Július 31. szombat, Oszkár | EUR: 357; USD: 300; CHF: 331
„Trendalelke” hölgyek várták ebéddel a Wojtyla Ház rászorultjait

„Trendalelke” hölgyek várták ebéddel a Wojtyla Ház rászorultjait

2021. június 29. 14:22 | Adományok

Pajkó Andrea a trendalelke.hu – Kecskemét első online női magazinja – alapító-főszerkesztője. 2017 februárjában népes hölgykoszorúval útjára indította a Trendalelke Vállalkozónői Reggeli elnevezésű üzleti jellegű programsorozatot, melyet rendszerint a Wojtyla Barátság Központ melletti Veyron Ebédlő és Rendezvényházban tartanak meg havi rendszerességgel, informális stílusban, kiváló hangulat közepette. Korábban e fórumon született az ötlet Szani Edit jóvoltából – aki egyébként adományozóként állandó kapcsolatot tart fenn az Egressy utcai népkonyhával –, hogy rendezzenek jótékonysági főzést, melynek kedvezményezettje a Wojtyla Ház sorsközössége legyen. Az elképzelést tettek követték, mind a mai napig, amikor százhúsz adag ízletes sertéspörköltet és tészta köretet szolgáltak fel a Trendalelke képviselői a Wojtyla Ház lelkes munkatársaival karöltve.

Részletek
Átadták a borotai Anna Margit Játszóteret

Átadták a borotai Anna Margit Játszóteret

2021. június 26. 13:07

Az elmúlt hétvégén megrendezett Borotai Napok keretében felavatták a község megújult játszóterét. A korábbi, több szempontból is elavult köztéri játékokat újak váltották fel, melyek maradéktalanul megfelelnek a 21. század követelményeinek és a vonatkozó jogszabályoknak. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
A Gyermelyi Zrt. felajánlásával jutottak melegételhez a szegények

A Gyermelyi Zrt. felajánlásával jutottak melegételhez a szegények

2021. június 26. 13:35 | Adományok

A Gyermelyi Zrt. Magyarország piacvezető tésztagyártója, legnagyobb tojástermelője, egyben megkerülhetetlen malomipari szereplője. Emellett 8800 hektár területen folytat mezőgazdasági tevékenységet. Története 1953-ig nyúlik vissza. Ekkor tizenkét gyermelyi gazda, nem bírva tovább az egyéni gazdálkodást sújtó, mindinkább ellehetetlenítő terheket - a politikai nyomásnak engedve - megalakította a Petőfi Szövetkezetet. A közben eltelt időszak a folyamatos fejlesztésekről szólt. A cég anyagi szempontból is biztos talajon áll, így nem meglepő, ha a vállalat vezetői nehézsorsú, elesett embertársaik bőkezű támogatására is gondot fordítanak. A Wojtyla Barátság Központról az interneten böngészve szereztek tudomást. Immáron hosszú évek óta támogatják a kecskeméti népkonyha fenntartóinak missziói törekvéseit, nagymennyiségű késztermékkel és ebédmeghívással egyaránt. A jótékonyság nemes cselekedetét idén már több ízben is gyakorolták a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai vonatkozásában, tészta szállítmánnyal és ételadománnyal egyaránt. A Gyermelyi Zrt. tulajdonosi körének támogatásával legutóbb szombat délben került sor ebédosztásra az Egressy utcai szociális intézmény étkezdéjében, ahol százhúsz adag borsós csirketokányt szolgáltak fel a létesítmény munkatársai, valamint Jónás Piroska önkéntes. A kiváló menüt Makány Tamás önkéntes szakács készítette el a karitatív szervezet udvari bográcsában.

Részletek
Szeretetebéd a nagytemplomi hívektől

Szeretetebéd a nagytemplomi hívektől

2021. június 28. 13:43 | Adományok

A Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia hívőközössége újfent elérkezettnek látta az időt, hogy városunk szegényei javára szolgáljon. Ennek gyakorlati megvalósításaként ismét a nagytemplomi hívek vendégei lehettek egy ízletes ebédre a Wojtyla Barátság Központ rászorultjai, szám szerint mintegy százhúszan. Hétfő délben paradicsomos káposztát, sertéssültet, valamint kenyeret, süteményt szolgáltak fel a népkonyha szorgos munkatársai.

Részletek
Kovács Zoltán és családja adományozott ételt a szegényeknek

Kovács Zoltán és családja adományozott ételt a szegényeknek

2021. június 24. 13:25 | Adományok

A kecskeméti Miga-Metall Kft. tulajdonosa, Kovács Zoltán családjával karöltve úgy döntött, június 24-én újból vendégül látja a Wojtyla Barátság Központ szegényeit. Eddigi tapasztalatai alapján ugyanis hosszú ideje akként ítéli meg, további támogatásra méltó az erőfeszítés, melyet a szociális intézmény kollektívája és sorsközössége együttes erővel kifejt annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű emberek közül minél többen megtalálják helyüket, szerepüket a „normális” élet felé vezető úton; előbb-utóbb ismét önállóan eligazodjanak mindennapjaik útvesztőiben. A fémmegmunkálással, lakatosipari munkákkal, hegesztéssel, fémszerkezet-gyártással, csiszolással, felületkezeléssel foglalkozó kecskeméti Miga-Metall Kft. vezetője a gondozottakhoz szóló üzenetében reményét fejezte ki, hogy másik alkalommal is tud majd segíteni. A Wojtyla Ház munkatársai délben ragulevest, túrós tésztát, valamint kenyeret és süteményt szolgáltak fel a népkonyha százhúsz elesettje részére. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkész biblikus gondolatait hallhatták a jelenlévők. (Fotók: Mátyus István - archív)

Részletek
A remény soha nem fogy el – Júniusi érseki interjú dr. Bábel Balázzsal

A remény soha nem fogy el – Júniusi érseki interjú dr. Bábel Balázzsal

2021. június 24. 12:26 | Dr. Bábel Balázs

A közelgő budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus várható fejleményei, valamint az egyházi ingatlanok felújítása képezte a kalocsa-kecskeméti érsekkel folytatott e havi beszélgetésünk gerincét. Emellett Farkas P. József újságíró szóba hozta a szentmisék látogatottságának csökkenését és a világjárvány egyházra gyakorolt egyéb hatásait is. (Fotó: Mátyus István)

Részletek
Halászlé Algyőről

Halászlé Algyőről

2021. június 22. 16:25 | Adományok

Farkas Pál, a Wojtyla Barátság Központ programszervezője szava járásával: „szuperszonikus” ételkülönlegesség várta kedden a népkonyha gondozottjait. Barta László, az Algyői Halászcsárda tulajdonosa ugyanis szegedi halászlével kedveskedett annak a több mint száz rászorulónak, akik kényszerűségből ma a szociális intézményben kívántak hozzájutni napi betevőjükhöz. Ünnepi alkalomnak bizonyult ez a szegények számára, hiszen a magas beszerzési költségek miatt viszonylag ritkán kerülhet halétel az elesettek böjtös asztalára. Dél után néhány perccel Barta László - Farkas P. József alapító igazgató invitálására - az ebédlőben köszöntötte a szegényeket, majd bejelentette: immár tálalásra kész a filézett pontyból készült halászlé, melyből két bográcsnyit főztek a népkonyha udvarán Varsányi Attila mesterszakács közreműködésével. A nagyszerű menüt maga a felajánló nyújtotta át a nehézsorsú ellátottaknak. (Fotók: Mátyus István - archív)

Részletek
Ebédet osztott Héjja János

Ebédet osztott Héjja János

2021. június 21. 18:35 | Adományok

Amikor több mint harminc évvel ezelőtt megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, ámde mostanra többmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője immáron hat vidéki éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. Az ő nemes hozzájárulásával elkészült ételt – tarhonyás húst – maga osztotta ki a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. A menühöz félegyházi kenyér, sütemény és egy tortaszelet is dukált. (Fotók: Tódor Norbert – archív)

Részletek
Farkas Gábor alapítóra emlékezett az Európa Jövője Egyesület elnöke

Farkas Gábor alapítóra emlékezett az Európa Jövője Egyesület elnöke

2021. június 21. 18:16 | Szegények Akadémiája

A Csiperó sikere több mint negyed évszázada töretlen. Az évek alatt gyermekek ezrei váltak részesévé a nemzetközi gyermektalálkozóknak, érezték át a szeretet, a barátság és a kulturális sokszínűség tökéletes harmóniáját. A mindenkori szervező Európa Jövője Egyesületet Farkas Gábor alapította, aki idén három esztendeje költözött a mennyei hazába. Az alapító munkásságát méltatta hétfőn a Wojtyla Házban Berei Andrea, az egyesület jelenlegi elnöke. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek