Február 27. kedd, Ákos, Bátor
Ebédadomány a húsnagyker jóvoltából

Ebédadomány a húsnagyker jóvoltából

2023. október 28. 13:22 | Adományok

A Vacsi Kft. ügyvezetői – nevezetesen Zahorecz Jánosné, Németh Csaba és Szász Donát Szilárd – minden hónapban tíz kilogramm szárazkolbásszal lepik meg a népkonyha nehézsorsú ellátottjait. Időközönként ebédmeghívással is kiegészítik nagylelkűségük eme gyümölcsét. Szombaton ismét nekik köszönhetően terítettek meg a szociális intézmény ebédlőjében, ahol százhúsz rászorult lakhatott jól egy-egy tányérnyi sárgaborsófőzelékkel és sült kolbásszal. A menüt szokás szerint kenyér, valamint sütemény tette teljessé. A kiosztásban lelkes önkéntesek nyújtottak hathatós segítséget. A vasárnapi hidegcsomagok Szigeti Béla jóvoltából jutott el a nélkülözőkhöz. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
„Névtelen” jótevő ebédeltetett

„Névtelen” jótevő ebédeltetett

2023. október 30. 12:57 | Adományok

Jézus ezt mondja: „Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked.” Máté evangéliumának eme igeverseire alapozva fogalmazta meg adakozása mibenlétét egy önmagát megnevezni nem kívánó úr. Az anonim patrónus mindennek megfelelően hétfőn tarhonyalevest, valamint mákostésztát ajánlott fel a Wojtyla Barátság Központ által gondozott több mint százhúsz rászorulónak. Kilétét olyannyira titokban tartotta, hogy emiatt az ebédosztáson sem óhajtott jelen lenni, csupán üzenetet hagyott a népkonyha elesettjeinek: mindenkinek kitűnő egészséget, az étel elfogyasztásához pedig nagyon jó étvágyat kívánt. A házias menüt hagyományosan kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Alma adomány Gyuris Dávidtól

Alma adomány Gyuris Dávidtól

2023. október 30. 09:46 | Adományok

Az MSZP kecskeméti városi szervezetének alelnöke számos alkalommal kedveskedik a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek különféle adományokkal: zöldségfélékkel, gyümölcsökkel. Hétfőn egy láda friss, ropogós almával kopogtatott a népkonyha bejárati ajtaján. A finom gyümölcs ebédosztások alkalmával jut el a rászorultakhoz. (Fotó: Tódor Norbert)

Részletek
Szabó Antal októberben is gondoskodott az elesettekről

Szabó Antal októberben is gondoskodott az elesettekről

2023. október 27. 13:19 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A remekül elkészített párizsi csirkemell, valamint rizibizi köret a Kecskeméti Csárdából érkezett. A kiváló menüt savanyúság, kenyér, sütemény, továbbá – a Fornetti Kft. támogatásával – pizzás fornetti egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szabó Antal bibliaórát tartott

Szabó Antal bibliaórát tartott

2023. október 27. 13:16 | Szegények Akadémiája

Évek óta rendszeresen tart biblikus témájú előadásokat Szabó Antal, a bócsai Poli-Farbe festékgyár ügyvezető-tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központban. Péntek délelőtt is ó- és újszövetségi idézetekkel, szakrális vonatkozású kérdésekkel-válaszokkal szolgált a népkonyha gondozottjainak lelki épülésére. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Magányosan elhunyt embertársainkra emlékeztek a wojtylások

Magányosan elhunyt embertársainkra emlékeztek a wojtylások

2023. október 26. 13:17 | Halottaink

A Wojtyla Barátság Központ gondozottjai, munkatársai, önkéntesei megemlékezést tartottak Halottak Napjához közeledve a Kecskeméti Köztemető Mementó-keresztjénél. Azokért égett a gyertya lángja, akik mellett haláluk óráján nem állt házastárs, gyermek, unoka, barát, szülő, nagyszülő. Akik csendes magányukban hunytak el; úgy mentek át azon a bizonyos másik, ismeretlen világba vezető kapun, hogy a földi élettől távozóban, a búcsúzás pillanatában egyetlen ember sem fogta kezüket, törölte le szemükről a könnyeket, enyhítette fájdalmukat, vigasztalta őket. Róluk szólva Farkasné Pásztor Jolán mondott beszédet a Mementó-keresztnél. A Wojtyla Ház és a Porta Egyesület nevében megjelenve mintegy tízen gyújtottak gyertyát és helyezték el az emlékezés virágait e helyütt, valamint – Tódor Norbert biblikus megemlékezését követően – a köztemetettek sírjánál, továbbá a Szentháromság temetőben a Krisztus-keresztnél és Révész István tábori püspök nyughelyénél.

Részletek
Sulyok Ferenc pártfogolta a rászorultakat

Sulyok Ferenc pártfogolta a rászorultakat

2023. október 26. 13:47 | Adományok

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. vezetői kezdetektől fogva segítő kezet nyújtanak a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségének. Ismeretterjesztő kirándulások, kulturális programok garmadája, no meg tekintélyes adományok fűződnek a KEFAG Zrt. vezérigazgatója, Sulyok Ferenc nevéhez. Utóbbit tekintve, csütörtök délben százhúsz adag ízletes kosztot „varázsolt” az erdészeti cég első embere a szociális intézmény tálalókonyhájába. A főmenü – raguleves és mákostészta – mellé kenyeret, süteményt, valamint a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola jóvoltából – kalácsot kínáltak a szegényeknek a népkonyha munkatársai, önkéntesei. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Az eltávozottakra emlékeztek a Wojtylában

Az eltávozottakra emlékeztek a Wojtylában

2023. október 26. 13:35 | Szegények Akadémiája

Horváth Lászlóné Terike – kissé rendhagyó módon – a halottak napjához kötötte gondolatait a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai számára tartott csütörtöki előadásában. A Kecskeméti Gombász és Gyógynövény Klub vezetője egészen az ókorig vezette vissza történeti megemlékezésének szálait, folytatva egészen napjainkig. A szomorú alkalom Gárdonyi Géza: Ha meghalok című versének soraival ért véget. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Finom falatok Kecelről

Finom falatok Kecelről

2023. október 25. 13:29 | Adományok

A keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda küldöttsége egy-egy tányér melegétellel juttatta kifejezésre a tanintézet pedagógusainak és diákságának gondoskodó szeretetét szerdán a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyháján. (Fotók: Mátyus István)

Részletek