Július 25. csütörtök, Jakab, Kristóf
Hírek, események 2011. január 21. 13:18 | Szerző/forrás: PN/Rákász Judit

Kecskemét szerencsés város: Nagy Anna, a Magyar Köztársaság Kormányának szóvivője járt a Wojtyla Családnál

Képgaléria
Kecskeméten járt pénteken Nagy Anna kormányszóvivő, akinek sűrű programja volt a hírös városban. Felkereste a Gong Rádió stúdióját, utána részt vett a Wojtyla Barátságközpont ételosztásán, majd kecskeméti nőszervezetek képviselőivel találkozott.

A kormányszóvivőtől nem áll messze a jótékony célú önkéntes munka. Gyermekét egyedül nevelő anyukaként 2005-ben létrehozott egy alapítványt, amelynek célja az elszegényedéstől leginkább fenyegetett egyszülős családok segítése.
– Az elmúlt nyolc hónapban számos olyan változás lépett érvénybe, amelyek célja a nehéz körülmények között élő családok támogatása. Sokaknak jó hír, hogy a háztartások kétharmadát nem érinti a gázáremelés – mondta Nagy Anna, aki a déli ebédosztáson gulyáslevessel kínálta a rászorultakat. – Fontos cél, hogy ne legyen Magyarországon egyetlen olyan család sem, ahol iskolai szünetben a gyerekek nem esznek. Ebben a munkában kiemelt szerep jut a civil szervezeteknek – mondta a szóvivő, akinek Farkas P. József mutatta be a barátságközpont tevékenységét. Az eszmecserét követően Nagy Anna szolgálta fel a gulyást a Wojtyla Barátság Központ vendégeinek
Az önkéntesség éve 2011. Ennek kapcsán négy kecskeméti nőszervezet idei terveivel is megismerkedett a szóvivő – Az önkéntesség olyan életszemléletet ad, amely összeköt – mondta Nagy Anna. – Gyakran megkérdezték tőlem, miért vállalom azt a plusz munkát, amelyet az egyesület igényel. Egyszerű a válasz: mert szükség van rá. Azért, hogy ne hagyjuk úgy a világot, ahogy találtuk. Az önkéntes munkát végzők száma ugrásszerűen megnőtt Magyarországon. Többségük nő, akik családi teendőik és munkájuk mellett végeznek önzetlen, segítő munkát. Mint ahogy teszik azt a Wojtyla Ház munkatársai éppen úgy, mint a kecskeméti női civil szervezetek tagjai is. Ezért mondhatom: Kecskemét szerencsés város.

A remek ebédet a lajosmizsei Geréby Kúria szolgáltatta!
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház