Szeptember 25. hétfő, Eufrozina, Kende
Gulyás János szeretetebédje

Gulyás János szeretetebédje

2023. május 17. 12:23 | Adományok

Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonos-kereskedelmi igazgatója hosszú esztendők óta hétről hétre kopogtat a Wojtyla Barátság Központ ajtaján, újabb és újabb értékes ajándékokat – zöldséget, gyümölcsöt – hozva a népkonyha rászorulóinak. A termények hagyományosan ételosztáskor jutnak el a szociális létesítmény gondozottjaihoz. Emellett a cégvezető időről időre ebédfelajánlással is szolgál a Wojtyla Ház szegényei számára. Ennek megfelelően szerdán gazdag ízvilággal jellemezhető kecskepörköltet és főtt burgonya köretet tálaltak fel a szociális intézmény munkatársai, lelkes önkéntesek önfeláldozó közreműködésével. A házias menüt hagyományosan kenyér, sütemény, valamint Fornetti-pogácsa és „élelmiszerbankos” banán tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Rotary Club Kecskemét szolgáltatta a wojtylások keddi ebédjét

A Rotary Club Kecskemét szolgáltatta a wojtylások keddi ebédjét

2023. május 16. 13:54 | Adományok

Az elesetteket, nélkülözőket, elhagyatottakat is patronáló Rotary Club Kecskemét időről időre támogatásban részesíti a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Látván a népkonyha gondozottjainak mostani különösen nehéz helyzetét, a civil szervezet újabb karitatív ételosztással pártfogolta a szociális-közművelődési intézmény szegényeit. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Hogyan élnek a méhcsaládok?

Hogyan élnek a méhcsaládok?

2023. május 16. 13:24 | Szegények Akadémiája

A Wojtyla Akadémia programsorozat keddi előadásának keretében Laczi János kerekegyházi méhész árult el kulisszatitkokat a méhészkedés rejtelmes világáról. A háromszáz méhcsaláddal gazdálkodó szakember a közelgő méhek világnapja alkalmából részletesen kifejtette, miként élnek és tevékenykednek a méhkolóniák. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Krémesek a lajosmizsei KissCuki felajánlásával

Krémesek a lajosmizsei KissCuki felajánlásával

2023. május 16. 13:11 | Adományok

Családi vállalkozásunk 1995-ben alakult. Napjainkban már gyermekeink is részt vállalnak a munkában. Zoli a fagylalt iránt elhivatott, ezen a területen szeretné képezni magát. Dani a csokoládé, bonbon és kávé vonalon jeleskedik. Sikereink elérésében elhivatott munkavégzésükkel kedves kollégáink is jelentős részt vállalnak. Mindennek köszönhetően cukrászdánk országos ismeretséget tudhat magáénak – mutatta be dióhéjban családi vállalkozásukat, a lajosmizsei KissCuki tradicionális cukrászdát Kiss Zoltán mestercukrász, amikor kedd délelőtt 150 darab krémest adott át Mátyus Istvánnak, a népkonyha önkéntesének. Az édes finomság a keddi ebédosztás alkalmával jutott el a szociális intézmény gondozottjaihoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Rizseshús rotyogott az udvari bográcsban

Rizseshús rotyogott az udvari bográcsban

2023. május 13. 14:07 | Adományok

Kisjuhász Hajnalka és családja 2020 tavasza óta több ízben nyújtotta ölelő karjait a Wojtyla Barátság Központ szegényei felé. Alapanyagokkal – savanyú káposztával és hússal –, szakácstudományukkal, no meg sok-sok jó szóval szolgálták a népkonyha sorsközösségének testi-lelki felemelkedését. A kedves lajosmizsei család azóta is szívén viseli a wojtylások sorsát. Az általuk biztosított kiváló minőségű hozzávalókat – ezúttal sertéshúst és rizst – két kiváló önkéntes szakács, Kövesi Krisztián és Szűcs Tamás főzte készre szombat délelőtt a karitatív létesítmény udvari bográcsában. A tálalásban két lelkes önkéntes, nevezetesen Fehér Tímea és Kelené Farkas Rozália nyújtott hathatós segítséget. A vasárnapi hidegcsomagok nem juthattak volna el a rászorultakhoz Dénus Kiss Jenő festőművész anyagi támogatása nélkül. (Fotók: Fehér Tímea)

Részletek
Konfár Zoltán ebédeltetett a Wojtylában

Konfár Zoltán ebédeltetett a Wojtylában

2023. május 15. 13:36 | Adományok

A FormaZona Sportközpont 2200 négyzetméteres alapterületével Kecskemét legnagyobb és legmodernebb felszereltségű tornaterme. A város egyik forgalmas kereskedelmi csomópontjában, a Szil-Coop áruház emeletén, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiával szemben található. Szolgáltatásait sokrétűség jellemzi, a család minden tagja számára többfajta edzési lehetőséget kínálnak. A sportcentrum tulajdonosa Konfár Zoltán, aki nem csak létesítményét vezeti, nehézsorsú embertársaira is önzetlen szívvel gondol. Ennek egyik megnyilvánulását jelentette a Wojtyla Barátság Központ hétfői ételosztása, melynek alkalmával a nemes lelkű vállalkozó biztosította a népkonyha százharminc gondozottjának ebédjét, mégpedig rakott kelkáposztát. A kiváló menüt kenyér, sütemény és – a Fornetti Kft. felajánlásával – tökmagos pogácsa tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetebédet adott az „aranyember”

Szeretetebédet adott az „aranyember”

2023. május 12. 13:36 | Adományok

Az arany a művészetek történetében a szakralitás fontos szereplője volt. Vajon lehet-e a kortárs képzőművészetben úgy használni, hogy megidézze az említett szakralitást korunkban is?” Aranykor címmel, eme költői kérdés kíséretében nyitotta meg április 14-én dr. Turai G. Kamil művészetfilozófus Dénus Kiss Jenő kortárs festőművész kiállítását a Wojtyla Barátság Központban. A tárlat keretében kilenc festményét vonultatta fel a szerző az Egressy utcai szociális-közművelődési intézmény dísztermében. Alkotásain túlmenően melegételt is „hozott” a szegényeknek Dénus Kiss Jenő. Első ízben pénteken, amikor jóvoltából szárharminc adag rizseshús került a rászorultak böjtös asztalára a népkonyha konyhai dolgozóinak, önkénteseinek hatékony közreműködésével. A remek menüt savanyúság, kenyér és sütemény tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Az egykori piarista diák ebédadománya

Az egykori piarista diák ebédadománya

2023. május 11. 13:47 | Adományok

Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójának egyik hajdanvolt osztálytársa, akivel a kecskeméti Piarista Gimnáziumban koptatták együtt az iskolapadot, nevezetesen Kovács István kedveskedett egy-egy tányér melegétellel a Wojtyla Barátság Központ szegényei számára. A nemes lelkű patrónus a csütörtöki ebédosztáson ugyan nem tudott személyesen megjelenni az Egressy utca 5/b. szám alatti népkonyha étkezdéjében, ám a messzi távolból szívélyes üdvözletét küldte a szociális-közművelődési intézmény gondozottjainak, egyúttal jó étvágyat és szebb napokat kívánt a jobb sorsra érdemes rászorultaknak. A jótékonysági akció keretében százharminc adag, kolbásszal gazdagon megrakott paprikáskrumpli került kiosztásra – savanyúság, kenyér, sütemény és „élelmiszerbankos” mandarin kíséretében. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek