December 10. vasárnap, Judit
Ízletes ebéd a nagytemplomi hívektől

Ízletes ebéd a nagytemplomi hívektől

2023. szeptember 18. 13:26 | Adományok

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége újfent elérkezettnek látta az időt, hogy városunk szegényei javára szolgáljon. Ennek gyakorlati megvalósításaként ismét a nagytemplomi hívek vendégei lehettek egy ízletes ebédre a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai, szám szerint közel százhúszan. A gondozottakat Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervező munkatársa köszöntötte az egyéb halaszthatatlan teendői miatt ezúttal távolmaradt dr. Finta József plébános nevében. A felajánlók Marco Polo-szelettel, burgonyapürével, kenyérrel, süteménnyel örvendeztették meg a népkonyha nélkülözőit. Mindemellett Berényi Tibor katonatelepi őstermelő és Facol Lajos, a karitatív létesítmény aranykezű ezermestere jóvoltából szőlőt fogyaszthattak a nélkülözők. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Kommunikációs tréning a Wojtylában

Kommunikációs tréning a Wojtylában

2023. szeptember 18. 13:19 | Szegények Akadémiája

„A „gyógyító” nem valaki, akihez elmész, hogy meggyógyítson. A gyógyító az a valaki, aki kihozza belőled a képességedet, hogy meggyógyítod magad.”. E mottó adja rövid összefoglalását ama missziós tevékenységnek, melyet a kecskeméti Angyalsziget Léleksegítő és Oktató Központ végez Kecskeméten, Garaczi Margó vezetésével. A hölgy – aki egyébiránt a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségének állandó támogatója – mindennek talaján olyan fogalmakat töltött meg valódi tartalommal a szociális-közművelődési intézmény gondozottjai számára tartott hétfői előadásában, mint állati- és emberi kommunikáció, a kommunikáció helyzetei és korlátai, a korlátok megelőzése, valamint az információtorzulás. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szőlő Berényi Tibortól

Szőlő Berényi Tibortól

2023. szeptember 18. 11:36 | Adományok

Újabb adománnyal szolgálta a Wojtyla Barátság Központ elesettjeit Berényi Tibor. A Katonatelepen élő kedves felajánló már számos alkalommal tanúbizonyságát adta nagylelkűségének. Legutóbbi jótékonysági akciója keretében nagymennyiségű szőlővel ajándékozta meg a népkonyha sorsközösségét. A vitamindús gyümölcsöt Facol Lajos, a szociális intézmény aranykezű ezermestere gyűjtötte össze két ládába, majd rögvest a helyszínre szállította. Az Úr áldja meg minden gazdagságával a bőkezű adakozókat.

Részletek
Különleges csemege Izsákról

Különleges csemege Izsákról

2023. szeptember 18. 10:19 | Adományok

Ifjabb Farkas Pál izsáki tejtermelő, egyben sajtmanufaktúrát üzemeltető vállalkozó, valamint nagybecsű felesége, Bettike egyedi ajándékkal lepte meg a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Mintegy 10 kilogrammnyi érlelt, különböző ízű, házi készítésű sajtkülönlegességgel kedveskedtek ugyanis a népkonyha 120 gondozottjának. Adományukat kitörő lelkesedéssel fogadták a jobb sorsra érdemes elesettek. A megajándékozottak sem hagyták szó nélkül eme szívből jövő jótéteményt. Együttesen üzenték Farkaséknak: hálásan köszönik gondoskodó szeretetüket. Isten gazdag áldása kísérje a felajánlók életét, mindennapi tevékenységét! Járjon munkálkodásukkal bőséges erő, kiváló egészség!

Részletek
Felfedezőúton Császártöltésen és Hajóson

Felfedezőúton Császártöltésen és Hajóson

2023. szeptember 14. 21:35

Szeptember 14-én ismét kirándulást szervezett a Karol Wojtyla Nyugdíjasklub. Az utazás alkalmával negyvenheten fürkészték Császártöltés és Hajós nevezetességeit a kulturális-gasztronómiai kalandtúrán. Idegenvezetésre Tóth Endre, a Kiskunsági Nemzeti Park ökoturisztikai referense vállalkozott. A csoportot Farkas Pál klubvezető és Juhász Zakariásné titkár irányította az út során. (Fotók: Tódor Norbert, Facol Lajos)

