Július 16. kedd, Valter
Hírek, események 2010. december 10. 16:04

A FŐPÁSZTOR ÁLLAMPUSZTÁN A BÖRTÖN KÁPOLNÁBAN MONDOTT MISÉT

Képgaléria
Péntek délben ünnepi szentmisét mondott Állampusztán dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. A szent cselekmény helyszíne, a rendszerváltoztatást követően ruharaktárból eredeti funkciójába visszaállított kápolna volt. A Charitas Rádió szeretettel ajánlja hallgatóinak Balázs érsek homíliáját, melyet Barotai Imre atya rögzített és küldött el szerkesztőségünknek.

A Szent Gellért kápolna oltárképének ünnepélyes felszentelése épp a kápolna átadásának tizedik évfordulójára esett. Tegnap délelőtt Bábel Balázs, Kalocsa-kecskeméti érsek miséjén az intézet dolgozói mellett a fogvatartottak is részt vehettek.

– A képek felemelik a lelket – mondta az érsek, miközben megáldotta a bejárat fölötti Szent Gellért püspököt, az oltár fölé festett Jézust az angyalokkal, illetve az oltár két oldalán álló Szent Istvánt és Szent Imrét. A képeket három festőművész: Varga Ilona, Köhler Péter és Ambrus Lajos készítette Csorba atya valamint jó néhány kreatív fogvatartott részvételével. A kívül-belül megszépült kápolna parkosított környezetben van, ahová a rabok a misékre heti rendszerességgel, de az egyéb egyházi ünnepek alkalmával is lemehetnek.

  \"Dr. Dr. Bábel Balázs érsek avatta fel az oltárképet

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház