Július 16. kedd, Valter
Hírek, események 2011. szeptember 17. 09:23

REGŐCÉN JÁRT KALOCSA-KECSKEMÉT FŐPÁSZTORA - A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS JEGYÉBEN

Képgaléria
A dél-vidéki Regőce hívő népe hívta meg híres búcsújára a magyar nemzet egyik legjelesebb, legismertebb, leginkább tisztelt apostolát: a Magyar Katolikus Püspöki Kar Állandó Tanácsa, múlt héten újjáválasztott tagját, dr. Bábel Balázs érseket. A regőcei Hétfájdalmú Szűz temető nagyon szépen fölújított kálváriája fölszentelésére kérték föl a metropolitát. A regőcei beszédet most a Charitas Rádió is közreadja.... Fogadják szeretettel és nyitott szívvel....(Gyönyörködjenek képgalériánkban is....)

Néhány adat regőcéről:

A település a Kígyós-ér partján, Zombortól 27 km-re keletre, a magyar államhatártól mindössze 2 km-re, 95-102 méter közötti tengerszint feletti magasságban fekszik. Földrajzilag a község beékelődik Magyarország területébe, így északkeletről a magyarországi Katymár, míg északnyugatról Gara (7 km) határolja. Délről három szerbiai település veszi körül: Haraszti (Rastina), Bácskörtés (Kruševlje) és Őrszállás (Stanišić) (7 km).

 

Hétfájdalmú Szűzanya kápolnája (1861) és a Katolikus temető

A Hétfájdalmú Szűzanya tiszteletére emelt kápolnák leginkább temetőben állnak, a halottak oltalmára és az élők vigasztalására. Ez így van Regőcén is ahol az 1861-ben épült kápolnát, a falu ÉNY-i csücskében található római katolikus temetőben találjuk meg. Az épületet, melyhez egy kálváriasor vezet nemrégiben újították fel teljesen.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Dr. Bábel Balázs