Részletek
Mező Róbert étkeztette az ínségeseket

Mező Róbert étkeztette az ínségeseket

2023. szeptember 15. 13:44 | Adományok

Pénteken a kecskeméti Hírös Ablak Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Mező Róbert állt a Wojtyla Barátság Központ rászorulóinak szolgálatára egy teli tányér remek ebéddel. Neki köszönhetően százhúsz adag melegételt oszthattak ki a népkonyha étkezdéjében Kecskemét szegényeinek; mégpedig sült töltött csirkecombot rizibizivel. A kiváló menüt ezúttal is savanyúság, kenyér, sütemény, valamint – Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatója jóvoltából – szilva egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Virtuális kiállítás a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak

Virtuális kiállítás a Karol Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak

2023. szeptember 15. 13:21 | Szegények Akadémiája

A kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központtal való együttműködés keretében 2023. szeptember 15-én, Harsányi Zsuzsanna festőművész a Kecskeméti Szent László Lions Club aktivitásaként virtuális kiállításon mutatta be, legutóbbi 3 évben készült alkotásait a mélyszegénységben élőknek. A tárlatvezetés során beszélt az alkotás folyamatáról, örömeiről, nehézségeiről, a témaválasztásról, a covid alatti időszakról és jövőbeni terveiről. A jelenlévők nagy érdeklődéssel nézték a kivetítőn bemutatott több mint félszáz alkotást, köztük a legfrissebbeket is, melyek most először kerültek közönség elé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A szegedi főügyész ebédadománya

A szegedi főügyész ebédadománya

2023. szeptember 14. 21:19 | Adományok

Szerte hazánkban jól ismerik dr. Kopasz Zsolt főügyész nevét, aki a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészséget irányítja immáron esztendők óta. Az országos sajtóban úgyszintén gyakran idézik az általa vizsgált és bíróságra vitt ügyeket. A nagybecsű jogász sikeresen dolgozott számos elhíresült bűnügyben, sőt maffiaperekben is helyt állt, mint a vád képviselője. Kecskeméti éveire visszagondolva, no meg Farkas P. Józseffel, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójával fenntartott régi barátságára tekintettel nemrégiben úgy döntött, kollektív ebédmeghívással szolgál az Egressy utcai népkonyha gondozottjai felé. Mindennek folyományaként csütörtökön százhúsz adag borsófőzeléket és sertéspörköltet osztottak ki a karitatív létesítmény munkatársai, hűséges önkéntesei a szociális-közművelődési intézmény étkezdéjében. A bőséges menüt kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Tartós élelmiszerek Chu Pang Hoang úrtól

Tartós élelmiszerek Chu Pang Hoang úrtól

2023. szeptember 13. 13:03 | Adományok

Chu Pang Hoang úr, a Hansa-Kontakt Kft. tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központ tizennyolc évvel ezelőtti megnyitása óta folyamatosan figyelemmel kíséri a közismert – és szerénytelenség nélkül állíthatjuk – Kecskemét-szerte széles körben kedvelt népkonyha, egyben kulturális intézmény alapítóinak, munkatársainak, önkénteseinek Karol Wojtyla – Szent II. János Pál pápa – tanításain, égi patrónusán nyugvó missziói tevékenységét. Tartós élelmiszer adományaival gyakorta nyújt segítő jobbot a népkonyha gondozottjainak. Akárcsak szerdán, amikor nagymennyiségű liszttel, kristálycukorral, tésztával és étolajjal lepte meg az Egressy utcai karitatív létesítmény sorsközösségét. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Vágóné Balla Eszter ma is segített

Vágóné Balla Eszter ma is segített

2023. szeptember 13. 13:46 | Adományok

Az Áfész/Coop csoport keretében nyolc regionális beszerző és elosztó szervezet működik. Tevékenységük az egész országot lefedi. Az Áfész-ek és gazdasági társaságaik – mint kis- és középvállalkozások – tulajdonosai e szervezeteknek, melyek zártkörű részvénytársasági formában működnek. Ezek egyike a kecskeméti székhelyű Alföld Pro-Coop Zrt. A társaság vezérigazgatója Vágóné Balla Eszter szerda délben ismét ebédet ajánlott fel a rászorulóknak. Kedvezményezettként a Wojtyla Barátság Központ százhúsz gondozottat számláló sorsközösségét jelölte meg. Jóvoltából gulyáslevest és dióstésztát fogyaszthattak a szociális-közművelődési intézmény gondozottjai. A menüt hagyományosan kenyér, valamint sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek