Május 19. vasárnap, Ivó, Milán
Hírek, események 2011. november 4. 12:51

Kecskemét első női Virágembere-díjat Kovácsné Drabant Katalin kapta az idén

Képgaléria
2011. november 4.-én újra átadták a Virágember díjat Kecskeméten, a Városházán. A Fantázia Virágbolt és a Porta Egyesület által megálmodott kitüntetést a legrangosabbak között tartják számon Kecskeméten. Ezt az elismerést annak ítéli a grémium, aki az előző esztendőben - a FANTÁZIA Virágbolt vásárlóinak véleménye, szavazatai alapján - kimagaslóan sokat tett Kecskemétért, a civil közösségért; aki munkájával dicsőséget és elismerést szerzett a hírös városnak. Az idei díjazott Kovácsné Drabant Katalin szőlész-borász lett, a Dimensio Borászat alapítója és tulajdonosa. A bor-társaság egyik nedűje, néhány évvel ezelőtt megszerezte a VÁROS BORA címet.

A meghitt díjátadót a kecskeméti Aurin leánykar nyitotta meg, majd dr. Zombor Gábor polgármester úr és Tollasné Szemerédy Ida, a Fantázia Virágbolt tulajdonosa átadták az első női virágembernek, Kovácsné Drabant Katalinnak a díjat. Kecskemét első Virághölgye a Dimenzió Borászat élén első sorban a hagyományos - szinte már elfeledett - szőlőfajták termesztését, legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokkal való feldolgozását, az alföldi bor presztízsének visszaszerzését, megerősítését tartja fontosnak. A hagyományokat megszakítva nem pezsgővel koccintott az ünneplő közönség, hanem a Dimenzió Borászat különleges boraival. Majd a Bagatell Étterem hívta meg az ünneplőket egy kis agapéra.

 

 

Eddigi Virágember díjazottak:

2001 – Dr. Szécsi Gábor - A filozófia doktora, kommunikációkutató, kandidátus, egyetemi és főiskolai tanár.

2002 – Farkas Gábor - Az Európa Jövője Egyesület elnöke, kezdeményezője és kigondolója az Európa Jövője Nemzetközi Gyermektalálkozónak.

2003 – Molitórisz Károly - Az Univer Product Rt. vezérigazgatója.

2004 – dr. Zombor Gábor - Országgyűlési képviselő, Kecskemét város polgármestere.

2005 – Boros Gábor - nyomdász.

2006 – Kecskeméti Krisztián - A Bagatell Étterem világbajnok mesterszakácsa.

2007 – ifj. Kő Ferenc – Festőművész.

2009. - Dr. Kopasz Zsolt, megyei helyettes főügyész.

 

Nagy tisztelettel ajánljuk a Ktv felvételét.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház