Április 19. péntek, Emma
Hírek, események 2013. június 7. 08:05

Lakossági tájékoztató a Menhely az Állatokért Alapítvány ebrendészeti feladatainak ellátásával kapcsolatosan

A Menhely az Állatokért Alapítvány tájékoztatja a lakosságot, hogy Kecskemét Város Ebrendészeti Telepe az alábbi nyitvatartási renddel üzemel:

Hétköznap:  08.00-16.00-ig

Hétvégén:    08.00 -12.00-ig

 

Törvényi kötelezettségünk, hogy a bejelentett kóbor, talált, vagy elhullott ebeket, állatokat, 24 órán belül elszállítsuk, felkutassuk és befogjuk.

 

Naponta rengeteg bejelentést kapunk, ezért, munkaidőn túl, a bejelentéseket, diszpécserünk:

 

Hétköznap:  19.00-ig

Hétvégén:    17.00-ig tudja fogadni.

 

Ebrendészeink, a munkaidőt követően, a lakásukon tartózkodnak, de szabadidejükben, a diszpécser utasítására és a kapacitásunkhoz mérten intézkednek, a fent megadott időpontokig.

 

A fenti időpontokat követően, az ügyeletes ebrendész feladata, - kizárólag a rendőrség és az állatvédelmi hatóság által jelzett - veszélyes, illetve kóbor ebek, befogására, vészhelyzetek kezelésére terjed ki.

 

Kérjük a lakosságot, az állatvédőket, hogy bejelentéseiknél napközben és az esti órákban a leírtakat legyenek szívesek figyelembe venni.

 

Elveszett, talált és kóbor állatokkal kapcsolatos bejelentés:

 

Telefonon:  06 20 577 56 17

Email-ben: [email protected]

 

Vészhelyzet esetén kérjük, hívja a 112 segélyhívó számot.

 

Továbbá, tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a bejelentési telefonszámon, naponta 50-100 hívást kapunk, ezért, ha adott esetben azonnal nem érnek el bennünket, kérjük, legyenek türelemmel és próbálkozzanak néhány perccel később.

 

Állatvédő szervezetként, természetesen az a célunk, hogy minél több állatot megmentsük.

 

Sok esetben tapasztaljuk, hogy állatvédő, állatszerető emberek találnak és befognak kutyákat, majd ezt követően értesítenek bennünket. Sajnos, a fenti okok miatt az esti órákban és éjszaka nem tudunk a kutyáért menni.

 

Ugyanakkor, tiszteletben tartva segítőkészségüket, kérjük Önöket, hogy a befogást bízzák szakembereinkre.

Egy kóbor állat, még ha szelídnek tűnik is, a viselkedése kiszámíthatatlan, nem ismert az egészségi állapota, nem tudható, hogy a megfelelő oltásokat megkapta-e, vagy nem hordoz-e esetleg fertőző betegséget.

Ezzel természetesen nem azt szeretnénk közölni, hogy hagyják sorsára, hanem óvatosságra intjük Önöket. Értesítsenek a pontos feltalálási helyéről. A kutyák általában védik, azt a területet ahol tartózkodnak. Ennek több oka lehet, de főleg az, hogy a környékén megfelelő élelemforrást találnak, így nagy valószínűséggel felkutathatók.

 

Amennyiben mégis úgy alakul, hogy a kutya odaszegődik, vagy nyakörv, oltási biléta, egyéb azonosító jel van rajta, kérjük, keressenek egy biztonságos helyet számára reggelig.

 

Ha, úgy döntenek és lehetőségük van rá, hogy egy éjszakára befogadják, a fenti tanácsainkat kérjük, akkor is vegyék figyelembe.

 

Az esti, éjszakai órákban talált sérült, vagy életveszélyben lévő kutya esetében hívják a 112 segélyhívót.

 

Egyben tájékoztatjuk a Kecskeméten kívüli települések lakóit, hogy bejelentéseiket természetesen fogadjuk, szívesen segítünk a bajba jutott állatokon, amennyiben ezt befogadó kapacitásunk és erőforrásaink lehetővé teszik.

 

Megértésüket, segítőkészségüket köszönjük!

 

Menhely az Állatokért Alapítvány

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Porta Egyesület