Február 28. szerda, Elemér
Fejes Diána és Ferenc osztott ebédet a Wojtyla Házban

Fejes Diána és Ferenc osztott ebédet a Wojtyla Házban

2023. december 9. 13:14 | Adományok

A Fejes család két tagja – Diána és Ferenc – köszöntötte szombaton déltájban a népkonyha étkezdéjében megjelent gondozottakat – szám szerint mintegy százat. Kedves, szívhez szóló gondolataik nem maradtak viszonzatlanul az ellátottak körében: egyöntetűen hangoztatták a szegények: „Köszönjük szépen az ebédet!”. Fejesék jóvoltából a nehézsorsú emberek ragulevest fogyaszthattak. Az ízekkel, élettel teli házias menüt – egy izsáki őstermelő hölgy jóvoltából – alma egészítette ki. A vasárnapi hidegcsomagok – melyek hagyományosan kenyeret és konzervet tartalmaztak – Kovács István képkeretező támogatásával juthattak el a rászorulókhoz. Mindemellett ételosztás előtt a második adventi gyertya fénye is kigyulladt a támogatóknak köszönhetően. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Ízes falatok a Lakikonyha felajánlásával

Ízes falatok a Lakikonyha felajánlásával

2023. december 8. 13:21 | Adományok

Váradi Mónika, a lakiteleki Lakikonyha Nonprofit Kft. ügyvezetője százhúsz adag, tejföllel gazdagon megrakott székelykáposztát adományozott a Wojtyla Barátság Központ elesettjeinek. A nagymennyiségű, rendkívül finom meleg étel jómaga, valamint Madari Róbert Lakitelek polgármestere, és Szabóné Révész Mónika, a cég kedves dolgozója személyes közreműködésével jutott el péntek délben a szociális-közművelődési intézmény rászorultjaihoz. A pompás menüt „lakiteleki” mandarin, továbbá kenyér és sütemény tette igazán teljessé. A kulináris élvezetek után a népkonyha szegényei sokatmondóan ekképp kommentálták a fejedelmi lakomát: ez igen, le a kalappal! Isten bőséges áldása legyen a jókedvvel adakozókon! (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Meglepetéscsomagokkal érkeztek a gáspárosok

Meglepetéscsomagokkal érkeztek a gáspárosok

2023. december 8. 12:17 | Adományok

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Technikuma idén már hetedik alkalommal mutatta meg, mire is képes a "gáspáros szív", amikor a Karol Wojtyla Barátság Központot adománygyűjtéssel támogatta. Haincz József, mint volt igazgatóhelyettes a Karol Wojtyla Barátság Központ lakóit patronálta. Emléke előtt tiszteleg az iskola. Halála után ezt a hagyományt folytatta az iskola Diákönkormányzata. Tartós élelmiszerek, ruhaneműk, játékok, könyvek, tisztálkodási eszközök gyűjtésével támogatja a Központot már hosszú évek óta, évről-évre bizonyítva szociális érzékenységét. Az elmúlt két hét során az iskola vezetése, oktatóiés diákjai, valamint technikai dolgozói közös összefogással, az adományokat az intézményben összegyűjtve készültek meglepni a Wojtyla Barátság Központot. 2023. december nyolcadikán a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Technikum igazgatója Jóljárt Zoltán, Pappné Szabó Lilla igazgatóhelyettes, valamint a Diákönkormányzat delegációja elszállította a meglepetés-csomagokat, hogy ezzel örömet szerezzenek sok-sok családnak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Floridai kaland napfogyival – 4. rész

Floridai kaland napfogyival – 4. rész

2023. december 7. 12:46 | Szegények Akadémiája

Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium igazgatója ezúttal is 2017-es floridai élményeit osztotta meg a Wojtyla Barátság Központ gondozottjaival – immáron negyedik alkalommal. Mint beszámolójából kiderült, Orlandoban és Miamiban szállt meg családjával, majd egy hatalmas bérautóval közösen bejárták egész Floridát. Többek között Miami Beach-en is megfordultak, ahol egyebek mellett filmforgatások helyszíneit is szemügyre vehették. Az amerikai „kalandtúra” január 10-én folytatódik a Wojtyla Házban – californiai „kalandtúrával”. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ebéd a KTE Kosárlabda Klub felajánlásával

Ebéd a KTE Kosárlabda Klub felajánlásával

2023. december 7. 13:09 | Adományok

Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője 2020. szeptember 5-én tette először tiszteletét Farkas P. Józsefnél, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójánál. Ígérte akkor, rövidesen a kecskeméti kosárlabda csapatot is magával hozza a szociális intézménybe. Sőt mi több, részéről úgyszintén elhangzott: nem üres kézzel fogják köszönteni a népkonyha gondozottjait. A koronavírus járvány miatt az újabb találkozó ugyan jóval később jött létre, viszont a karitatív célzatú vendéglátások azóta sem maradtak el. Legutóbb, 2023. december 7-én, csütörtökön a sportegyesület jóvoltából százhúsz adag milánói spagetti, valamint kenyér és sütemény került a szegények böjtös asztalára. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Házias menü a Szentháromság Piarista Plébánia felajánlásával

Házias menü a Szentháromság Piarista Plébánia felajánlásával

2023. december 6. 13:48 | Adományok

Nyeste Pál piarista plébános, paptanár több alkalommal tette már tiszteletét a Wojyla Barátság Központban. Krisztus hűséges követőjeként, aki hitéből fakadóan minden tehetségével az Úr dicsőségére és embertársai javára végzi szolgálatát, természetszerűleg kötődik a testben-lélekben megszegényedettekhez, akik számára akár egy falatka kenyér, egyetlen megértő szó is felbecsülhetetlen kincsnek számít. A Wojtyla Házban számosan akadnak olyanok, akik éheznek, szomjúhoznak, nem csak fizikai, lelki értelemben egyaránt. Az ő megsegítésükre vállalt ismét anyagi áldozatot a Szentháromság Piarista Plébánia hívőközössége, akik jóvoltából kolbásszal gazdagon megrakott paprikáskrumplit fogyaszthattak a karitatív szervezet gondozottjai – összesen közel százhúszan. A kiváló étket kenyér és finom pékáru tette még inkább laktatóbbá. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
A Wojtylában is járt a Gong mikulása

A Wojtylában is járt a Gong mikulása

2023. december 6. 13:37 | Adományok

Számtalan kecskeméti közintézményben várták ma a gyerekek a Gong Rádió mikulását. A Wojtyla Barátság Központ 18 évre visszanyúló története során hagyománnyá vált, hogy déltájban a népkonyha ebédlőjében is megfordul a médium télapója, aki ezúttal is különféle édességekkel, valamint mandarinnal kedveskedett a rászorultaknak. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Ünnepi ebéd a Sheratonból

Ünnepi ebéd a Sheratonból

2023. december 4. 13:04 | Adományok

Hétfőn sem igazán lehetett panasz az étel minőségére a Wojtyla Barátság Központ népkonyháján. Annál is inkább, mert az ebéd – Juszkó Anita igazgató asszony jóvoltából – egyenesen a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontból érkezett. A négycsillagos szálloda éttermének séfje százhúsz darab, a Matusz-Vad Zrt. felajánlásaként érkezett csirkecombot sütött meg, melyhez rizibizi köretet készített savanyúság kíséretében. A négycsillagos minőség ugyancsak éreztette hatását a gondozottak arcán; nem is járt mosolytalan ember ma a Wojtyla Házban. A pompás menüt a szállás- és vendéglátóhely két munkatársa, Eszenyi Gréta és Utasi Béla nyújtotta át a rászorultaknak. Le a kalappal, Sheraton! (Fotók: Mátyus István)

Részletek