Július 17. szerda, Elek, Endre
Ferenc pápa a fogvatartottakhoz Velencében: A börtön az újjászületés helyévé is válhat!

Ferenc pápa a fogvatartottakhoz Velencében: A börtön az újjászületés helyévé is válhat!

2024. április 29. 17:18

Április 28-án reggel a Szentatya helikopterrel indult el a Vatikánból, hogy lelkipásztori látogatást tegyen Velencében. Első útja a Velence-Giudecca-i női börtönbe vezetett, hogy találkozzon a fogvatartottakkal. Beszéde után egyenként üdvözölte a jelen lévőket. Az alábbiakban Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közzétesszük.

Részletek
A fiatalok az Egyház jelene – Kecskeméten találkoztak az egyházmegyei ifjúsági referensek

A fiatalok az Egyház jelene – Kecskeméten találkoztak az egyházmegyei ifjúsági referensek

2024. április 29. 17:04

Április 17. és 19. között Kecskeméten szervezte meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Ifjúsági Bizottsága az idei ifjúságpasztorációs tanulmányi napokat. A program a katolikus fiatalok lelkipásztori ellátásában aktív szereplők számára kínál évről évre lehetőséget a közös szakmai gondolkodásra és tapasztalatcserére.

Részletek
Férjhez ment Ágó

Férjhez ment Ágó

2024. április 29. 12:06

Farkas Ágó, az ismert kecskeméti fitneszedző, életmód tanácsadó – Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója és Farkasné Pásztor Jolán társalapító leánya – pénteken házasságot kötött. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Diákok szépítették, csinosították a Wojtyla Ház szegényeit

Diákok szépítették, csinosították a Wojtyla Ház szegényeit

2024. április 29. 14:47

Fodrász- és kozmetikus tanulók által már-már újjászülettek a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai, amikor a Gáspár középiskola végzős, 5/13/b- és 2/14/b osztályos tanoncai ollóval, hajvágóval, hajszárítóval, különféle kozmetikumokkal felszerelkezve kezelésükbe vették Kecskemét elesettjeit (Fotók: Mátyus István, Tódor Norbert)

Részletek
Héjja János áprilisban is a nélkülözők oldalára állt

Héjja János áprilisban is a nélkülözők oldalára állt

2024. április 29. 13:14 | Adományok

.A Peki Restaurant Kft. ügyvezető-tulajdonosa immáron évek óta havi rendszerességgel gyámolítja a Wojtyla Barátság Központ nehézsorsú gondozottjait. A hét McDonald’s éttermet üzemeltető, a mai kedvezőtlen gazdasági viszonyok között is rendkívül sikeres vállalkozó rendszerint jómaga szolgálja fel ebédadományát a szociális-közművelődési intézmény étkezdéjében – néhány kedves, biztató szó kíséretében. Héjja János legutóbb április 22-én tette tiszteletét a karitatív létesítmény szegényei körében. Ennek alkalmával elmondta: rövidesen másodjára is végigjárja a caminot, aminek hossza előreláthatóan 600 km lesz – természetesen gyalogszerrel. Előre jelezte: április 29-én – a soron következő wojtylás jótékonysági akciója napján – már nem tud eljönni az Egressy utcába, hiszen készül a nagy útra. A nemes lelkű üzletember jóvoltából hétfőn rakott kelkáposzta került a nélkülözők böjtös asztalára. Az ízekben gazdag menüt hagyományosan kenyér és – a Fornetti Kft-nek köszönhetően – pogácsa tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Zitát köszöntötte a Wojtyla kollektívája

Zitát köszöntötte a Wojtyla kollektívája

2024. április 27. 12:39

Rögtönzött névnapi ünnepség keretében fejezték ki Farkas Zita munkatársuk iránti megbecsülésüket a Wojtyla Barátság Központ dolgozói. Ebből az alkalomból Farkasné Pásztor Jolán, a szociális-közművelődési intézmény társalapítója készétellel és süteménnyel kínálta a népkonyha nehézsorsú, halmozottan hátrányos helyzetű közmunkását – egy csokor csodaszép virág kíséretében. Zita örömmel, széles mosollyal fogadta a köszöntéseket. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Muhari Béla szeretetebéddel kínálta az elesetteket

Muhari Béla szeretetebéddel kínálta az elesetteket

2024. április 27. 13:09 | Adományok

A különféle mezőgazdasági erőgépeket forgalmazó kecskeméti Royal Traktor Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója szombaton – immáron sokadik alkalommal – újból ebédlőasztalhoz hívta a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Köszöntését jómaga tolmácsolta a nélkülöző embereknek, négy kedves kollégája társaságában. A népkonyha „étlapján” ma az alábbi magyaros étel szerepelt: paprikás krumpli debrecenivel, szárazkolbásszal, csülökkel gazdagon. A remek menüt alma tette teljessé. Makány Tamás és Kolláth Andrea kitartó munkálkodásának eredményeként pontban fél 12-kor kezdetét vehette az ebédosztás, teret adva a kulináris élvezeteknek. A tálalásban, mosogatásban és takarításban szorgos önkéntesek segédkeztek. A vasárnapi hidegcsomagok kiosztását Túri István nyárlőrinci vállalkozó adománya tette lehetővé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szabó Antal áprilisban is gondoskodott az elesettekről

Szabó Antal áprilisban is gondoskodott az elesettekről

2024. április 26. 12:26 | Adományok

A Poli-Farbe Kft. ügyvezetőjének ebédjét ízlelhették pénteken a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai: százhúsz nehézsorsú, testi-lelki értelemben egyaránt szükséget szenvedő embertársunk, akik a népkonyha támogatásának biztos tudatában indulnak el nap mint nap Kecskemét belvárosába, az Egressy utca 5/b. számú épület irányába. A remekül elkészített rántott csirkemell, valamint rizibizi köret a Kecskeméti Csárdából érkezett. A kiváló menüt savanyúság és kenyér egészítette ki. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szabó Antal bibliaórát tartott

Szabó Antal bibliaórát tartott

2024. április 26. 12:03 | Szegények Akadémiája

Évek óta rendszeresen tart biblikus témájú előadásokat Szabó Antal, a bócsai Poli-Farbe festékgyár ügyvezető-tulajdonosa a Wojtyla Barátság Központban. Csütörtök délelőtt is ó- és újszövetségi idézetekkel, szakrális vonatkozású kérdésekkel-válaszokkal szolgált a népkonyha gondozottjainak lelki épülésére. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Babgulyás a Nádas Vendéglőből

Babgulyás a Nádas Vendéglőből

2024. április 25. 13:14 | Adományok

Szentkúti György, a jakabszállási Nádas Vendéglő tulajdonosa ebédadományát rejtette csütörtök délben Kolláth Andrea, a Wojtyla Barátság Központ igazgatóhelyettese gépkocsija. A népkonyha bejáratához érkezve Andrea bejelentette: megérkezett a várva várt százhúsz adag, messze földön híres-neves, füstölt marhahúst és minden más földi jót magába foglaló babgulyás, egyúttal segítséget kér a bevitelhez, tálaláshoz. A különlegesen ízletes ebédet kenyér, sütemény és – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet jóvoltából – mézes puszedli „társaságában” fogyaszthatták el a rászorultak. A finom menü Jakabné Zsuzsa, a Nádas Vendéglő kitűnő szakácsnője keze munkáját dicsérte. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek