Szeptember 24. vasárnap, Gellért, Mercédesz
Dr. Nagy Zoltán gondoskodó szeretete

Dr. Nagy Zoltán gondoskodó szeretete

2023. szeptember 23. 13:02 | Adományok

A Phoenix Mecano már igazán régi „motorosnak” számít, mármint ami a társadalmi felelősségvállalást, jótékonysági akciókat illeti. A gépipari, elektronikai rendszerek és komponensek fejlesztésével, gyártásával foglalkozó cég ügyvezető igazgatója, dr. Nagy Zoltán felajánlásaival időről időre felbecsülhetetlen segítséget nyújt a Wojtyla Barátság Központ mindennapi ebédosztásaihoz, szakadatlanul pártfogolva a szociális létesítmény lélekmentő misszióját – az elmúlt évekhez hasonlóan idén is. Jóvoltából szombaton ismét százhúsz adag melegételt – mégpedig gombás sertéstokányt és rizs köretet szolgáltak fel a népkonyha munkatársai, önkéntesei. A pompás ízvilággal jellemezhető, kiválóan elkészített étel Dudás Tamás, továbbá kedves felesége, Henrietta és kisfiuk, Dusán keze munkáját dicsérte. A remek menüt egy-egy csomag instant levespor – Kurgyis Illés, a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezet lelkészének ajándéka – tette teljessé. A vasárnapi hidegcsomagok Hetényi József és családja támogatásával jutottak el a jobb sorsra érdemes rászorulókhoz. (Fotók: Kolláth Andrea, Tódor Norbert)

Részletek
Balogh Károly érdemelte ki az Assisi Szent Ferenc-emlékdíjat

Balogh Károly érdemelte ki az Assisi Szent Ferenc-emlékdíjat

2023. szeptember 22. 19:06

Balogh Károly, Helvécia polgármestere vehette át idén a Wojtyla Barátság Központ Assisi Szent Ferenc-emlékdíját. A 2021-ben alapított kitüntetéssel ismerik el azokat, akik segítik a szociális intézmény misszióját; Szent II. János Pál pápa szellemiségét követve támogatják a rászorulókat. (Fotók: Tódor Norbert – Wojtyla Barátság Központ)

Részletek
Helvécia polgármestere újból a reményvesztettek oldalára állt

Helvécia polgármestere újból a reményvesztettek oldalára állt

2023. szeptember 22. 19:18 | Adományok

Balogh Károly Helvécia polgármestere volt a Wojtyla Barátság Központ rászorultjainak pénteki támogatója. A nagyközség első embere – aki épp e napon vette át a népkonyha étkezdében az igencsak megszolgált Assisi Szent Ferenc-emlékdíjat – számos alkalommal pártfogolta már magánemberként a Wojtyla-sorsközösséget. Igazán pazar kulináris élménnyel lehettek ma gazdagabbak a karitatív létesítmény gondozottjai, ugyanis a település elöljárója százhúsz adag gulyáslevessel és ugyanennyi túróstésztával kedveskedett Kecskemét elesettjeinek. A rendkívül ízletes menüt szokás szerint kenyér és sütemény, továbbá – a 69. születésnapját ünneplő Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója jóvoltából – különféle ízesítésű rétes tette teljessé. A pompás étel kiosztása lelkes önkéntesek közreműködésével valósult meg. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Ballószög polgármestere ebédet osztott a Wojtyla Házban

Ballószög polgármestere ebédet osztott a Wojtyla Házban

2023. szeptember 21. 12:51 | Adományok

Somogyi Lajos Ballószög elöljárója csütörtökön százhúsz adag melegételt adományozott – immáron sokadik alkalommal – a Wojtyla Barátság Központ rászorultjainak. A település első emberét visszajáró vendégként tiszteli a népkonyha sorsközössége. 2017 óta ugyanis minden évben rendszeresen megtiszteli ételadományával az Egressy utcai szociális-közművelődési intézmény elesettjeit. Ezúttal csülökkel gazdagon megrakott körömpörkölt és főtt burgonya köret került a szegények böjtös asztalára. A házias menüt kenyér, sütemény és alma tette teljessé. (Fotók: Tódor Norbert)

Részletek
Turul Koppány eredmények

Turul Koppány eredmények

2023. szeptember 20. 14:26 | Aktivisták

Szeptember 10-én a kiskunfélegyházi parkerdőben rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület, a jubileumi 50. Tűzmadár íjászversenyét, amely egyben a 2023-as versenysorozat döntő versenye is volt.

Részletek
Ágó újból jótékonykodott

Ágó újból jótékonykodott

2023. szeptember 20. 13:39 | Adományok

Alig telt el egy kis idő legutóbbi felajánlása óta, újból az AS Ágó's Secret – Farkas Ágó Power Plate és Életmód Stúdió trénerének, egyben tulajdonosának jóvoltából étkezhettek a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai. Ágó, akinek édesapja Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója, adományaival havonta több alkalommal támogatja a szociális létesítmény ellátottjait. Így történt szeptember 20-án, szerdán is, amikor újfent Ágó finanszírozta az ételosztás költségeit. Ami pedig a napi menüt illeti, ezúttal rendkívül ízletes paradicsomos húsgombócot és főtt burgonya köretet tálaltak fel a karitatív létesítmény szorgos munkatársai, önkéntesei. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Répa és sárgaborsó adomány Gyuris Dávidtól

Répa és sárgaborsó adomány Gyuris Dávidtól

2023. szeptember 20. 13:27 | Adományok

Az MSZP kecskeméti városi szervezetének alelnöke számos alkalommal kedveskedik a Wojtyla Barátság Központ szegényeinek különféle adományokkal: zöldségfélékkel, gyümölcsökkel. Szerdán két láda répával és öt kilogramm sárgaborsóval kopogtatott a népkonyha bejárati ajtaján. Az ajándékok későbbi étkeztetések alkalmával jutnak el a rászorultakhoz. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
Jót jó szívvel – Kovács Zsolt ételadománya

Jót jó szívvel – Kovács Zsolt ételadománya

2023. szeptember 19. 13:57 | Adományok

A kecskeméti Aranyhomok Gyorsétterem és Kávézó tulajdonosa évek óta segíti a Wojtyla Barátság Központ szociális étkeztetési programját. Tisztában van a wojtylások között széles körben elterjedt nézettel, miszerint a babgulyás igencsak finom, laktató étel. Kovács Zsolt - ő támogatta ma a népkonyhát - egy egész bográcsnyi babgulyást főzetett étterme konyháján, mellyel pontban fél 12-kor lépték át a Wojtyla Ház ajtajának küszöbét. Nagy keletje volt Kovács Zsolt ebédjének. Máskor is ilyet kérünk, ha lehet – jelezték a gondozottak elégedettségüket Farkas Pálnak, a karitatív létesítmény főszervezőjének, aki rögvest továbbította is az üzenetet. A remek menüt hagyományosan kenyér, sütemény, továbbá – Berényi Tibor katonatelepi őstermelő és Facol Lajos, a Wojtyla aranykezű ezermestere jóvoltából – szőlő tette teljessé. (Fotók: Mátyus István)

Részletek
A Lélek Hangjai – Beszélgetés az élet dolgairól a Biblia tükrében

A Lélek Hangjai – Beszélgetés az élet dolgairól a Biblia tükrében

2023. szeptember 19. 13:37 | Szegények Akadémiája

A Mai IGE című három havonta megjelenő ingyenes kiadványt százezrek olvassák rendszeresen – nem csak kis hazánkban, de a világ számos pontján, helyi nyelvre fordítva. A kis füzetecske napi felosztásban néhány soros bátorító üzeneteket tartalmaz bibliai igeversek talaján, Bob Gass ír származású brit keresztény igehirdető-író tollából. A kiskőrösi illetőségű Keresztyén Média UCB Hungary Alapítványtól térítésmentesen megrendelhető kiadványból, illetve társlapjaiból keddenként Tódor Norbert, a Wojtyla Barátság Központ munkatársa olvas fel szemelvényeket egy-egy tárgykör kapcsán, majd a népkonyha érdeklődő gondozottjai társaságában személyes gondolatokat fűz az elhangzottakhoz, szabad teret engedve a kötetlen véleménynyilvánításnak. Szeptember 19-én igencsak sokakat foglakoztató téma került terítékre a Mai Forrás Magazinból: „Nekem Jézus kell!” – Hogyan változik át egy bandavezér lelkipásztorrá? – Bányik Roland története. (Fotók: Mátyus István – archív)

Részletek