvényeiken folyamatosan részt vesz. A szervezet vezetői ezúton is hálásan köszönik tagtársuk szíves felajánlását. Az adományt Vitéz Tiszavölgyi István törzskapitány adta át csütörtök délelőtt Farkas P. Józsefnek, a népkonyha alapító igazgatójának. Mindennek folyományaként pulykaragulevest és mákostésztát fogyaszthattak a népkonyha rászorultjai. A remek menüt kenyér, sütemény, valamint – Laczkó Róbert, a kecskeméti ZKI Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. vezérigazgatójának köszönhetően – paprika egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek