Május 28. vasárnap, Csanád, Emil
Februárban is számíthattak Héjja Jánosra a Wojtyla Ház gondozottjai

Februárban is számíthattak Héjja Jánosra a Wojtyla Ház gondozottjai

2023. február 11. 17:32 | Adományok

Héjja János, a Peki Restaurant Kft. ügyvezető-tulajdonosa, nyolc McDonald’s étterem rendkívül sikeres üzemeltetője számtalan jótékonysági kezdeményezése mellett a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait is támogatja – havi rendszerességgel. Ebédadományát rendszerint jómaga szolgálja fel néhány kedves, biztató szó kíséretében az Egressy utcai népkonyha étkezdéjében, a szociális intézmény önkénteseinek közreműködésével. A nemes lelkű üzletember jóvoltából csütörtökön gombás sertéstokány és tészta köret, valamint kenyér és sütemény kerülhetett az elesettek böjtös asztalára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Adományok a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezettől

Adományok a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezettől

2023. február 11. 17:08 | Adományok

A Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet tagjai immáron sokadszor tettek ki magukért a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ támogatását illetően. A népkonyha sorsközösségét, kollektívája mindennapi élet- és lélekmentő szolgálatát egyházuk kecskeméti társgyülekezetén keresztül ismerték meg, Szerdi Szilárd lelkész aktív közreműködésével. A szeretetkapcsolat legutóbbi gyümölcse - a helyszínen készült fotók tanúbizonysága szerint - tetemes mennyiségű édesség formájában öltött testet. Az adományt Kurgyis Illés, a gyülekezet képviselője és hitvestársa adta át Nagykőrösön Farkasné Pásztor Jolánnak, a Wojtyla Ház társalapítójának, valamint Mátyus István önkéntesnek, akik hazatérve tolmácsolták a nagykőrösi pünkösdiek szeretetteljes üdvözletét. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Borbély István támogatta a szerdai ebédeltetést

Borbély István támogatta a szerdai ebédeltetést

2023. február 8. 14:49 | Adományok

Borbély „Totya” Istvánt Dunavecse egyik legkiemelkedőbb mezőgazdasági vállalkozójaként tartják számon a település és térsége lakói. Amellett, hogy jó néhány környékbeli lakosnak nyújtanak biztos megélhetést cégei, azok tulajdonosa hátrányos helyzetű embertársai sorsát úgyszintén egyengeti. Példának okáért időről időre bőkezű adományaival pártfogolja a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ mintegy százharminc rászorultat számláló sorsközösségét. Ennek megfelelően szerdán Borbély úr húsos csontlevessel és mákostésztával lepte meg a népkonyha gondozottjait. A nagyszerű menüt kenyér és sütemény egészítette ki. Az ételosztás önkéntesek önzetlen közreműködésével valósulhatott meg. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Hungary Helps programról hallhattak előadást a Wojtyla Házban

A Hungary Helps programról hallhattak előadást a Wojtyla Házban

2023. február 8. 14:32 | Szegények Akadémiája

A Hungary Helps program és a Törökország és Szíria határánál történt földrengés volt a fő téma szerdán a Karol Wojtyla Barátság Központban. Érszegi Márk Aurél, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vallásdiplomáciai és Elemző Osztályának vezetője tartott előadást a helyszínen. Mint elmondta: a magyar csapatok közel 150 emberrel, 30 kutyával segítik a túlélők utáni kutatást. (Fotók: Mátyus István – Alföldi Civil Napló)

Részletek
A Láng Autó kecskeméti csapatának ételadományát ízlelték a wojtylások

A Láng Autó kecskeméti csapatának ételadományát ízlelték a wojtylások

2023. február 7. 13:37 | Adományok

A Láng Kereskedelmi Kft. kecskeméti csapata 2016 januárjában csatlakozott a Wojtyla Barátság Központ támogatóinak sorába. Ma pedig újabb ebédmeghívással járt a népkonyha sorsközösségének kedvében Varga Viktor telephelyvezető, ugyanis munkatársi közösségük ismét „összedobott” egy ebédre valót a szociális intézmény százhúsz gondozottja számára. Szokás szerint fél 12-kor kezdetét vette az ebédosztás Varga Viktor tevékeny közreműködésével. Ezúttal rakott burgonyát szolgáltak fel a szociális intézmény munkatársai, önkéntesei – kenyérrel, süteménnyel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Indiában „jártak” a wojtylások

Indiában „jártak” a wojtylások

2023. február 7. 13:17 | Szegények Akadémiája

A dél-ázsiai országba röpítette a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait Szilágyi Áron dorombjátékos, a Leskowsky Hangszergyűjtemény vezetője kedden, a Wojtyla Akadémia előadássorozat keretében. A fotókkal gazdagon illusztrált útibeszámoló apropóját egy négy évvel ezelőtti indiai fellépés szolgáltatta, mely Goa államban valósult meg egy helyi koncertszervező meghívására. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Sertéshús Kiskunmajsáról

Sertéshús Kiskunmajsáról

2023. február 7. 12:24 | Adományok

Szikora Gyula, a kiskunmajsai Jonathermál Zrt. elnök-vezérigazgatója 15 kg sertéshúst adományozott a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége javára. Az értékes ajándékot Szikora úr munkatársa adta át kedden a népkonyha képviselőjének. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Univer-ebéd az elesettek böjtös asztalán

Univer-ebéd az elesettek böjtös asztalán

2023. február 4. 13:27 | Adományok

Avramucz Attila, az Univer Product Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója százharminc adag tejfölös-húsos gombapörkölttel kedveskedett szombaton a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. A rendkívül ízletes, tradicionális magyar étel a két legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin keze munkája által főtt készre a népkonyha udvari bográcsában. A kiváló menüt a szociális-közművelődési intézmény két lelkes önkéntese, Retkes-Ömböli Magdolna és Tóthné Rontó Gyöngyvér „kézbesítette” a rászorultaknak. A vasárnapi hidegcsomagok Farkas Ágó anyagi támogatásával jutottak el a nélkülözőkhöz.

Részletek
Ízletes falatok a kecskeméti baptisták felajánlásával

Ízletes falatok a kecskeméti baptisták felajánlásával

2023. február 6. 13:07 | Adományok

A helyi baptista közösség a Wojtyla Barátság Központ megalapítása óta közreműködik az intézmény szociális étkeztetési programjának megvalósításában. A baptista vallás, mely Magyarországon 1905 óta törvényesen elismert felekezet, a keresztyénség protestáns ágához tartozik. Protestáns annyiban, amennyiben nem katolikus. „Mi jobban szeretjük evangéliuminak vallani magunkat, mivel minden törekvésünk, hogy közösségi életünket az evangéliumban és az apostoli levelekben található elvekhez és az egyszerűséghez szabjuk”. Teológiájuk erősen kálvini, istentiszteletük egyszerű; énekből, imából, igeolvasásból és igehirdetésből áll. Az istentisztelet sorrendje nem kötött, nincs előírt liturgia. Minden vallási csoport olyan istentiszteleti sorrendet állapít meg, amilyet kíván, valamint a sorrenden is akkor és annyiszor változtathat, amikor és ahányszor jónak látja. A gyülekezetek függetlenek; belső ügyeiket, lelkipásztor-választásaikat, a lelki közösségbe való tagfelvételeiket teljesen önállóan intézik. A baptistáknál nincs püspök, nincs papi rend, nincs papi ruha. Az eklézsiákat lelkipásztorok (prédikátorok) és diakónusok vezetik, de bárki végezhet lelki szolgálatot, igehirdetést, ha erre az adott közösségtől megbízást kap. A hírös városi hívőközösség jóvoltából százharminc adag milánói makarónit, valamint kenyeret és süteményt szolgáltak fel hétfő délben a népkonyha munkatársai. (Fotók: Mátyus István)

Részletek