Április 24. szerda, György
Hírek, események 2013. november 15. 09:43 | Szerző/forrás: KTV

Hulladékmentesítést végeztek a Kórház utcán

Képgaléria
Felszámolják a város egyik szégyenfoltját a Mezei város és Ürgés integrált jellegű szociális város rehabilitációs projekt keretében. A Porta egyesület is részt vállalt a városrészt megújító feladatokban, így a Kurucz téri faültetés után november 13-án a Belső Szegedi úton és a Kórház utca körforgalom felőli területén végeztek gépi hulladékmentesítést. A kétmillió forint összköltségű alprojektnek köszönhetően az egyesület ezen felül hátrányos helyzetű gyermekeknek szervez kézműves foglalkozásokat, valamint a városrészben élő felnőtteknek előadásokat is tartanak majd a környezettudatos magatartásról.

Elkeserítő látvány fogadja a Szeged felől a városba érkező autósokat. Az illegális szemétlerakó telep felszámolását és a terület parkosítását és egy véderdő kialakítását is célul tűzték ki a városvezetők a Mezei város és Ürgés integrált jellegű szociális város rehabilitációs projekt keretében. A Porta egyesület vállalta a gépi hulladékmentesítést a Kórház utca körforgalom felőli területén, ám úgy tűnik, a felalmozódott szemét fele sem fér bele a keretbe. A telep teljes felszámolásához további forrásokra lesz szükség.

„A mai nap folyamán 17 tonna szemét elszállítását végezzük. Az erre a célra előirányzott, közel 400 ezer forintos összegből kell kifizetnünk a markoló és a szállítás díját” – mondta el Farkasné Pásztor Jolán, a Porta Egyesület titkára.

A keddi nap folyamán az egyesület egy másik területen, a Belső Szegedi út és a Kinizsi utca kereszteződésében lévő kereszt környékéről 4.5 tonna szemetet szállítatott el, tavasszal pedig virágokat ültetnek majd ide, ugyancsak a rehabilitációs projekt keretében.

A projektek az Európai Unió támogatásával valósulnak meg.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház