Május 25. szerda, Orbán | EUR: 383; USD: 357; CHF: 371
Ebédadomány Honduras tiszteletbeli konzuljától

Ebédadomány Honduras tiszteletbeli konzuljától

2022. május 24. 13:45 | Adományok

Dr. Bleuer István Honduras tiszteletbeli konzulja az elmúlt két esztendőben számtalan alkalommal segítette a Wojtyla Barátság Központ missziói tevékenységgel – rendkívül jelentős összegű adományokkal. Bőkezűen támogatta a szociális-közművelődési intézmény mindennapi működését, eszközbeszerzését. Mindemellett kedden melegétel-adománnyal is kedveskedett a kecskeméti népkonyha sorsközösségének. A nemes lelkű patrónus jóvoltából százhúsz adag ananászos pulykamellet szolgáltak fel a karitatív létesítmény munkatársai és önkéntesei – rizs körettel, kenyérrel, süteménnyel. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Libák Molnár Sándorné tenyésztőtől

Libák Molnár Sándorné tenyésztőtől

2022. május 24. 13:37 | Adományok

A Wojtyla Barátság Központba érkező rászorultak Molnár Sándorné fülöpházai tenyésztő jóvoltából két libával is találkozhattak a népkonyha udvarán kedden ebédosztás előtt. A látvány nem ment teljesen újdonságszámba, hiszen Kecskemét elesettjei több alkalommal is láthattak ilyen jószágokat a helyszínben – minden esetben Molnár Sándornénak és dr. Faragó Károlynak köszönhetően. (Utóbbi nemrégiben bekövetkezett haláláig gondoskodott a libák szállításáról.) A tojók egyenesen a tenyésztő farmjáról érkeztek. A kifutóban elhelyezett jószágok később – amikor eljön az ideje – a szociális intézmény szegényeinek élelmezését szolgálják. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Biztonsági garanciáink: megtérés, ima és engesztelés – Bábel Balázs Hercegszántón

Biztonsági garanciáink: megtérés, ima és engesztelés – Bábel Balázs Hercegszántón

2022. május 23. 12:14 | Dr. Bábel Balázs

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatta be a hercegszántó-máriakerti kegyhelyen az idei első fatimai engesztelő szentmisét május 13-án. A búcsújáróhely érdekessége, hogy itt található az ország legnagyobb Mária-szobra. Az ünnepre közel ezren érkeztek az ország minden tájáról, sőt határainkon túlról is.

Részletek
Ételadomány a Kocsis Pál iskolától

Ételadomány a Kocsis Pál iskolától

2022. május 21. 13:44 | Adományok

Juhász István, a Szent Imre utcai Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója beállt azok hosszú sorába, akik szívükre-lelkükre – avagy Isten Szentlelkének hívó szavára – hallgatva úgy döntöttek, adományukkal szeretnék elősegíteni a Wojtyla Barátság Központ missziói tevékenységének sikerét. Ennek megfelelően – az általa vezetett intézmény nevében – százhúsz adag melegétellel szolgált a népkonyha gondozottjai számára szombat délben. A menüt szokás szerint kenyér és sütemény, valamint – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – alma egészítette ki. A vasárnapi hidegcsomagokat Göbölyös Károly burgonyatermesztőnek és családjának köszönhették az ínségesek. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek
Bögrék a Pamutlabor felajánlásával

Bögrék a Pamutlabor felajánlásával

2022. május 23. 15:23 | Adományok

Mintegy 650 darab, vicces feliratokkal tarkított bögrét osztanak szét a Wojtyla Barátság Központ munkatársai a népkonyha gondozottjai között az elkövetkezendő karitatív ebédosztások folyamán. A nagymennyiségű, szívet-lelket melengető meglepetést Bátóczki Nikolett „PamutManó” ajándékozta a szegényeknek a Ceglédi úti Pamutlabor részéről. A rászorultak minden bizonnyal örömmel fogadják a kedves adományokat, hiszen manapság már a mintázott ivóalkalmatosságok sem tekinthetők olcsó portékának. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Három Gúnár Étteremből érkezett a kiváló ebéd

