Június 17. hétfő, Alida, Laura
Cornelia és a Vidám Törzsasztal márciusban is jótékonykodott

Cornelia és a Vidám Törzsasztal márciusban is jótékonykodott

2024. március 7. 17:52 | Adományok

Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának képviselője legutóbb februárban vendégelte meg a Wojtyla népkonyha sorsközösségét. Rendszerint együtt jelennek meg az étkezdében, ám a gondozottakat ezúttal Facol Lajos egyedül köszöntötte. A szociális-közművelődési intézmény aranykezű ezermestere százhúsz adag gombapörköltet és tészta köretet szolgált fel a szegényeknek, kenyér, valamint – a Fornetti Kft. felajánlásával – pogácsa kíséretében. (Fotók: Kolláth Andrea, Tódor Norbert – archív)

Részletek
Szépen szólt a tárogató a Wojtyla Házban

Szépen szólt a tárogató a Wojtyla Házban

2024. március 7. 17:38 | Szegények Akadémiája

Beremendi-Schultz Henrik énekes, tárogatóművész volt a Wojtyla Barátság Központ vendége csütörtök délelőtt. Az Ágasegyházán és Kecskeméten élő zenész klasszikus-, szórakoztató-, illetve énekművekből állította össze a népkonyha gondozottjainak szóló tárogatós minikoncertjének zenei anyagát. (Fotók: Kolláth Andrea)

Részletek
A Mátyás Király Patika tulajdonosa kínált ételt a nélkülözőknek

A Mátyás Király Patika tulajdonosa kínált ételt a nélkülözőknek

2024. március 6. 13:49 | Adományok

Évtizedes hagyománnyá vált, hogy évente egy alkalommal ellátogat a Wojtyla Barátság Központba dr. Steinmetz Györgyné Eperjessy Ildikó. A Kecskemét főtéri Mátyás Király Patika vezetője ekkor meghívja egy finom, laktató ebédre az Egressy utcai népkonyha sorsközösségét. Ezúttal nem tudott eljönni a népkonyha épületébe, így a messzi távolból kívánt mindenkinek jó étvágyat, hozzátéve: „máskor eljövök, számíthatnak rám”. A százhúsz adag gulyáslevest és mákostésztát, valamint kenyeret a szociális intézmény munkatársai, önkéntesei osztották ki a rászorultak között. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Hollósy Katalin: „Megtartó erők” – Anasztaszia Vdovkina zománcművész kiállítása elé

Hollósy Katalin: „Megtartó erők” – Anasztaszia Vdovkina zománcművész kiállítása elé

2024. március 6. 09:11

Budapesten, a Semmelweis Szalonban (Üllői út 26. I. em. 108.), 2024. március 6-án 18 órakor nyílik az orosz származású Anasztaszia Vdovkina tűzzománc alkotásainak kiállítása „Megtartó erők” címmel. A bemutatásra kerülő művek többsége Kecskeméten, a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhelyben és az utóbbi években a szintén kecskeméti Alkotóházban készültek.

Részletek
Ismét jótékonykodott a KIK-FOR igazgatója

Ismét jótékonykodott a KIK-FOR igazgatója

2024. március 4. 13:06 | Adományok

Nagy Gábor Tibor 2021. január 1. óta látja el a kecskeméti KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. ügyvezető igazgatói feladatait. Okleveles építészként végzett, majd megszerezte a városépítési-városgazdasági szakmérnöki és az okleveles ingatlanszakértői végzettséget is a Budapesti Műszaki Gazdaságtudományi Egyetemen. Szakmai tapasztalatot is szerzett ingatlanfejlesztési területen, a Városfejlesztő Kft. előtt ugyanis olyan gazdasági társaságnál dolgozott, ahol külföldi gyakorlatra is szert tehetett. 2009-ben került a városfejlesztéshez, amely akkor még a KIK-FOR Kft. divíziójaként működött, majd 2010-ben alakult korlátolt felelősségű társasággá. A cégnek, amely egyébként a KIK-FOR irodaházban székel, előbb műszaki igazgatója, majd ügyvezetője lett. Nagy Gábor Tibor öt évre kapott megbízást a KIK-FOR Kft-nél, és ő maradt a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője is. A KIK-FOR Kft. és a Wojtyla Barátság Központ között fennálló hagyományosan szívélyes kapcsolatok arra ösztönözték személyét, hogy a cég korábbi vezetőjéhez hasonlóan évente egy-egy alkalommal ő is ebédlőasztalhoz invitálja Kecskemét szegényeit. Erre legutóbb március 4-én került sor, amikor Nagy Gábor Tibornak köszönhetően százhúsz adag paradicsomos káposztát és sült sertésszeletet, valamint kenyeret, továbbá – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet felajánlásával – süteményt osztottak ki a Wojtyla Ház konyhai dolgozói, önkéntesei. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Dunavecséről „érkezett” a finom ebéd

Dunavecséről „érkezett” a finom ebéd

2024. március 5. 13:32 | Adományok

A dunavecsei Zöldi Kertészet tulajdonosai az elmúlt években számtalan alkalommal juttattak különféle adományokat – leginkább mákot és zöldségféléket – a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak megsegítésére. Kedden ebédfelajánlóként is csatlakoztak a szociális-közművelődési intézmény támogatóinak népes táborába. Mai jótékonysági akciójuk keretében százhúsz adag kolbászos rakott burgonyát szolgáltak fel az Egressy utcai népkonyha munkatársai, önkéntesei, kenyér és – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet jóvoltából – édes sütemény kíséretében. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Költemények gitárdallamokkal

Költemények gitárdallamokkal

2024. március 5. 13:07 | Adományok

Vassné Kökény Éva költő versei és Szecsődi György gitárjátékkal ötvözött énekhangja valósággal elkápráztatta a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait a népkonyha étkezdéjében kedd délelőtt megtartott zenés előadás alkalmával. A kimagasló színvonalú produkció hangvételét mi sem szemlélteti jobban, mint ama tény, hogy a műsor második szakaszában örömtől telve tárcra perdült a mélyen tisztelt közönség. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek