Május 28. vasárnap, Csanád, Emil
Szabó Antal januárban is ebédlőasztalhoz hívta a szegényeket

Szabó Antal januárban is ebédlőasztalhoz hívta a szegényeket

2023. január 27. 13:29 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százharminc nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A rántott csirkemellet rizibizi, savanyúság, valamint kenyér és sütemény, továbbá mandarin egészítette ki – utóbbi Facol Lajos, a Wojtyla Ház aranykezű ezermestere felajánlásával. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szabó Antal bibliaórát tartott

Szabó Antal bibliaórát tartott

2023. január 27. 13:19 | Szegények Akadémiája

Évek óta rendszeresen tart biblikus témájú előadásokat Szabó Antal, a bócsai Poli-Farbe festékgyár ügyvezető-tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központban. Péntek délelőtt is ó- és újszövetségi idézetekkel, szakrális vonatkozású kérdésekkel-válaszokkal szolgált a népkonyha gondozottjainak lelki épülésére. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Laskagomba a Pilze-Nagy Kft-től

Laskagomba a Pilze-Nagy Kft-től

2023. január 27. 13:04 | Adományok

Somosné dr. Nagy Adrienn, a laskagomba-termesztéssel és kereskedelemmel foglalkozó kecskeméti Pilze-Nagy Kft. ügyvezetője ismét igazi meglepetéssel szolgált a Wojtyla népkonyha gondozottjai számára. Adrienn asszony ugyanis nem kevesebb, mint nyolc láda laskagombát adományozott pénteken a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek ellátására. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Mandarin Facol Lajostól

Mandarin Facol Lajostól

2023. január 26. 13:34 | Adományok

Facol Lajos, a Wojtyla Barátság Központ kivételes műszaki érzékkel megáldott ezermester önkéntese ismét nagymennyiségű mandarinnal ajándékozta meg a népkonyha gondozottjait. Sőt mi több, a kilenc láda vitamindús édes gyümölcs helyszínre szállítását is magára vállalta a kiváló szakember. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédadománnyal szolgált a Zwack kecskeméti telephelyének vezetője

Ebédadománnyal szolgált a Zwack kecskeméti telephelyének vezetője

2023. január 26. 13:14 | Adományok

A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúrában, Európa és Magyarország egyik legmodernebb pálinkafőzdéjében éli mindennapjait Árvai Andor gyárvezető. Kapcsolata a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójával, Farkas P. Józseffel már nem éppen újkeletű. Számtalan esetben teszi tiszteletét az Egressy utcai népkonyha épületében, mint az elesettek egyik hírös városi apostola, aki együttérzésével, szeretetével, barátságával oly gyakran ad lelki – és megannyiszor anyagi természetű – vigaszt a népkonyha immáron százharminc főt számláló gondozotti sorsközösségének. A jótékonyság utóbbi formájával ajándékozta meg a szegényeket január 26-án, csütörtökön, amikor jóvoltából hentes tokányt és tészta köretet szolgáltak fel a karitatív létesítmény konyhai dolgozói, önkéntesei. Előzetesen farsangi mulatságban volt részük a jelenlévőknek, illetve Borisz atya ortodox lelkész mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Farsangoztak a Wojtyla Házban

Farsangoztak a Wojtyla Házban

2023. január 26. 13:04

A mosolynak, nevetésnek, felhőtlen örömnek jutott ma főszerep a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. Ebédosztás előtt ugyanis farsangi mulatságban lehetett részük a népkonyha gondozottjainak, akik az eseményt maguk szervezték. Volt, aki katonának, bohócnak, táncosnak öltözött, másikuk muzsikus szerepet játszott. Mosoly fakadt még azok arcán is, akik lábai ez alkalommal megálljt parancsoltak. Amikor a vigasság kissé alábbhagyott, kezdődhetett az ebédosztás, mely Árvai Andor, a Zwack Kecskeméti Pálinkamanufaktúra gyárvezetője jóvoltából valósult meg. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebédadomány a 14. Nőnek lenni Jó! Konferencia résztvevőitől – harmadszor

Ebédadomány a 14. Nőnek lenni Jó! Konferencia résztvevőitől – harmadszor

2023. január 25. 13:06 | Adományok

Évenként kétszeri gyakorisággal Kecskeméten gyűlnek össze az ország minden tájáról érkező női vállalkozók, hölgy cégtulajdonosok, közép- és felsővezetők. Április 25-én a „Tökéletlen az új tökéletes" címmel a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontban tartották összejövetelüket. Idén második alkalommal október 24-én tanácskoztak a résztvevők. Megbeszélésük témájaként a „Lét-Vágy”-at jelölték meg. A jótékonysági esemény célja ezúttal is az volt, hogy a bevételből rászorulókat segítő szervezeteket pártfogoljanak a résztvevők. A támogatottak egyikének ismételten a Wojtyla Barátság Központot jelölte meg a vállalkozói közösség. A rendezvény keretében Kolláth Andrea, a népkonyha igazgatóhelyettese újfent 200 ezer forintról szóló ajándékplakettet vehetett át Csatos Erikától, az Álomjövő Kft. tulajdonosától, a konferencia megálmodójától, szervezőjétől. A felajánlásból – immáron hagyományosan – négyszer rendezhetnek jótékonysági ebédosztást a Wojtyla Házban. Harmadik alkalommal – 2023. január 25-én – összesen százharminc adag krumplilevest és túróstésztát szolgáltak fel a szociális-közművelődési intézmény munkatársai, önkéntesei. Az ízletes, kiadós menüt ezúttal is kenyér és sütemény egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Héjja János januárban is segítő jobbot nyújtott

Héjja János januárban is segítő jobbot nyújtott

2023. január 24. 18:21 | Adományok

Héjja János, a McDonald’s egyik legsikeresebb franchise-partnere 1998 decemberében vette át első kecskeméti éttermét, amely 2002-ben McDrive-val bővült. Mára három éttermet üzemeltet a hírös városban; a Malom Központban, az Izsáki úton és a Jókai utcában – országosan összesen nyolcat. Az üzletember áldozatos mindennapi munkálkodása mellett a nehézsorsúak megsegítésére úgyszintén időt és figyelmet szentel. Számtalan jótékonysági kezdeményezése mellett a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait is támogatja – havi rendszerességgel. Ebédadományát rendszerint jómaga szolgálja fel az Egressy utcai népkonyha étkezdéjében a szociális intézmény önkénteseinek közreműködésével. A Peki Restaurant Kft. ügyvezető-tulajdonosa jóvoltából kedden kolbászos rakott burgonya, kenyér és sütemény kerülhetett az elesettek böjtös asztalára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Tass vízügyi helyzetét tanulmányozta az országgyűlési képviselő

Tass vízügyi helyzetét tanulmányozta az országgyűlési képviselő

2023. január 20. 16:08

Dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője péntek délben Tasson tájékozódott a dunai vízszabályozás aktuális kérdéseit illetően. A honatyát Németh Gábor tassi polgármester fogadta a Duna-menti Pákász Étteremben, Mizsei Jánosné tulajdonos, illetve Farkas P. József, a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója, valamint a szociális-közművelődési intézmény küldöttsége társaságában. A felek megvitatták Tass és környéke vízrajzi helyzetét; a helyi üdülőtelep háztulajdonosainak abbéli félelmét, hogy jelen állapot szerint nagymértékű áradás esetén elöntheti a Duna vize az üdülőtelep ingatlanait. A megbeszélés végén dr. Salacz László ígéretet tett, hogy az illetékes országgyűlési szakbizottság elé viszi az ügyet. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Fejedelmi ebéd a Wojtyla nyugdíjasklub jóvoltából

Fejedelmi ebéd a Wojtyla nyugdíjasklub jóvoltából

2023. január 23. 13:12 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központ nyugdíjasklubja megalakulása óta kulturális élmények – mindenekelőtt ismeretterjesztő és rekreációs célzatú kirándulások – garmadát kínálja évről évre a Wojtyla sorsközösség közművelődés iránt fogékony tagjai számára. Legutóbb Lakitelekre, a Hungarikum Ligetbe látogatott a népkonyha gondozottjaiból összeverbuválódott, időskorúakból álló csoport. Emellett Farkas Pál klubvezető idejét látta, hogy a Wojtyla Ház étkeztetési programjába is bekapcsolódjon a nemes céllal létrejött szervezet. Ennek eredményeként hétfőn rendkívül ízletes milánói makarónival ajándékozták meg ifjabb társaikat a jótékonysági létesítmény szenior lakói. A remek étel mellé kenyér, sütemény, valamint Fornetti-pogácsa is dukált a szegényeknek. (Fotók: Mátyus István)

Részletek