Február 27. kedd, Ákos, Bátor
A Békéltető Testülethez 2022-ben is számos fogyasztói panasz érkezett

A Békéltető Testülethez 2022-ben is számos fogyasztói panasz érkezett

2023. március 9. 12:47

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Békéltető Testülethez 2022-ben is számos fogyasztói panasz érkezett a szolgáltatások minőségével, valamint a termékekkel kapcsolatos kötelező jótállás és kellékszavatosság témakörében. A köztestület kecskeméti székházában található szervezet tavalyi évi eredményeit az alábbi összefoglaló mutatja be.

Részletek
Legyen Ön is a szakmája mestere!

Legyen Ön is a szakmája mestere!

2023. február 2. 09:39

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mestervizsgára felkészítő mesterképzéseket szervez az építőipar, az épületgépészet, a kereskedelem, a specializált gép- és járműgyártás, valamint a szépészet ágazatában. 2023 tavaszán autószerelő, autóelektronikai műszerész, kőműves, gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő, kereskedő és kozmetikus szakmákban indulnak mesterképzések, és zajlak majd a vizsgák.

Részletek
SZKP MAX – A megújult Széchenyi Kártya Program kedvező hitellehetőségeket biztosít

SZKP MAX – A megújult Széchenyi Kártya Program kedvező hitellehetőségeket biztosít

2022. július 12. 10:43

A hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgáló, különböző támogatott finanszírozási lehetőségeket kínáló Széchenyi Kártya Program eddigi eredményeit tekintve a kormány 2022. június 16-i ülésén döntött annak megerősítéséről. Az energiaválság okozta megnövekedett energia többletköltségek finanszírozásának könnyítése, valamint a hatékonyságnövelő és technológiaváltást segítő beruházások elősegítése érdekében két új, speciális, kiemelten támogatott hitelkonstrukció is bevezetésre került július 1-jén.

Részletek
Hetven év a teljesség jegyében - Interjú dr. Gyenes Vilmossal

Hetven év a teljesség jegyében - Interjú dr. Gyenes Vilmossal

2021. június 21. 17:21

Több mint öt évtizeddel ezelőtt döntött úgy, hogy életét beteg gyermekek gyógyításának szenteli. Választott hivatását diplomája megszerzése óta örömmel, szívvel-lélekkel végzi. Elsősorban Kecskeméten és Budapesten számíthatnak rá a kicsinyek és persze azok szülei, ám mivel szabadidejének jelentős részét is a gyógyítás tölti ki, az erdélyi és a kárpátaljai betegek is találkozhatnak vele. Az évek múlását érezve – a napokban tölti majd be a hetedik ikszet – egy-két feladatát a közeljövőben immár átadni kívánja, de a teljes visszavonulást még nem tervezi.

Részletek
Kolbász és zsír a Vacsi Hústól

Kolbász és zsír a Vacsi Hústól

2021. március 3. 14:35 | Adományok

Jótékonyság dolgában számtalanszor állt már a Wojtyla Barátság Központ mellé Németh Csaba, Szász Donát Szilárd és Zahorecz Jánosné – a Vacsi Kft. ügyvezetői. Alig egy hónap telt el azóta, hogy utoljára 10 kilogramm szárazkolbásszal lepték meg a népkonyha nehézsorsú ellátottjait. Nem kellett külön kérvényt benyújtani nekik, maguktól is jelentkeztek újabb adományukkal Farkas P. József alapító-igazgatónál a vállalkozás nemes lelkű tulajdonosai. Mátyus Istvánnak, a szociális intézmény önkéntesének ezúttal is 10 kilogramm szárazkolbászt, és ráadásként 3 doboz sertészsírt nyújtottak át a cég vezetői. (Fotók: Mátyus István)

Részletek