Július 26. péntek, Anikó, Anna
Hírek, események 2011. március 9. 09:52

Ragaszkodnak elnökükhöz a fociklubok

Képgaléria
Ragaszkodnak elnökükhöz a fociklubok
A Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség februári rendkívüli ligaülésén az amatőr labdarúgó szakosztályok képviselői nem engedték lemondani posztjáról Orell Zsolt elnököt, aki megbízott vezetőként így a nyárig tovább irányítja az MLSZ által gyakorlatilag jogkör nélkül hagyott testületet. A kiskőrösi Szarvas Vendéglőben tartotta rendkívüli ligaülését a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség. A téma az amatőr labdarúgás jövője, illetve a gyakorlatilag elnökség nélkül maradt testület jövője volt.

 

 Orell Zsolt - aki 12 éve sikeresen irányítja a megyei szövetséget - elmondta, azzal a szándékkal érkezett az ülésre, hogy lemond posztjáról, hiszen a szélmalomharcnak nem látja értelmét, és az MLSZ a fejük felett hozott döntései után, kilátástalannak érzi a további munkát. Az ülésen megjelent több mint száz klub vezetője azonban, lebeszélte erről a meghátráló szándékáról azzal, hogy igenis szükség van a segítségére. Így június 30-ig továbbra is hivatalában marad az elnök, igaz, jogköre már nemigen maradt az MLSZ átszervezése után.

Orell Zsolt az ülésen úgy fogalmazott, hogy az amatőr labdarúgás teljes átszervezés alatt áll, de továbbra sem tudni az MLSZ vezetőinek konkrét elképzeléseiről. Egyelőre annyit bíztak volna rá, hogy az elnökségből távolítson el három embert, de mint mondta, ő erre nem hajlandó, és ezt megüzente Budapestre is. Így a jelenlegi elnökség is inkább papíron létezik csupán. Hozzátette, továbbra sem tudni mi lesz a korábban lecsökkentett, illetve a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség által részben átvállalt játékvezetői és nevezési díjakkal. A szövetség jelen lévő versenyigazgatója, Csiki Károly erre elmondta, hogy a Csányi Sándor vezette grémium (MLSZ) komoly összegeket ígér az amatőr labdarúgásnak is, de egyelőre az Európai Unió előtt lévő sporttörvény elfogadására várnak. A sportvezető beszédében jobbára különböző ígérgetések hangzottak el csupán, mindenféle konkrétumot nélkülözve, amit a jelen lévő csapatok képviselői később szóvá is tettek. Király Sándor ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, a megyei szövetség lefejezése mindenféle civil kontroll nélkül történt meg, és sérelmezik, hogy senki sem volt kíváncsi a véleményükre. Kérte, hogy az MLSZ ne hagyja ki őket a döntések hozatalából, mert mint fogalmazott, Budapesten nem valószínű, hogy jobban ismernék a helyi problémákat, mint az itt dolgozó emberek.

Losonczy László korábbi főtitkár, a Magyar Labdarúgó Szövetség által közelmúltban kinevezett új megyei versenyigazgató beszámolójában elmondta, hogy a 2010-es évben 103 millió forint volt a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség költségvetése. A tavalyi év volt az első, amit mínusszal zárt a testület, de a 268 ezer forintos hiány nem a gondatlan gazdálkodásnak köszönhető, hanem annak, hogy a csapatok egy része nem fizette be az előírt összegeket a közös kasszába. Losonczy László figyelmezette a klubok képviselőit, hogy a jövőben jobban figyeljenek erre, mert az eddigieknél szigorúbban szankcionálja majd a szövetség a tartozásokat. 

Kövessen minket a Facebookon is!