Május 20. hétfő, Bernát, Felícia
Hírek, események 2011. december 9. 09:27

Izsák a magyar pezsgőgyártás fellegvára lehet

Képgaléria
Izsákot ismét a magyar pezsgőgyártás fellegvárává szeretnék tenni az Ungor fivérek. Hogy jó úton járnak, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az idén novemberben megrendezett Effervescents du Monde elnevezésű nemzetközi habzóbor és pezsgőversenyen a száztagú szak zsűri nagyarany medállal jutalmazta a Szent Istvánról elnevezett muskotály édes fehér pezsgőjüket.

A nem mindennapi elismerés örömét osztották meg a tulajdonosok a sajtó munkatársaival június 8-án, csütörtökön, a budapesti Gerbeaud Cukrászdában megrendezett sajtótájékoztatón. A meghitt és fenséges pillanatok királyi italához méltó környezetben Ungor Erik tulajdonos-vezérigazgató elmondta, hogy a pezsgő hazájában megrendezett világversenyen 24 ország 552 habzóborát, pezsgőjét értékelték a szakemberek. Ebben a mezőnyben szerezték meg a nagyaranyérmet, mi több, a verseny tíz legjobb itala közé is bekerült a díjnyertes pezsgőjük. A termékcsalád másik tagját, a Szent István rozé pezsgőt pedig ezüst éremmel ismerték el az ítészek.

A tulajdonos-vezérigazgató elmondta, hogy mintegy két évtizede szőlőtermesztéssel és borászattal indították el a családi vállalkozást, három évvel ezelőtt pedig – gyermekkori álmuk valóra váltásaként – testvérével közösen megvásárolták a szakmában elismert izsáki pezsgőgyárat.

– Azóta a pezsgőforgalmat megtízszereztük, és gazdag termékválasztékunk ékköveként az aranyérmes Szent István pezsgő a világ 10 legjobbja közé emelkedett – fogalmazott nem titkolt büszkeséggel a vezérigazgató. – A kezdetben 60 fővel működő üzemben ma már mintegy 300-an dolgoznak – tette hozzá -, s állítják elő azt a 60 millió palacknyi italt – pezsgőt, bort és üdítőt – amelyet a hazai piac mellett Szlovákiába, Romániába, Hollandiába, Csehországba, Oroszországba, Koreába és Szerbiába exportálnak.

Fórián Szabó Róbert marketingigazgató a Szent István márka születésének részleteibe és a verseny kulisszatitkaiba avatta be a jelenlevőket. A szakember beszélt az izsáki pezsgőkészítés több évtizedes hagyományáról, valamint arról, hogy a Kunsági borvidéken elhelyezkedő üzem már korábban is több sikeres márkát vezetett be a piacra.

A Szent István pezsgőcsaládot 2011-ben bővítették. Az édes és az extra száraz mellett a vörös, a rozé és a muskotályos fajtákat is beállították. E két utóbbival aratott most sikert az izsáki cég Franciaországban.

A 2011-es év fejlesztéseként a legnépszerűbb Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgőcsalád korábbi édes és száraz változatát kiegészítették a félszáraz rozé és az édes spumante muskotályos fajtával, valamint gyártani kezdték a Szent István extra száraz nyerspezsgőt.

Tóth Gábor főborász elmondta, hogy a díjnyertes muskotály kizárólag az illatos Cserszegi fűszeresből készül. A kivételes ízvilág titka a szakember szerint a kiváló minőségben, a kellő szakmai háttérben és a precizitásban rejlik.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház