Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. február 18. 14:35

Jó hírek a Wojtyla Ház egyik gondozottjáról

Képgaléria
Jó hírek a Wojtyla Ház egyik gondozottjáról
Mai imánk egyik gondozottunkért szólt, akit szerdán műtenek Pécsen, ahol kap egy hallókészüléket. Végre ő is hallhatja majd a hangokat… - mondta édesanyja a múlthéten, amikor elmesélte a jó hírt. Február 18-a Boldog Fra Angelico napja, akiről a napi evangélium felolvasása után többet is megtudtunk. A mai ebédet a Mizsefood Kft. készítette és szállította el hozzánk. A nap támogatója Király József, a Free Line Kft. ügyvezető igazgatója volt. Ezúton is köszönjük támogatásukat. Ebéd után ruhaosztás is volt.

Boldog Fra Angelico

A II. Vatikáni zsinat bezárásakor a következő üzenetet fogalmazta meg a művészekhez: „A világnak, amelyben élünk, szüksége van a szépségre, hogy kétségbeesésbe ne sodródjék. A szépség éppúgy mint az igazság, örömet olt az emberi szívbe, és drága gyümölcs, mely ellenáll a múlandóságnak, nemzedékeket köt össze és kapcsolatot teremt a csodálatban.”

Február 18-án emlékezik az Egyház Fra Angelico domonkos szerzetesre, akit II. János Pál 1982. október 3-án avatott boldoggá és tett a művészek védőszentjévé, aki a Legfőbb Szép, a Legnagyobb Jó és az Egyetlen Igaz szemléletében és ábrázolásában töltötte életét. Őt nem érdekelte a siker, a hírnév és a pénz. Mielőtt festett, mindig imádkozott. Úgy mondják, hogy soha nem javított képein. Istenre tekintett, az örök szépséget szemlélte, ezért életében nem sodródott kétségbeesésbe, halála után pedig műve ellen tudott állni a múlandóságnak.

Kövessük példáját, hogy a képünket, mely Isten arca, hűségesen tükrözzük ebben a világban.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház