SZENT PÉTER ÉS SZENT PÁL NAPJÁN: VILÁGHÍRŰ ALGYŐI HALÁSZLÉ FŐTT A BOGRÁCSOKBAN
A pápák, az apostolok és a halászok ünnepén világhírű étek, algyői halászlé főtt a bográcsokban. Barta László mesterszakács, az Algyői Halászcsárda messze földön híres tulajdonosa a Wojtyla Ház Sorsközösségének szánta - az ősi, titkos recept alapján főtt - tiszai remekművet.
A Wojtyla Ház előtt rendezett családias hangulatú megemlékezésen Bárkányi Ernő, alapító, templomigazgató szólt az ünnep jelentőséről. Ezt követően a ház gondozotti köre megkoszorúzta a névadó/védelmező apostol utód, Boldog János Pál szobrát, majd a Wadowice Parkban mondták el közösen a napi fohászokat; imádkozva az intézmény támogatóiért is. A KÖZÖSSÉGÜNKÉRT ÉS VÁROSUNKÉRT nevű - az öntevékeny áldozatért, a szolidaritásért, az értékek mentéséért járó - bronz-plakettet ez alkalommal Gáspár Zsolt építész-mérnök kapta. A mementót követően a testvériség asztalhoz ült és elfogyasztotta a remek ebédet. A PÁPÁK NAPJÁN a soltvadkerti KORONA CUKRÁSZDA küldött szép és finom süteményeket a szegények asztalára.