A Három Gúnár Étteremből érkezett a kiváló ebéd

2022. május 23. 13:26 | Adományok

Hétfőn a Három Gúnár Hotel és Rendezvényház üzemeltetői oltalmazták, vették védő szárnyaik alá a Wojtyla Barátság Központ elesettjeit. Képviselőjük déltájban százhúsz adag tavaszi rizseshússal és savanyúsággal kopogtatott a népkonyha ajtaján. Az igencsak kiadós, laktató menüt kenyér és sütemény, valamint – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – alma tette teljessé. Csizmadia László, a szálloda tulajdonosa korábban ekképp nyilatkozott a Wojtyla Házzal fenntartott kapcsolatáról: „Nagyon pozitív érzésekkel gondolunk a szociális intézményre, nagyszerű és csodálatos dolog, amit tesznek. Évente két alkalommal csatlakozunk az ebédadományozó projekthez. Amíg lehetőségünk adódik, segítünk. Úgy érzem, példaértékű, jó ügy részesei lehetünk”. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Szeretetebéd a kecskeméti kékkeresztesektől – a hónapban immáron másodjára

Szeretetebéd a kecskeméti kékkeresztesektől – a hónapban immáron másodjára

2022. május 20. 15:46 | Adományok

A Magyar Kékkereszt Egyesület református egyházi kötődésű, országos kiterjedésű iszákosmentő misszió kecskeméti utógondozó közössége amellett, hogy gyógyulásuk útján segíti a szenvedélybetegséggel küzdőket, jelentős hangsúlyt helyez az alkoholizmus okozta nyomorúságban élők lelki gondozására. Mindemellett tagjaik, önkéntes segítőik lehetőség szerint támogatják a hátrányos helyzetűeket. Ekként tettek péntek délben is, amikor Nemesvári József, a helyi csoport támogatására hívatott Kecskeméti Kékkereszt Alapítvány elnöke – miután ismeretterjesztő előadás keretében átfogó képet festett a szervezet működéséről – százhúsz adag Marco Polo módra elkészített sertésszeletet, valamint burgonyapüré köretet, továbbá kenyeret, süteményt és – Szappanos Gábor őstermelő jóvoltából – almát osztott ki a népkonyha rászorultjai számára. Előzetesen Oskolás János kékkeresztes költő szavalta el egyik alkalomhoz illő versét.

Részletek
Bizonyságot tett a kékkeresztes vezető

Bizonyságot tett a kékkeresztes vezető

2022. május 20. 15:17 | Szegények Akadémiája

Nemesvári József, a Kecskeméti Kékkereszt Alapítvány elnöke péntek délelőtt ismeretterjesztő előadást tartott a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára. Mint elmondta, az alapítvány a Magyar Kékkereszt Egyesület ökumenikus jellegű, református kötődésű iszákosmentő misszió kecskeméti utógondozó csoportjának támogatására jött létre. A működésük során keletkező bevételek teljes egészében a gyógyulni vágyó kékkeresztesek absztinenciájának megőrzését, a tagok lelki megújulását szolgálják olyképpen, hogy a szervezet Kuratóriuma, illetve a csoport pasztorális és világi vezetője terápiás jellegű közösségi programokat szervez az érintettek számára. A kékkeresztesek minden kedden és szerdán este 6 órai kezdettel tartják missziói alkalmaikat a Kecskeméti Református Egyházközség Kálvin téri Gyülekezeti Központjában, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak. Mindemellett bizonyságtétel is elhangzott a beszámoló során.

Részletek
Héjja János májusban kétszer is támogatta a nehézsorsúakat

Héjja János májusban kétszer is támogatta a nehézsorsúakat

2022. május 19. 13:49 | Adományok

Amikor több mint harminc évvel ezelőtt megnyílt az első McDonald's Magyarországon, fiaival az utcán kígyózó több száz méteres sorban ott állt Héjja János is, hogy megkapják életük első „mekis” hamburgerét. Akkor még nem értette, minek ez a nagy felhajtás, ámde mostanra többmilliárdos árbevételt realizál ezekből a hamburgerekből. Héjja János, a Peki Restaurant Kft. tulajdonosa és ügyvezetője immáron hét vidéki éttermet vezet, nemzetközi mércével mérve is komoly sikerekkel. Az ő nemes hozzájárulásával elkészült ételt – borsós-gombás sertéspörköltet tésztával – maga szolgálta fel a Wojtyla Barátság Központ munkatársai, önkéntesei közreműködésével. A menühöz félegyházi kenyér és „élelmiszerbankos” sütemény is dukált. Előzetesen Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait. (Fotók: Mátyus István)

Részletek